• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte eşya vb. gibi sorunlar

Paranızı maaş kartınızı teslim etmeyin sizde harcamaları takip edebilirsiniz mantıklı bir insan yorumu aldım hakkınızda öyle düşündüm siz bilirsiniz o eşyanın parasını siz ödediniz ben bilemiyorum kadın ditetir eşya diye madem para vereceksiniz size tavsiyem faturayı adınıza kestirin ben garantici olun diyorum tamam hayatta bazı şeyleri kontrol ederiz bazılarını edemeyiz akıllı adım atın rahat olun eşya faturası size kesilsin yarın birgün sizin olduğu ispatli olsun bende nisanlinizin ısrarını sizi borca sokma amacını anlamadım ipleri eline kim alacak misali sanki eşya eski evlilikten kalma .Hayır sanki parayida ben idare edeyim maaşı bana elime saysin fikrinin alt yapısı içinmi bu ?

Bana kızmayın kötü tespit yapmış olmiyayim anlaşmazlık olursa kadının toplu iğne sine kadar topluyor evi erkek tarafı alıyor sağlam olsun

Zaten bence konu sahibinin prenses nişanlısının ömrü hayatında herhangi bir beyaz eşyanın düğmesine basıp çalıştırmışlığı bile yoktur...

Bu adam görgüsüz anasının bacisinin ağzına bakıp "bizim oğlumuz o kadar masraf yapıp erkek tarafına düşen sıfır salonu alacak, karısı kullanılmış beyaz eşyayı çeyiz diye getirecek hemiii? Bana ne banane , o da yenisini alsın , kim ödüyorsa ödesin " demiyorlarsa ben de bişey bilmiyorum...
Valla bende böyle hissettim, annesi tarafından emir gelmiş o yüzden diretiyor. Siz bence nişanlınızın annesini arayıp bu konuyu konuşun, ağzını arayın. eğer o da yeni eşya diye tutturuyorsa anlayın ki ondan çıkmış bu fikir yoksa hiçbi mantıklı anne bu devirde gereksiz borcun altına girmenizi istemez

Ben
Valla bende böyle hissettim, annesi tarafından emir gelmiş o yüzden diretiyor. Siz bence nişanlınızın annesini arayıp bu konuyu konuşun, ağzını arayın. eğer o da yeni eşya diye tutturuyorsa anlayın ki ondan çıkmış bu fikir yoksa hiçbi mantıklı anne bu devirde gereksiz borcun altına girmenizi istemez
Zaten konu sahibinin annesi de KV ile aynı kafadaymış, yoksa insan kendi kızına "bekâr evini özenerek döşeme, evlenince ziyan olur" der mi hiç?

Bu yüzden konu sahibinin bu kafada bir eş ve eş ailesi seçmiş olması bana hiç tuhaf gelmedi.

Baksana damat adayımız anasının evinden çıkıp evleniyor, hayatında bireysel yaşamamış hiç ev kurmamış, bütçe yonetmemiş adam , gelmiş bı de köyden çıkma 15 lik yeni gelin gibi nisanlinın eşyasını beğenmiyor 😂

Son düzenleme:
Herkese merhaba,
Ben 3 aylık nişanlıyım yaklaşık 2 yıl önce atanmıştım ve atandığım şehirde sıfırdan eşya dizmiştim.
Hayatıma birisi girdi ve şimdi birlikteliğimiz var.
Nasipse evlenmek istiyoruz, belki size problem olarak gelmeyecek ama evlendiğimiz zaman sıfırdan eşya almak istiyoruz, evimdeki eşyalardan memnunum ama hepsini hiç ileriyi düşünmeden olabildiğince küçük almışım mesela çamaşır makinem çok küçük gibi.
Elimdeki eşyaları spotçuya satayım dedim ancak spotçu resmen ölü fiyatına rakamlar veriyor.
Siz olsanız ne yapardınız, aslında ben eşyalarım ile bir süre daha devam ederim ancak açıkçası eş adayım pek istemiyor ve teknolojik şeyleri çok seviyor.
Ayrıca beyaz eşya vb. gibi marka önerilerinize de açığım, evlenirken ev eşyalarımızı aileler yapmayacak eş adayım, nişanlım ile birlikte yapacağız.
Bundan dolayı da açıkçası ne aldıysak gönlümüzce içimize sinen alalım istiyoruz ve elimdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ankastre set gibi bildiğiniz tüm ev eşyalarımı da satabilmem için önerilere açığım.
Esyalarinizi kullanmak istemiyorsanız köy eviniz veya annenizin evi büyükse ona verebilirsiniz. Ablaniz kardesiniz vs varsa yine onlara verebilirsiniz. İlla kullanmayayim diyorsanız.
Diğer yandan ben olsam kullanırdım eşyalarımı. Zaten siz kullanmışsiniz temiz kullanmissinizdir. Yeni esyalara vereceğim para ve düğün altınları ile araba alırdım. Arabanız varsa kıymetli bir şey alabilirsiniz.
Kendiniz yapacaksınız madem yeni eşyayı çok yüklenip kendinize sonra problem yaşamayın.

