Ben bu kültürden farklı yetiştim ama hoşuma gitti. Şimdi urfadayim eşimin işi gereği malum. :) bana bi kaç tarif verebilir misin. Patlıcan Kebabı nasıl yapıyorsun. Tavuğu nasıl yapıyorsun meselaYapıyorum canım
Hatta tuzda tavuğu genelde fırına gönderirimAma yarışmaya uygun olsun diye evde yaptım ve farkı olmadı:)
Güveç ,tepside tavuk,patlıcan yemeklerini çoğunlukta fırına gönderiyorum
Patlıcan kebabını geçen sene iftar sofraları yarışmasında yapmıştıBen bu kültürden farklı yetiştim ama hoşuma gitti. Şimdi urfadayim eşimin işi gereği malum. :) bana bi kaç tarif verebilir misin. Patlıcan Kebabı nasıl yapıyorsun. Tavuğu nasıl yapıyorsun mesela
Pide lahmacun yapıyorlar, onlar için iç malzemesi nasıl olmalı ?
Çok mu soru sordum
Görüyorum ellerinde nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
Eşime diyorum fırına gönderirken, tepsilere bak nasıl yapmışlar, ben gitsem hepsinden kopya çekerim diyorum.
Bende yapmaya çalışıyorum ama dogrumu bilmiyorumPatlıcan kebabını geçen sene iftar yapmıştı
Yanlış yapmıyorsun aslında ama nasip diyelimAy zaman tüneline girmiş gibi oldum 12 çeşit yemek acaba nerede yanlış yapıyorum ve birinci olamıyorum ki ben
Şimdi sana linkler gönderir, bizim gözümüz de bayram ederBende yapmaya çalışıyorum ama dogrumu bilmiyorum
Doğru söylüyorsun en iddalı olduğum kesin dediğim iki çeşit var 12 tarifimin içinde hamsili pilav ve kıymalı erişte onlarda da pişti olmuştuk şansa işte nasipYanlış yapmıyorsun aslında ama nasip diyelim
Merakla bekliyorumŞimdi sana linkler gönderir, bizim gözümüz de bayram eder
Biz de 9 yıldır buradayız.Burada daha çok öğrendik canımBen bu kültürden farklı yetiştim ama hoşuma gitti. Şimdi urfadayim eşimin işi gereği malum. :) bana bi kaç tarif verebilir misin. Patlıcan Kebabı nasıl yapıyorsun. Tavuğu nasıl yapıyorsun mesela
Pide lahmacun yapıyorlar, onlar için iç malzemesi nasıl olmalı ?
Çok mu soru sordum
Görüyorum ellerinde nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
Eşime diyorum fırına gönderirken, tepsilere bak nasıl yapmışlar, ben gitsem hepsinden kopya çekerim diyorum.
Patlıcan kebabı için et köfte yapıyorum.Merakla bekliyorum
Ellerine sağlık canım, senide yordum. Hakkını Helal Et. Hepsini deneyeceğimBiz de 9 yıldır buradayız.Burada daha çok öğrendik canım
Lahmacun
Ispanaklı pide
Çökelekli Pide
Sucuklu,kaşarlı (pizza harcı gibi) pide
Güveç
Tavuk
Patlıcan yemeği
Lahmacunu bizim oradada yaparlar.Ama burada farklı yapılıyor.Daha güzel olduğu için burada yapılandan öğrendim:)
Lahmacun ince yani merdanede mi açılıyor.Yoksa etli ekmek gibimi ona göre tarif vereyim ikiis farklı çünkü:)
Güveç
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/nevrestenin-mutfagi.589191/page-319#post-30227118
Fıırnda tavuk
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/nevrestenin-mutfagi.589191/page-391#post-31892342
Canım işin özü istediğin sebzeleri,etleri harmanla çok fazla yağ ekleme ve fırın tepsisine koyup fırına gönder şahane oluyor:)
Sonra kabuklu olarak patlıcan ,biber götürün közlüyorlar.Burada sadece sayısını soruyorlar..
