• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil Meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşiniz sizi bıraksın 1 gece kalıp dönsün sizinde ailenizi görmeye hakkınız var onlarında torunlarını tabiki uçak biletlerine bakın çok değil bazı günler ..

Benim yetiştiğim ortam nasılmı pardon ? Dediniz mi ? Ahlaksızmısınız ki eşiniz böyle diyor ne münasebet

Haklısınız ama işte ona karşı dürüst davranmadığımı düşünüyor hep
Dürüst davranmanız gerekmiyor zaten. Geçmiş geçmiştir ve kimseye (eşinize dahi) anlatmak zorunda değilsiniz. Adam sizi çok güzel manipüle etmiş, düşünce şeklinizi ve algınızı değiştirmiş.

Hadi şimdi arabayı aldın gittin. Hayatının geri kalanı için planın ne?
İşte onu çok düşünüyorum emin olun. Ne yapmalıyım diye? Tek bu sebepten boşansam millet bana deli der. Ne problemi olanlar var. Bir de kızımla babasının ilişkisi çok iyi. Onu babasından sırf bu sebepten dolayı ayırmak istemiyorum. Çünkü boşanırsam farklı şehire taşınırım ailemin olduğu yere.

Geçmişimde erkek arkadaşlarım olmuştu. Evlenmeden önce hiç birini anlatmamıştım çünkü bunu konu bile etmemişti. Evlendikten sonra bir şekilde - tarafıma gelen bir mail ile- geçmiş ilişkilerimi öğrendi zaten kayış orda koptu. Evlendikten sonra hiç bir yanlışım olmadı ona. Ama o gençken yaptığım hataları hep sorun etti. Etmeye de devam ediyor
Yaptığı kuskançlık değil yalnız bunu farkedin önce sizi bariz aşağılayıp hakaret ediyor, nasıl ifade etsem bilemedim sanki namusunuza dil uzatıyor. Bilemiyorum kızınız büyüyüp genç kız oldukça olaylar daha da kötü bir hal alırmış gibi geldi.
sonuçta gençken yaşadığınız şeyler iyisiyle kötüsüyle yaşadınız bitti ve bu günkü siz oldunuz. Bunu sürekli başınıza kakamaz, olaylar ortaya çıkınca kendinizi suçlu kabul edip özür mü dilediniz ne yaptınız? Bunları başınıza kakamaz. Kabullenemediği şeyler varsa sürekli gündeme getiriyorsa bitirin, bu psikolojik baskıyla yaşanmaz

Merhaba. İlk kez konu açıyorum. Herkesin bir derdi var benim de olmasın mı? En büyük derdim eşimin aşırı kıskançlığı ve huysuz tavırları. Nasıl düzelir yada düzelir mi bilmiyorum. Sorunumuz şu. Bu yıl tatil için malum sebepten dolayı otele gidemiyoruz. Benim ailemin dikilide yazlığı var. Oraya gitmek istiyorum ancak eşim ailem ile anlaşamıyor ve tabii ki gelmek istemiyor. Arabamız var ama bana asla kendi başına araba ile gidemezsin diyor. Uçak biletleri aşırı pahalı oluyor. Otobüs ile de virüs kaygısı var. Velhasıl sen kendin git çocuğu bırak dedi. Aslında virüs bahanesi oldu. Yazlık ortamında benim olmamı istemiyor. Ben açık saçık giyinen birisi değilim. Hatta mayolarım bile kapalı olanlardan. Kendim kapalı değilim bu arada. Eskiden bikini bile giyen birisiydim. Fakat zamanla eşimin kıskançlık seviyesi çok arttı. Kızımın da o kültürde yetişmesini istemiyormuş. Ona kötü örnek oluyormuşum. Daha bir çok örnek var aslında. Anlatsam kitap olur. Şuan ki olayda dikiliye gitme konusu yüzünden çok kötü kavga ettik. Çok üzülüyorum. Hiç bir zaman arabayı alıp istediğim yere gidememişimdir. Özgürlüğüm aşırı kısıtlanıyor bazen nefes alamadığımı hissediyorum. Sizce eşim araba ile beni tek göndermemekte haklı mı? Ben mi abarttım?
O kültürden niye kız Almıs madem🤷,,görmeden tanımadan mı evlenmiş yani....eşiniz bahane buluyo...sizde onun isteklerine boyun egersenz dahada sıkar sizi... benmde eşim kıskanctı mesela evlenmeden evvel kapan diyen biriydi şimdi otellere tatile gidip bikiniyle denize giriyorm düşünün artk birazda sizin elinizde sesinizi cıkarmıyosunuz sanırım