Madem kabul etmiyor o zaman size ödetmeyecek. Yapariz ederiz demeyecek. Sizin paranizla hesap yapmaya alismayacak yoksa cooookk başınız ağrır ilerde, demedi demeyin. Madem bu kadar istemiyorsa yeni eşyaları o alacak, peşin parası yoksa taksit yapıyorsa taksiti bitecek ondan sonra düğün yapılacak diye şart koşun bakalim ne diyor. Ne bu ben anlamadım size 2 kez eşya parası ödetecek ne saçma yani sanki damat sizsiniz o da yeni gelin. Kadının parasıyla düğün masrafı ödeme hesabi yapmak nedir iç güveysi gelsin oldu olacak

Ben de 1,5 yıllık evliyim. Eşime en başta benim paramla hesap yapmayacağını ima ettim öyle biri olmadığı halde. Tepkisine baktım. Ve bana hak verdi. Dinen de erkeğin görevidir zaten evin geçimi. Kadın yükümlü değil. İsterse çalışır destek olur dolayısıyla onun parasıyla kimse hesap kitap yapamaz. Buna güvenerek keyfi borç da yapamaz. Senin gönlünden geçer sen teklif eder yaparsın bu okey ama kadın parası yiyen erkek havası şimdiden belli bunda bence. İzin verirseniz devamı gelir. Hele anasının ağzıyla hareket edeni en basta elemek lazım

Öncelikle herkese yorumu için teşekkür ederim.
Nakliye ile eşyalar başka şehire gidecekler evet.
Nişanlım ile dün gece de konuştuk önerilerdeki gibi ben eşyaları kullanalım sen de salon mutfak al dedim o da tüm beyaz eşyaların da 100 bin kadar tutacağını söyledi maalesef uzlaşamıyoruz.
Sanırım eşyaları satacağız.
Taşınmanız hemen olacaksa neden şimdiki eve diziyorsunuz? Her eşya her eve uymaz biliyorsunuz.Direkt yeni şehre taşınacaksınız ordan alın bence eşyalarınız 2 defa taşınmasın yazık.Ama hemen değilse bence kendi eşylarınızla idare edin eksik olan şeylerinizi alın.Fuzili masrafa gerek yok yazıktır. Altın alın .Kenarda paranız olsun bi şey olsa altını hemen bozup halledersiniz ama eşya öyle mi ?Hele bu devirde

Ya ben ömrü hayatımda hazır yepyeni sağlam ev eşyasına burun kıvırıp "çamaşır makinesinin yenisine hevesleniyorum aşkım, bunları satalım, kira eve zıttırı pırt yıkamalı , en üst modelini alıp bol bol borç ödeyelim " diyen bir erkek görmedim duymadım, inşallah daha da duymam😂😂😂

Sorsun bakalım konu sahibi , prenses nişanlımıza, anasının evindeki bulaşık makinesinin kaç programı varmış, kaç program lazımmış kendisine , haberi var mı , hiç düğmesine basmış mı acaba?

Yoksa sadece görgüsüz anasının dolduruşuna gelip , gelini gereksiz borca sokmak olmasın niyeti?
Aynen belli ki anacigi oyle istiyor, yoksa hangi erkek ben daha buyuk camasir makinesi isterim der yahu. Bu analarinin agzina bakan erkeklerden gina geldi, kimi beyaz esya ister, kimi soz ikram masasini begenmez. Konu sahibi, nisanliniz anasina sorsun bakalim kac bilezik istiyorlarmis 😔

