Taze evlilik ama kokuşmuş alışkanlıklar

Size madalya mi takacaklar niye ve fedakar çilekeş mükemmel gelin olma çabası, siz kendinize bi saygı duyun önce ondan sonra adamdan bekleyin. Kimse bi evin kölesinin isteklerini umursamaz.

Cocuk olsa onunla da ilgilenmeyip kahvehaneye gidicek bu adam biliyorsun degil mi? Tek basina buyuteceksin ara sira annene gidiyorsun sanirim daha cok onun ailesiyle zaman geciriyorsun oraya bile fazla dayanamiyor.. adamin kulturu bu yapacak bir sey yok. Kendini yipratmak istemiyorsan cek kendini. Sabah 7 aksam 7 calisan biri olarak bu kadar aktiveteyi kendinde nasil buluyorsun.. hata sende kusura bakma bir insan icin bu kadar ugrasmak kosturmak neden?? Ki onun senin icin bir fedakarligi yok.. bir de ustune laf isitiyorsun..gidiyor mu birak gitsin. Aileni de idare etmek zorunda degilsin. Kahvede iste de gec..

Gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için yazıyorum hanımlar. Ama bazı arkadaşlar ya direk yargılama ya boşanma yönünde tavsiyerler vermiş. Ben kendi kendimi yıprattığımı fark ettim sadece çözüm arıyorum. Lütfen yazılanlar yargılama yada kestirip atma olmasın ne evlilikler var neler duyuyoruz insanlar yuvasına sahip çıkıyor bende sadece yuvama sahip çıkmaya çalıştım ama en son bunca yükün altında ezildim. Şimdi eşimi evliliğimi kendimi kurtarmaya çalışıyorum. Şimdiden yazan ve yazacak olan herkese teşekkür ederim

Kendi ne yapıyormus eviniz için? Evi bok göturuyorsa onun boku goturuyordur.lutfen kusura bakmayın.belli ki aklı başında yapıcı birisiniz.sabah 7 akşam 7 çalışıp hem yemek yap hep çamaşır yıka utule hem Paşa'nın ailesiyle görüş..haftasonu bile temizlik yapmaya vakit kalmaz.
Ciddi bir rest cekmelisiniz.

Evin bütün işini niye siz yapıyorsunuz ? Bir de "işlerimi ihmal etmeyen bir kadınım "diye de belirtmişsiniz. İyiden iyiye her şeyi göreviniz bellemişsiniz. Ev çok mu pismiş. Buyur kalk yardım et temizleyelim, evi temizlemek yalnızca benim görevim değil diyebilin. Yani siz baştan bunları görevinizmiş gibi kabullenmiş üstüne hiç birini aksatmıyorum diyede belirtiyorsunuz. Önce kendinizi ikna edin göreviniz olmadığına.

İkincisi kahve kültürü berbat bir şey. Ailemde hiç rast gelmedim ama tahmin edebiliyorum. Evliliğe alışma sürecinde eşiniz sanırım. Hır gür çıkarmadan sakin sakin uzaklaştırmaya çalışmayı deneyin bence.

Yapmayin birsey ve okadar onu mutlu etmek ailesinle bir arada olmak icin uğraşmayin.

O sizin aileniz icin ayni hassasiyeti gostermiyor. Cok seviyor demissiniz doğrudur ama size çok fazla saygisi yok.

Onun Önceligi kendisi, sizin önceliginiz eşiniz( cok seven taraf ve saygili olan sizssiniz )
Cenazelerinde, hastalarinda gunlerce fedakarlik yapmissiniz, 1 saat uğrayip evede donebilirdiniz.

Ama eşiniz bunlari degilde evin temizligini sunmuş size, ve Allah razi olsun dememis bile.
Kendi hatasini, sizin ufacik bir iş aksamanizla, bastirmaya calismis.
Oda yapsin temizlik calisiyorsunuz hemde, Ben ev hanimi.oldugum halde eşim bana, eger izinliyse yardm eder ev işlerinde.

Ne yapicam demissiniz hic birsey, cocuk olursa duzelir diyede sakin dusunmeyin ve cocuk zaten uzun bir sure dusunmeyin. Can çıkar huy çikmaz ve duzelmez...

O kadar umutsuz mu durum? taşınsak çevresi değişse işe yarar mı?

Bende ayni seyi dusunmustum ki tasindikta soinra nemi oldu kahveyi gittigimiz yerde de buldu, arkadasida oldu kahve bitti adi bag evi oldu zart oldu zurt oldu bunlar kisacasi evde oturamayan ya da disari esiyle bile ciksa donuste esini birakip ben bi dolasiyim cay iciyim diye giden adamlar.

Ben çalışmıyorum. Işsizim daha doğrusu. Buna rağmen evimizde bir iş bölümü söz konusudur.

Eşim evi süpürmekten, yerleri ve camları silmekten sorumludur. Evdeki eksikleri ben söylemeden takip edip alır. Çöpleri atar. Kendisine bu işleri yap demem. Kendi bir düzen kurmuştur. Istediği zaman yapar.

Banyo ,mutfak,çamaşır,mobilya temizligi ve genel düzeni ben sağlarım. Yemekleri ben yaparım. Bu konuda da o bana bi şey demez.

Diyelim ki evi 2 hafta süpürmedi. Vay efendim neden süpürmedin demem. Işine karışmam. Hakeza o da bana karşı böyledir.

