• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil Meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayır bir de çocuğum senin gibi olsun istemiyorum diyen adamla nasıl bir orta yol bulunacak acaba..

Kadını öyle manipüle etmiş ki bunun korkunç ağır bir hakaret olduğunun farkına biz yazınca vardı. Ben gençliğimde çok hatalar yaptım (erkek arkadaş) kızım benim gibi olmasın diye düşünüyor heralde. Orta yol ancak adamın ultimatomlarını kabul edip sinerek olur.
Normalde tatile gittiklerine göre mevzu Dikili değil, ailenin yanına gidilecek olması malum sevmiyor ve anlaşamıyormuş ya kızıni yanlarına göndermemeyi uygun görmüş.

Çocuğum senin gibi olsun istemiyorum demiş birde insan eşine bundan büyük hakeret edemez herhalde.

Onu okuyunca nasıl yaa dedim. Benim için boşanma sebebi bu sanırım. Kaldırabileceğim bişey değil. Gerçi biz gerçekçi değiliz.

Kadını öyle manipüle etmiş ki bunun korkunç ağır bir hakaret olduğunun farkına biz yazınca vardı. Ben gençliğimde çok hatalar yaptım (erkek arkadaş) kızım benim gibi olmasın diye düşünüyor heralde. Orta yol ancak adamın ultimatomlarını kabul edip sinerek olur.

Onu okuyunca nasıl yaa dedim. Benim için boşanma sebebi bu sanırım. Kaldırabileceğim bişey değil. Gerçi biz gerçekçi değiliz.

Herkes kendi görüşünde çocuğunu yetiştirmek istiyor. Bu kısma katılıyorum.Ama eşi ona göre seçiyoruz. Seçmeliyiz. Kalkıp da ailesini, kendisini beğenmediğin insandan çocuk yapıyorsan hayat tarzına saygı duymak zorundasın. Seçimi de o zaman çocuğa bırakacaksın o zaman. Büyük hakaret, senin gibi olmasını istemiyorum sözü. Ben o sözü kaldıramazdım açıkçası.
Ben konu sahibinin yerinde olsam mesela eşimin tarzında yetiştirmekten çekinirim em çok. Baskın bir adam gençkızlık döneminde neler yaşatacak çocuğa, yalana teşvik edecek, uzaklaştıracak çocuğumu derim. Yani kızıma höt zöt yapılması, giydiğine tatiline karışılmasını sindirememem.
Bu kadar başka dünya görüşünde iki insan nasıl orta nokta bulup da çocuğu ona göre yetiştirecekler ki. Çok fazla sinmiş, alttan almış bir anne gördüm konuda ben. Üzüldüm de yani.

‘Asla gidemezsin’ çok büyük tahrik içeriyor, insanın dişi gıcırdar.
Kızının kendi annesi gibi olmasını istememek ne biçim şuursuzluk seviyesi? Komşu değilsin okul arkadaşı değilsin annesisin sen.
İzin almak çok yorumsuz. Öğretmeninden tuvalet izni alan çocuklar aklına geliyor.
Annen ve baban senin, tabi ki yanlarına gideceksin çocuğunla, bu işi yokuşa sürmesi itici. İnsan gibi toplasın sizi, binin arabaya, beraber gidin, bir gün dinlenip geri döndün beyefendi. Virüs var virüs, imkan sahibiysen otobüsle uçakla gönderilir mihiç?

vukuatlı gebeş örneği

Adam arızalı zaten, o kısmı çözdük. Torunu büyükanne büyükbabadan uzak tutmaya çalışmak akıllı insan işi değil.

ortadan girdim konuya, anca okudum aradaki yazıları :)

valla karısına kızım senin gibi olmasın diyen bir adam da umut vaad etmiyor ne yazık ki..

