Tatil değil zehir oldu izin bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.

4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, günde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hiç mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı köyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gündüz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin çocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği için uyandırmamı söyledikleri için uyanıyor uyrkusunu alamadığı için gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gün bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs çalışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak için kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "çocuğun uykusu varmış bir çocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.

Neyse asıl olay patlak vermeden önceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs söylüyordu
Ben de sütümün yettiğini kendim çok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek için mama verdiğimi söyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği için öyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği için ve bana dönüp bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.

Yarısı gün, bayramdan 2 3 gün önce, eşim, eltim ve çocuklarla birlikte yürüyüşe gezmeye çıktık, bebeği doyurup uyutup öyls çıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yürüyüş dönüşü ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak için emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip çıkmam en fazla 15 dk sürmüştğr bu 15 dk içerisinde bebeğim kriz geçirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan çıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı içiriyordu. Bana da kv " kızım çok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Çok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem küçücük bebeği niye köy yerinde öyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de üzülüp sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gözle fesatça bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp içeriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu çocuk doyuyorda, sütün yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kaç kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken sürekki emzirdin de bu çocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sütümün yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sütüm yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak çocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip üzerime yürüdü, taklidimi yaparak kendi göğsünü sıkarak "kes sesini, bu çocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sütü yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sütün geliyorda niye mama yedi bu çocuk." dedi. Odadan çıkmasını, çocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime çok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni üzerek sütümün kesileceğini söyledim. Sütü kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga geçti. Odadan çıkmasını beni rahat bırakmasını söylemeye devam ettim. "Sus" diyerel üzerime yürüyüp bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı söyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram için, köye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken üzerime yürüdü, eşyalarımı toplamamı söyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi çağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan çocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını söyledim. Kv ise öylesine aldığını, öyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi özelimizi onlara döktü. Beni küçük düşürdü, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de köydeki benimsememişim, kendi gözünde kusur olarak gördüklerini herşeyi döktü, benim ailemle görüşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz çok farklı" diyor bana eltim. Düzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı düzeltmeye çalışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dökmüşyü. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek çok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek için zorlamamalıymışım filan. Süt konusunfa da gerçekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış öyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsaö kötü olur diyor. Çünkü silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda küslük olmaz ikinizde hatalarınızıı düzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sütün yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum öyle diyor. Sadece sevmek için kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.

Kendimi kötü hissediyorum aradan 15 20 gün geçti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geçiyorlar ailecek.
Bu olayda o kadar hata var ki anlatamam. Eşiniz tiksinc biri. Aileme zarar verir dusuncesini sizde yaratan biriyle nasil drvam ediyorsunuz o da ayri bir konu. 99 faiz hata eşinde ama 1 faiz de sende var. Mesela burda çok konu aciliyor. Esimin ailesi sık sık cagiriyor gibi hepimiz bunun dogru olmadigini soyluyoruz. Bu kiz için de geçerli haftada bir de olsa zorla eşinizi goturmeyin ailenize. Diger hata tamamen oneri ve tavsiyelere karşi kendinizi kapatmaniz. Anne babamiz da bize oneride bulumur ama kv soyleyince batar. Saygiyla onerilere açik bir şekilde surdurun. Karişilmamasi daha iyi tabi. Ama kaba konuşuo odaya gitmeler laf atmalar doğru gelmiyor. Çunki pek kotu biri gibi gelmedi kv bana

ben butun sayfalari okuyamadim ama konu sahibinin ailesi neden gelmemis, neden ikinci kez davet beklemisler? veya telefonla da mi konusmadiniz anlatmadiniz mi ailenize?

cidden cok saskinim hala orada durdugunuz icin. inadi birakin siz eltiyle kayinvalideye papuc birakmayacagim diyorsunuz ama kocaniz zaten hep onlarin yaninda. kendinize de bebeginize de yazik etmeyin. sizin kocanizin sizi dusundugu de sevdigi de yok, adam elti ve kayinvalideyle kafayi yemis.

