- 14 Haziran 2013
- 988
- 968
- Konu Sahibi Humpty dumpty
Kardeş yapın desem..asıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kardeş yapın desem..asıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
merhaba herkese,
Ben 6 yasinda bir kiz çocuğu annesiyim. Abd de yaşıyoruz ailelerimiz Türkiye'de. Yaşadığımız şehir ufak 3 5 Türk aile olan bir şehir. Kızım 3 yaşından beri kreşe gidiyor. Ben de pandemi olana kadar çalışıyordum, su an evdeyim. Pandemiye kadar okula gitmediği her gün ya parka ya kapali oyin alanlarına giderdik ya da burdaki diger ailelerle organize ettiğimiz bir etkinliğe katılırdık. Yani evden çıkmadığımiz günler cok nadir olurdu. Pandemiyle birlikte eve kapandık 2 ay hiç çıkamadık. Ilk haftalar gayet güzel geçti ailecek etkinlikler aktivitelerle gecti ama artık babası da işe başladı biz kızımla baş başa kaldık. Parklar hala açılmadı sadece yürüyüş izni var. Diğer Turk ailelerle de görüşmekten cekiniyoruz ev ortaminda buluşmak hala risk hızla vakalar artıyor. Ve ben ciddi bir şekilde bunalmış durumdayım. Artık oyun oynamaktan, aktivite dusunmekten çok yoruldum. Kızım kendi başına oynayan bir cocuk degil resim bile yapacak olsa yaninda beni istiyor. Babasi da ise başladı sabah gidiyor gece geliyor tüm gün baş basayiz.
Tek çocuklu aileler siz nasıl oyaliyorsunuz cocuklarinizi?
Yalnız başına vakit geçirmeyi nasıl öğrettiniz?
Günde kaç saat birlikte vakit geciriyorsunuz?
Ekran süreniz ne kadar?
Masallah oglunuza. O yaslarda yanlarina pek arkadas aramiyor lar. Ama buyudukce sosyallesip arkadas ariyorlar. Benim de kizim ufak ken 45 dk 1saat oynardi bensiz. Ama buyuduk ce sorular cumleler isreklerinde diretme oluyor.Oğlum 14 aylık. Ben top havuzu aldım.ilk ilgisini çekmedi. O yüzden içindeki topları çıkarıp, sevdiği oyuncakları koydum. (Dokun hisset kitaplarını, 2 tane top, sesli kitap, konusan köpek) Şimdi baya kendi kendine havuzun içinde vakit geciriyor. Sıkılınca evin için içinde beraber kuduruyoruz ilk adım arabasında gezdiriyorum. Sonra akşam güneş gidince bebek arabasına koyup dışarda dolasıyoruz. Gelince banyosu, maması, mızmızlanması ve nihayet uyumasıyla kapanısı yapıyoruz
Benimki resmen bana yapısık yaşıyordu. Çok zorlanıyordum. Suan yeni yeni rahatladım. Büyüyünce bakalım nasıl olcak. Çocuklar da haklı aslında. Allah hepsine önce sağlık versinMasallah oglunuza. O yaslarda yanlarina pek arkadas aramiyor lar. Ama buyudukce sosyallesip arkadas ariyorlar. Benim de kizim ufak ken 45 dk 1saat oynardi bensiz. Ama buyuduk ce sorular cumleler isreklerinde diretme oluyor.
2 cocukluyum ama tek çocuğu yeglerimmerhaba herkese,
Ben 6 yasinda bir kiz çocuğu annesiyim. Abd de yaşıyoruz ailelerimiz Türkiye'de. Yaşadığımız şehir ufak 3 5 Türk aile olan bir şehir. Kızım 3 yaşından beri kreşe gidiyor. Ben de pandemi olana kadar çalışıyordum, su an evdeyim. Pandemiye kadar okula gitmediği her gün ya parka ya kapali oyin alanlarına giderdik ya da burdaki diger ailelerle organize ettiğimiz bir etkinliğe katılırdık. Yani evden çıkmadığımiz günler cok nadir olurdu. Pandemiyle birlikte eve kapandık 2 ay hiç çıkamadık. Ilk haftalar gayet güzel geçti ailecek etkinlikler aktivitelerle gecti ama artık babası da işe başladı biz kızımla baş başa kaldık. Parklar hala açılmadı sadece yürüyüş izni var. Diğer Turk ailelerle de görüşmekten cekiniyoruz ev ortaminda buluşmak hala risk hızla vakalar artıyor. Ve ben ciddi bir şekilde bunalmış durumdayım. Artık oyun oynamaktan, aktivite dusunmekten çok yoruldum. Kızım kendi başına oynayan bir cocuk degil resim bile yapacak olsa yaninda beni istiyor. Babasi da ise başladı sabah gidiyor gece geliyor tüm gün baş basayiz.
Tek çocuklu aileler siz nasıl oyaliyorsunuz cocuklarinizi?
Yalnız başına vakit geçirmeyi nasıl öğrettiniz?
Günde kaç saat birlikte vakit geciriyorsunuz?
Ekran süreniz ne kadar?