• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil Meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle tamamen hakli oldugunuz konulari uzun uzun yazip sonuna "sizce esim hakli mi? Ben mi abartiyorum?" yazmayin. Biz haksizsin desek esinden özür mü dileyeceksin? Senin dogrun neyse onun arkasinda dur. Esinizde de ozguven problemi var gibi görünüyor. Giyime karismalar, arabaya bindirmemeler falan.

Çalışıyorum araba da benim üzerime. Gerçekten çok merak ediyorum buradaki çoğu kişi eşi izin vermeden kafasına göre arabayı alıp ben Dikiliye gidiyorum diyebiliyor mu? Ben mi çok pasifim yaa???

töbe kendi arabanızla istediğiniz yere gidemiyor ve bunu normal mi zannediyorsunuz cidden?

13 yıllık evlilikten sonra çocuğu bırak sen git diye rest çekebilen bir adama rest çekmekten çekinmeyin. alttan aldıkça tepenize çıkmış belli ki. ne demekmiş kızımı o ortamlarda büyütmek istemiyorum; siz o ortamda büyüdünüz sizi sevdi sizle evlendi de şimdi mi pis kaka oldu o ortamlar. arabayla neden tek başınıza yolculuk edemeyeceksiniz ki. bakın ben evliliğimde öyle restçi atarlı inceldiği yerden kopsuncu biri değilim hatta çoğu zaman fazla yapıcı olduğum için ezk miyim acaba diye şüpheleniyorum kendimden. ama tüm samimiyetimle söylüyorum, yerinizde olsam kızımı da alır arabayla dikiliye giderim. eğer bunu kendisine karşı bir hareket olarak algılayacaksa ve bunu büyütecekse de kendi bilir. kızınızı annesinin yalnız araba bile kullanamadığı bir kültürde büyütüp kötülük etmeyin

Birincisi illa boşanmanız gerekmiyor, kendinizi ezdirmeyin yeter.
Sırf ondan önce erkek arkadaşınız olduğunu , o sormadığı ( kaldı ki kimse hayatına sonradan giren birine geçmişinin hesabını vermek zorunda değil) için söylemediğiniz eşinizin sizden önce hiç sevgilisi olmamış mı bakirmiymiş , çok merak ettim. Eşiniz size ayrıntılı ilişki raporunu sundu mu evlenmeden önce geçmişi ile ilgili?
Bakın sizin sorunuz ne biliyormusunuz, eşinizin sizin ve ailenizin namusuna ve ahlakına dil uzatması ve sizinde bunu sadece kıskançlık olarak görmeniz.
Araba konusuna gelirsek ortak gelirle alınan arabada tabikide sizinde hakkınız var, eşiniz size bu hakkı tanımıyor, istediğiniz yere götürmüyor ya da kullanımını arada size bırakmıyorsa, araba giderlerine karışmayın ve kendinize acil tarafından bir araba alın.
Bakın kimse çocuğunu ayrı büyütmek istemez ama bunun yolu kendi kişiliğinizden vazgeçmek ve hem kendinizin hemde ailenizin ahlakına laf söyletmek değildir. Bir kaç sene sonra çocuğunuz bazı şeylerin farkına varacak yaşa gelince babasının bu söylemleri yüzünden çocuğunuzun gözünde ne duruma düşeceksiniz hiç düşünmüyormusunuz? Bence alın eşinizi karşınıza konuşun, eğer bir evlilik yürüyecekse iki tarafın özverisi ile yürür. Siz kişiliğinizden verdikçe o alacak bir süre sonra sizde verecek birşey kalmayacak. Boşannak son çare ama siz sizi tanıyıp sevdiği siz olmaya çalışıyorsunuz diye sizden vazgeçecek olan adamlada sağlıklı bir evlilik yürümez. Kaldı ki çocuğunuzu sizin kadar eşinizde düşünmek ve evliliğiniz için çaba harcamak zorunda.

