Tatil ve baba

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.811
17.272
Merhabalar herkese.
Yine bir baba konusuyla karsinizdayim ve gunden gune artik sabrim tukeniyor.
Babamla cocuklugumdan beri catismalar yasayan bir insanim ama artik gercekten biktim.
Zor zamanlar gecirdim ve biraz uzaklasmak istiyorum, yogun bir donem gecirdim zaten hem okuyup hem calisiyorum ve haliyle yoruldum, tatile gitmek istiyorum ve mesele bundan cikti.
Uzun suredir maddi olarak sıkıntıdaydık (ne oldugunu bilmedigimiz borclar cikarmak huyudur her sene en az 30 40 bin lira borc cikarir) borclar daha gecen sonbahar bitti ve haliyle kac senedir tatil yuzu gormedim.

Kendimce tatil yapmak istiyorum maddi ozgurlugum var asla ondan para istemiyorum ama asla olmaz diye yukseliyor tura katilayim akdeniz turu yaparim o zaman diyorum akdeniz kesinlikle olmaz beni delirtme diyor.
Tatil yoresinde 2 çok yakin arkadasim var ikisi de uzun suredir davet ediyorlar o zaman onlara gideyim diyorum baskasinin evine gidemezsin diyor.
Arkadaşımın biri beraber yazlik kiralariz daha rahat olur dedi asla olmaz diyor.
Bulundugumuz sehirde (kucuk bir sehir) deniz falan yok yeni bir termal otel acildi oraya gideyim diyorum napican ayni sehirde evinde yat diyor.
Gidersek beraber gideriz diyor ama bir girisimde bulunmuyor suraya gidelim diyorum orali olmuyor.
Kuzenimin dugunu var bu ay icinde oraya gidip oradan da tatile gidecekmis kendi hem dugune taki hem yol parasi hemde tatil icin oldukca yuksek bir miktar harcayacak sonra da bahanesi bu olacak.
Hem tatili bize sormadan kendi kendine ayarliyor gidiyor hem de bizi bir yere gondermiyor gercekten delirecegim kendim gitmeye kalkissam rezillik cikaracak. Haftalardir ugrasiyorum ama nuh diyor peygamber demiyor ben bu adamla baş edemiyorum.
Annem ben kiz kardesim icin yakin bir sehirde otel buldum oraya gidelim diyorum bensiz ne isiniz var diye yukseliyor, bağırmaya başlıyor biraz zorlasam rezillik cikaracak evde farkindayim.
Kendiyle gitmekte hic istemiyorum zerre tat alamam kavga cikarir herkesle, yemek yemeye gitmistik yillar once yemegi yiyene kadar 3 kisiyle kavga etmisti o yuzden asla onunla cikmak istemiyorum.
Ne yapacagim bilmiyorum daraldım, gercekten daraldim.
Adam akilli isim var, iyi bi gelirim var ama tatile bile gidemiyorum. Bana onerdigi şey bulundugumuz sehirdeki otellerin havuzuna ya da hamamina gitmek gunubirlik olarak. Gercekten anlatamiyorum derdimi artik.
Ozgurlugum bulundugum sehrin siniri kadar otesi yok.
Hem icimi dokmek hem de sizlerden yorum almak istiyorum.

Bizimle gitmeyecek yani karisik yazmisim. Bizim tatile gitmemizi istemiyor, kendi kendine plan yapiyor ve gidiyor biz umrunda degiliz. Tatil istemek bizim neyimize

O gidince siz de gitseniz ne yapar

Yani o X şehrine gitsin siz de anne kız y şehirine

Birlikte de dönersiniz eve yani o eve geldiğinde siz de evde olursunuz

Kendi gittiği için size de çok söylenemez gibi geldi

O gidince siz de gitseniz ne yapar

Yani o X şehrine gitsin siz de anne kız y şehirine

Birlikte de dönersiniz eve yani o eve geldiğinde siz de evde olursunuz

Kendi gittiği için size de çok söylenemez gibi geldi
Habersiz gitme durumu olamaz annem gizlemez gidecegiz der gitmeyin dese annem gitmez, ben gitsem sadece olacaklari tahmin bile edemiyorum.

Ne zamana kadar babanızın gölgesinde yaşayacaksınız?

İstediğiniz yere gidin ve asla geri adım atmayın. Bırakın rezillik çıkarırsa da çıkarsın.

Babanıza karşı aman rezillik çıkmasın, kavga olmasın diye sustukça eline ipleri daha çok verirsiniz.

Sizinde biraz uzaklaşıp, kafanızı dinlemeye hakkınız var.

Ne zamana kadar babanızın gölgesinde yaşayacaksınız?

İstediğiniz yere gidin ve asla geri adım atmayın. Bırakın rezillik çıkarırsa da çıkarsın.

Babanıza karşı aman rezillik çıkmasın, kavga olmasın diye sustukça eline ipleri daha çok verirsiniz.

Sizinde biraz uzaklaşıp, kafanızı dinlemeye hakkınız var.
Ne zaman bu sekilde dusunsem sonuclari felaket oldu :)
Artik o kadar daraldim ki ayri eve ciksam dedim ama o da cok zor evden kacmisim gibi tepki verecek tum cevrem. Evde teror estirecek. Gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.
Bu yasta gizli isler ceviriyorum yalan soyleyerek gidiyorum nereye gitsem

İş seyahati deseniz ve gitseniz?
Inanir misiniz ona bile tepki gosteriyor. Kisin 3 gunlugune baska bir bolgeye gitmem gerekiyordu isten cik demedigi kaldi bi.
Ama bu fikir gercekten iyi cok tesekkur ederim, baktim olmuyor isleri bahane ederim cunku olacak gibi degil. Bu yastan sonra hala liseli gibi yalan dolan ugrasiyorum mecbur

Inanir misiniz ona bile tepki gosteriyor. Kisin 3 gunlugune baska bir bolgeye gitmem gerekiyordu isten cik demedigi kaldi bi.
Ama bu fikir gercekten iyi cok tesekkur ederim, baktim olmuyor isleri bahane ederim cunku olacak gibi degil. Bu yastan sonra hala liseli gibi yalan dolan ugrasiyorum mecbur

Maaşımı elime say çıkayım işten babişko deyiverirsiniz :)

Sadece senin demenle olmaz ki bu iş.
Annen de biraz destek olsa keşke ama onu da sindirmiş anlaşılan.
Ya onun buyruğu altında yaşayacaksın ya da her şeyi göze alıp ayrılacaksın evden.Baban bu değişmez.:110:

onun tatil zamanına denk getirip sizde gidin haber falan vermeyin.

İlk aklıma gelen bu oldu Benimde...
ama olamaz diyorsunuz.

Ne zaman bu sekilde dusunsem sonuclari felaket oldu :)
Artik o kadar daraldim ki ayri eve ciksam dedim ama o da cok zor evden kacmisim gibi tepki verecek tum cevrem. Evde teror estirecek. Gercekten ne yapacagimi bilmiyorum.
Bu yasta gizli isler ceviriyorum yalan soyleyerek gidiyorum nereye gitsem

Kendiniz de gidemiyorsunuz.
O zaman yapacak en güzel şey bulunduğunuz şehirde güzel bir otelin spor salonu ve havuzu olacak şekilde kayıt yaptırın.
Her gün gidin... eğer düzgün bir yerse güneşlenme imkanı da olur... haftanın 3-4 günü 2-3 saat gönlünüzce vakit geçirin...

X