Bir diğer mesele. Aileler. Ikimiz de hiçbir şey için birbirimizi zorlamayiz. Ikimiz de insan ilişkilerimizi kendimiz düzenleriz.

Daha demin aradı. Ben annemdeyim dedi(benim annemde aslında) .

Ikimizin de arkadaş kuzen vs vardır. Zaman zaman onlarla birlikte oluruz.

Tek 1 arabamız var.
Kimin işi daha uzakta ya da daha zor ise araba ondadır.

Ikimizin de herhangibir kötü alışkanlığı yok. Sigara alkol kahvehane gibi şeylerin ne olduğunu bilmeyiz.

Işi olmadığı günler namazlari camide kılar. Ben evde kitap okurum.
Çıkıp birlikte yürüyüş yaparız izin günlerinde.

Eşinizle konuşup böyle bir hayat plani kurmamızı öneririm. Çünkü adam sizi yok sayarak yaşıyor. Kendi aleminde takilıyor . Bunun devami evliliğiniz için cok tehlikeli olabilir.

Eşiniz geçimsiz bi insan . Allah kolaylık versin.

Ben çalışmıyorum. Işsizim daha doğrusu. Buna rağmen evimizde bir iş bölümü söz konusudur.

Eşim evi süpürmekten, yerleri ve camları silmekten sorumludur. Evdeki eksikleri ben söylemeden takip edip alır. Çöpleri atar. Kendisine bu işleri yap demem. Kendi bir düzen kurmuştur. Istediği zaman yapar.

Banyo ,mutfak,çamaşır,mobilya temizligi ve genel düzeni ben sağlarım. Yemekleri ben yaparım. Bu konuda da o bana bi şey demez.

Diyelim ki evi 2 hafta süpürmedi. Vay efendim neden süpürmedin demem. Işine karışmam. Hakeza o da bana karşı böyledir.

Bir diğer mesele. Aileler. Ikimiz de hiçbir şey için birbirimizi zorlamayiz. Ikimiz de insan ilişkilerimizi kendimiz düzenleriz.

Daha demin aradı. Ben annemdeyim dedi(benim annemde aslında) .

Ikimizin de arkadaş kuzen vs vardır. Zaman zaman onlarla birlikte oluruz.

Tek 1 arabamız var.
Kimin işi daha uzakta ya da daha zor ise araba ondadır.

Ikimizin de herhangibir kötü alışkanlığı yok. Sigara alkol kahvehane gibi şeylerin ne olduğunu bilmeyiz.

Işi olmadığı günler namazlari camide kılar. Ben evde kitap okurum.
Çıkıp birlikte yürüyüş yaparız izin günlerinde.

Eşinizle konuşup böyle bir hayat plani kurmamızı öneririm. Çünkü adam sizi yok sayarak yaşıyor. Kendi aleminde takilıyor . Bunun devami evliliğiniz için cok tehlikeli olabilir.

Eşiniz geçimsiz bi insan . Allah kolaylık versin.

Gerçketen anlatıklarınıza imrendim aslında geçimsizlikten çok kendisininde kendisi için kullandığı tabir ile gevşek ve rahatına düşkün bi insan bende elimden geldiğince ince fikirli ve detaycıyım. hem konuşarak hemde uygulayarak bu düzeni kurmaya çalışacağım ama gerçekten hem saygıyı hem düzeni sağlayan bir sistem maşallah süphanallah diyorum.

Kızlar tekrar merhaba dün eşimle konuşmuştum işten dönünce bugünde ona tatil bana çalışma vardı. Saat 15:00 e kadar uyumuş maşallah bende uyandırdım artık kıskanıp bir buçuk saat sonra işten çıkıcam beni almaya gelir misin dedim tamam dedi. Sonra belki biraz dolaşırız dedim iyi olur dedi ama hala aç bişey yememiş. Seninle birlikte yerim önemli değil dedi. Gelişme var mı sizce ?

siz eviznizden durmaktan çok onun çevresi ile organizasyon yaparsanız oda sizi o çevreyle başbaşa bırakıp eski alışkanlığına devam eder zemini iyi hazırlamışsınız devamlı birileri için organizasyon yapmak yerine ikiniz için daha çok plan yaparak eşinizi baştan alıştırabilirdiniz kusura bakmayın ama eşikten fazla gelinliğe odaklamamışsınız...

gelisme varmi yokmu anca zaman gösterir. Kahve aliskanligi öyle iki günde vazgecilebilecek birsey degil ki. Anliyorum en ufak bir isiga cok seviniyorsunuz ama sizde eskisi gibi asla fedakarlik yapmayin.

Bende hergün kahveye giden erkekten asla hoslanmam, itici gelir. Zamaninda beni görüpte begenen arkadasimin esinin arkadasi sirf bunu dedim diye (ki kendisi kahveden cikmayan biriydi) beni bulusmada ekmisti karaktersiz :)

O kadar umutsuz mu durum? taşınsak çevresi değişse işe yarar mı?
bulunduğunuz yerden taşınırsanız vazgeçer diye düşünüyorum.bi tanıdığımda bi zaman öyleydi.eşi çok şikayetçiydi.sonra o semtten taşınınca bi daha gitmez oldu.buradaki ana faktör arkadaş faktörü.o arkadaşlardan uzaklaşırsa gitmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…