Taze evlilik ama kokuşmuş alışkanlıklar

Asla ve asla degismeyecek esiniz.
Kahve aliskanligi olan biri icin ekmek, su gibi bir aliskanlik bu.

Keske bende en basinda bu durumun degismeyecegini anlayip ilk yilimda bosansaydim diyorum bircok kez kendime.

Erkeklerin çoğunda bu ince düşünce yok. O ortamdan çıkmadan düzeleceğini sanmıyorum.

Yaşlıları anlarım belki ama gencecik insanların kahvede vakit geçirmesi ne kadar sevimsiz. Spor yap, yürüyüş yap, al eşini gezmeye git, eşinle ortak hobiler yap yani ne biliyim kahvede saatlerce çene çalıp çay içmek nedir

Sen bi çocuk alıp kendine koca yapmışsın ama onu büyütemezsin. Gerçekten çok vasat. Allah sabır versin , sadece senden gider olan sana olur. Fazla sorumluluk yükleniyorsun ama görüceksin hepsi boş

Evi temizlemek benim tek başıma sorumluluğum değil kahveye az git de evine de zaman ayır deseydiniz kendini haklı çıkarmak için cirkinlesmis

şimdi bu kahve işi değişik

mesela bu kahvede ne yapıyorlar

eşimin kahve kültürü yok o bilmiyor ama yanımızda çalışan elemanların vardı

oturup muhabbet ediyorlar yani X kafede ne yapılıyorsa kahvede de o oluyor

yani adam starbucks da ya da ne bileyim X spor salonunun kafesinde arkadaşı ile oturunca cool oluyor ama kahveye gidince tu kaka

size ayıracağı zamanları dengelemeniz lazım

yani sizin zamanınızdan çalmasın ama atıyorum bugün pazartesi siz X dizisini seviyorsanız o da o süreçte kahveye gitsin ama yarın gitmesin

haftasonu yani ikinizin izinli olduğu zaman gitmesin

yavaş yavaş birlikte zaman geçirmeleri artırınca alışkanlık da azalır

yani akraba eş dost ile değil de başbaşa kalmaya alışır

İpin ucunu baştan nasıl tutarsanız o öyle gider maalesef daha nisanliyken bu kadar fırsat vermeyecektiniz kız kardeşimin kocası da böyleydi kahvehane değilde her akşam futbola arkadaş gezmesine giderdi kardeşim devamlı evlendikten sonra böyle olamaz ve olmayacak diye empoze etti bu fikri şimdi ne program yaparlarsa beraber yapıyorlar

Ayy inşallah darısı başıma inşallah

"yoldayken aradı beni yalvardı onu bekleyip binaya girmem için ve bende sırf annemlerin hatrına öyle yaptım."
işte hata demeyeceğim ama iyi niyetle yapmış olduğunuz bu davranış sorunun devamını getirmiş. beklemeyecek durumu sıcağı sıcağı halletmeniz gerekecekti. şöyle, siz ailenize tek gidecektiniz beklemeyip ya arkanızdan gelecekti annenize ya da tartışacaktınız.. ama önleminizi almış olacaktınız. nasıl alıştırırsan öyle gider diye bir laf var. alın karşınıza haftada 1 gün bir akşam saat belirttiğiniz gibi 2 en fazla 3 saat kadar gider bu kadar. sonrası öncesi yok.. onda da belirli bir gün belirler o vakitlerde olur o da. sakın taviz vermeyin aslaaa baş edemezsiniz.. gerekirse bu durumu ailenizle ve onun ailesi ile de paylaşacağınızı söyleyin. bazen bir şeylerin yola girmesi için gemileri yakmak lazım.. sonucu ne olursa olsun.. daha yolun başındasınız bu bir hastalık görmedim şükürler olsun ama çok duydum.. şidi kestiniz kestiniz yoksa bir ömür böyle kahrolur durursunuz.. daha kötüye gider iyiye gitmez.