Eki Görüntüle 2171023
Lahmacunu denedin mi canımEllerine sağlık canım, senide yordum. Hakkını Helal Et. Hepsini deneyeceğim
Harika, sarımsak güzel oluyor mu ?Patlıcan kebabı için et köfte yapıyorum.
Patlıcanların arasına yerleştiriyorum.Tepsiye,soğan,sarımsak,biber,domates istediğini koyabilirisn.
Eki Görüntüle 2171024
Tabi ki canım çok güzel olurHarika, sarımsak güzel oluyor mu ?
Evde hazırlıyorum, eşim acı yiyemiyor midesinden rahatsız. Ilk geldiğimiz zaman istanbulda ki gibi Lahmacun siparis verelim dedik. Neyse eşim fırına gitti, ilk manava,sonra kasaba, orda iç hazırlamışlar, ordan fırınaLahmacunu denedin mi canım
Görmüştüm, 10 kiloTabi ki canım çok güzel olur
Dün yazdım gördün mü bilmiyorum:)
10 kilo sarımsak aldım.Ben soğanlarıda genelde küçük alırım.Ne yaparsam yapayım.Tepsiye veya başka bir tepsiye kabuklu soğan ve sarımsak koyarım.Bunu fırınada gönderince çok güzel pişiyor.
Burada kıyma ölçüsü az oluyor.Sebze özellikle kırmızı biber ve yeşil biber bayağı konuyor.Soğan hiç koymazlar.Onun yerine sarımsak koyuyorum.Sahiden soğanlı kalınca kokuyor.Ama sarımsaklının tadı değişmiyor.Evde hazırlıyorum, eşim acı yiyemiyor midesinden rahatsız. Ilk geldiğimiz zaman istanbulda ki gibi Lahmacun siparis verelim dedik. Neyse eşim fırına gitti, ilk manava,sonra kasaba, orda iç hazırlamışlar, ordan fırınaeve getirdi eşim, biraz siyahlı gibiydi, sardik yemeğe başlayınca aman ne acı, isottan yenmiyor.
Sonra evde kendim yapmaya başladım
Kıyma
Domates
Soğan
Sarımsak
Maydanoz
Salça
Sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber katiyorum, gönderiyorum fırına
Burada yaz,kış patlıcan kebabı yapıyorlar.İstersen üzerine yağ ,kekik ve az salça ile sos yapabilirsin.Görmüştüm, 10 kilo
Yarın menüde patlıcan kebabı var, deneyeceğim.
Evet, cok güzel, fırın kültürünü sevdim, burdan dönüşte en çok onu arayacağım galiba.Burada kıyma ölçüsü az oluyor.Sebze özellikle kırmızı biber ve yeşil biber bayağı konuyor.Soğan hiç koymazlar.Onun yerine sarımsak koyuyorum.Sahiden soğanlı kalınca kokuyor.Ama sarımsaklının tadı değişmiyor.
Aynen burada evde yapmıyorlar.Beyler önce markete,sonra kasaba oradan yemekler fırınaBen kendim hazırlıyorum Biz buraya taşındık fırının yerine ankastre alan yapmışlar ama ankastre yok.Benimde fırın eski değil.Balkon kapısına yakın koydum.Ama buradaki arkadaşlar geliyor.Atın bunu ya Eeee yemeği ,pastayı böreği ne yapacağız.Cevap fırına götürürsünüz. Keki de mi Evet onuda dediler
Yani götürüyoruz ama buralılar kadar değil.Ramazanda,hafta sonları hayatta götürmem.Yemeği geri almak için çok bekleriz.Sıra gelmez
Bir sefer elektrikler kesildi.Kızların doğum günüBörek ve poğaça fırında kaldı.Hopppp aldım karşıya fırına götürdüm Şahane piştiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?