Tek çocuklu anneler, çocuklarınızı nasıl oyaliyorsunuz

Ben açıkça söylüyorum linç edilirsem de yapacak bir şey yok ama ekran konusunda maximumuz suanda. ben de yurtdisindayim. dediginiz gibi aktiviteye doyduk. Eskiden her gun parka giderdik ama sokaga cikmaya da korkuyoruz suan.

Kotu ornek olmak istemem, vicdanim da rahat degil ama su yasadigimiz durum da normal degil.

Suan soyleyiz: Youtube ve bilgisayar oyunu yasak ama abcmouse.com, advanture academy bir de netflix cocuk hesabi var. bol bol izliyor...yapacak bir sey yok. Bazen yeter diip kapattiriyorum. sikiliyorum diyor sikilabilirsin gayet normal diyorum arada sikilacaksin diyorum gulusuyorus fln. vicdan azabi cekmek daha kotu inanin insan o baskidan daha huzursuz olu cocuga yansitiyor surat bes karsi.. boylesi bana suan icin daha iyi geliyor. tabi tamamen birakmadik ama aktivite ve birlikte bir seyler yapmak durumumuz cok azaldi.

3.5 yasinda kizim var. Ben 30 yasindayim. Tek çocuk, ve oyle de kalacak gibi gorunuyor. Tek çocuk olanlatin ortak sorunu saniyorum bu durum.. pandemi oncesi, biz de gun de 2defa cikardik. Cok da hareketlidir. Citi piti bir kiz cocugu canlanmasin gozunuzde. Tv yok evimizde, ancak ekran suresi kobtrolumde artti tabi.

Parmak boyasi
Sulu boya
Kalwm boya
Oyun hamuru
Kinetik kum oyunu
Balkonda su oyunlari
Banyo kuvetini doksurup icerisinde yarim saat kadar oynuyor
Kek pasta yapmayi cok seviyor
Benim avantajim, 3 kedim olmasi. Bazen resmen dadilk ediyorlar kizima. Lazerle oynama, kedileri tarama vs vs.

Suan da misafirliklerden kacinip hergun yuruyusw cikiyoruz. Site nin bahcesine iniyoruz. Bisiklet aldik onu suruyor. Birlikte utu yapiyoruz. Camasirlari makineye o doldurur, deterjani o dokup calistirir ( kontrolumde). Yani zaman la tukeniyor gercekten. Ev de çocuk buyutmek cok guc. Kafese tikilmis kus gibi. Hersey teori ile ogretilmez. Pratik lazim yavrulara. 3 5 cocugy olan komsularim ne rahat vallaha. Efendi sakin oturttugu yerde duran çocukları var. Ben se sesimi yükseltmek zorunda kalıyorum çaresizlikten.

Masallah oglunuza. O yaslarda yanlarina pek arkadas aramiyor lar. Ama buyudukce sosyallesip arkadas ariyorlar. Benim de kizim ufak ken 45 dk 1saat oynardi bensiz. Ama buyuduk ce sorular cumleler isreklerinde diretme oluyor.

Masallah oglunuza. O yaslarda yanlarina pek arkadas aramiyor lar. Ama buyudukce sosyallesip arkadas ariyorlar. Benim de kizim ufak ken 45 dk 1saat oynardi bensiz. Ama buyuduk ce sorular cumleler isreklerinde diretme oluyor.
Benimki resmen bana yapısık yaşıyordu. Çok zorlanıyordum. Suan yeni yeni rahatladım. Büyüyünce bakalım nasıl olcak. Çocuklar da haklı aslında. Allah hepsine önce sağlık versin

Karantina sürecinde oyun ablası evimize geliyordu, sonra da, park evimizin önünde, çocukların çığlıkları geliyordu, kızım cama yapışıp "benim de arkadaşım olsaydı, ben de oynasaydım, neyse" diye çok üzülünce ben de çıkarmaya başladım. Her gün zaruri ihtiyaçlar haricinde kalan boş vakitlerimizin çoğu dışarda parkta falan geçiyor. Biz de hep ilgiliydik doğdu doğalı yalnız bırakmadık, 3 yaşında, kendi başına 2 dk kalamıyor tuvaletin bile kapısında beni bekliyor. Hep dışarıya alıştı bebeklikten, ben de oyun grubu falan, idare ettim

Merhaba benimde 3.5 ve 2 yaşında iki oğlum var. Bende Moskovada yaşıyorum pandemiden önce de kimse yoktu çevremizde şimdi de yok. Iki kardeş birbirlerini oyalıyor. Kitap okuyorum, küveti dolduruyorum oynuyorlar, resim çiziyorum boyuyorlar, akşamları ailecek saklambaç körebe gibi oyunlar oynuyoruz, her gün iki saat falan parka çıkıyoruz, tv izliyorlar... Bizim şu an pandemi döneminde yaptıklarımız bu şekilde.

2 cocukluyum ama tek çocuğu yeglerim

Burada fazla sosyalesmis diyen arkadaşlar bi kere 6 yasindaki cocuk zaten sosyal hayata atikma doneminde dedir 5 yasonda baslar sizler 3 yaşındaki coxujlari izla kiyaslayamazsiniz daha s9nra bubpandemi sureci biz buyukleri bile psikolojik sıkıntıya ugratti. Hepiniz basta iyiydik sonra artik bunalmaya basladik. Cocuklarda ayni sekikde bizlerden sıkıldılar biz anneleriyiz ama iste onlarin yasantisina agir geldi bu sürec. Istedigi kadar oyuncaklari olsun onun yasiti arkadasi verdigi sevinci veremez. Cocuklar her an yenilenmek ister. Aize e tavsiyem doğa yürüyüşleri yapin. Sonra sevdigi arkadaslarla görüsturun mesafeli olarak bir gün önceden sonraki gun3 nelerer yapacağınızı hazrlayn disarda piknjk yapin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…