Asıl derdi eltisine ve kayınvalidesine yenilmemek. Öyle saçma bir iddialaşmaları var bu tür kadınların.
Ana babası adam etmrk için uğraşmamış direk hastalıklı bir evlat yetiştirmiş. Küçükken bağa bahçeye gitmek için küçücük çocuğu akşama kadar odaya kilitleyenden ne beklersin ki.

Ana babası adam etmrk için uğraşmamış direk hastalıklı bir evlat yetiştirmiş. Küçükken bağa bahçeye gitmek için küçücük çocuğu akşama kadar odaya kilitleyenden ne beklersin ki.
O yüzden mi size değil eltinizin sözüne değer veriyor, tokat atıyor, rezil ediyor sizi.
Bu davranışların sorumlusu ailesi mi?
Eşiniz kime nasıl davranacağını gayet iyi biliyor boşuna kimseyi sorumlu tutmayan çalışmayın.
İşinize böylesi geliyor, gerçek soruna yönelecek cesaretiniz yok tabi.

Bundan size ne?
Siz o adamın annesi babası değilsiniz, psikoloğu değilsiniz, doktoru değilsiniz.
30 yaşına gelmiş adam zaten kendisinde bir sorun görse gider tedavi olur, değişmeye çalışır.
Siz hangi eğitiminizle, hangi titrinizle bu adamı tedavi edebileceğinizi sanıyorsunuz?

Sizin o anne babadan farkınız ne? Onlar çocuğu önemsememiş eşya gibi odaya atmış gitmiş. Siz çocuğunuzu önemsiyor musunuz? Eğer gerçekten çocuğunuzu seviyorsanız; öz çocuğunu ihmal eden, karısını döven, yengesini baş tacı eden bir adamla evliliği sürdürmenin amacı ne o zaman? Eğer siz onlardan daha akıllıysanız, ailenize zarar verme ihtimali olan, sizi aşağılayan, döven bir adamın olduğu ortamda çocuğunuzu büyütmemeyi tercih ederdiniz.

Mama içince susmasının nedeni sütünün yetmemesi değil mama içince ani şekeri yükseliyor ve sakinleşip yatıyor sonra biz anneler de AA sütüm yetmiyor demek ki mama verelim diyoruz. Hepimizde oluşturdukları algı da bu, doymayan bebek kilo almaz, çişi dolu dolu olmaz oradan anlaşılır ağlamasından değil. İlk bebeğimde bende böyle düşündüğüm için mama verdim ama şimdi gördüğüm eğitimlerle ve tecrübe ile de doğru olduğuna eminim. Çok sütü olan annenin bebeğine bile mama verin aynı şekilde olur. Sizde benzer baskıları yapmayın süt ayna gibidir stresten etkilenir. Emen bebeğe neden mama versin haklı. Ama tüm anneler böyle benim annem de aynı tek meme yetmez aç kalır diyor yani kayınvalidene kızma burada annelerin genel kaygısı nedir çocuğunu doyurmak beslemek bize de aynısını yapıyorlar. Eşiniz bu durumdan fazla etkilenmiş ve arada ki durumu dengeleyememiş eşiniz hatalı.

ben olsam kendi çocuğumun normal bir ortamda büyüyebilmesine harcarım enerjimi.
bu arada bir sürü insan ailesinden kötü ebeveynlik gördüğü halde son derece sevecen karı/koca - anne/baba olabiliyor.
evet yetiştirilme tarzı önemli ama kişinin kendi karakteri de önemli bir o kadar.

Bundan size ne?
Siz o adamın annesi babası değilsiniz, psikoloğu değilsiniz, doktoru değilsiniz.
30 yaşına gelmiş adam zaten kendisinde bir sorun görse gider tedavi olur, değişmeye çalışır.
Siz hangi eğitiminizle, hangi titrinizle bu adamı tedavi edebileceğinizi sanıyorsunuz?

