- 29 Ağustos 2016
- 155
- 179
-
- Konu Sahibi Humpty dumpty
Okuldayken yabancı arkadaşlarıyla vakit geçiriyordu mecburen ama okul dışında parkta bile başka cocuklarla oynamak istemiyor. Ingilizce konusmak istemiyormuş Türkçe arkadaşlarını istiyor. Biz de her gün yürüyüşe, bisiklet turuna, tenha yerlerde suya sokmaya vs. çıkıyoruz ama o da artık bizimle bisey yapmak istemiyor. Arkadaşlarım yoksa hic bi yere gitmek istemiyorum diyor. Evde de durmak istemiyor.Türk sayısı az demişsiniz ama Türkler ile mi arkadaşlık yapıyor yani kreşten görüştüğü başka arkadaşları yok mu ?
Arada Onlar ile aktivite yapsanız ?
Hani arkadaş sayısı açısından soruyorum , küçükler çabuk sıkılıyorlar .
Biz de almanyadayız burda hemen hemen herşey normale döndü ama biz de hala kalabalık ortamlara girmiyoruz , ormanda gölde yürüyoruz, ya da bisiklet sürüyoruz . İmkanınız varsa öyle deneyin .
Güzel tavsiyeler sağolun. Bunların hepsini yaptık artık istemiyor. Arkadaşlarım gelmeyecekse dışarı çıkmak istemiyorum diyor. Bahcede trampolini havuzu salıncağı var ama hic biri tek başıma zevkli değil ben cocuk istiyorum diye ağlıyorBisiklete binmek serbest ise her gün içerisinde bir atıştırma molası da olan uzun bir bisiklet turu, eve dönünce o gün bisiklete binerken gördükleriyle ilgili 2 resim çizmek.
Hatta vakit geçsin diye bisiklet turu atıştırmalığını da kendisine görev verin bence, sizin direktif ve gözetiminizde ufak sandviçler hazırlasın. Veya siz hazırlayın o paketlesin vs.
Tabi bu tur sizinle olacak ve sizin vaktinizi de alacak ama evde oyalamaya çalışmaktan iyidir.
Evde uygun yeriniz varsa küçük bir çadır atın veya balkonunuza şişme bir çocuk havuzu.
Penceren bakıp ilk gördüğü 3 hayvanın resmini çizmek de olabilir.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu.
Görünen o ki siz fazla sosyalleştirmişsiniz, çocuğunuz evde sıkılmamış ki kendini oyalamayı öğrensin... benimki 6.5 yaşında. O da çok sıkılıyor. Bahçede tur atıyor tek başına, kendi kendine deneyler yapmaya çalışıyor mutfağa girip malzemeler karıştırıyor, önceden denizden topladığımız taşları boyuyor, kitap okuyor... tek başına yaptıkları bunlar. Ona evde görevler verdiniz mi? Mesela odasını topluyor mu, evcil hayvan besliyor mu? Bunlar da yalnız vakit geçirten etkinlikler olabilirasıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
Haklısınız çok sosyallestirdik sıkılmaya vakti kalmadı. Şimdi şartlar değişince o da biz de bocalamaya başladık. Kedisi var ama kediyle oynarken bile anne gel kediyle oynayalım diyor. Sabah 9 akşam 5 okul saatleriydi. Gün içinde 8 saat uzak kalonca kalan saatlerimizde birlikte vakit gecirirdik. Çocuğa bu yaşına kadar tek başına nasıl vakit gecirilir hic öğretmemisiz. büyük hata yapmışız gercekten hayatta her koşula hazirlamak lazımmış çocuğu.Görünen o ki siz fazla sosyalleştirmişsiniz, çocuğunuz evde sıkılmamış ki kendini oyalamayı öğrensin... benimki 6.5 yaşında. O da çok sıkılıyor. Bahçede tur atıyor tek başına, kendi kendine deneyler yapmaya çalışıyor mutfağa girip malzemeler karıştırıyor, önceden denizden topladığımız taşları boyuyor, kitap okuyor... tek başına yaptıkları bunlar. Ona evde görevler verdiniz mi? Mesela odasını topluyor mu, evcil hayvan besliyor mu? Bunlar da yalnız vakit geçirten etkinlikler olabilir
asıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
Ahhhh keşke olsa... 2 yaşından beri kardeşi olsun istiyoruz ama nasip vakti daha gelmemiş demek...İkinci çocuğu yaparaksu karantina döneminde o kadar şükrettim ki bir kardeşi olduğu için.
Haklısınız çok sosyallestirdik sıkılmaya vakti kalmadı. Şimdi şartlar değişince o da biz de bocalamaya başladık. Kedisi var ama kediyle oynarken bile anne gel kediyle oynayalım diyor. Sabah 9 akşam 5 okul saatleriydi. Gün içinde 8 saat uzak kalonca kalan saatlerimizde birlikte vakit gecirirdik. Çocuğa bu yaşına kadar tek başına nasıl vakit gecirilir hic öğretmemisiz. büyük hata yapmışız gercekten hayatta her koşula hazirlamak lazımmış çocuğu.