Taze evlilik ama kokuşmuş alışkanlıklar

cimengozlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2019
83
33
30
Herkese merhabalar arkadaşlar,
Gerçekten zaman zaman çok büyük çıkmaza giriyorum ve bu yüzden akıl almaya ihtiyacım var sizden. Acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başlıyorum. 25 yaşında çalışan 8 yıllık bir sevgililik döneminin ardından büyük badirelerle evlenen (aileler arası kültür çatışması nedeniyle psikolojik anlamda fazlasıyl yıprandım) ve şimdi 8 aydır evli olan bir kadınım. Küçük bir info verdiğim badirelere karşı koyan tek duygum kocama karşı duyduğum aşktı gerçi oda bana karşı aynı derecede aşık bundan eminim ıspatlıcak çok olay oldu. Neyse benim derdim şu ki eşim 8 yıl önce babasını 10 yıl önce annesini kaybetmiş fakat kalabalık ve birbirine çok bağlı bir ailesi var. Evebeynlerini kaybeden eşim bu süreçten biz evlenene kadar abisinde diğer abileri ile aynı binada oturacak şekilde yaşamış. Sorunun temelinin bu olduğunu düşündüğüm bu süreçte kendini bir fazlalık görmesinden kaynaklı sanırım her bulduğu boş vakitte kendini kahvehane kültürüne alıştırmış. Bekarlık süresince bu konu bana sıkıntı yaratmasa da evlendiğimizden beri tek tartışma konumuz bu. Mesela evliliğimizin 2. haftası kurban bayramıydı. Eşimin ailesi olan kayınlarım ve eltilerimde yürüme 5 dk lık mesafede, kendi annem babam ve kardeşlerimle araba ile 10 dk lık mesafede oturmaktayım. İlk bayramımızda doğal olarak bayram namazında çıktığımız evimize saat 3-4 gibi girdik hatta girdim. Çünkü eşim beni etlerle başbaşa bırakıp arkadaşları ile bayramlaşmaya gideceğini söyledi ne kadar içten içe kızsam da bayramda kalp kırmamak için 2-3 saate vakitlice gelmesini çünkü yemek yedikten sonra da annemlerle bayramlaşmamız gerektiğini söyledim. saat 7 oldu 8 oldu telefonlara cevap yok vs. ben hazırlandım çıktım evden bu sorumsuzluk karşısında tutamadım kendimi ağlayarak yol aldım aklımda annemlere belli etmemek için abisiyle işi çıktı bir saate gelir demek ve gecikmeli gelse bile hiç bir şeyi hissettirmemek vardı ki yoldayken aradı beni yalvardı onu bekleyip binaya girmem için ve bende sırf annemlerin hatrına öyle yaptım. O günü öylece bişey belli etmeden geçirdim. Ertesi haftalarda düzelme olmadı bi kaç ay boyunca evliliğe evine alışamadı eşim ama ben ne savaşlar verdim çünkü tek yaşantısını değiştiren o değildi bende değiştirmiştim. Ama ben çalışmama rağmen ev sorumluluğunu gelinlik sorumluluğumu elimden geçtiğince yapmaya çalışıyordum anneme haftada bir giderken eltilerimle 2-3 günde bir mutlaka görüşür bir hayat düzeni kurmuştum. Neyse sonrasında artık azalttı en azından haftada bir gider oldu. Vakitlerine daha çok dikkat eder oldu. Kaldı ki ben akşam saatlerinde arkadaşlarım ile görüşemezken onu kendimden çok uzaklaştırmamak ve bunaltmamak için haftada 1-2 gün 2-3 saat gittiğinde vakitlice dönünce bişey demiyordum. Ama son iki haftadır yaptıkları yok bu adam düzelmez kökten bir çözüm gerek bana dedirtti. 1. si iki hafta önce dedesinin kardeşi vefat etti cenaze zamanı mahşer gibi bir kalabalık ben desen 4-5 gündür evime uğrayamadım hatta ilk cenaze günü 10-12 kişilik yemeği temizliği 8-9 saate tek başıma hallettim böyle bir yoğunluktan bahsettiğim bir gün sevgili eşim, aşırı baş ağrısı çektiği o günlerde herkese başım çatlıyor eve gidip dinlenicem demesine rağmen eve uğrayığ ilaç içer içmez soluğu kavehanede almış. Fıttırdım tek kelime ile. Bu durumun peşine ertesi günlerde abisi rahatsızlandı bi 4-5 gün yine sürekli eşimin ailesindeydik ki şunu da belirteyim eşimi ailesinden uzaklaştırmamak ve ailesi ile kaynaşabilmek için çoğu zaman ziyaret veya davet etme organizasyonlarını ben yapmaktayım. Geçtiğimiz perşembeye kadar bu gitme gelme süreci sürdü. Cuma günü için perşembe akşamından eşime annemlere gideceğimi söyledim cuma günün kandil olduğunu unutarak birlikte gidelim gibi bi ifade kullanmadımo akşam. Cuma günü iş çıkışında saat 6-7 gibi annem yemeğe davet etti ve kandil günü olduğunu hatırlayarak eşime söyledim. Eşim ise tamam yemeğe gidelim ama ben erken kaçarım arkadaşlarla program yaptık dedi (Programda kahvehaneye gitmek!). Ben çıldırdım aileme ne diyerek çıkıcaksın bugün kandil kalkıp ibadet etmemiz camiye gitmemiz el öpmemiz gereken günde ne kahvehanesi diye. Oda inada bindirip kahveye gitmiyorum ama annemlere de gelmiyorum dedi, bende gelme zaten bu zihniyetle mesaiye kaldı derim dedim(Bu yalanı ise annemlere belli etmemek için söyleyecektim). O sinirle söylediği için bunu yine de geldi ben gelme diye ısrar etmeme rağmen. Ama cumadan beri bu konuyu aşamıyoruz çok canım sıkıldı hatta bi tartışmamızda ben tüm sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum deyince çok belli sorumluluklarını yerine getirdiğin evi b*k götürüyor dedi. En çok zoruma giden de bu oldu. Kaldı ki ben sabag 7 akşam 7 çalışan bitiyim eve gelince yemeğimi yapan çamaşırlamı ihmal etmeyen haftasonu cumartesi günleri de diğer temizlik işleri ile günümü öldüren bir kadınım. Bu durum çok zoruma gidiyor nolur yardım edin!!! her huyunu suyunu sevdiğim bu adamı nasıl bu bağımlılıktan kurtarıcam??????