Aynen belli ki anacigi oyle istiyor, yoksa hangi erkek ben daha buyuk camasir makinesi isterim der yahu. Bu analarinin agzina bakan erkeklerden gina geldi, kimi beyaz esya ister, kimi soz ikram masasini begenmez. Konu sahibi, nisanliniz anasina sorsun bakalim kac bilezik istiyorlarmis 😔
İşleri kolaylaştıran Bi gelin adayı oldu mu hepsi böyle oluyor bunların. Burda iş erkekte bitiyor. Haklıya haklı diyemiyorsa kendi fikirleri yoksa anasının eteğinin dibinde hayatına devam etsinler. Kimsenin de günahına girmesinler. Ne güzel ki kız aza kanaat ediyor, yükseklerde lükste gözü yok, mutluluk önemli diyor böyle kızı bu devirde nerde buluruz diyip baş üstü yapmaları gerekirken tam tersi gözden düşürüyorlar

Bir erkeğin bu kadar ev eşyası meraklı olması tuhaf geldi bana. Kadın veya erkek nişanlısını yormamalı. Eldekiler belli ki eski değil yani. Tek başına kullanmışsın ve yine sen kullanacaksın. Resmen seni zora sokmak istemiş. Neyse efendim 2 kardeşimin tayini çıktı biri getirmem bu eşyaları ev kurarım yine dedi. 300-500 liraya falan sattı. Diğeri tüm eşyalarını getirdi. Pırıl pırıl eşyaları. Yani bence öğrenciye falan bağışla. Spotçu gelse bütün ev eşyana bin lira verir yazık yani. Ve sonra da o nişanlından 5 çift bilezik Trabzon seti aklına ne gelirse işte yapsın madem

Ya dün yazmıstım bugün yine yazayım. Adam sizin biseyleriniz oldugunu biliyor. Aslında normal olan suan sizin hicbisey almamanız adamın salon ve mutfak alması. Sizin esyalarınız zaten yeni . Ceyiz gibi düsünün almissiniz ödemissiniz.
Ama adamın amacı baska. Size sattıracak, o parayı sıfır esyalara ekleyecek. Sonra kalan borcu da ikiye bölüp yarı yarıya ödettirecek size. Amacı tam olarak bu. Böyle bi salaklık yapmayın sakın.
Sonra da sıfır esya dayadık dösedik diyecekler yersen.
Siz hicbisey almayın adetiniz ne bilmiyorum normalde ya beyaz esya ya yatak odasi alınır. Siz alacagınızı almissiniz ceyiziniz de varsa daha 5 kurus koymanıza gerek yok.

Herkese merhaba,
Ben 3 aylık nişanlıyım yaklaşık 2 yıl önce atanmıştım ve atandığım şehirde sıfırdan eşya dizmiştim.
Hayatıma birisi girdi ve şimdi birlikteliğimiz var.
Nasipse evlenmek istiyoruz, belki size problem olarak gelmeyecek ama evlendiğimiz zaman sıfırdan eşya almak istiyoruz, evimdeki eşyalardan memnunum ama hepsini hiç ileriyi düşünmeden olabildiğince küçük almışım mesela çamaşır makinem çok küçük gibi.
Elimdeki eşyaları spotçuya satayım dedim ancak spotçu resmen ölü fiyatına rakamlar veriyor.
Siz olsanız ne yapardınız, aslında ben eşyalarım ile bir süre daha devam ederim ancak açıkçası eş adayım pek istemiyor ve teknolojik şeyleri çok seviyor.
Ayrıca beyaz eşya vb. gibi marka önerilerinize de açığım, evlenirken ev eşyalarımızı aileler yapmayacak eş adayım, nişanlım ile birlikte yapacağız.
Bundan dolayı da açıkçası ne aldıysak gönlümüzce içimize sinen alalım istiyoruz ve elimdeki buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ankastre set gibi bildiğiniz tüm ev eşyalarımı da satabilmem için önerilere açığım.
Evin eşyalarını yeni atanmış birine satabilirsin
Bir de sakın siyah renkli beyaz eşya alma