ortadan girdim konuya, anca okudum aradaki yazıları :)

valla karısına kızım senin gibi olmasın diyen bir adam da umut vaad etmiyor ne yazık ki..
Kötü örnek olacağını düşündüğü bir kadınla neden evlendi? Neden çocuk yaptı diye düşünüyorsunuz ister istemez, öyle ya madem kötü örnek evlenmezsiniz, hadi evlendiniz kötü örnekten çocuk istemezsiniz, sanki çocuk adamın çeyiz sandığında geldi:)))

Konu sahibesine bir şey diyemiyorum ama adam bana kötü örnek oluyorsun deyip çocuğumu benden kısıtlayacak, götüremezsin sen git diyecek, her şeyime karışıp bikini giymeyi ayıp karşılayacak, şuraya bakınız kadın kendini açık giyinmiyorum diye açıklamak zorunda kalıyor, bir insan kendini bilip nerede nasıl davranacağını, ne giyeceğini bildikten sonra mini de giyer, bikini de giyer buna eş bile karışamaz, hele de sizi öncesinde minili bikinili tanıdıysa konuşmaya hiç hakkı yok, ben olsaydım çocuğumu alır, arabanda senin olsun der uçak, otobüs, gerekirse yürüyerek gideceğim yere giderdim.

Kötü örnek olacağını düşündüğü bir kadınla neden evlendi? Neden çocuk yaptı diye düşünüyorsunuz ister istemez, öyle ya madem kötü örnek evlenmezsiniz, hadi evlendiniz kötü örnekten çocuk istemezsiniz, sanki çocuk adamın çeyiz sandığında geldi:)))

Konu sahibesine bir şey diyemiyorum ama adam bana kötü örnek oluyorsun deyip çocuğumu benden kısıtlayacak, götüremezsin sen git diyecek, her şeyime karışıp bikini giymeyi ayıp karşılayacak, şuraya bakınız kadın kendini açık giyinmiyorum diye açıklamak zorunda kalıyor, bir insan kendini bilip nerede nasıl davranacağını, ne giyeceğini bildikten sonra mini de giyer, bikini de giyer buna eş bile karışamaz, hele de sizi öncesinde minili bikinili tanıdıysa konuşmaya hiç hakkı yok, ben olsaydım çocuğumu alır, arabanda senin olsun der uçak, otobüs, gerekirse yürüyerek gideceğim yere giderdim.

bence bu tip adamlar evlenince nasılsa sözümden çıkamaz diyip göz yumuyorlar kendi akıllarınca o tanıdıkları minili, bikinili kadınlara.
evlendikten sonra da, e malum türkiye de boşanmak kolay iş mi diyip ver allah ver diyerek yükleniyorlar.
adam değişmemiş kendini bir güzel gizlemiş bana göre.
olan en çok o evlatlara oluyor.
böyle bir babanın elinde ileride gizli saklı işler yapacak ve muhtemelen bu da daha büyük hatalar demek olacak.

benim babam mesela hep derdi: 18e gel, hangi barı görmek istersen ben seni götürürüm. pavyon bile merak edip görmek istesen bana baba götür de yeter. gideriz görürsün, sonra hangi ortamlar sana uygun, hangi mekanlara sen girince gerçekten eğlenebilirsin hangisi daha dışarıdan bile tuzak anlaman lazım.

gerçekten de merak ettiğim yerlere gittik. -pavyon merak etmedim ama :)
iyiki de beraber gittik. iyiki gösterdi nerede ne var.
çok şükür hep gidip eğleneceğim yerleri iyi seçtim.

bence bu tip adamlar evlenince nasılsa sözümden çıkamaz diyip göz yumuyorlar kendi akıllarınca o tanıdıkları minili, bikinili kadınlara.
evlendikten sonra da, e malum türkiye de boşanmak kolay iş mi diyip ver allah ver diyerek yükleniyorlar.
adam değişmemiş kendini bir güzel gizlemiş bana göre.
olan en çok o evlatlara oluyor.
böyle bir babanın elinde ileride gizli saklı işler yapacak ve muhtemelen bu da daha büyük hatalar demek olacak.