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama gerçekten bende mi sorun ben mi abartıyorum yoksa benim düşündüğüm gibi eşim mi bağımlı diye detaylı anlatmak istedim....

Kahvehane kulturunden ceken cok arkadasim var allah im.cok can sikici cozulemeyecem.gb birsey degil siz sanirim kirilmasin gucenmesjn die cekmissiniz kendinizi kiziyor mi temzlk yapmaynca bayram gunu arkadaslariyla gtmek nedir o etler kokussa yine dogramazdim herhalde

Aslında konunun içinde cevabı da var '' Kültür farkı.''
Onun için bu gitmeler, bu ortamlar tuhaf değil, yaşam tarzı. Öyle yetişmiş, öyle görmüş.
Evliliğiniz devam ettiği sürece, o bildiğini yapacak, siz de onun arkasını toparlayacaksınız. Yıpratıcı bir süreç.

Ben bi anda sıkmak istemedim. Daha ilk haftalardan bunalmasın dedim ama aynı ince fikir eşimde yok maalesef. Ki bu düşüncelerimin tam tersine öfke kontrolü olmayan bi kadınım maalesef. Tartışmanın boyutu büyüdükçe kendimi dişlerimi sıkcak kadar kasan çevremdeki cansız nesnelerden hıncımı alan veya ağlayarak bunu atan biriyim. Çok şiddetli kavgalarda böyle oluyorum. Bu yüzden de kızıyorum kendime offfffff bilmiyorum ya.

Sanırım haklısınız abilerinden birisi kahvehane işletiyor zaten

Sanırım haklısınız abilerinden birisi kahvehane işletiyor zaten
Aynı kültürde biri olsa, hiç umrunda olmazdı, ama sanırım sizin kültürünüz kendisinden daha farklı, daha ince düşünüyorsunuz, aynı durumu yaşayan çok insanla karşılaştım, umarım sizin evliliğinizin gidişatı onlara benzemez.

En büyük hatanız sürekli yemek falan organize etmek. 2-3 gün ne alakadır eltiyle falan olmak ?
Eşinize kızıyorsunuz ama siz de çok mantıksız davranmışsınız bence .
O nasıl yapıyorsa sizde öyle yapın. Ailesinden kopmasın diye , siz bir aile olamamışsınız.
Çocuk kesinlikle düşünmeyin lütfen . Her olaya da siz atlamayın. Bırakın o da üzerine düşeni yapsın .
He ailenize mi gideceksiniz , o gelmeden kendi başınıza gidin . Zorlamayın kesinlikle .

siz niye ideal gelin olacağım diye evi sırtlandınız ki?
ikinizde çalışıyorsanız eşiniz de ev işlerine yardım edecek. ki yapılan işin kıymetini bilsin.
bok götürüyor demeden önce 10 kere düşünsün.
görev dağılımınızı düzenleyin.
size de kendinize ayıracağınız vakit kalsın.
siz dr arkadaşlarınızda takılın.
o zaman o sizi yalnız bırakmak istemez.

Umarım benzemez. Gerçekten ince fikirden çok yoksun gerçekten aile yapısıyla alakalı ama mutlaka aşmanın bir yolu vardır diye umut ediyorum. Yoksa özünde bana çok düşkün edepli ben genelde isteklerim konusunda kırmaz ama işte bu kaba düşüncelerini nasıl incelticem bilmiyorum.

