merhabalarSemrahicret bende zeynep Kamile gidiyorum perinatolaji ye bende çok araştırdım ama başka yok doktorlar tek yumurta ikizleri ne bakmiyo özel hastaneler riske girmiyolar bende çok ağladım üzüldüm moral bozuyolar ama bizleri en kötüsune hazırlıyor lar çünkü riskliyiz
transfüzyon mono monolardamı oluyor sadece yoksa diamniyotiklerde de oluyor mu biliyor musunuz?Bizimkilerde 1 hafta fark vardı. Konuşurken en kötü senaryoları söylüyorlar. İkizden ikize transfüzyon gelişebilir dendi. Hop oturup hop kalktık. Ama gelişmedi. Fark hep vardı. Birinin suyu fazlaydı birinin azdı, kanamalarım oluyordu sürekli. Kordon yakma, ikizlerden birini vurma gibi şeyler önerdiler. Bilgilendirme kağıdı verdiler falan. Çok stresli günler yaşadım. Sana anca şu tavsiyeyi verebilirim. Recep hocanın Şişli deki muayenanesine git maddi durumunuz kötü değilse. Orda sana yapılması gerekeni açıkça söyleyecektir. Recep hoca bize bekleyeceksiniz dedi işten ayrıldım 33. Hafta doğdular. Çok sağlıklılar. Hakkı'nda hayırlısı.
Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ama daha çok minik kesin bilgi için biraz daha beklemen lazım :) ikiz ise doktor sana söyleyecektir ilk haftalarda belli olamayabiliyor. Benim ikiz olduğu 10. Haftada belli olmuştu şok oldukArkadaşlar herkese hayırlı hamilelik süreci dilerim. Bugün kalp atışımızı duyduk şükür. Ama kafama takıldı eve gelince. Resimde sanki iki bebek var gibi. Orda gördüm bunu aslında ama tamamı bebek sandım. Eve geldiğimizde baktım iki taneden birini işaretlemiş. Sizce ikiz olabilir mi ki? 6+1 mişim öyle dedi. Kalp atışı görünmediğinden söylememiş olabilir mi. Diğerinin kalp atışı sonra duyulabilir mi? Tek olsun sağlıklı olsun herşeyden önemlisi o. Tecrübeli anneler Güzel görüşlerinizi bekliyorum.
Ya rabbim korusun maşallah,ne mutlu sana...işaret koyuyordu arkadaşım kıyafetlerine.kiyafet kalemi var,isimlerini yazabilirsin.bi de hangisini emzirdigini not aliyodu en başta büyüdükçe tanımaya başladı.en başta tanimamaniz çok normal.saglikla buyurun ve ne kadar şanslı olduğunuzu asla unutmayın rabbim bana nasip etmedi ikiz görünce duyunca içim cız ediyor.hep mutlu olun inş..8 günlük tek yumurta ikizi bebeklerim var ve çok bir birlerine benziyorlar.Siz tecrübeli anneler bu bebekleri bir birinden ayırmak için nasıl bir yöntem uyguladınız?Lütfen anneler hisseder demeyin.Çünkü gerçekten ayırt edemiyorum
Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Ya rabbim korusun maşallah,ne mutlu sana...işaret koyuyordu arkadaşım kıyafetlerine.kiyafet kalemi var,isimlerini yazabilirsin.bi de hangisini emzirdigini not aliyodu en başta büyüdükçe tanımaya başladı.en başta tanimamaniz çok normal.saglikla buyurun ve ne kadar şanslı olduğunuzu asla unutmayın rabbim bana nasip etmedi ikiz görünce duyunca içim cız ediyor.hep mutlu olun inş..
Biz ilk zamanlar kıyafet renklerini ayırmıştık. Sonra emziklerine göre ayırdık. Aynı yatakta yatıyorlardı. Yatış yerlerine göre ayırdık. Sonra zaten belirginleşiyor farklar. Siz ayırıyorsunuz ama insanlar ayıramıyorlar. Defter tutun muhakkak. Kaç cc içtiklerini eğer biberon kullanıyorsanız. Kaç çiş kaç kaka vs takip yapın. Kolay gelsin:)8 günlük tek yumurta ikizi bebeklerim var ve çok bir birlerine benziyorlar.Siz tecrübeli anneler bu bebekleri bir birinden ayırmak için nasıl bir yöntem uyguladınız?Lütfen anneler hisseder demeyin.Çünkü gerçekten ayırt edemiyorum
Biz ilk zamanlar kıyafet renklerini ayırmıştık. Sonra emziklerine göre ayırdık. Aynı yatakta yatıyorlardı. Yatış yerlerine göre ayırdık. Sonra zaten belirginleşiyor farklar. Siz ayırıyorsunuz ama insanlar ayıramıyorlar. Defter tutun muhakkak. Kaç cc içtiklerini eğer biberon kullanıyorsanız. Kaç çiş kaç kaka vs takip yapın. Kolay gelsin:)
İnanın şuan sizinle aynı durumdayımKızlar bende ikizlerimi bekliyorum 12. Haftam düzenli olarak kontrole devlet hastanesine gidiyodum hep Bebek iyi kalbi atıyo dediler bir gün hiç belirtim olmadığı için (çok fazla midem bulanıyor ve hep halsizim) kendimde bu belirtiyi hissetmediğim için özele gittim 10. Hafta da tek yumurta ikizi dedi dr şok oldum doğal yolla gebe kaldım ikisinin de kalbi atıyo ama ben çok şaşkınım ve psikolojik olarak bu fikire alışamadım
Bi Zaman sonra alışırsın Canm merak etme 17. Haftadayım artık bebeklerimi heyecanla bekliyorum dr 31 marta gün verdi bu her duygunun önüne geçti inan banaİnanın şuan sizinle aynı durumdayım
Çok sevindim Can'ım Allah kucağına Almayıda nasip eder inşallah bana biraz bilgi verirmisin yani burda bahsedilmiş biraz aralarında zar olması olmaması falan çok karmaşık geliyo bunlar banaBi Zaman sonra alışırsın Canm merak etme 17. Haftadayım artık bebeklerimi heyecanla bekliyorum dr 31 marta gün verdi bu her duygunun önüne geçti inan bana
Bi Zaman sonra alışırsın Canm merak etme 17. Haftadayım artık bebeklerimi heyecanla bekliyorum dr 31 marta gün verdi bu her duygunun önüne geçti inan bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?