- 27 Ağustos 2022
- 4.629
- 7.804
- 88
- Konu Sahibi MrsDelfino
-
Esyali 1+1 veya 2+1 tutun. Inanin tasirken esyalar cok cok yipraniyor. Tasima ucreti de cabasi. Hem her sene modeller degisiyor. Antalyaya kalici tasindiginizda alin esyalari. Bu surecte sabredin kullanilmis veya kotu esyalara.Merhabalar hanımlar. Dertlerin belki de en güzeliyle geldim. Halihazırda 9 senelik erkek arkadaşımla nişanlıyım. Nikahımız 2 ay, düğünümüz 3 ay sonra.
3 yıldır çalıştığım Doğubayazıt’tan eş durumuyla Van’a geçeceğim. Nişanlım da 5 yıldır Van’da yaşıyor. İkimizin de ailesi ve arkadaşları şehir dışında. Yatılı misafirlerimizin olacağını düşünüyorum. Derdime de burada gelmiş bulunuyoruz.
En az 1 yıl, en fazla 5 yıl Van’da yaşamayı planlıyoruz. Mümkün olan ilk fırsatta Antalya’ya tayin alıp babamın evine yerleşeceğiz. Şu an bu ev kirada. Gittiğimiz durumda ailemle yaşamayacağız, ailemin oturduğu ayrı bir evi var. Ayrıca tek çocuğum, kardeşim yok.
Çok da kalıcı olmayan bir düzen kurma kararında hemfikiriz. Taşınmak için birkaç seçeneğimiz var.
1. Eşyalı bir 2+1 tutmak.
Masrafsız ama genelde eşyalar aşırı kullanışlı olmuyor. Misafir odası yapmakta zorlanılabilir.
2. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları idarelik almak. Taşınırken satmak ya da ev sahibine bırakmak.
3. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları uzun zamana yayarak iyi almak, taşınırken yanımızda götürmek. Şehirler arası nakliye pahalı olduğu için ve eşyalara zarar gelebileceği için bu seçeneğe mesafeliyiz.
Sorum tayinci hanımlara. Sizler nasıl geçici düzen kurdunuz? Eşyaları nerelerden aldınız, sizce yukarıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı? Şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz, fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Eşyalı tutmalısın bence.2. el eşya piyasası pek yok. 10’da bir fiyatına anca satılabilir. Bizim gibi tayinci bir çifte evi devretme imkanımız olabilir. Eşyalı eşyasız evde farkı fazla yok ama eşyalar genelde kötü. Maksimum 2.000-2.500₺ aylık daha fazla.
Teşekkür ederim fikriniz için
Her türlü tayin olunacaksa yeni ev yeni eşya diye düşünmem, tayin olanlar esyalarını satıyorlar toptan bir şekilde baya ıyguna. İnstgramda öğretmenden diye bir hesap var orada bolca var. Böyle bir satın alma yapıp idare edilebilir. Asıl yere geçince ev de sizinmiş gönlünüze göre dizersinizMerhabalar hanımlar. Dertlerin belki de en güzeliyle geldim. Halihazırda 9 senelik erkek arkadaşımla nişanlıyım. Nikahımız 2 ay, düğünümüz 3 ay sonra.
3 yıldır çalıştığım Doğubayazıt’tan eş durumuyla Van’a geçeceğim. Nişanlım da 5 yıldır Van’da yaşıyor. İkimizin de ailesi ve arkadaşları şehir dışında. Yatılı misafirlerimizin olacağını düşünüyorum. Derdime de burada gelmiş bulunuyoruz.
En az 1 yıl, en fazla 5 yıl Van’da yaşamayı planlıyoruz. Mümkün olan ilk fırsatta Antalya’ya tayin alıp babamın evine yerleşeceğiz. Şu an bu ev kirada. Gittiğimiz durumda ailemle yaşamayacağız, ailemin oturduğu ayrı bir evi var. Ayrıca tek çocuğum, kardeşim yok.
Çok da kalıcı olmayan bir düzen kurma kararında hemfikiriz. Taşınmak için birkaç seçeneğimiz var.
