Tatil ve baba

Kendine tatil planı yapmamış olsa yorumum farklı oldu. Eşine ve çocuklarına saygısı ve sevgisi olmayan bencil bir adam. Bağırmalarıyla hepinizi sindirmiş. Ya kabulleneceksiniz ya da ufak bir sinir kriziyle siz onu sindireceksiniz.
Gercekten sindirdi, cok dogru bir tespit.
Arkadaslarla oldugum eve gec gidecegim gunlerde isteyim okuldan sonra ise geldim diye yalan soyluyorum, rahatca bi kahve icmeye gidemiyorum misal. Alisveris yapmama dahi karisiyor saymadigi laf kalmiyor. Ise giderken giydiklerimi saklayarak gidiyorum. Bu sicakta v yaka duz beyaz tisort kot pantolon giyindim yakam acik diye bagirmaktan ses tellerini patlatti girdim degistirdim.
Gercekten sindirdi bizi.

İlk aklıma gelen bu oldu Benimde...
ama olamaz diyorsunuz.

Kendiniz de gidemiyorsunuz.
O zaman yapacak en güzel şey bulunduğunuz şehirde güzel bir otelin spor salonu ve havuzu olacak şekilde kayıt yaptırın.
Her gün gidin... eğer düzgün bir yerse güneşlenme imkanı da olur... haftanın 3-4 günü 2-3 saat gönlünüzce vakit geçirin...
Guneslenme imkani olan otel umarim vardir bakacagim, cok tesekkur ederim

Sadece senin demenle olmaz ki bu iş.
Annen de biraz destek olsa keşke ama onu da sindirmiş anlaşılan.
Ya onun buyruğu altında yaşayacaksın ya da her şeyi göze alıp ayrılacaksın evden.Baban bu değişmez.:110:
Annemi de sindirdi evet maalesef. Annem diyor ceylin hakli sıkılıyor o kadar okul is temposundan biraksin banane diyor. Ben mi zorluyorum calismasin diyor.

Mecbur musun bu adama. Ben paramı kazansam onu babaliktan çıkarmak uğruna kendi hayatımı yaşayabilmek için kendi evime cikardim
Cok dusundum bunu aparta cikacaktim ama annemin gonlu razi gelmedi ona da bende korktum acikcasi evde teror estirir tek cozum o keske o kadar cesur olsam da ciksam her gun ayri eziyet burada.

"Onu yapamam, bunu yapamam, şunu yapamam" siz zaten isteseniz de bir şey yapamazsınız. Adam hepinizi sindirmiş, ezmiş. Kendi de keyfine bakıyor. Hani sizi kendisi olmadan hiçbir yere göndermiyor ya ama kendisi yalnız gidiyor. Burası bile aleni apaçık ortada ve anneniz o kadar sindirilmiş ki sesini çıkarıp nereye gidiyorsun yalnız diyemiyor...

Babanız düğün+tatile gittiğinde sizde sessizce tatilinizi yapın o gelmeden bir gün önce evinize gelin. Düğüne gelmeniz için zorlarsa izin alamadım deyin. Babaya da bir yere de kadar yalan söylenmez kaç yaşında insansınız maddi özgürlüğünüz var.

Çok net çizgi çekseniz?

Yani düşünüyorum da ben de gidiyorum yılda 1-2 kere Antalya’ya erkek arkadaşım ve çift arkadaşlarımızla o yüzden kendimde tuhaflık aradım şu an..

Böyle yalana dolana başvurmak durumunda kalmak sizi incitir. Çok yıpratır.

Ne zaman bu sekilde dusunsem sonuclari felaket oldu :)
Artik o kadar daraldim ki ayri eve ciksam dedim ama o da cok zor evden kacmisim gibi tepki verecek tum cevrem. Evde teror estirecek. Gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.
Bu yasta gizli isler ceviriyorum yalan soyleyerek gidiyorum nereye gitsem
Bütün tepkilerine direnin, pes etmeyin. Kararlı olduğunuzu görürse geri adam atmak zorunda kalacaktır. Yoksa bu kısır döngüden asla kurtulamazsanız.

Baktınız babanız yola gelmiyor, kimseye eyvallah etmeyin ayrı eve çıkın.

Çevrenize susup oturmak düşer siz kararınızı verdikten sonra.

Siz yeter ki kararlı olun, her şeyin üstesinden gelirsiniz.

"Onu yapamam, bunu yapamam, şunu yapamam" siz zaten isteseniz de bir şey yapamazsınız. Adam hepinizi sindirmiş, ezmiş. Kendi de keyfine bakıyor. Hani sizi kendisi olmadan hiçbir yere göndermiyor ya ama kendisi yalnız gidiyor. Burası bile aleni apaçık ortada ve anneniz o kadar sindirilmiş ki sesini çıkarıp nereye gidiyorsun yalnız diyemiyor...
Aynen oyle gercekten yillardir hepimizi sindirdi. Anneme evlendiginden beri yapmaidig kalmadi babannemle birlik olup.
Su an habersiz gitmek benim gozumde oyle uçarı ki anlatamam. Tamamen sindirildik

Babanız düğün+tatile gittiğinde sizde sessizce tatilinizi yapın o gelmeden bir gün önce evinize gelin. Düğüne gelmeniz için zorlarsa izin alamadım deyin. Babaya da bir yere de kadar yalan söylenmez kaç yaşında insansınız maddi özgürlüğünüz var.
Keske yapacak kadar gozu kara olsam, oyle olsam sanirim bu noktaya hic gelmezdim. Is gezisi diye yalan soylemek zorunda kalacagim sanirim

Hem okuyup hem çok iyi iş ve gelirim var diyorsunuz ya ben en çok onu merak ettim :) ne iş yapıyorsunuz ?
Evet ikinci universitemi okuyorum, ozelden yazabilirim o kadar merak ettiyseniz

Çok net çizgi çekseniz?

