Tek basina bebek bakmak

Ben de tek büyüttüm oğlumu.Annem 16 günlükken evine dönmüştü.Oyle yalnızdım ki birsz da kendi hatam aman babasına ağlama sesi gitmesin diye ayrı bir odada bebeğimle vakit geçiriyordum.Babayi kıskanıyordum o film izliyo, yürüyüşe çıkıyor, kahve çay iciyor,istedigi kadar banyoda kalabiliyor ben bunları yapamıyorum diye.Her ay bir sonraki aya umut bağlıyordum bir ay sonra daha kolay olacak diye fakat başkalarından bunu teyit etmeleri için onların bu konudaki düşüncelerini sorduğumda büyüdükçe zorlaşıyor demeleri beni benden alıyordu.Buyudukce zorlasmiyor hayır, kolaylasiyor.Simdi de zorlukları var ama bunlar düzelebilecek şeyler,yeme içme arasının açılması bir kere çok rahatlattı.Kolayliklar dilerim
Bence de kolaylaşıyor aslında. En önemlisi iletişim kurabiliyoruz artık. Banyomu bebişimi ana kucağına koyup yapıyordum, artık ondq sıkılıyor diye onu yıkarken kendim de yıkanıyorum olduğu kadar 😀 benzer sorunları yaşandığını görmek rahatlatıyor, teşekkürler

Ya onu hiç sorma. Sağolsun annem ani bebek ölümleri, yok kusar boğulur vs tarzı şeyleri kafama soktuğu için günlerce uyumadigimi. Gece bebek uyurken yatakta oturup izlediğimi biliyorum:) neyse iyi biraz uyuyayım dediğimde çocuk uyaniyordu. Zombi gibi geziyordum...evet, önlem almak iyi bir şey, ama anne kendisi iyi olmadığı zaman bebeğine nasıl iyi bakabilir? O yüzden akışına bırakmak bazen en iyisi oluyor. Allah çocukları güçlü yaratmış. Diğer konuya da gelirsek dışarı çıkma için bahane üretin. Ben öyle yapıyorum hala. Ekmek yok gidip ekmek alayım diye cikiyorum Eve en uzak markete gidiyorum. Çocukta çevreyi görüyor. Bazen parka denk geliyoruz biraz oynuyor. Dondurma aliyorum yiye yiye dolanıyoruz. Ekmek alıp eve dönüyoruz:) iyi geliyor. Hem böyle böyle çocukta dış ortama alışmış oluyor. Bir faaliyet yapmak istediğiniz zama daha kolay uyum sağlıyor o da
İnanın şimdi öyleyiz. Tesadüfen birini görüp laflarsam inanın modum yükseliyor. Karşı apartmandaki teyzeyle arada balkondan konuşuyoruz. Biraz yaşlılar gibi oldum, onlar da konuşacak yer ararlar ya 🙈

Bence de kolaylaşıyor aslında. En önemlisi iletişim kurabiliyoruz artık. Banyomu bebişimi ana kucağına koyup yapıyordum, artık ondq sıkılıyor diye onu yıkarken kendim de yıkanıyorum olduğu kadar 😀 benzer sorunları yaşandığını görmek rahatlatıyor, teşekkürler
Rica ederim 2 yasa kadar bayağı zorlandım ben,benim oğlum aglak bir çocuk belki sizinki o kadar sürmez.Simdiki aklım olsa hafta sonları en azından bir gün bir iki saatliğine babaya bırakıp kendi başıma yürüyüş yapardim AVM bir yerlerde oyalanip dönerdim.Bu bir haftaya yeterdi : )

Benim kız da aşırı hareketliydi. 42 günlük videosu var kalkmaya çalışırken o derece. Ben bir yaşına kadar oturduğumu bilmem. Bugün sitenin bahçesindeyken komşum geldi 10 aylık bebeğiyle. Arabasındaydı, seveyim mi dedim al al dedi. Aldım kucağıma , oturtturdum ,oynadım falan. Sonra o çok enteresan birşey anlatmaya başladı işle ilgili, daldım dinliyorum bende heyecanla. 10 dakika falan geçti , ulan dedim bir dakika bu oturuyor. Yavrum öylece oturuyor. Baktım uyudu mu diye yoo oturuyor etirafa bakıyor kucağımda. Bir yandan anneyi dinliyorum bir yandan dedim hiç kıpırdamayayım bakalım ne olacak. Yarım saat, 10 aylık bebek yarım saat kucağımda oturdu , parkta oynayan çocuklara baktı öylece ben şok 🤣 Sonra kaldırdım bakıyorum çocuğa bu çocukta bir rahatsızlık mı var acaba diye , beynim 1 dakika oturduğu için çığlık atan bebeğe alışık çünkü. Elini ayağını tutuyorum o da tutuyor, ayağa dikiyorum basıyor, adını söylüyorum gülüyor falan. Maşallah dedim Allah nazardan saklasın dedim bence sen al bunu git valla nazarım değecek dedim 🤣🤣