Benzetmek gibi olmasın ama kp. ve kv., kp in evliliklerinin başından beri vazgeçemediği kahvehanesi yüzünden 50 yaşından sonra boşandılar.. Kadıncağız menapoza girince eski biriktirdikleri (çocuklarını resmen yalnız büyütmesi vs.) açığa çıktı ve adamı kapının önüne koydu.

Bastan ipleri almanız gerekirdi ben sizi hatalı buldum

Ayrıca sizde calısıyorsunuz evi bk götürüyorsa bi zahmet o temizlesin
Ev işlerine eşinizi neden dahil etmiyorsunuz
Yapamaz bilmez demeyin bende evlenirken bişey bilmiyordum paşa paşa herşeyi öğrendim

Bi yemegi karıstırmasını bi camasır asmasını bi bulasık dizmesini ögretip evinize adamı dahil edin

Edele bedel yap.
Zor mesele ama can çıkar huy çıkmaz demisler.
Esinle.adam akilli konus soyle fikrini düşünceni nereye kadar öyle geçeceği ni fln.

Belki de ben aileme karşı öyle olsun isterdim diye bende onun ailesine karşı öyleyim Farkındayım çok salaklık da yaptım ailesine karşı olan yanlış harektlerini (Mesela insnalar sohbet ederken telefonla uğraşması saatlerce) söylediğimde onlar benim ailem ynalış bişey yapmıyorum niye müdahale ediyorsun diyor.

önerilerinizi bu akşamdan itibaren uygulamaya başlayacağım

benım eşimde ılk zamanlar öyleydı kavga ede ede hem bırbırımızın ısteklerını hem bırıbırımızı anlamaya başladık.aslında evliliğe alışma süreci bu zaman.tabi senın eşin kadar değil! madem oyle sende sorumlulukarından feragat et.zaten eve gelmıyor arkadaş canlısı arkadaşları doyrsun bır zahmet.

Bende aynısını dedim git onlarla yat onla doyursun onlar temizlesin diye

Valla bana kocam evi b*k götürüyor diyecek (çalışıyorken) kalk sen temizle bende biraz keyif yapayım o zaman derdim.
Ayrıca erkek ailesiyle bu kadar içli dışlı olmak bana göre de hoş değil.
Eşinizin ailesiyle ilgileneceğinize eşinizle ilgilenseniz belki de hiç bir türlü kahvehaneye gitmek istemeyecek.

Benim size tavsiyem şu;
Onunda sevdiği şeyleri sizde sevmeye çalışın.
Örneğin; birlikte futbol maçı izlemek gibi, sonrasında özetlere saatlerce zaman ayırmak gibi
Onun sevdiği filmler saçma sapan olsa da beraber izleyin, yorum yapmadan sıkmadan.
Yani evinizin işini beraber yapın, yardım etmesini sağlayın.
Pazara, markete birlikte gidin.
Sizde severseniz evinize tavla alın bir kahve yapın beraber tavla oynayın.
Günde bir saat her şeye ara verin kitap okuyun gibi...
Kısacası onun evde kalmasını, evlilikten sıkılmamasını sağlayın.
Aklıma gelirse daha da yazarım.

Kesinlikle haklısınız ben onu kendim bütün yükü sırtıma alarak mutlu edebileceğimi sandım ama tam tersi kendim çırpınmışım onu da salmışım.. Peki ailesine karşı bi anda nasıl bu kadar değişicem yani nasıl bu saatten sonra mesafe koyucam? bu konuda bi fikriniz varmı?

Görüşme sıklığını azaltarak başlayın.
Siz ne zaman görüşmek isterseniz o zaman gelsinler, sizde canınızın istediği zaman da gidersiniz.
Ben kendi anneme de eşimin ailesine de hafta da bir gün gidiyorum.
Öyle her zaman da yemek, bulaşık olayına girmeyin. Sonu gelmez o olayların.
Çalışıyorsunuz siz sizin evinizin işi onlar gelip yapıyorlar mı? Yapmazlar.
Gittiğiniz de yardımcı olun sadece bütün işi yüklenmeyin.
Böylelikle anlarlar artık siz onların kölesi değilsiniz.
Yeri gelince de şakayla karışıkta olsa düşündüğünüzü söyleyin.
Kendinizi ezdirmeyin asla.
Her şeyin farkında olun ama ses çıkarmadan, yeri gelince lafınızı söylersiniz.
Emin olun işe yarıyor, kimseden lafımı çekmem. Eşimin ailesi ilk günden beri dikkatli davranırlar bana. Ben mi onların geliniyim, onlar mı benim gelinim karışıyor

Az önce eşim seni çok seviyorum yazmış bende karşılık olarak ılımlı cevap veridim bende seni seviyorum diye. Bunun ardına dün akşam çok alevli parlamalı bir akşamdı bu akşam seninle sakin ve medeni konuşmak istiyorum hayatım bu şekilde problemleri çözemiyoruz yazdım. Eşimde bana Olabilir tabikide ben sorunlarımızın olduğunu veyahut büyütülecek bişey olduğunu düşünmüyorum yazmış. Bende akşam konuşuruz canım dedim. Adam baştan ön yargılı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…