Tektaş sorunu

İnci de harika fikir.

Ya fake olsa ne olur? Onun amacı neydi anlamı neydi o önemli. Sizce de değil mi? Üstelik verirken pırlanta bak diye kandırmadı. Pırlanta değil de demedi. Bence o da bilmiyor
Olur mu canım öyle şey, pırlantanın anlamı tam da budur.
Asıl sebebi bilinmeden ay aldı almadı yok çekmecede ne manasız demek saçmalık.
Her şeyin bir manası, usulü var.
Fake yerine alyans alsın, anlamını veremediği şeyi yapmasın.

Rabbim akil fikir ihsan eylesin

Katılmıyorum gücü ona yetmiş almış. Bence aksi saçmalık. Alyans da var. Tektaş da var. Belki de gerçektir. Bak hala bilmiyorum. 6 7 bine pırlanta var alsın denmiş. Bana göre bu maddi kısmına odaklanmak. İlla binlerce lira mı etmeli? Anlamı pahalı olması değil, evlenirken birbirine vermek. Eğer verirken bak gerçek pırlanta diye kandırmıyorsa sorun yok. Kandırıyorsa sorun

Fake tektaşlar cidden bariz belli oluyor ve kötü duruyor kendi fikrimce. Başkasını bilmem de benim de pırlanta sevdam vardır tektaşım pırlanta olmasaydı büyük bozulurdum, yıldönümü hediyesi tamtur almış eşim şükür ki o da pırlanta sdfsfs. Sizi anlayabiliyorum değer vermiyor gibi anlaşılıyor bozuluyorsunuz ama genele bakıp mutlu olmaya çalışın, sevginiz güzel ilişkiniz yolundaysa sıkıntı yok bence. Bunun yıldönümü olacak doğum günü olacak doğum hediyesi olacak, olacak da olacak yani elbet alınır

Doğum gününde hediye almadı mı? Şaka mı bu ya zaten eline de takmış yüzük diye sahte pırlantayı. İnsan sevdiği kıymet verdiği birine böyle cimrilik etmez elinden gelenin en iyisini yapar.. BEnce konuş açık açık bu ne böyle diye utandır yani ben olsam cingar çıkmıştı

Valla allah başka dert vermesin diyorum. İlk evlilik teklifini tek taşla almadım ama çok güzel bir organizasyon yapmıştı eşim aldığı normal taşlı bir yüzüktü. Şimdi pırlanta takıyorum seviyorsanız bunlara takmamanız lazım. Gerçekten seviyor musunuz bunu sorgulayın bence.

bende severim pırlanta ama atmamen çevre baskısı aslında hak verdim ben size bakınca eşleri çok kazanmayanların eşleri bile alınca insan ben değersiz miyim diyor. çok kazananlara bişey demiyorum tabi.

Satarken hiç para etmeyen taş büyük olmasa atom taşından ayırt edilemeyecek tamamen paramı çöpe atıyorum diye gösteriş yapılan lüzumsuzluk değerinizi bununla belirlemeyin

Aman niye bu kadar takıyorsunuz ilk tektaş yüzüğümü o da gümüş yani hakiki pırlanta değil doğum günümde hediye almıştı eşim ama söylemişti gerçek değil diye bende takılmadım gümüş mümüş düşünmesi yeter ,sonra gerçeğini aldı o da kibar ufak taşlı baget bir yüzük ama benim için ikiside aynı kefe pırlanta olsa ne olur olmasa ne olur çokta sorun değil size genel anlamda verdiği değere bakın bence bunu kafaya takmak yerine.

Çoğu kişi evlilik tekliflerinde pirlanta yerine bunlardan alıyor ki artık. Hatta bunu satanlar da o kadar alışmış ki evlilik teklifi için deyince direkt o yüzüklere yönlendiriyorlar Açıkçası bu yüzükler dışardan bakınca hemen belli oluyor pırlanta olup olmadığı da.
Bu konuda konu sahibine kızacak bir şey yok bence. Tercihen bu yüzükler takılmak istenmeyebilir çünkü bana göre aşırı adi duruyor ve belli oluyor sahte olduğu. Tabii karşıdaki kişinin maddi durumu da önemli bu konuda ama ya bilmeden ya da fiyatından genelde bu yüzükleri tercih ediyor erkekler.

ya ben sizi haklı buldum, bir kaç arkadaşım da böyle olmuştu ama ilişkilerinde sorun yoktu, sonrasında evlenince ben pırlanta almak istiyorum takarım diye söylemişler, tek taş + beş taş halinde aldı büyük çoğunluğu.

bence erkekler bazen düşünemeyebiliyor. bende olsam sahte pırlanta görünümlü taş takmak istemezdim.

Konuyu okurken ben de konu sahibini haklı ve munis buldum da yorumlara verdiği cevapları okurken beynim yandı. Konunun ve yorumlara verilen cevapların üslubu birbirinden o kadar alakasız ki sanki konuyu konu sahibi yazıp gitmiş, cevapları o an boşta olan bir arkadaşı vermiş gibi. Her yazana "kıazzz, herkesin tektaşı çekmecede mi kıazz" tarzında cevaplar verince konu benim için ciddiyetini kaybetti Yine de gerçek tektaşlar nasip etsin Allah konu sahibine diyorum.

Yaaa ne alaka gelinlik alamayan adama, beyaz elbise al daha sonra gelinlik alirsin durumun olursa diyor musunuz? Evlendikten sonra tektas mi alinir ya? Olan tektas buyutulur sadece
Valla ben asıl milletin lafıyla onu al bunu ala ne alaka derim anca , bugün yüzük yarın ev eşya . Milletle yarışamazsınız . Hadisenin yüzüğünün bile fake olduğu dünyada sizin minnak yüzüğünüz bin olsa nolur 10 bin olsa nolur

Bana gore pirlanta tektas, evlilik icin gelinlik kadar elzemdir, yukarida da yazdim annemin zamaninda bile boyleymis. Belki bizim geleneklerimizde var ya da cevremizde boyle, onu da belirttim. Yoksa evlenmeye kalkinca isterseniz kot tshirtle evlenin, kime ne? Gelinligi nasil baskasi icin almiyorsak tektasi da baskasi icin almiyoruz bana gore

Herkesin elmas seviciliği yapması konuda o kadar garip ki. Afrikada çocukların elmas madenlerinde çalışırkençektikleri eziyetleri okuyun lütfen.

Şimdi girdim baktım. Atasayda 2000 TL'ye pırlanta var. 0.1 CT. Mikroskopla görünecek gibi doğru. Ama adı var işte. Baget bakarsa da 5-6 bandına bugünkü fiyatla bulurdu.

Geçen sene hepsi yarı fiyatınaydı bunların.

Konu sahibi de illa bilmem ne sınıfı olsun demiyor.

Bence de en olmadı bu tarz bir şey almalıydı.

Ben olsaydım ne yapardım? Kendime alırdım. Sorarsa da o pırlanta değil bunu takmak istiyorum derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…