Benim de iki arkadaşımın bebeği var. Biriyle aynı gün doğdu diğeriyle 1 hafta var aralarında. Onlar oturuyorlar etrafa bakıyorlar oyuncak oynuyor benimki de çocukların omzundan tutup ayaklanmaya çalışıyor koltuk kenarlarında sıralıyor kucakta zaten durmuyor kucağına alan kaç tur attı kendi etrafında diye şaşırıyorlar 😅 sonra duruldu mu bari 😬

Cok zor gunler atlatmissiniz, gelmis gecmis olsun. Temizlik icin yardim aliyorum, evi salmis durumdayim. Benimki sosyallesememekten kaynakli sanirim. Arada arkadaslarla gorusmek cok iyi geliyor gercekten ama buyuk sehir surekli olmasi zor oluyor. Aslinda en buyuk arkadasim bebegim artik. Ya aslinda ben baya iyi goturuyordum da bize temizlige gelen abla iyi goturuyorsun da herkese seni anlatiyorum, su sunu tuttu bu bunu tuttu diye anlattikca icten ice ben napiyorum kafasina girfim sanirim. Zaten de hassas olunca.

Bazen hassasiyetleri kenara atmak lazım.
Ne güzel eve yardıma gelen biri varmış. Olumlu tarafından bakmak lazım.
Çocuklarımızın en çok bize ihtiyacı var.
Anne olduk diye kendi annemize taşınmak mesela hiç yetişkince bir hareket değil. Keza bir sağlık sorunu yoksa,ikiz değilse vs.. hemşire tutmak da saçma.

Herkese merhaba. 32 yasindayim, 11 aylik bir bebegim var. Baska kariyer planlamasi yapmak istedigim icin bebegim olunca isten ayrildim. Ailemden uzak yasiyorum. Hem kimseye guvenemeyecegimden hem de isi biraktim dusuncesiyle bebegime ben bakarim diye dusundum. Simdi bu dusunceme hayret ediyorum nasil hafife almisim bebek bakma isini. Basta annem ve tum ailem sagolsunlar cok destekciler aslinda. Annem dogumdan sonra neredeyse 50 gun yanimizda kaldi. Arada iki sefer 10 gun yine gitti geldi. Bebegim uyumayan bir bebekti gece gunduz uyku bizim icin bir merasimdi :) simdi tecrubelendik tabi, ah nasil tecrubesiz misim😞 sonraki surecte 4-5 ay hep ben tek baktim bebegime ve bende iyice yalnizlik psikolojisi olustu.
Aklimda keske aileme yakin olsaydim dusuncesi var surekli. Mesela komsumuzun torunu oldu, hem kizi annesine yerlesti. Ustune ustlik bakici hemsire falan tutmuslar. Benim bunu yapmamam imkansizliktan degil de toyluktan oldu sanirim. Bu zamana kadar her seyi kendi kendine basaran biri oldum. Ailem hep destekciydi ama bir suru zorlukla mucadele ettim. Gel gelelim bebegime tek basima bakmak beni cok yalniz hissettiriyor. Bir sure ailemin yanina gittik bebegimle, tabi kalabalik bir suru kucak cok iyi geldi bize. Simdi afalladik. Sabah aksam yuruyuse cikiyoruz sosyallesmek icin. Esim deseniz cok calisiyor eve genelde gec geliyor. 8-9-10 hatta bazen daha gec. Esimi anlatmak baska bir konu acmayi gerektirir.

Biraz karisik yazdim ama tek basima olmak psikolojik olarak beni yordu. Bazen iste her seyin ustesinden geliyorsun halloldu diyorum derken dagiliveriyorum. Bebegim de insan istiyor yaninda. Ya da cevreme bakiyorum 3 aylik bebekleri var aksam yemeklerindeler. 11 aydir biz bunu bir kere yapmadik. Sonra diyorum annem burada degil olsaydi ona birakirdim. Boyle dusundugum icin cok da vicdan azabi duyuyorum.

Biraz ic dokmek biraz da benzer tecrubeleri yasayanlar varsa dinlemek istedim.
Merhaba,
Benimde 4 aylık ikiz bebeklerim var. Üstelik kız kardeşimle 13 gün arayla doğum yaptık ve ailemden kimse yanımda olamadı.
Doğumda eşim ve ailesi yanımdaydı. Bebekleriminn biri 28 gun kuvozde kaldı. 15 günü de emzirmeye gittim. Tek yanımda olan eşimdi.

