• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tek çocuk fikrinde bencillik mi yapıyorum ?

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
123
1.5 yaşında kızım var.. ben hep derdim mutlaka iki çocuğum olmalı diye... ben aslında hiç hazır değilmişim çocuğumun olmasına. kızım için canımı veririm ama çok ağır geldi.. kv aklı bi gidip gelen bir kadın. annem ise doğum yaptığında kendi evimde bakarım sana dedi ve homurdandı.. şu an kimseden destek görmüyorum. 9 sene iş hayatımdan sonra işten çıkmak zorunda kaldım çünkü annem yan çizdi bakamam kızına dedi kv ise torun döven bir kadın olduğu için emanet edemedim bu yüzden de işten çıktım. ve bunalıma girdim evde bir anda yapayalnız kaldım :KK43: çocuk bakmak eve tıkılı kalmak kendimi yetersiz güçsüz hissetmek derken 1.5 sene oldu hala halimden memnun değilim. zaman zaman kızıma bağırıyorum o daha çok küçük ama neden bağırıyorumki :KK43: ve ikamet ettiğimiz yerde hiç kafa dengi kimsem yok 6.katta oturuyorum asansör yok çocukla gidip gelmek çok zor oluyor doğru düzgün bir park bile yok ve eşim de asla taşınmam diyor çünkü ailesi sülalesi arkadaşları burada ... ben tek çocukla kalıp iş hayatına girmeyi ve aktif olmayı istiyorum iki çocuğum olursa artık asla çalışamam ve bu durum da beni mutsuz eder.. ikinci çocuk fikri beni heyecanlandırsa da sosyal olabilmek kendime vakit ayırabilmek için tek çocukla kalmak bencillik mi? mutsuz halde iki çocuk yetiştirmek yerine , huzurlu mutlu kalıp tek çocuğumun olması daha sağlıklı değil mi ? bilemiyorum... ne olur fikir verin :(

Öncelikle şunu söyleyeyim ki önemli olan çocuğun nasıl şartlarda yetiştiği.Yani 10 çocukta yapan var ama büyürken ne zorluklar çekiyorlar.Sen de söylemişsin huzurlu mutlu bir şekilde büyütürsen biricik kızını o yeter zaten.İlla ikinci çocuk dersen de dört beş sene bekle en azından ki böylece o zamana kadar bir düzen oturtmuş olursun , onu devam ettirirsin ikinci çocuk gelince de.Allah yardımcın olsun :)

1.5 yaşında kızım var.. ben hep derdim mutlaka iki çocuğum olmalı diye... ben aslında hiç hazır değilmişim çocuğumun olmasına. kızım için canımı veririm ama çok ağır geldi.. kv aklı bi gidip gelen bir kadın. annem ise doğum yaptığında kendi evimde bakarım sana dedi ve homurdandı.. şu an kimseden destek görmüyorum. 9 sene iş hayatımdan sonra işten çıkmak zorunda kaldım çünkü annem yan çizdi bakamam kızına dedi kv ise torun döven bir kadın olduğu için emanet edemedim bu yüzden de işten çıktım. ve bunalıma girdim evde bir anda yapayalnız kaldım :KK43: çocuk bakmak eve tıkılı kalmak kendimi yetersiz güçsüz hissetmek derken 1.5 sene oldu hala halimden memnun değilim. zaman zaman kızıma bağırıyorum o daha çok küçük ama neden bağırıyorumki :KK43: ve ikamet ettiğimiz yerde hiç kafa dengi kimsem yok 6.katta oturuyorum asansör yok çocukla gidip gelmek çok zor oluyor doğru düzgün bir park bile yok ve eşim de asla taşınmam diyor çünkü ailesi sülalesi arkadaşları burada ... ben tek çocukla kalıp iş hayatına girmeyi ve aktif olmayı istiyorum iki çocuğum olursa artık asla çalışamam ve bu durum da beni mutsuz eder.. ikinci çocuk fikri beni heyecanlandırsa da sosyal olabilmek kendime vakit ayırabilmek için tek çocukla kalmak bencillik mi? mutsuz halde iki çocuk yetiştirmek yerine , huzurlu mutlu kalıp tek çocuğumun olması daha sağlıklı değil mi ? bilemiyorum... ne olur fikir verin :KK43:

bazı noktalarda çok benzeriz.. bazılarında çok farklı..
benim de 2,5 yaşında kızım var gün geçmiyor ki 2. çocuğu düşünmeyeyim..
gönlümde yatan aslan bu.. allah biliyor çok istiyorum ama acaba gücüm var mı hiç bilmiyorum.. yetebilir miyim?
bazen düşünüyorum ben "tek çocuklu tip" miyim yoksa "2 çocuklu tip" de çıkar mı benden :)
tek çocukla hala kendime ayırabildiğim bir zaman var.. bu zamana yine kızıma iyi anne olabilmek için ihtiyacım var aslında.. bir bebeğim daha olursa nasıl olur???
çok cesaret ve güç lazım..
tek çocukla huzurlu ve mutlu iseniz illa 2. çocuk diye düşünmeyebilirsiniz..
sizin için hayırlı olan neyse o olsun.. sizin için hayırlı olan eşinize ve çocuğunuza da iyi gelecektir..

Arkadaşım Sakın ikinci çocuk Düşünme
Daha fazla bunalıma girersin.bende aynen senin gibiyim...kendini nir şeylere
Ver uğraşmayı Sevdiğin birşeyler yok mu?
Benimde nir kızım var.iyiki var ama yalnız ve kimsesiz olunca keşke hiç
Çocuk düşünmeseydim diyorum.çünkü
Doğumda yalnızdım ve sezaryen oldum
Ve herşeyi tek başıma yaptım.kızın biraz
Daha Büyüyünce kreşe falan verirsin ve
Tekrar çalışırsın

çok teşekkür ederim yorumlarınız için.. evet ruh sağlığım için ikinci çocuk asla diyorum.. ama sanki kendime kızıma haksızlık ediyormuşum gibi de geliyor illa ikinci çocuk olması gerekiyormuş gibi.. eşim de çok istiyor ikinciyi ( ilerde ).. nasıl olsa kendisi çalışıyor sosyal. bense evde akşama kadar bunalım içinde allahım ne zor bir durum ya :(

Ben de tek çocuğum. Eğer çocuğunuza bencillik etmiş olacağınızı düşünüyorsanız, yaniliyorsunuz. Aksine bu durum onu çok mutlu edecektir. Neden bu kadar net konusuyorsun diyebilirsiniz, belki de çok rahat, huzurlu ve sevgi dolu bir hayat yaşadığım içindir. Kardeşim olmadığı için kardeş sevgisi hakkında bir yorum yapamam ama 24 yaşına geldim, hala annemle babamı bir baskasiyla paylaşmak fikri bana kötü gelir. Iyiki de tekim derim ara sıra. Bir de maddi açıdan çok büyük rahatlık. Durumunuz çok iyiyse bilemiyorum ama iki çocuk için herşeyi bölmek gerekirken, tek çocuk için daha iyi bir eğitimi, daha iyi bir yaşam alanını, çok daha rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Tabi bir de bu konuda kardeş sevgisini bilen kişilerden görüş almak lazım. Onlar da illa ki kendilerine göre güzel yönlerinden bahsederler, haklilardir da. Ama kısacası ben hayatımdan hep memnun kaldım, çok güzel imkanlara sahip oldum, bu açıdan düşünebilirsiniz.

