- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.145
- 348
- 28
- Konu Sahibi MrsDelfino
-
2. el eşya piyasası pek yok. 10’da bir fiyatına anca satılabilir. Bizim gibi tayinci bir çifte evi devretme imkanımız olabilir. Eşyalı eşyasız evde farkı fazla yok ama eşyalar genelde kötüVan’ı bilmiyorum ama mesela ankarada eşyalı evler çok pahalı. Eşya alıp kiraya çıkmak daha mantıklı. Sizin yerinizde olsam idareten eşyalarımı alırdım, giderkende satardım
Evet sizin açınızdan eşyalı mantıklıymiş. Burada 10 bin fark ettiriyor2. el eşya piyasası pek yok. 10’da bir fiyatına anca satılabilir. Bizim gibi tayinci bir çifte evi devretme imkanımız olabilir. Eşyalı eşyasız evde farkı fazla yok ama eşyalar genelde kötü. Maksimum 2.000-2.500₺ aylık daha fazla.
Teşekkür ederim fikriniz için
Evet biz 5 yıl kalma durumunda çocuk sahibi olmayı planlıyoruz. Çocuğumuz olur olmaz, orası ayrı ama 5 yıllık olarak baktığımızda, o zamana 32 yaşında oluyoruz, çocuk sahibi olmayı umuyoruz.5 yıl kalırsanız az zaman değil
3 + 1 eşyalı ev baksanız, şehir dışından gelip alileler rahat kalirEvet biz 5 yıl kalma durumunda çocuk sahibi olmayı planlıyoruz. Çocuğumuz olur olmaz, orası ayrı ama 5 yıllık olarak baktığımızda, o zamana 32 yaşında oluyoruz, çocuk sahibi olmayı umuyoruz.
Merhabalar hanımlar. Dertlerin belki de en güzeliyle geldim. Halihazırda 9 senelik erkek arkadaşımla nişanlıyım. Nikahımız 2 ay, düğünümüz 3 ay sonra.
3 yıldır çalıştığım Doğubayazıt’tan eş durumuyla Van’a geçeceğim. Nişanlım da 5 yıldır Van’da yaşıyor. İkimizin de ailesi ve arkadaşları şehir dışında. Yatılı misafirlerimizin olacağını düşünüyorum. Derdime de burada gelmiş bulunuyoruz.
En az 1 yıl, en fazla 5 yıl Van’da yaşamayı planlıyoruz. Mümkün olan ilk fırsatta Antalya’ya tayin alıp babamın evine yerleşeceğiz. Şu an bu ev kirada. Gittiğimiz durumda ailemle yaşamayacağız, ailemin oturduğu ayrı bir evi var. Ayrıca tek çocuğum, kardeşim yok.
Çok da kalıcı olmayan bir düzen kurma kararında hemfikiriz. Taşınmak için birkaç seçeneğimiz var.
1. Eşyalı bir 2+1 tutmak.
Masrafsız ama genelde eşyalar aşırı kullanışlı olmuyor. Misafir odası yapmakta zorlanılabilir.
2. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları idarelik almak. Taşınırken satmak ya da ev sahibine bırakmak.
3. 2+1 ya da 3+1 tutmak, eşyaları uzun zamana yayarak iyi almak, taşınırken yanımızda götürmek. Şehirler arası nakliye pahalı olduğu için ve eşyalara zarar gelebileceği için bu seçeneğe mesafeliyiz.
Sorum tayinci hanımlara. Sizler nasıl geçici düzen kurdunuz? Eşyaları nerelerden aldınız, sizce yukarıdaki seçeneklerden hangisi mantıklı? Şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz, fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Büyük dairelerde eşyalı olmuyor, 1+1’ler genelde eşyalı. 2+1’lerin bazıları da bir odada iki tane tek kişilik yatak, diğer odada bir tane çift kişilik yatak şeklinde oluyor.3 + 1 eşyalı ev baksanız, şehir dışından gelip alileler rahat kalir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?