- 8 Eylül 2009
- 4.524
- 4.279
- 248
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
tam olarak olaysız insan ilişkileri iyi bir yer lazım. tam isabet olmuş yazdıklarınız. 600 makul gibi kira için ama ben mi bilemiyorum ucuzu pahalıyı:/ ucuz denen yerlerde ne kadar olucak ki kira?Ankarada 6 yıl oturdum. 2 yılını tek başıma bir evde yaşayarak gecirdim orda. Hiç korkmadım. Gece 12de bile çıkıp marketten sigaramı alıp gelirdim. Aşağı ayrancı tarafında yaşadım orda. Hiç korkacagım birşey olmadı. Fakat kira fiyatları olarak arkadasınıza uygun olur mu bilmem. Şöyle oturulubilir temiz bi ev olsun denirse 600den başlar 1000e kadar yolu var. Yine ayrancının çevre semtleride keza öyle. Çok güzel semtler. Olurda ev bakacak olursa orda mutlaka Çankaya mah., Gaziosmanpaşa ve ayrancıya baksın derim. Hem merkezde bu semtler hemde ailelerin memurların ve hatta az birazda elit sayılabilecek bir kesimin oturdugu yerler. Ben cok severek ve korkmayarak yaşamıştım.
İkinci secenek içinse İzmir.. İzmir kadınları sever. İzmir kadınları kucaklar.. İzmirin insanı iyidir kibardır. Ankara gibi heryerini bilmesemde üç beş semti varki sabaha kadar yürü bişey olmaz. Çıt çıkmaz sokaktan. İnsanı karı kız düşkünü değildir.
Bende yıllarca yalnız yaşadım ankarada izmirde hatta yurtdışındada bikaç ay yalnız yasadım. Benim için en önemli olan şey güvenlikti. Evim kötü olsun eski olsun ama mahallem güvenli olsun ben rahat dışarı cıkayım gece sokaktan bagırıs cagırıs gelmesin düşüncesi oldu ön planda olan. Bide ıssız bir mahalle olmasın. O yüzden hep ya merkezde ya merkeze yakın yerlerde otururum. Ne kazanıyosam güvenli yerde oturabilmek için boğazımdan keser evimin kirasına kazancımın yarısını veririm.. Arkadasında bu düşüncedeyse kolay bulur evinide şehrinide.
Ama benim ilk tavsiyem İzmir ikinci tavsiyem Ankaradır.
Karar kesinleştiğinde bu iki şehirden birini secerse arkadasın özelden bana yaz. Daha ayrıntılı görüşlerimi tavsiyelerimi veririm canım.
evleri bile yok. biz konuştuğumuzda hep bundan yakındı. hedef para biriktirebilmek. sigara vs de içmiyo. arttırırım diye düşünüyo ama evdeki hesap çarşıya uymaz bilenlere danışalım istedik.
bulunduğu şehirde kalsa parasının talibi çok olacağından yakın illere de olsa gitmek istiyor. hem evden kurtulma hem parayı kurtarma hem kendini kurtarıp iş güç sahibi olma açısından...