1.5 yaşında kızım var.. ben hep derdim mutlaka iki çocuğum olmalı diye... ben aslında hiç hazır değilmişim çocuğumun olmasına. kızım için canımı veririm ama çok ağır geldi.. kv aklı bi gidip gelen bir kadın. annem ise doğum yaptığında kendi evimde bakarım sana dedi ve homurdandı.. şu an kimseden destek görmüyorum. 9 sene iş hayatımdan sonra işten çıkmak zorunda kaldım çünkü annem yan çizdi bakamam kızına dedi kv ise torun döven bir kadın olduğu için emanet edemedim bu yüzden de işten çıktım. ve bunalıma girdim evde bir anda yapayalnız kaldım :KK43: çocuk bakmak eve tıkılı kalmak kendimi yetersiz güçsüz hissetmek derken 1.5 sene oldu hala halimden memnun değilim. zaman zaman kızıma bağırıyorum o daha çok küçük ama neden bağırıyorumki :KK43: ve ikamet ettiğimiz yerde hiç kafa dengi kimsem yok 6.katta oturuyorum asansör yok çocukla gidip gelmek çok zor oluyor doğru düzgün bir park bile yok ve eşim de asla taşınmam diyor çünkü ailesi sülalesi arkadaşları burada ... ben tek çocukla kalıp iş hayatına girmeyi ve aktif olmayı istiyorum iki çocuğum olursa artık asla çalışamam ve bu durum da beni mutsuz eder.. ikinci çocuk fikri beni heyecanlandırsa da sosyal olabilmek kendime vakit ayırabilmek için tek çocukla kalmak bencillik mi? mutsuz halde iki çocuk yetiştirmek yerine , huzurlu mutlu kalıp tek çocuğumun olması daha sağlıklı değil mi ? bilemiyorum... ne olur fikir verin :KK43:
Canım ben ikinci bebeğimi bekliyorum ikinci bebek diyorum çünkü oğlum da dokuz aylık bir bebek :)
Ben Allah nasip kısmet ederse Şubat'ta kızımı kucağıma alacağım oğlum 13 aylık olacak o zaman Allah'ın izniyle :)
Benim üstüne üstlük ilk çocuğumda bel çatlağı problemim oldu doktor 3 sene çocuk yok demişti :KK43:
Şimdi doktorum baba geçenlerde eğer çok kilo alırsan ya da kemiklerin açılırken çatlak da büyürse ayaklarını kaybedebilirsin dedi :KK43:
Olsun Rabbim herşeyim hayırlısını sağlıklısını nasip etsin diyorum :)
Ileride artık tık iş işten geçtiğinde bebek diye diye yanıp tutuşmanızı istemem çünkü keşkeler iş bittikten sonra işe yaramıyor :) Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin :) bir kaç sene daha bekleyin bebeğiniz de büyümüş olur o zaman daha kolay karar verirsiniz :)

bazen düşünüyorum kardeşliği... benim ablam ve abim var.. abim evlendikten sonra yüzünü pek göremiyorum eşi soğuktur maalesef .aslında abim beni sever ama ne arar ne sorar :( ablam da öyle benden çok arkadaşlarına vakit ayırır.. işte o zaman diyorumki ; biz üç kardeşizde ne oluyorki sanki :(

çok teşekkür ederim yorumlarınız için.. evet ruh sağlığım için ikinci çocuk asla diyorum.. ama sanki kendime kızıma haksızlık ediyormuşum gibi de geliyor illa ikinci çocuk olması gerekiyormuş gibi.. eşim de çok istiyor ikinciyi ( ilerde ).. nasıl olsa kendisi çalışıyor sosyal. bense evde akşama kadar bunalım içinde allahım ne zor bir durum ya :KK43:
Eşinle Konuş evde sıkıldığını anlat.
Yoksa hiç anlamaz.

Canım ben ikinci bebeğimi bekliyorum ikinci bebek diyorum çünkü oğlum da dokuz aylık bir bebek :)
Ben Allah nasip kısmet ederse Şubat'ta kızımı kucağıma alacağım oğlum 13 aylık olacak o zaman Allah'ın izniyle :)
Benim üstüne üstlük ilk çocuğumda bel çatlağı problemim oldu doktor 3 sene çocuk yok demişti :KK43:
Şimdi doktorum baba geçenlerde eğer çok kilo alırsan ya da kemiklerin açılırken çatlak da büyürse ayaklarını kaybedebilirsin dedi :KK43:
Olsun Rabbim herşeyim hayırlısını sağlıklısını nasip etsin diyorum :)
Ileride artık tık iş işten geçtiğinde bebek diye diye yanıp tutuşmanızı istemem çünkü keşkeler iş bittikten sonra işe yaramıyor :) Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin :) bir kaç sene daha bekleyin bebeğiniz de büyümüş olur o zaman daha kolay karar verirsiniz :)
ah canım allahım sana ve çocuklarına sağlık versin inşallahhhh... benim için de hayırlısı artık ne diyim

Eşinle Konuş evde sıkıldığını anlat.
Yoksa hiç anlamaz.
ooo o kadar çok anlattımki.. kendisi de destek oluyor sağolsun ama ikinci çocuk demek benim evden hiç çıkamamam demek... senelerdik o sinema senin bu konser benim diye gezerken böylesine evde kalmak ağır geldi...