Merhaba. İlk kez konu açıyorum. Herkesin bir derdi var benim de olmasın mı? En büyük derdim eşimin aşırı kıskançlığı ve huysuz tavırları. Nasıl düzelir yada düzelir mi bilmiyorum. Sorunumuz şu. Bu yıl tatil için malum sebepten dolayı otele gidemiyoruz. Benim ailemin dikilide yazlığı var. Oraya gitmek istiyorum ancak eşim ailem ile anlaşamıyor ve tabii ki gelmek istemiyor. Arabamız var ama bana asla kendi başına araba ile gidemezsin diyor. Uçak biletleri aşırı pahalı oluyor. Otobüs ile de virüs kaygısı var. Velhasıl sen kendin git çocuğu bırak dedi. Aslında virüs bahanesi oldu. Yazlık ortamında benim olmamı istemiyor. Ben açık saçık giyinen birisi değilim. Hatta mayolarım bile kapalı olanlardan. Kendim kapalı değilim bu arada. Eskiden bikini bile giyen birisiydim. Fakat zamanla eşimin kıskançlık seviyesi çok arttı. Kızımın da o kültürde yetişmesini istemiyormuş. Ona kötü örnek oluyormuşum. Daha bir çok örnek var aslında. Anlatsam kitap olur. Şuan ki olayda dikiliye gitme konusu yüzünden çok kötü kavga ettik. Çok üzülüyorum. Hiç bir zaman arabayı alıp istediğim yere gidememişimdir. Özgürlüğüm aşırı kısıtlanıyor bazen nefes alamadığımı hissediyorum. Sizce eşim araba ile beni tek göndermemekte haklı mı? Ben mi abarttım?
0-2 yaş temel güven döneminde temel güven duygusu gelişmeyen insanlar aşırı kıskanç olur. Düzelmesi çok zor. Bu kadar kötü durumdaysanız eşinizle birlikte işinin ehli birinden terapi alın. Sadece bu yaz değil, ömrümüzün kalanında rahat edersiniz. Tabii terapileri tamamlarsanız

Çalışıyorum araba da benim üzerime. Gerçekten çok merak ediyorum buradaki çoğu kişi eşi izin vermeden kafasına göre arabayı alıp ben Dikiliye gidiyorum diyebiliyor mu? Ben mi çok pasifim yaa???
İzin nedir yaa??? Kimden niye izin alayım? Alacağım tek izin işyerinden tatil iznidir. O da varsa, araba boştaysa, eşim gelmeyecekse/gelemeyecekse istediğim yere giderim. İstediğimi de giyerim. Okurken dayanamıyorum yani, hayır yaşadıklarınızın çokta net farkındasınız aslında, konu tatil meselesi fln hiç değil. Yoksa bikini detayını, kültür meselesini belirtmezdiniz. Kendinizi herhangi başka insandan daha aşağıda görmeyi bırakın lütfen. Bunu yapmayı bıraktığınızda sorunlarınız hallolacaktır.