Sizin o anne babadan farkınız ne? Onlar çocuğu önemsememiş eşya gibi odaya atmış gitmiş. Siz çocuğunuzu önemsiyor musunuz? Eğer gerçekten çocuğunuzu seviyorsanız; öz çocuğunu ihmal eden, karısını döven, yengesini baş tacı eden bir adamla evliliği sürdürmenin amacı ne o zaman? Eğer siz onlardan daha akıllıysanız, ailenize zarar verme ihtimali olan, sizi aşağılayan, döven bir adamın olduğu ortamda çocuğunuzu büyütmemeyi tercih ederdiniz.
Adam anne babasına, kardeşine yeğenine ve hatta hatta yengesine gereğinden fazla değer veriyor. Onlarla bir sorunu yok eşine ve çocuğuna gelince psikojik sorunlu oluyor, yersek.

Adam anne babasına, kardeşine yeğenine ve hatta hatta yengesine gereğinden fazla değer veriyor. Onlarla bir sorunu yok eşine ve çocuğuna gelince psikojik sorunlu oluyor, yersek.
Aynen öyle. Adamın derdi karısıyla başka hiç kimseyle problemi yok ama konu sahibi bunu görmek istemiyor. Eltisini o kadar kıskanıyor ki eşinin kendisine, öz evladına olan davranışlarını umursamıyor bile.

Sizinle değil eltinizle ilgilenen, sizin bebeğinizle değil eltinizin bebeği ile ilgilenip onun fotoğraflarını telefonda tutan, sizin değil eltinizin mutlu olması için uğraşan adam niye değişsin? Zaten her şeyi yutan bir karısı var.
Haklısınız. Boşanmaya cesaretim yok. Her şeyi kafamda düşünüyorum, tartıyorum, planlıyorum ama uygulayamıyorum.

Birde ne oldu biliyor musunuz, bu olaydan sonrs eltimin kızının doğum günü vardı, doğum gününü eve 2 dk yürüme mesafesi olan bir bahçede yaptılar bende bebeğim uyuyor diye hemen gitmedim bebeğimin uyanmasını bekliyordum, altını değiştireyim öyle gideyim dedim, eşimde uyandırmamı getirmemi tek benim olmadığımı söyledi arayıpta.

Neyse ben bebeği hazırlayıp gittim, baktım fotoğraf çektiriyorlar mumlar üflenmiş. Benimle de çekildiler vs. Gece eltim instagrama fotoğrafları koymuş, benim olduğum fotoğraf yok ama bir fotoğraf gördüm ki çok sinirlendim, fotoğrafta sırasıyla Eltim, Kızı, Kv ve Eşim duruyordu. Benim olduğumu paylaşmamış o fotoğrafı paylaşmış, bende benim olmadığım fotoğrafı koymasının hoş olmadığını yanlış anlaşılacağını söylediğimde eltim bana "senin olduğun fotoğrafı atmadı bizimkiler. Atsalardı onu da koyacaktım." dedi. Ama çok kızdım. Eşimde o fotoğrwfları beğenmiş. Sanki orda eşim onun eşi gibi durmuş. Kaynımda tam bir g.. Zekalı geniş bir insan. Eşini her sene tek başına köye gönderiyor birde 20 gün filan kalıyor kadın. Giyinişine vs dikkat etmez. O da herşeyi ben bildim havasında ama o sessiz sessiz cevap vermeden yapıyor işini.

Eltim ve kardeşi dışında anne babasıyla da sorunlu birde benimle. Bana diyor ki beni delirttiniz, kim delirtti diyorum annem babam sen diyor, eltimle kaynımı karıştırmıyor, onlar melek çünkü.