Fazla fedakarsınız. Siz her şey için kendinizi paralarken eşiniz gayet rahat takılıyor.
Her şeyi bu kadar ince düşündüğünüz de bir süre sonra hepsi sizin göreviniz oluyor ve kimse kıymetinizi bilmiyor.
Eşiniz ile konuşup bu huylarından vazgeçirebilir misiniz bilmem ama size tavsiyem her şeyi tek başınıza sırtlanmayın.
Siz de biraz rahat olun. Ailesinin her derdine koşmaktan vazgeçin. Siz de kendi arkadaşlarınızla, ailenizle vakit geçirin.

Uzun süren flört dönemi sonrasında,
ailelerini zarzor ikna ederek evlenen çiftlerde,
özellikle de kadınlarda,
evlilikten ve eşten beklentinin,
dolayısıyla da hayal kırıklığının daha fazla olduğunu gözlemliyorum.
Sizin evliliğinizde yaşadığınız sorunların,
ilk sebebi bu.

İkincisi siz bu genç adamı biraz fazla tolere edip,ilişkinin yükünü fazla sırtlanmışsınız.
Eşiniz hatalı davrandığında bile onu tolere ediyorsunuz.
Adam hatalı davranışlarının sonucuyla yüzleşmiyor.
Erkeğine anne gibi koruyucu-kollayıcı-fazla toleranslı olan kadınlar ilişkide eş olma dengesini koruyamıyor.

Üçüncüsü her ikisi de çalışan çiftler,ev işleri,alışveriş,dışarda halledilmesi gereken işler hakkında,evlilikten önce konuşup,
belli bir görev dağılımı yapmalı.
Siz bunu yapmamışsınız,ev işleri üzerinize kalmış itiraz etmiyorsunuz,
eşiniz sizi 'evi mok götürüyor' diye gayet
rahat ve üstten eleştirebiliyor.
Üzgünüm ama buna siz izin veriyorsunuz.

Eşinizin ailesi ile olan ilişkileri düzenleyen ve yürüten kişi olma noktasında da,gerekenden fazla çaba içinde olduğunuzu düşünüyorum.

Uzun lafın kısası sorunlarınızı tüm boyutlarıyla masaya yatırıp,çözüm için ortak bir bakış açısı oluşturmanızda yarar var.

Kahve kültürü mü yoksa kahve kötülüğü mü bilemem ama eşinizi kolay kolay vazgeçiremeyeceksiniz.

İnşallah ben yanılıyorum ama . Ya yaşadığınız semti değiştireceksiniz ancak uzak olursa gitmeleri azalacak.

Ya da o can ciğer arkadaşlarından bir güzel maddi , manevi kazık yiyip ancak öyle uzaklaşacak.

Sizde ailesi için paralamayın kendinizi.

Benim anlamadığım hem çalışıp hem bu kadar işi nasıl yürüttünüz ya. Hem eltilerle gidip gelmeler hem yemek organizasyonları hem evin işidir hem kendi işiniz. Yazık değil mi size ben olsam herkesi boşverip kocamla nasıl güzel vakit geçirebilirim diye düşünürdüm diğer akrabalara vakit kalmazdı yani hem niye kalsın

boşa geçmiş 8 yıl...

8yil dile kolay... Zor bı durum sizi çok seviyorsa kahvehane den vacgecmesi zor olmamalı bence nebilim biz kadınlar öyleyiz ya genelde fedakar hani vazgeçen sizde kendinizden geçmiş adam toplama onu topluma uydurma pesindesnz evlenrken biliyordnz bu düşkünlüğünü sanırım keşke daha evlenmeden bu konuda bunaltsaydnz onu gorurdunz yapabiliceklerini, umarım esinz evlilignzn farkına varır ve kendine çeki düzen verir.
Not: bu arada siz bı yerlerinizide yitrsanz çok afedersiniz o evi b*k götürecek bidaha böyle bişey söylerse ağzının payını verin çalışan ve koca bı çocuk bakan elti gönlü eden bı ev hanımı olarak

Salin gitsin .Evi, yemegi arayıp sormayı.Hatta kahvede yatabilirsin deyin ......
Demir gibi bir sabırla eminim noluyo lan deyip kahveden bıkacaktır .
Esinizin dedesinin kardesinde kendinizi niye harab ettiniz ki.Siz de az oturup gidin eve .