Yaptığı kuskançlık değil yalnız bunu farkedin önce sizi bariz aşağılayıp hakaret ediyor, nasıl ifade etsem bilemedim sanki namusunuza dil uzatıyor. Bilemiyorum kızınız büyüyüp genç kız oldukça olaylar daha da kötü bir hal alırmış gibi geldi.
sonuçta gençken yaşadığınız şeyler iyisiyle kötüsüyle yaşadınız bitti ve bu günkü siz oldunuz. Bunu sürekli başınıza kakamaz, olaylar ortaya çıkınca kendinizi suçlu kabul edip özür mü dilediniz ne yaptınız? Bunları başınıza kakamaz. Kabullenemediği şeyler varsa sürekli gündeme getiriyorsa bitirin, bu psikolojik baskıyla yaşanmaz
Valla ne diyim. Yazdıklarınızda haklısınız galiba. Evet bu arada olaylar çıkınca özür diledim çünkü hiç bişeyi bilmiyordu.

Bu kadar kıskançlıkla iyi çalıştırıyor beni bazen düşünüyorum da. Ama işi bırakmak istesem direk tamam der. İtiraz etmez. O konuda çok katı olduğumu işi asla bırakmayacağımı biliyor keşke diğer konularda da bu şekilde bir duruş sergileseydim.

Ailemin çocuğumu görme hakkı var bunu kısıtlayamazsın de ,al uçak bileti ,ödesin. Mayo giyiyorsunuz diye size laf söylemesine de aslaa izin vermeyin. Tanga bikini sanki. Kadın denize girerken istediğini giyer ,kimsede karışamaz bence. Mayo, bikini, haşema fark etmez önemli olan kadının kendini iyi hissetmesi. Başka sorununuz yoksa bu konuda kendinizi ezdirmeyin. Laf söylemesine de izin vermeyin.

Nişanlı olduğum dönem dahil 4 5 yıl böyle bir adam olduğunu göremedim. İnsanlar zamanla değişebiliyormuş. Bunu anladım. Anladığımda ise çok geçti. Baştan böyle biri olduğunu görsem inanın evlenmezdim
Sizin için çok üzgünüm... ama anne babanızla da görüşmeye hakkınız var yazlık veya değil hiç fark etmez sizin doğal olarak ailenizle görüşmenizi, ailenizle torunu kaynaştırmanızı, genel olarak da evlatlık hakkınızı elinizden alıyor eşiniz..Kendinizi üzmeyin çoçuğunuz ve siz böyle baskıcı bir ortamda yaşamaya katlanamayacaksanız kaçış yolu arayın derim

Merhaba. İlk kez konu açıyorum. Herkesin bir derdi var benim de olmasın mı? En büyük derdim eşimin aşırı kıskançlığı ve huysuz tavırları. Nasıl düzelir yada düzelir mi bilmiyorum. Sorunumuz şu. Bu yıl tatil için malum sebepten dolayı otele gidemiyoruz. Benim ailemin dikilide yazlığı var. Oraya gitmek istiyorum ancak eşim ailem ile anlaşamıyor ve tabii ki gelmek istemiyor. Arabamız var ama bana asla kendi başına araba ile gidemezsin diyor. Uçak biletleri aşırı pahalı oluyor. Otobüs ile de virüs kaygısı var. Velhasıl sen kendin git çocuğu bırak dedi. Aslında virüs bahanesi oldu. Yazlık ortamında benim olmamı istemiyor. Ben açık saçık giyinen birisi değilim. Hatta mayolarım bile kapalı olanlardan. Kendim kapalı değilim bu arada. Eskiden bikini bile giyen birisiydim. Fakat zamanla eşimin kıskançlık seviyesi çok arttı. Kızımın da o kültürde yetişmesini istemiyormuş. Ona kötü örnek oluyormuşum. Daha bir çok örnek var aslında. Anlatsam kitap olur. Şuan ki olayda dikiliye gitme konusu yüzünden çok kötü kavga ettik. Çok üzülüyorum. Hiç bir zaman arabayı alıp istediğim yere gidememişimdir. Özgürlüğüm aşırı kısıtlanıyor bazen nefes alamadığımı hissediyorum. Sizce eşim araba ile beni tek göndermemekte haklı mı? Ben mi abarttım?
Haklı değil.Araç kullanmayı biliyosun . Gidecegin yer ailenin yeri. Gözü kapalı gondermesi lazım. Eşiniz ailenizle anlaşamadıgı için hırsından göndermiyor ucak araba otobus işin hep bahanesii..Çok ayıp yaptıgı ..
çocugunuzu o kültürde yetişmesini istememesi ne yaaa ???? yazlık kültürü cok tatlı aile kavramının bozulmadıgı genelde birbirin tanıyan ınsanların her yaz bırbırıne komsuluk arkdaslık etmesi gibi güzel bi kültür.çocuk tatıl yapıcak mis gibi nesi yanlışmış. madem oyle ozaman kendisi sizi tatile götürsün birsekilde otel ev kıralama her ne ise artık. goturemıyosada sussun bi zahmet kendide gelsin yabancıya gıtmıyosunuz zaten...
siz çok gitmek istiyorsanız durumun üzerinde durun bıraz. sizi kısıtlaması hiç hoş değil , sanırsın yanlız basına otelegidiyosun !!!