Zormu derseniz evet zor. Ama bebeklerim ile birlikte bende büyüyorum. Hergun başka birşey keşfediyorum. Ve onların yüzündeki gülümseme herseye değer.

Tek fark eşim çok destek oluyor. Mesela 2 bebekle gezmelere de gidiyoruz. Sosyal hayatımız da var.

Ailenizden uzak olmanız sanırım sizi sarsmiş. Fakat kendinize bir düzen kurabilirsiniz. Hem tek çocukla dışarı çıkmak vs daha kolaydır diye düşünüyorum. Insanin desteği olmayınca ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Ama inanın yalnız da başarabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

Kolonice bakmıyoruz arkadaşım biz de.
Merak etme yani, alışırsınız.
50 gün kalmış kadın, iki bebekle 7 günde terkedildim ben mesela, ne yapsın daha insanlar?
Biraz büyütüp düzeni sağlayınca ve babayı devreyi sokunca nefes alacaksınız.
Lakin, bebek bakmak daha doğrusu tüm gün evde bebekle olmak, dışarıda çalışmaya benzemez.
En ağır işlerden biridir, sanırım burada hayal kırıklığı yaşadınız ama dönünce rahatlayacaksınız.

22 aylık ikizlerime tek bakan ben :KK53: BÖyle geziyorum yakınımda Kv annem de var ama düzen istiyorsanız yalnız bakmalısınız zaten bende bırakmıyorum bırakamıyorum durmuyorlar cunkü tek cocuk olsa alır çıkarım parka çarşıya onuda yapamıyorum korkmayın yalnız değilsiniz

Benim annem 10 dakika mesafede ne bir gün cocugumu bırakabildim nede annem bana geldi. Cok depresyona girdiğim dönem oldu öyle böyle kızım 27 aylık oldu. 27 ayın sonunda bana dün ablam dediki biz seni çok yalnız bıraktık cok tek kaldın bu halde olman çok haklı dedi. Asla bana gelip gitmediler misafir olarak bile hep bir bahaneleri oldu. Esim memur çok çalışıyor (emniyet personeli) ne gecesi belli ne gündüzü. Dolayısıyla tek baktım bebeğime. Hani bir gün şunu diyemedim ben cocugu yıkıyım babasida uyutur. Her şeyi tek başıma yapmak zorunda kalınca yani bir bebeğe hem anne hem baba olmaya çalışınca çok zor oluyor. Ebeveynlik bir kişiye kalmamalı nolursa olsun anne bazen dinlenmek isteyebilir yarım saat bile olsa bi sorumluluktan kaçmak isteyebilir ama yalnız başına kalınca insan depresyona giriyor işte. Valla cok iyi bilirim sabahtan akşama yatana kadar bebeğimi kucağımda ayakta dikilip ağlamasın diye mücadeleler verdiğimi. Büyüdümü buyudu ama ben çok hırpalandm. Heleki etrafla kıyaslama yapınca daha çok kendimi bitirdim. Onlar şöyle yapiyor biz neden yapmıyoruz diye diye kendimi helak ettim ama zamanla anlıyorsun bazı seyleri iste benim bebeğim oyle sakın bir bebek olmadığı için dışarı çıkıp gezemedm anneme bırakamadım cunku durmuyordu hal böyle oluncada aman aglar bırak miyim aman durmaz evde oturalım diye diye zaman geldi geçti işte

Benim de iki arkadaşımın bebeği var. Biriyle aynı gün doğdu diğeriyle 1 hafta var aralarında. Onlar oturuyorlar etrafa bakıyorlar oyuncak oynuyor benimki de çocukların omzundan tutup ayaklanmaya çalışıyor koltuk kenarlarında sıralıyor kucakta zaten durmuyor kucağına alan kaç tur attı kendi etrafında diye şaşırıyorlar 😅 sonra duruldu mu bari 😬
Hayır 😐 Yürümeye başlayınca çok daha fena oldu. Laftan da anlamadı, bir yaş ve üç yaş arasındaki karantina da geçen iki sene atom bombası gibiydi evde. Komple saldım ben , aman tadımız kaçmasın Ali Rıza bey moduna girdim. 3.5 yaşında kreşe başladı. 4 yaşa iki ay falan vardı bu çocuk biraz sakinledi evet dedik. Şu an 4 yaş 3 aylık, hala inanılmaz hareketli, öyle oturup animasyon falan izlemez mesela. Geçen günde konu açtım, hareket birde çenesine vurdu, vir vir vir , hem kıpır kıpır hem vir vir vir çıldıracağuumm 🤭

Tabi yazarken kisa yazmaya calistim. Surekli yuruyusteyiz bebegimle, arada ailecek ya da arkadaslarimla da yemege gidiyoruz. Kisa bi tatile de gittik ailem de geldi destek olmak icin. Esim de gec saatlere kadar gelmediginden daha cok sosyallik gerekiyor sanirim bizim icin yani birebir temas.
Cok aglayan ya da hic uyumayan bir bebek varsa ilk gunlerde ozellikle ailenin gelip destek olmasi bence tuhaf degil. Ilk zamanlarda annemle ikimizin de perti cikiyordu😬 tabi bu surekli olursa evet tuhaf.
İlk yazdiginiz ile tamamen çelişen bir açıklama konuyu guncelleyin bence.