Özgürlüğüm için boşanmam lazım o kesin. Zaten kızım olmasa 5 dk durmam emin olun. Kıskançlık hariç çok iyi birisi işte iyi bir baba evine bağlı aldatma dışarı hayatı içksii kumarı hiç bişeyi yok. Sadece bu kısıtlama işte.. Mahvediyor herşeyi
Ben anlamiyorum icki kumar falan olmayinca iyi mi oluyor bu adam? Zaten bunlar olmak zorunda. Bunlar ekstra bir ozellik degil ki adami yuceltmeye.
Sen eskiden bikini giyiyordun diye ya da denize gireceksin diye kizina kotu ornek mi olabiliyorsun? Kizina anne olarak seni yakistiramiyor farkinda misin? Bu nasil bir kafa yapisi ya adamdaki. Kizina yakistiramadigi kadinla niye evli o zaman? Ceksin gitsin kendi kafasindaki biriyle evlensin. Bunlari evli iken biliyordu degil mi? Eee neden kendi ozguvensizligi yuzunden seni cezalandiriyor? Bu kiskanclik degil ki. Adamin ozguveni yok. Bu yuzden seni kısıtlıyor.
Bikini giyince ne oluyormussun da kizina kotu ornekmis?
Sanirim siz cok sindirilmissiniz. Adam da iyice sahlanmis, totosu kalkmis.
Araba meselesine gelince yasadiginiz yerle Dikili yakin degil sanirim ki ucak fiyatlarina falan bakmissiniz. Uzun yol tecrubeniz yoksa araba ile gitmenizi tavsiye etmem. Hele ki cocuk varsa. Cunku uzun yolda dalabilirsiniz. Ben olsam ucakla giderdim, bana bunlari yapan adam icin de fiyatina bile bakmazdim, o kısmı o dusunsun nasil oderse odesin. Ya da bir zahmet bir hafta sonu sizi birakip geri donsun. Bu arada kizimi goturemezsin diyor ya, bu cesareti nereden aliyor ki? O sadece onun kizi mi? Sizin bir hukmunuz yok mu? Ha hem ise gidecek hem de cocuga bakabilecekse buyursun baksin. K.cına guveniyor belli ki.

Geçen sene gittim kızımla 17 gün kaldık. Otobüsle gitmiştik tabi. Ama bu yıl malum sebepten kızı götürme sen git gideceksen diyor. Onu da ben yapmam kızımdan niye ayrı kalayım hem annemler de özledi kızımı. Ailem başka şehirde yaşıyor yılda 2 defa ancak görebiliyorum çok üzülüyorum. Ablam var ev hanımı yemin ederim benden daha özgür. Ben güya çalışıyorum hatta işim gereği şehir dışında toplantılara gidiyorum. Ama bu sorun oldu
Aileni sevmedginden yapıyor toplantiya bir şey demedigine göre

Geçen sene gittim kızımla 17 gün kaldık. Otobüsle gitmiştik tabi. Ama bu yıl malum sebepten kızı götürme sen git gideceksen diyor. Onu da ben yapmam kızımdan niye ayrı kalayım hem annemler de özledi kızımı. Ailem başka şehirde yaşıyor yılda 2 defa ancak görebiliyorum çok üzülüyorum. Ablam var ev hanımı yemin ederim benden daha özgür. Ben güya çalışıyorum hatta işim gereği şehir dışında toplantılara gidiyorum. Ama bu sorun oldu
Sizin de çalıştığınız parayla alınan arabaya binememeniz.... ben böyle kadınlara çok üzülüyorum. Eşleri lüks içinde yaşasın dşye çalışıyorlar resmen. Alın arabayı gidin. Bakalım ağzını açıyor mu? Açarsa da koyun kapının önüne. Ne kadar saygısız adam

Evet pasifsiniz. Eski eşim bir kere arabayla 15 dakikalık yere yollamak istemedi. Servisle git benzin boşa gider dedi. Sen misin onu diyen. Canına okudum. Bir daha ağzını açamamıştı bu konuda. Ben de çalışıyorsam istediğimi yaparım. Ama arabada çocuk varsa ve uzun yol tecrübem yoksa evet ben de uçağı tercih ederim. Can sağlık söz konusu. Biletler 1000 tutsa ne olur 3000 tutsa ne olur? Ailenizle vakit geçireceksiniz. Çocuğunuz keyif alacak. Ötesi var mı?

Yorumlar için çok teşekkür ediyorum herkese. Bir çoğunuzun dediği doğru haklı olduğunuz noktalar çok. Bir müddet uzaklaşmayı düşünüyorum eşimden. Aynı evde iki yabancı meselesi. Şuan başka bir yere gidemem yaşadığım şehirde kimsem yok. Ve çalışıyorum. Kırgınlığımı anlar umarım. Moralim hiç iyi değil.