ooo o kadar çok anlattımki.. kendisi de destek oluyor sağolsun ama ikinci çocuk demek benim evden hiç çıkamamam demek... senelerdik o sinema senin bu konser benim diye gezerken böylesine evde kalmak ağır geldi...
Bence 2.yi hiç Düşünme gezmeye
Çık (çocukla çok zor oluyor gezmek
Ben hiç sevmiyorum o yüzden)

Ben de tek çocuğum. Eğer çocuğunuza bencillik etmiş olacağınızı düşünüyorsanız, yaniliyorsunuz. Aksine bu durum onu çok mutlu edecektir. Neden bu kadar net konusuyorsun diyebilirsiniz, belki de çok rahat, huzurlu ve sevgi dolu bir hayat yaşadığım içindir. Kardeşim olmadığı için kardeş sevgisi hakkında bir yorum yapamam ama 24 yaşına geldim, hala annemle babamı bir baskasiyla paylaşmak fikri bana kötü gelir. Iyiki de tekim derim ara sıra. Bir de maddi açıdan çok büyük rahatlık. Durumunuz çok iyiyse bilemiyorum ama iki çocuk için herşeyi bölmek gerekirken, tek çocuk için daha iyi bir eğitimi, daha iyi bir yaşam alanını, çok daha rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz. Tabi bir de bu konuda kardeş sevgisini bilen kişilerden görüş almak lazım. Onlar da illa ki kendilerine göre güzel yönlerinden bahsederler, haklilardir da. Ama kısacası ben hayatımdan hep memnun kaldım, çok güzel imkanlara sahip oldum, bu açıdan düşünebilirsiniz.
ah canım allahım sana ve çocuklarına sağlık versin inşallahhhh... benim için de hayırlısı artık ne diyim
inşallah canım inşallah

Tam tersini düşünüyorum sizin düşündüklerinizin.
İkinci, üçüncü çocukları yapmak bana bencillik gibi geliyor.
Anne baba çocuğa kardeş olsun diye değil, kendi çocuk isteyen taraflarını tatmin etmek, ara verenler için o bebek keyfini bir kez daha yaşamak için yapıyor gibi geliyor bana.
Hem maddi hem manevi olarak ilk çocuktan kısmak demek ikinci çocuk.
Tek çocuğunuz olursa bütün ilginizi sevginizi ona verirsiniz. Maddi olarak yapabileceklerinizin en iyisini yaparsınız. İkinci çocuk girdiği zaman işin içine ilk çocuğun ilgisi bölünür, maddi olanakları bölünür.
Bu devirde bir çok çocuğun kardeşi yok. Çok büyük eksiklik hissedeceğini sanmıyorum. Zaten kardeşlik kavramı da farklı bir boyutta artık.

Anne baba çocuğa kardeş olsun diye değil, kendi çocuk isteyen taraflarını tatmin etmek, ara verenler için o bebek keyfini bir kez daha yaşamak için yapıyor gibi geliyor bana.
Tek çocuğunuz olursa bütün ilginizi sevginizi ona verirsiniz. Maddi olarak yapabileceklerinizin en iyisini yaparsınız. İkinci çocuk girdiği zaman işin içine ilk çocuğun ilgisi bölünür, maddi olanakları bölünür.
Bu devirde bir çok çocuğun kardeşi yok. Çok büyük eksiklik hissedeceğini sanmıyorum. Zaten kardeşlik kavramı da farklı bir boyutta artık.
Ya zaten biz istesekte istemesekte o bebeğin ruhu yaratıldıysa dünyaya gelecek yani :) Allah hayırlısını nasip etsin :)

evet haklısınız aslında... kardeşlik evlenip gidene kadar bence. evlendikten sonra herkes kendi hayatıyla meşgul oluyor ayda yılda bir kere görüşebiliyorsunuz... ben tamamımda eşim çok net ikinci çocuk fikrinde olmalı diyor.. nasıl olsa sıkıntıyı o çekmiyor:KK61:

bazen düşünüyorum kardeşliği... benim ablam ve abim var.. abim evlendikten sonra yüzünü pek göremiyorum eşi soğuktur maalesef .aslında abim beni sever ama ne arar ne sorar :KK43: ablam da öyle benden çok arkadaşlarına vakit ayırır.. işte o zaman diyorumki ; biz üç kardeşizde ne oluyorki sanki :KK43:
Benim babamın da kardeşi var. Keşke olmasaydı dediğini duydum kaç kere. Annemlerse tam tersi hiç ayrilmazlar teyzelerimle birbirlerinden, bana çok tuhaf gelir bazen bu kadar bağlılıkları. Annemi kiskanirim teyzelerimden ara ara, bu da tek çocuğun tipik özelliği işte; sevgi bencili olmak.:KK15:Bir de zaman cidden çok kötü, tek çocuğu koruyup kollamak bile çok büyük çaba gerektiriyor.

Benimde henüz çocuğum yok ve bu konu kafamı karıştırıyor.Acikcasi insanin kardesinin olmasi güzel bir duygu bir el ,bir can oluyor ama imkanlari dusununce tek cocuga verilebilecek imkanlar tabiki daha cok .burda konu şu ki herkesin kisiligi farklidir
Hayat istediğiniz gibi gitmedigi için zamanla bebeginize bagirdiginizi söylediniz .iki cocuk olunca bu artabilir hatta ileriki dönemlerde cok daha farkli etkilenebilirsiniz bu ailenizede olumsuz yansır.
Yada iki çocuk yaparsınız ikiside büyüdüğünde zor donemler geçtiğinde bu hayata alışmış ve duzenini kurmus olursunuz.

Bebeginizi birazdaha büyütup is hayatına girip ne istediğinize daha iyi karar verebilirsiniz bence.
Hayattan ne bekliyorsunuz? Bu sorununn cevabını vermeden ciddi bir karar olan ikinci bir can dünyaya getirme fikrini hayata geçirmemenizi tavsiye ederim.Mutsuz bir insan mutsuzlugunun bedelini hep yakınlarından çıkarır. Bunu yasamamanizi dilerim. Ama anne olmak herseye deger olmalı:)

Yanlış anlamayın ama kadınlar artık biraz tembelleşti sanki. Benim annem çalışan kadın ve kardeşimle biz doğduğumuzda ( aramız 20 ay) hem bize bakıp hem de her gün trenle şehir merkezindeki işine gidip geliyormuş. Şuan 50 yaşında hala çalışıyor ve evde de sürekli ayaktadır, ama yüzü hep güler. Bir de yanımızda çalışan bir aile var; o kadına bakıyorum, çocuklar pis, pasaklı, evinde yemek bile yapmıyor ev hanımı olmasına rağmen. Ona da sorsan çok yoruluyorum der, ben anlamıyorum. Bence işten kaçmayın, hem genç kalırsınız. Yaptığınız şeyleri de eziyet olarak görmeyin, severek yapmaya çalışın. Sonuçta senin kızın, senin eşin, yabancıya yapmıyorsun.

Yanlış anlamayın ama kadınlar artık biraz tembelleşti sanki. Benim annem çalışan kadın ve kardeşimle biz doğduğumuzda ( aramız 20 ay) hem bize bakıp hem de her gün trenle şehir merkezindeki işine gidip geliyormuş. Şuan 50 yaşında hala çalışıyor ve evde de sürekli ayaktadır, ama yüzü hep güler. Bir de yanımızda çalışan bir aile var; o kadına bakıyorum, çocuklar pis, pasaklı, evinde yemek bile yapmıyor ev hanımı olmasına rağmen. Ona da sorsan çok yoruluyorum der, ben anlamıyorum. Bence işten kaçmayın, hem genç kalırsınız. Yaptığınız şeyleri de eziyet olarak görmeyin, severek yapmaya çalışın. Sonuçta senin kızın, senin eşin, yabancıya yapmıyorsun.[/QUO

Bence tembel değiliz hayatın icinde sadece çalışan mücadele eden olmanin yanında sosyal kültürel olarakta hayatin icinde olmak istiyoruz. 'Ben' duygusunu cocukla birlikte kenera atmiyoruz.annelerimizi sadece bizim Varlığımiz mutlu ederken bizlerin çocukları olsada sahsi beklentiletimizide cok önemsiyoruz. Bence kötü bir sey degil .herkes kaldirabilecegi ve secme hakkı varsa istediği hayatı yasamali ve güçlü nir amne olmaya çalışmalı.

Back