bilmiyorum ya, ömrü dolmayan esyalari atmak bana göre degil. hem inanilmaz bir doğa kirliligi hem de musriflik. hali hazirda calisiyormus hepsi. sizin de zaten bir ton masrafiniz olacak. eşinizin teknolojik aletleri seviyorsa israf edeceginiz o parayla ses sistemi , projeksiyon cihazi falan alin. ya da balayi paraniza gereksiz beyaz esya butcesini de ayirin balayina japonyayq gidin teknolojik aletler diyarinda keyifle zaman geçirin hem guzel bir başlangıç yapmis olursunuz evliliginize:)))
zaten yeni nesil beyaz esyalarin ömrü en fazla 8-10 sene. bunca masraf yaptığınız bir dönem bir de onlari almaktansa bence kullanın gitsin. küçükse de küçük yani alt tarfi iki kisisiniz. haftada 2 acmazsiniz 3 acarsiniz olur biter yani.
ayrica beyaz esya icin spotcu disinda birini bulmaniz zor. çünkü spotcular 1 ay - 3 ay garanti diyor. adresleri belli yerleri belli, anlasmali tamircileri var. en azindan bir guvence veriyor. ustelik tasimayi da kurmayi da kendi hallediyor.
sizden camasir makinasi alan kisi zaten ya ogrencidir ya genc bekar-deneyimsiz. evine nasil götürecek? götürdü bir sekilde hortumlari vs nasil takacak? takti iki aya bozuldu kimi muhatap alacak?
bir de spotcu tabii ki ölü rakam verir çünkü ölü rakama satiyor zaten. biz 3 yil kullanma niyetiyle esyalar aldik, kurutmali camasir makinasi arcelikin 7 bin tl mi ne verdik 9 mu ne. zaten onun bin lirası nakliye hamal parasi adamlar icin. bir sorun olsa tamirci gelecek birseyini degistirip gidecek (mesela buzdolabinin motorunda sıkıntı vardi - tamircileri geldi yeni parça takti falan) bunlarin hepsi - eve ustanin hamalin gelmesi falan masrafli isler. spotcu bir de sizden alacak, kac ay sonra belki satabilecek. adam komik rakam vermesin de ne yapsin?
bence koltuk vs onları letgoya koyun.
ama kalanini ya kullanin ya da guvenilir bi dernege bagislayin- durumu olmayan bir aileye verilmesi uzerine. ya da tanıdığınız eve cikacak ogrenciye falan hibe edin gitsin

Eee tonla masrafa edeceksiniz nisanlin aptal mi yoksa Sabancinin torunu mu anlayamadim, evde hazir esya varken satip borcla harcla yenisini almak sence akil kari mi? Adamin hevesi var diye baticak misiniz :KK51: Kullan eskiyene kadar coluk cocuk olunca yenisini alirsin.
allah herkesin gönlüne göre versin ama elde avuçta yokken, hesap kitap bilmeden olani birakip yenisine koşan adami ben nikahima almazdim ya. böyle hesapsiz insanla ne mal sahibi olursun ne agiz tadiyla tatil yapabilirsin.
olan esyalari yok pahasina satacak, hepsini kacyuz bin liraya yeniden alacak, birkac sene sonra da nakliye kamyonu tutup tasitacak yeni eve goturecek. belki mobilyalar o eve uymayacak yine satacak.
bu iste bir mantik yok.
heveslenmek böyle bir sey degil ki. bjz de hevesleniyoruz evimizin küçük köşelerini bile dekore ediyoruz, koltuk arkasinda kalan bosluga el yapımı depolama alani raf falan yapiyoruz :) hevesleniyorsa böyle yararli seylere heveslensin. karisinin maasina guvenip onu borca sokmanin, birkac aylik emegini gereksiz esyaya gommenin nesine hevesleniyor?
Bende anlamıyorum, bu tarz beni ilgilendiren şeylere de erkek tarafından karışılması da hiç hoşuma gitmiyor
bu mesajınız da ayri ilginc. siz de çalışıyorsunuz es adayiniz da. neden buzdolabi camasir makinasi sizi ilgilendirsin ki?
böyle böyle baştan adamin ayağını işten evden kesiyorsunuz o hevesle. yillar sonra akliniz basiniza gelince de "neden ayni anda eve gelip ben mutfaga giriyorum da sen tv izliyorsun" diye kavga ediyorsunuz. madem mutfak senin camasir temizlik senin bu evde "ev kadini" sorumluluklarinin tamamini yapacaksin eş kişisi niye senin maaşin hakkinda plan yapıyor?
geleneksel role uyup ev kadini gibi tüm isi %90 sen yapacaksan koca adayin niye geleneksel role uyup errrkek adam gibi tüm evi gecindirmiyor? neden beyaz esyalarda bile seni borca sokacak?
alemin enayisi sen misin?

Back