Neden hep bir çaba içindesin? Bırak koparsa kopsun ailesi ilet Eltilerle devamli yemek organize etmeye ne gerek var ki? Ayrıca ikinizde çalışıyorsanız kimse kusura bakmasın ev işleri sadece sana ait olamaz. Ben yerleri süpürürsem eşim siler. Hatta o daha çok yapar. İkimiz de çalışıyoruz. Ben de onunla aynı işi yapıyorum dışarda. Ayrıca sürekli kafanda onu planla bunu düşün diye inçe ayarlarla uğraşırsan bir süre sonra işin içinden çıkamazsın. Eşin senin ailene gitmiyorsa sen de onunkilere gitme. Niye bu uğraş ve mücadele. Eşimi annemlere gel diye hiç çağırmam ben hatta gelmesin. Ben annem kardeşlerimle çok güzel vakit geçiriyorum. Bide aman sıkıldı mı diye onu dert edemem. Eşimin ailesine gidince de ki senede 20 gün ancak görüyorum, evden çıkmam Pek. Hiçbir akrabasına gitmem. Gezmem. Sevmiyorum çünkü bu işleri. Hayatı kendine göre yaşa. Sürekli onu ve yaptıklarını dert etme. Dışarda mı vakit geçiriyor sen de evde aç bir dizi izle ve o gelince de izlemeye devam et hiç istifini bozma. Beraber izleyelim derse başından bir şey anlamaZsın ben tek izleyeveğım de. Ayrı bir dünya kur çünkü eşin böyle alışmış. Onu bu saatten çocuk da olsa düzeltemezsin. Erkekler dışarda arkadaşları ile vakit geçirmeyi her şeye bedel sayıyor. Boşanmadığın sürece bu düzelmez.

Dün burda sizin yorumlarınız yönergesinde eve gittim. Sakin ve sevimli yüzümle konuştum herşeyi ne kadar yorulduğumu tek başıma vücuden ve ruhen yorulduğumu bundan sonra madden manen her yükü birlikte omuzlarsak ancak düzelebileceğimi vs. anlattım ve onu uzandığı koltuktan kalkıp bana mutfakta yardım etmesine ikna edene kadar bende girmedim mutfağa onun gibi oyalandım dün geldi yardım etti bana. Umarım ufak adımlarla düzelme olur. Haftada bir gün belirleyelim o ortak günümüz olsun dedim mesela cuma benim dizim var seninle etkili vakit geçiremeyebilirim sende yemekten sonra 2-3 saatliğine çıkarsın dedim tamam olur dedi. Eltilerim konusunda da sen gittiğin ve orda durduğun sürece gider ve dururum dedim (Eşim çok kalabalık bir ailede yaşasa bile kalabalığı pek sevmez o yüzden genelde abilerinde geçirdiği vakit 2-3 saattir en fazla ben bazı durumlarda o eve geçse bile kadınlarla vakit geçirirdim ısrar ettikleri için) çünkü sen benim erkek kardeşlerimle babamla ben gittiğim sürece vakit geçiriyorsun extra vakit ayırmıyorsun dedim. Tamam problem yok nasıl istersen öyle olsun dedi. Annemle haftada 1 en fazla iki görüşürken şimdi yaptığım hatanın farkına anca varabildim. Kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilim çalışıyorum eve vakit ayırmam gerek bu yüzden o tarafa da haftada 1 10 günde 1 yeter diye karar aldım bişey diyen olursa eşimi ortaya atıcam. Bakalım ne göstercek zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…