Bence ayrılmak için yeterli bir sebep degil. Ayrıca başta otele gitmeyi dusunmussunuz onun da belli bir Madrid yükü olacaktı. Onun yerine o parayı uçağa verip kızınizla aneninizin yazlığına gidebilirsiniz. Ben böyle konularda orta yolun bulunabileceğini düşünüyorum. Eşim sağlıkçı ben öğretmenim. Tatilleri biliyorsunuz öğretmenler için. Aileler baska şehirde. Eşim der alın arabayı gidin. Siz de benimle hurda beklemeyin diye. Ama ben çok cesaret edemem. Onun burda arabası kalmasını da istemem. Zaten ailemin arabası var. Ya uçak ya da otobüsle giderim. Kendinizi bu kadar yipratmayin. Arabayla göndermesi boşanma sebebi olmamalı.

kizima kotu ornek oluyorsun kisminda bende kayis koptu, ne demek o ya? yani bir es daha incitici daha asagilayici bir cumle kurabilir mi dusundum bulamadim... ortam buyken sizin sikintinizin tatile gidemiyor olmasi ayrica gercekten cok ilginc. sizi nasil sindirdiyse bu lafin buyuklugunu dahi fark etmemissiniz ki sorununuz tatile gidip gidemiyor olmak... cok uzucu

Bence ayrılmak için yeterli bir sebep degil. Ayrıca başta otele gitmeyi dusunmussunuz onun da belli bir Madrid yükü olacaktı. Onun yerine o parayı uçağa verip kızınizla aneninizin yazlığına gidebilirsiniz. Ben böyle konularda orta yolun bulunabileceğini düşünüyorum. Eşim sağlıkçı ben öğretmenim. Tatilleri biliyorsunuz öğretmenler için. Aileler baska şehirde. Eşim der alın arabayı gidin. Siz de benimle hurda beklemeyin diye. Ama ben çok cesaret edemem. Onun burda arabası kalmasını da istemem. Zaten ailemin arabası var. Ya uçak ya da otobüsle giderim. Kendinizi bu kadar yipratmayin. Arabayla göndermesi boşanma sebebi olmamalı.
Canım konu " tatil meselesi " ,"araba kimde kalsın" filan meselesi değilmiş 😔 Adam çocuğunu da göndermek istemiyor ..karısına "kızım senin ailesinin kültürüne ozenmesin sen istediğin yere yalnız gisebilirsin kızımı goturemezsin" tarzında ağır saçmalamış ..

Eşiniz sizi ve yaşam tarzınızı bilerek evlendi.
Bikini giydiğini bile bile evlenip sonra kısıtlaması çok yanlış

Ayrıca neden arabayı vermiyor acemi misin?
Valla zor bi es seninki ben okurken bunaldim

Özgürlüğünüz kısıtlanmıyor, siz biat ediyorsunuz. Madem yetiştiğiniz kültürden hoşlanmıyormuş, niye evlenmiş bir de çocuk yapmış sizinle? Kölesi misiniz ki istediği şekle soksun sizi? Siz izin verdikçe öyle sanmış işte. Bu tavizlerin sonu yok. İşte görüyorsunuz. Nereye, nasıl gideceğinize ya da gidemeyeceğinize bile adam karar veriyor. Sizi çocuğunuza kötü örnek olmakla suçluyor, yuh artık hadde bak ya, kendisi nasıl bir örnek teşkil ediyor peki? Kızınızın hayatında rol model alacağı ilk erkek bu mu olmalıydı? Eşim beni tek göndermemekle haklı mı diye sorabildiğinize göre, siz de muhteşem bir rol modelsiniz kızınızın hayatında gerçekten. Ay ben deliriyorum böyle saygısızlıklara pirim veren pasif kadın tavırları karşısında ya. Tatil meselesini bir kenara bırakın da büyük resme bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back