benim babam mesela hep derdi: 18e gel, hangi barı görmek istersen ben seni götürürüm. pavyon bile merak edip görmek istesen bana baba götür de yeter. gideriz görürsün, sonra hangi ortamlar sana uygun, hangi mekanlara sen girince gerçekten eğlenebilirsin hangisi daha dışarıdan bile tuzak anlaman lazım.

gerçekten de merak ettiğim yerlere gittik. -pavyon merak etmedim ama :)
iyiki de beraber gittik. iyiki gösterdi nerede ne var.
çok şükür hep gidip eğleneceğim yerleri iyi seçtim.
Nasıl gizliyorlar ve kadınlar nasıl anlamıyor o kısmı anlamıyorum, kendimden de pay biçerek genel olarak yazıyorum, biriyle flört etmeye başladığınızda evleneceğiniz zamana kadar epey bir süre geçiyor en az 2-3 yıl flört, nişan vb oluyor, birlikte her yere gidiyorsunuz, yaz geliyor denize vs.
Adam hiç kendini belli etmiyor mu?
17 yaşımda tanıdım eşimi, oldukça saf cahil olduğum bir dönem, çocuktum kısacası, 5 yıl sürdü ilişkimiz, bu 5 yılda en belirgin özelliklerini anladım, titizliği dışında birçok huyunu evlenmeden önce biliyordum, o yüzden bana kamufle olmuş erkekler veya onları tam tanıyamamış olmak garip geliyor, bikini giyersiniz adam bir iki derken bir şekilde kendini belli eder, giydiğiniz kıyafetlere bir yerden sonra müdahale eder yani kendini belli eder, ben mi yanılıyorum, bu adamların bazısı gerçekten çok iyi oyuncu mu?

Siz böyle bir hayatı seçmişsiniz. Benim ailemin kültürü eşime uymayabilir, yabancı olabilir ama burda ağır hakaret var. Ne yani annem babam beni ahlaksız mı yetiştirdi, o beğenmediğin ailenin yetiştirdiği kızın parasını yemesini biliyorsun, imkanlardan faydalanıyorsun. Erkek de kabul etmez böyle bir tavrı, kadın da. Hem bu yönden hakarete upruyorsunuz hem de çalışmanız rağmen maksimum 1500 lira (ki sanmıyorum biletlerin o seviyede olduğuna) verip uçak bileti alamıyorsunuz. İnsanlar buna evlilik diyor. İlginç kafalar. Siz eşinize bu lafları diyebiliyor musunuz, deseniz nasıl tepki alırsınız hiç düşündünüz mü? Kız çocuklarını özellikle anneler yetiştirir yani çocukların ilk gördüğü örnek aldığı kadın annedir. Beğenmiyorsa, benzemesini istemiyorsa ayrılsın. Beni ve kızımı kimse ailemden bu şekilde ayıramaz. Bu dik kafalılık değildir. Kişiliğini korumaktır.

Nasıl gizliyorlar ve kadınlar nasıl anlamıyor o kısmı anlamıyorum, kendimden de pay biçerek genel olarak yazıyorum, biriyle flört etmeye başladığınızda evleneceğiniz zamana kadar epey bir süre geçiyor en az 2-3 yıl flört, nişan vb oluyor, birlikte her yere gidiyorsunuz, yaz geliyor denize vs.
Adam hiç kendini belli etmiyor mu?
17 yaşımda tanıdım eşimi, oldukça saf cahil olduğum bir dönem, çocuktum kısacası, 5 yıl sürdü ilişkimiz, bu 5 yılda en belirgin özelliklerini anladım, titizliği dışında birçok huyunu evlenmeden önce biliyordum, o yüzden bana kamufle olmuş erkekler veya onları tam tanıyamamış olmak garip geliyor, bikini giyersiniz adam bir iki derken bir şekilde kendini belli eder, giydiğiniz kıyafetlere bir yerden sonra müdahale eder yani kendini belli eder, ben mi yanılıyorum, bu adamların bazısı gerçekten çok iyi oyuncu mu?