Masrafsız ama genelde eşyalar aşırı kullanışlı olmuyor. Misafir odası yapmakta zorlanılabilir.
2. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları idarelik almak. Taşınırken satmak ya da ev sahibine bırakmak.
3. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları uzun zamana yayarak iyi almak, taşınırken yanımızda götürmek. Şehirler arası nakliye pahalı olduğu için ve eşyalara zarar gelebileceği için bu seçeneğe mesafeliyiz.
Sorum tayinci hanımlara. Sizler nasıl geçici düzen kurdunuz? Eşyaları nerelerden aldınız, sizce yukarıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı? Şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz, fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.
tek başına yaşayacak olsan tut içine sinen eşyalı bi yer geç derdimÇok da kalıcı olmayan bir düzen kurma kararında hemfikiriz. Taşınmak için birkaç seçeneğimiz var.
bu duyduğum en mantıksız alternatif . niçin satılsın veya ev sahibine bırakılsın ? satınca para bile etmiyorlarTaşınırken satmak ya da ev sahibine bırakmak.
uzun zamana yaymaktan kasıt nedir onu anlamadım . maddiyatı kastettin herhalde .3. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları uzun zamana yayarak iyi almak, taşınırken yanımızda götürmek. Şehirler arası nakliye pahalı olduğu için ve eşyalara zarar gelebileceği için bu seçeneğe mesafeliyiz.
eşyalı evlerde kaliteli eşyaya hiç rastlamadım ben bugüne kadarabim daimi tayinci olduğu için defalarca ev kurduk ev bozduk o yüzden fikir yazmak istedim.
kendiniz çok abartmadan ihtiyaclarinizi giderebileceginiz kadar eşya alım derim ben.
abime daha öncesinde ağrıda mobilyalı bir ev tuttuk pişman olduk.
kanepelerin yatakların üzerinde ne olduğunu tahmin edeceginiz izler lekeler vs vardı.
beyaz eşyalar deseniz leş.
el elin eşşeğini türkü çağırarak ararmış misali hor kullanıyorlar onuda gectim genelde bekar kisiler bu yontemi tercih ettiginden çok hijyene dikkat etmiyorlar vs.
sonerken satarsiniz bulunacaginiz yere tayinci çok oluyor hepside alacak tayinci mobilyası arıyor elden cikarmak kolay olur hemde içinize siner.
Ailelerimiz, şehir dışından arkadaşlarımız hiç gelmiyor 5 senedir. Doğu’dayken onları bir ağırlamak, gezdirmek istiyorum. Buradan taşınınca bir daha gelip göremezler buraları2+1 eşyalı ev tut. Gelecek misafiri düşünme. Daha çok yeni evli olmuş olacaksın. Sana yatılıya gelecek olanlar 1 haftadan fazla kalmamalılar zaten
Şu an mutfak eşyası eksiğim yok. Atanınca almaya başladım, hem kullandım hem çeyiz tamamladımVarsa giyinme odası(kurulu dolap, raf) olan küçük bir ev tutar, bir yatak, bir koltuk koyar öyle yaşardım. Mutfak eşyası dediğiniz şimdiki gelinlere bakmayın, 6 kişilik yemek takımı, bir de tencere seti fazlasıyla yetiyor. Rondo da oldu mu mutfakta yapılmayacak şey yok. Yaşarken de sevdiğiniz sehpa mı, masa mı gördünüz alırsınız. 2 sene sonra bile gitseniz, arkanızda bıraksanız da üzülmezsiniz. Eşyalı ev konsepti bizim ülkede işlemiyor. Eski püskü, kirli birkaç şey koyunca adı eşyalı, farkı da 5000 oluyor. O farkla zaten söylediğim bu eşyalar alınır. Gerekirse demonte satılan yerler var, çok da güzel modeller, kendiniz alıp götürürsünüz, bir minibüs arkasına sığar.
Uzattım ama az öz de olsa kendime ait eşya alırdım. Minimal olmayı aşmadıktan sonra zarar etmezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?