Yani düşünüyorum da ben de gidiyorum yılda 1-2 kere Antalya’ya erkek arkadaşım ve çift arkadaşlarımızla o yüzden kendimde tuhaflık aradım şu an..

Böyle yalana dolana başvurmak durumunda kalmak sizi incitir. Çok yıpratır.
Evet aynen oyle gercekten. Kendimi kucuk dusmus gibi hissediyorum hala cocuk gibi yalan soyledikce. Ve sadece bu konular degil eve gec gelecegim zamanlar da devamli yalan soylemek zorunda kaliyorum. Ikinci ogretimim ya dersler uzadi diyorum ya dersten sonra ise geldim diyorum. Sanirim onun suphesi de bir sevgilim olmasi ve onunla tatile gitmem. Hayir olsa icim yanmayacak ama annemle de gondermiyor adam

Bütün tepkilerine direnin, pes etmeyin. Kararlı olduğunuzu görürse geri adam atmak zorunda kalacaktır. Yoksa bu kısır döngüden asla kurtulamazsanız.

Baktınız babanız yola gelmiyor, kimseye eyvallah etmeyin ayrı eve çıkın.

Çevrenize susup oturmak düşer siz kararınızı verdikten sonra.

Siz yeter ki kararlı olun, her şeyin üstesinden gelirsiniz.
Insallah ya, bu konuyu surekli dillendiriyorum ama bagiriyor, kasi gozu hareketleri ile susturuyor beni. Ben mi cok safim sessizim bilmiyorum

Aynen oyle gercekten yillardir hepimizi sindirdi. Anneme evlendiginden beri yapmaidig kalmadi babannemle birlik olup.
Su an habersiz gitmek benim gozumde oyle uçarı ki anlatamam. Tamamen sindirildik

Keske yapacak kadar gozu kara olsam, oyle olsam sanirim bu noktaya hic gelmezdim. Is gezisi diye yalan soylemek zorunda kalacagim sanirim

Evet ikinci universitemi okuyorum, ozelden yazabilirim o kadar merak ettiyseniz

Evet aynen oyle gercekten. Kendimi kucuk dusmus gibi hissediyorum hala cocuk gibi yalan soyledikce. Ve sadece bu konular degil eve gec gelecegim zamanlar da devamli yalan soylemek zorunda kaliyorum. Ikinci ogretimim ya dersler uzadi diyorum ya dersten sonra ise geldim diyorum. Sanirim onun suphesi de bir sevgilim olmasi ve onunla tatile gitmem. Hayir olsa icim yanmayacak ama annemle de gondermiyor adam
Böyle ebeveynler yüzünden ben çoğu genç kızın evliliği bir kurtuluş olarak gördüğüne şahit oluyorum ve çok üzülüyorum.

Keşke başka şehirde okumayı tercih etseydiniz. Maalesef değiştiremezsiniz bu yaştan sonra şimdi daha iyi anlıyorum. Böyle yıpranıyor olmanıza da çok üzüldüm..

Böyle ebeveynler yüzünden ben çoğu genç kızın evliliği bir kurtuluş olarak gördüğüne şahit oluyorum ve çok üzülüyorum.

Keşke başka şehirde okumayı tercih etseydiniz. Maalesef değiştiremezsiniz bu yaştan sonra şimdi daha iyi anlıyorum. Böyle yıpranıyor olmanıza da çok üzüldüm..
Yanlia.bir evlilik yapacaktim az kala kiyisindan dondum diyebilirim.
Benim iş okul biraz karisik oldu okulu tamamen bitik oldugum bir donem yazdim sirf biraz kafam dagilsin diye, bazen baska sehre gitsem mi yatay gecisle diye dusunuyorum ama isi birakmayi istemiyorum. Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin

kusura bakmayın ama nefrettt ediyorum böyle ‘baba’lardan. Allah bildiği gibi yapsın.
Hoş olmasada bunu soylemem bende.
Ciddi ozguven eksiklikleri oldu bende onun yuzunden. Liseye giderken okuldan aldi kendim evde calistim universite kazandim. Nasil gittim geldim bi ben bi Allah biliyor.
Mezuniyetime bile gidemedim o zaman. Allah buyuk..

• Beğen
Reactions: KV_
Yanlia.bir evlilik yapacaktim az kala kiyisindan dondum diyebilirim.
Benim iş okul biraz karisik oldu okulu tamamen bitik oldugum bir donem yazdim sirf biraz kafam dagilsin diye, bazen baska sehre gitsem mi yatay gecisle diye dusunuyorum ama isi birakmayi istemiyorum. Cok tesekkur ederim guzel yorumunuz icin
Umuyorum daha çok gezip göreceğiniz, mutlu olacağınız yıllarınız olur. :)

Hoş olmasada bunu soylemem bende.
Ciddi ozguven eksiklikleri oldu bende onun yuzunden. Liseye giderken okuldan aldi kendim evde calistim universite kazandim. Nasil gittim geldim bi ben bi Allah biliyor.
Mezuniyetime bile gidemedim o zaman. Allah buyuk..

Allh sabır versin. yorum içinde lütfen kusura bakmayın; bi an kendi babam geldi aklıma. O da aynen böyleydi. Ahh ah...
Onun yüzünden bende ‘yanlış’ ilişkiler kurdum zamanında. şimdide erkeklerden uzağım. herkesi aynı kefeye koymasamda durum böyle.

ve aynen bende öz güven eksiklikleri yaşadım, bbelki bazen hala yaşıyorum..

X