ama mune ablacım herkes ilişki içinde karşısındakine mantıklı bir çerçeveden de bakıp değerlendirmiyor ki malesef.
bazı insanlar için sadece duygular önemli. zaman zaman bazı kıskançlıklar sevgi göstergesi gibi bile algılanıp görmezden geliniyor bazı kadınlar tarafından.
benim için mantık ve duygu eşit olmalı mesela.
aklım da o kişinin bir hayat paylaşmaya uygun olduğuna, benim sınırlarıma ve hele de aileme saygı duyacağına tam inanmalı.
muhtemelen adam kendini belli edecek ufak tefek şeyler yapmıştır ama bence sevgi bazı şeylerin üstünü örtmüştür konu sahibinde..

Geçen sene gittim kızımla 17 gün kaldık. Otobüsle gitmiştik tabi. Ama bu yıl malum sebepten kızı götürme sen git gideceksen diyor. Onu da ben yapmam kızımdan niye ayrı kalayım hem annemler de özledi kızımı. Ailem başka şehirde yaşıyor yılda 2 defa ancak görebiliyorum çok üzülüyorum. Ablam var ev hanımı yemin ederim benden daha özgür. Ben güya çalışıyorum hatta işim gereği şehir dışında toplantılara gidiyorum. Ama bu sorun oldu
[/QU
Zaten şu virüs döneminde herkes bunaldı. Biraz acıtasyon yap. Ama bu kadar kıskançlık iyi değil derim ben sana. Psikolojim bozuldu filan biraz deniz havası almak istiyorum de.

Eğer evlenirken eşinize daha önce hiç sevgilim olmadı dediyseniz ve gerçekler sonradan ortaya çıktıysa güven problemi yaşaması normal ama böyle kısıtlayarak olmaz.Güvenmiyorsan ayrılırsın yani

ama mune ablacım herkes ilişki içinde karşısındakine mantıklı bir çerçeveden de bakıp değerlendirmiyor ki malesef.
bazı insanlar için sadece duygular önemli. zaman zaman bazı kıskançlıklar sevgi göstergesi gibi bile algılanıp görmezden geliniyor bazı kadınlar tarafından.
benim için mantık ve duygu eşit olmalı mesela.
aklım da o kişinin bir hayat paylaşmaya uygun olduğuna, benim sınırlarıma ve hele de aileme saygı duyacağına tam inanmalı.
muhtemelen adam kendini belli edecek ufak tefek şeyler yapmıştır ama bence sevgi bazı şeylerin üstünü örtmüştür konu sahibinde..
Haklısınız da lakin evlilik bu, evlenmek kolay ama ayrılmak zor ve yıpratıcı, hele de biz kadınlar psikolojik olarak çok etkileniyoruz boşanırken.
Aşık olmayı anlıyorum, hepimiz aşkla evleniyoruz fakat bir ömür diye çıktığımız bu yolda bazı şeyleri de iyi ölçüp tartmamız gerekiyor, kıskançlık benim için olumsuz bir özellik, kıskanıyor öyleyse beni seviyor diyemiyorum, seviyorsa kıskanmaz bana güvenir, nerede nasıl davranacağımı bilir, kendi gitmek istemeyebilir ama beni ve çocuğumu aileme kısıtlayamaz.

Şimdi eşini kısıtlıyor, biraz daha büyüdüğünde kızını kısıtlayacak, insan kendine yapılanı sineye çeker belki ama çocuğuna yapılanı kaldıramıyorsun, konuyu açan arkadaşımıza ayrıl vb diyemem, hayat ve tercihler onun özeli ama kızı için adım atmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back