-
- Konu Sahibi Humpty dumpty
bi kardeşe ihtiyacı var sanırım :)))asıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
Çok güzel bir listeymis,paylaşım için kendi adıma teşekkürlerBunları da yapabılırsınız
asıl sorum çocuğuma tek başına eğlenmeyi mutlu olmayı nasıl öğretebilirim. Ben keske baska ailede olsaydım bizim evimizde hiç cocuk yok diyor
Biz Türkiye de bile zorlanıyoruz bunu yapmakta senin durumun daha fenaymış. Peki Türk olmayan kreş arkadaşlarından sevdiklerini seçip görüşmeyi deneyebilirsin. Yabancı dilin var herhalde.merhaba herkese,
Ben 6 yasinda bir kiz çocuğu annesiyim. Abd de yaşıyoruz ailelerimiz Türkiye'de. Yaşadığımız şehir ufak 3 5 Türk aile olan bir şehir. Kızım 3 yaşından beri kreşe gidiyor. Ben de pandemi olana kadar çalışıyordum, su an evdeyim. Pandemiye kadar okula gitmediği her gün ya parka ya kapali oyin alanlarına giderdik ya da burdaki diger ailelerle organize ettiğimiz bir etkinliğe katılırdık. Yani evden çıkmadığımiz günler cok nadir olurdu. Pandemiyle birlikte eve kapandık 2 ay hiç çıkamadık. Ilk haftalar gayet güzel geçti ailecek etkinlikler aktivitelerle gecti ama artık babası da işe başladı biz kızımla baş başa kaldık. Parklar hala açılmadı sadece yürüyüş izni var. Diğer Turk ailelerle de görüşmekten cekiniyoruz ev ortaminda buluşmak hala risk hızla vakalar artıyor. Ve ben ciddi bir şekilde bunalmış durumdayım. Artık oyun oynamaktan, aktivite dusunmekten çok yoruldum. Kızım kendi başına oynayan bir cocuk degil resim bile yapacak olsa yaninda beni istiyor. Babasi da ise başladı sabah gidiyor gece geliyor tüm gün baş basayiz.
Tek çocuklu aileler siz nasıl oyaliyorsunuz cocuklarinizi?
Yalnız başına vakit geçirmeyi nasıl öğrettiniz?
Günde kaç saat birlikte vakit geciriyorsunuz?
Ekran süreniz ne kadar?
SupersinizBisiklete binmek serbest ise her gün içerisinde bir atıştırma molası da olan uzun bir bisiklet turu, eve dönünce o gün bisiklete binerken gördükleriyle ilgili 2 resim çizmek.
Hatta vakit geçsin diye bisiklet turu atıştırmalığını da kendisine görev verin bence, sizin direktif ve gözetiminizde ufak sandviçler hazırlasın. Veya siz hazırlayın o paketlesin vs.
Tabi bu tur sizinle olacak ve sizin vaktinizi de alacak ama evde oyalamaya çalışmaktan iyidir.
Evde uygun yeriniz varsa küçük bir çadır atın veya balkonunuza şişme bir çocuk havuzu.
Penceren bakıp ilk gördüğü 3 hayvanın resmini çizmek de olabilir.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu.
Oğlum 14 aylık. Ben top havuzu aldım.ilk ilgisini çekmedi. O yüzden içindeki topları çıkarıp, sevdiği oyuncakları koydum. (Dokun hisset kitaplarını, 2 tane top, sesli kitap, konusan köpek) Şimdi baya kendi kendine havuzun içinde vakit geciriyor. Sıkılınca evin için içinde beraber kuduruyoruzOglum 18 aylik. Biz de fazla disari cikmadigimiz icin enerjisini atamiyor. Surda durayim ben de, ozellikle bu aylarda cocugu olan anneler neler yapiyor bakalim
Benim oğlum çok ağlayan, sürekli kucak isteyen bebekti. Çok uğrastım kendi kendine oynaması için. Zor oldu ama ben çözümü yukarda yazdığım gibi havuz da buldum. İçine oyuncaklarını attım. Bi baktım oynuyor. İlk önce yere yakınına oturdum ama hiç müdehale etmedim. Kalktığım zaman o da kalkıp pesimden geliyordu. Sabırla konusa konusa oynarken koltuğa gectim. Derken simdi biraz biraz kendini oyalamasını öğrendiOglum simdi kocaman oldu gerci ama kucukken de kendi oynardi. Ben o kadar oyunlarina dahil olmadim. Ustelik tek cocuktu. Okuyunca cok sasirdim. Cocugun kendi basina da birsey yapip hayal dunyasini gelistirmesi gerek. Sanirim siz oyle alistirmissiniz. Her dedigini yapmak zorunda degilsiniz. Kendi kendini oyalamayi ogrenmeli. Sizin de kendinize ayiracak vaktiniz olmali. 7/24 aktivite bulmak yorar insani.