Ailece psikoloji bozan tipler allah yardımcın olsun da ben olsam öyle kocanın yanında dakika durmazdım terbiyesiz herif sana mı gücü yetiyor gideceksen git bacım çekme şunların kahrını bebeğini huzurlu ortamda büyüt

Aynen öyle. Adamın derdi karısıyla başka hiç kimseyle problemi yok ama konu sahibi bunu görmek istemiyor. Eltisini o kadar kıskanıyor ki eşinin kendisine, öz evladına olan davranışlarını umursamıyor bile.
Umursamaz mıyım, umursuyorum tabi. Ama güya çocupa çok değer veriyor. İşten gelince ve giderken, uyurken bebeği gelir öper sever, benim işim varken azıcık kucağında oyalamaya çalıştı diye çok bakıyor değer veriyor oluyor.

Bundan size ne?

Bu şey değil mi ( izliyor musunuz bilmiyorum ama) masumlar apartmanındaki inci gibi
Kadın, çocukluğunda anası tarafından eziyet görmüş babası tarafından ilgisiz kalmış kazık kadar herife acıyıp aşık olup düzelteceğim diye uğraşırken öldü gitti be !!
dediginiz gibi sorunluysa gider tedavi olur elalemi biz düzeltecek değiliz biz de mantar değiliz yerden bitmedik biz de anne babamızın yavrusuyuz

Haklısınız. Boşanmaya cesaretim yok. Her şeyi kafamda düşünüyorum, tartıyorum, planlıyorum ama uygulayamıyorum.

Birde ne oldu biliyor musunuz, bu olaydan sonrs eltimin kızının doğum günü vardı, doğum gününü eve 2 dk yürüme mesafesi olan bir bahçede yaptılar bende bebeğim uyuyor diye hemen gitmedim bebeğimin uyanmasını bekliyordum, altını değiştireyim öyle gideyim dedim, eşimde uyandırmamı getirmemi tek benim olmadığımı söyledi arayıpta.

Neyse ben bebeği hazırlayıp gittim, baktım fotoğraf çektiriyorlar mumlar üflenmiş. Benimle de çekildiler vs. Gece eltim instagrama fotoğrafları koymuş, benim olduğum fotoğraf yok ama bir fotoğraf gördüm ki çok sinirlendim, fotoğrafta sırasıyla Eltim, Kızı, Kv ve Eşim duruyordu. Benim olduğumu paylaşmamış o fotoğrafı paylaşmış, bende benim olmadığım fotoğrafı koymasının hoş olmadığını yanlış anlaşılacağını söylediğimde eltim bana "senin olduğun fotoğrafı atmadı bizimkiler. Atsalardı onu da koyacaktım." dedi. Ama çok kızdım. Eşimde o fotoğrwfları beğenmiş. Sanki orda eşim onun eşi gibi durmuş. Kaynımda tam bir g.. Zekalı geniş bir insan. Eşini her sene tek başına köye gönderiyor birde 20 gün filan kalıyor kadın. Giyinişine vs dikkat etmez. O da herşeyi ben bildim havasında ama o sessiz sessiz cevap vermeden yapıyor işini.
Siz bu olaydan sonra birşey olmamış gibi doğum günü de kutladınız yani.
Boşuna yazıyorum ciddi ciddi, size eltiyle iyi didişmeler.

Kaynınız geniş de sizin de kaynınızdan farkınız yok. Evliliğin başından beri gözünüze sokulan bu durumu yutup, bir de o adamı baba yaptınız.

Son düzenleme:
Sadece süt hakkında yorum yapacağım sütünüzün çok alması tazikli alması doyurucu olduğunu göstermez su bakımından yoğun ama besleyicilik konusunda yavan olabilir yağ bakımından eksik olabilir buda bebeğinizin sadece o anlık doymasini kısa sürede tekrar açlık hissetmesine sebeb olur eğer yav bakımından zengin değilse sütünüz yeterli gelmiyor ve bebeğiniz doymuyor olabilir mama vermek kötü birşey değil hem emzirip hem mama verebilirsiniz.
Öyle demeyin ama sütü var yetiyor.;Bilmem kaçıncı sayfa hala sütüm yetiyor 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X