Yani artı eksi hesabı yapmalı mıyım sizce? Boşanmak için yeterli bir sebep mi bu kıskançlığı?
Öncelikle bunun kıskançlık olmadığını kabullenmekle başlayın işe. Sonra yolunuzu çizersiniz. Kıskançlık böyle bir şey değil, bu psikolojik şiddet.

Nerden gideceksiniz? Biletler cok pahali degil.

Esiniz niye kulturunu begenmedigi biriyle evlenmis?

Izniniz 1 hafta 2 hafta gibi kisitliysa esinizi yalniz birakip gitmeniz dogru olmaz. Calismiyorsaniz veya ogretmen falansaniz kalkin gidin. Esinizin bu denli kisitlamaya hakki yok.

İşte onu çok düşünüyorum emin olun. Ne yapmalıyım diye? Tek bu sebepten boşansam millet bana deli der. Ne problemi olanlar var. Bir de kızımla babasının ilişkisi çok iyi. Onu babasından sırf bu sebepten dolayı ayırmak istemiyorum. Çünkü boşanırsam farklı şehire taşınırım ailemin olduğu yere.
Evlenirken millete mi sordunuz?

Haklı değil.Araç kullanmayı biliyosun . Gidecegin yer ailenin yeri. Gözü kapalı gondermesi lazım. Eşiniz ailenizle anlaşamadıgı için hırsından göndermiyor ucak araba otobus işin hep bahanesii..Çok ayıp yaptıgı ..
çocugunuzu o kültürde yetişmesini istememesi ne yaaa ???? yazlık kültürü cok tatlı aile kavramının bozulmadıgı genelde birbirin tanıyan ınsanların her yaz bırbırıne komsuluk arkdaslık etmesi gibi güzel bi kültür.çocuk tatıl yapıcak mis gibi nesi yanlışmış. madem oyle ozaman kendisi sizi tatile götürsün birsekilde otel ev kıralama her ne ise artık. goturemıyosada sussun bi zahmet kendide gelsin yabancıya gıtmıyosunuz zaten...
siz çok gitmek istiyorsanız durumun üzerinde durun bıraz. sizi kısıtlaması hiç hoş değil , sanırsın yanlız basına otelegidiyosun !!!
bi ekleme yapmak istiyorum son cümleme ihtafen ; varsayalımki otelegidiceksiniz yanlız veyahut sizin gibi cocuklu olan arkdsalarınzla .. Kaldı ki buda bu güzel bi tatil planı siz kendinizi bildikten sonra ....

Nerden gideceksiniz? Biletler cok pahali degil.

Esiniz niye kulturunu begenmedigi biriyle evlenmis?

Izniniz 1 hafta 2 hafta gibi kisitliysa esinizi yalniz birakip gitmeniz dogru olmaz. Calismiyorsaniz veya ogretmen falansaniz kalkin gidin. Esinizin bu denli kisitlamaya hakki yok.
İznim toplamda 1 ay. Devlette çalışıyorum. 3 hafta dikilide kalmayı düşünüyorum. İstanbul dan gideceğiz. Bu yıl başka tatil planlayamadık virüs sebebi ile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back