Hangi saatte neler yapılacağı ile ilgili günlük plan yapabilirsiniz. Yemek saati, oyun saati gibi.. plana serbest zaman eklersiniz o vakitte tek başınıza vakit geçireceğinizi istediği bir şeyi yapabileceğini söylersiniz. İlk başlarda kısa süreli daha sonra süreyi uzatarak yanlız oynamaya aliştirabilirsiniz. Hazır bir planı vermek yerine onuda Planlama sürecine dahil ederseniz daha istekli olur. Onun istediği zamana istediği etkinlikleri yerleştirmek gibi.. planı uygulayabildiğiniz her gün için minik süprizler olabilir belki...merhaba herkese,
Ben 6 yasinda bir kiz çocuğu annesiyim. Abd de yaşıyoruz ailelerimiz Türkiye'de. Yaşadığımız şehir ufak 3 5 Türk aile olan bir şehir. Kızım 3 yaşından beri kreşe gidiyor. Ben de pandemi olana kadar çalışıyordum, su an evdeyim. Pandemiye kadar okula gitmediği her gün ya parka ya kapali oyin alanlarına giderdik ya da burdaki diger ailelerle organize ettiğimiz bir etkinliğe katılırdık. Yani evden çıkmadığımiz günler cok nadir olurdu. Pandemiyle birlikte eve kapandık 2 ay hiç çıkamadık. Ilk haftalar gayet güzel geçti ailecek etkinlikler aktivitelerle gecti ama artık babası da işe başladı biz kızımla baş başa kaldık. Parklar hala açılmadı sadece yürüyüş izni var. Diğer Turk ailelerle de görüşmekten cekiniyoruz ev ortaminda buluşmak hala risk hızla vakalar artıyor. Ve ben ciddi bir şekilde bunalmış durumdayım. Artık oyun oynamaktan, aktivite dusunmekten çok yoruldum. Kızım kendi başına oynayan bir cocuk degil resim bile yapacak olsa yaninda beni istiyor. Babasi da ise başladı sabah gidiyor gece geliyor tüm gün baş basayiz.
Ekran süreniz ne kadar?
Benim kızım da 18 aylık. Dışarı çıkamadıysak enerjiyi bitiremiyoruz bizde. Balkonda salincagimiz var sabah ona biniyoruz biraz. Onun dışında biraz bebeklerle oynuyoruz. Ama genelde kitaplarına bakmayı ve boyama seviyor. Boyama dediysem de işte karalama yaniOglum 18 aylik. Biz de fazla disari cikmadigimiz icin enerjisini atamiyor. Surda durayim ben de, ozellikle bu aylarda cocugu olan anneler neler yapiyor bakalim
Bneimki dha küçük 6 aylik hep yanimdamerhaba herkese,
Ekran süreniz ne kadar?
+1İkinci çocuğu yaparaksu karantina döneminde o kadar şükrettim ki bir kardeşi olduğu için.
tek basina vakit gecirmeyi tek kala kala ogrendi ama bizde de soyle bi problem var baskalariyla oynadigi zaman hep onlarin elindeki oyuncaklar vs daha kiymetli olmaya basladi surekli agliyo karsisindakinin oyuncagini almak istiyo aynisi olsa bile karsisindakinin elindeki daha kiymetli bu da kotu bi durummerhaba herkese,
Ekran süreniz ne kadar?