Tam yorum yapip yardiracaktim ki bunu gördüm 😁

İlk oğlumda kimsem yok eşim yoğun çalışıyor okadar bunaldım ki camda birileri varmı diye gözlerdim nerede çocuk varsa diyelim kapıya çıkmış hemen giderdim öyle birileriyle konuşayım diye parklara giderdim yürüyüşe giderdim kimsesiz çocuk büyütmek çok zor şimdi büyük oğlum var çok şükür o arkadaş oldu o büyüdü kardeşi büyüyor hiç anlamıyorum nasıl geçti çok şükür her zorluğun kolaylığı var eve kapanma çık gez yürüyüş ysp bir kahve bir kitap uyku saatine yakın çık arabada uyudun otur parkta ben bir termos çay alırım bir kitap hep çantamda olur bebeğim uslu durursa oturur okurum parkta kendimize nefes alacak alan bulmak zorundayiz

Bence farkli bir Bakis acisina ihtiyaciniz var. bebekle herseyi yaparim deyin ve baslayin. Benim annem dogumdan sonra 6 gun kaldi gitti evine ozamandan bu yana kendim bakiyorum. Suan 9 aylik minigim.
40 I ciktigi gun aldim 1 hafta dag oteline gittim. Kis oldugu icin dag kar mis gibi hava bol yuruyus cok da iyi geldi bana. Annemlere kalsan minikmis gitmezmis. Kendime geldim.
6 aylikken aldim bebegimi 15 gunluk avrupa tatiline gittim. 7 sehir gezdik. Kakalarda yapti kabizda oldu kizdi sevindi guldu Zor oluyo mu evet alisyor mu evet 😅 10 kat fazla yoruluyorsun ama bazen alip cikmak gerekiyor. Plan yapin ve deneyin.
Simdi esimin yurtdisina gitmesi gerek 2 ayligina. Evde kapanmamak icin yardimci buldum. Hem ev islerine yardimci olucak hemde ben disariya giderken yanimda gelip minigimi oyalicak. Haftada 3 gun pilates, bazen tenis alisveris kuafor hepsine vakit yaratmaya calisiyorum. Gunde en az 2 saat bebege biri baksa bu depresyon haliniz gecer ya oyun ablasi bakin ya da yardimci alin. Kendinizi yipratmayin. Bebeginiz de hissediyordur yorgunlugunuzu onun icin bile kendinize bakmalisiniz

Cok zor hepimiz ayni surecten gectik ama o büyüyor bunlar en güzel zamanlari bir daha 1 yasinda 2 yasinda olmayacak .doya doya vakit gecirin ben diyurm ne ara büyüdün doya doya sarılıp öpüyorum egleniyorm ergen yeğenlerim var yanına gelmiyorlar daha elimize büyüdü yegenler. simdi oo cok uzaklar bize.bol bol gezin uyumayan cocuk zordur ama olacak hepsi gececek.
Bir tane kadin ingt yazmisti çeyreğiniz varsa her ay bir tane satin yine cocugnuzla vskit gecirin o yaşlar bir daha gelmeyecek parayi düşünmeyin..ards edinmeye calisjn ben parka surekli gittigim zamanlarda 2 ardsim oldu

Merhaba,
Benimde 4 aylık ikiz bebeklerim var. Üstelik kız kardeşimle 13 gün arayla doğum yaptık ve ailemden kimse yanımda olamadı.
Doğumda eşim ve ailesi yanımdaydı. Bebekleriminn biri 28 gun kuvozde kaldı. 15 günü de emzirmeye gittim. Tek yanımda olan eşimdi.

Zormu derseniz evet zor. Ama bebeklerim ile birlikte bende büyüyorum. Hergun başka birşey keşfediyorum. Ve onların yüzündeki gülümseme herseye değer.

Tek fark eşim çok destek oluyor. Mesela 2 bebekle gezmelere de gidiyoruz. Sosyal hayatımız da var.

Ailenizden uzak olmanız sanırım sizi sarsmiş. Fakat kendinize bir düzen kurabilirsiniz. Hem tek çocukla dışarı çıkmak vs daha kolaydır diye düşünüyorum. Insanin desteği olmayınca ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Ama inanın yalnız da başarabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.
Sizin aile niye kardeşinizi tercih etti
Bı hafta size bı hafta ona gitseydi

X