- 11 Nisan 2019
- 1.262
- 3.400
-
- Konu Sahibi Bortecineee
İkinciyi kesinlikle düşünmüyorum zaten. Doktor ne derse onu uyguluyoruz diyoruz doktorlar ne biliyor eskiden doktor mu vardı diyor kvBugün herhangi bir çocuk doktorunun odasına gidin.
Hemen hemen hepsinde duvarda boy kilo ilişkisini gösteren şemaları görürsünüz.
Onca hastalığı ve tedavisini aklında tutabilen doktorun o tabloya ihtiyacı var mı? Yok.
Yoksa peki neden asılıyor? Çocuğum aç aç aççç diye gelen anne babaları ikna etmek için.
Bundan sonra mama süt mevzusunda yorum yapmayın, doktora götürün, tavsiyesini uygulayın. Gerekirse doktoru kötü polis yapın. Doktor böyle dedi biz onu uyguluyoruz diyip işin içinden çıkın.
Eşinizden cacık olmaz, şu anda yeni bebekle boşanmak istemiyorsunuz, bu da anlaşılır birşey. 3-4 yaş civarında kreşe gider zaten bu arada kendi kariyerinizi hazırlayın, ne olur ne olmaz. İkinci çocuğu sakın düşünmeyin aman diyeyim.
bundan sonra esiniz xaha fazla siddet uygulayacaktir ki insallah yanilirim cunku siz tokati sindirmissiniz madem gitmeyecektiniz ailenizi aramasaydiniz bosuna onlari da uzdunuz lutfen gercektem gidecwksiniz gidicem diyin ve gidin ciddiye alinmak istiyorsqnizMerhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.
4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, günde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hiç mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı köyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gündüz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin çocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği için uyandırmamı söyledikleri için uyanıyor uyrkusunu alamadığı için gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gün bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs çalışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak için kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "çocuğun uykusu varmış bir çocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.
Neyse asıl olay patlak vermeden önceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs söylüyordu
Ben de sütümün yettiğini kendim çok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek için mama verdiğimi söyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği için öyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği için ve bana dönüp bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.
Yarısı gün, bayramdan 2 3 gün önce, eşim, eltim ve çocuklarla birlikte yürüyüşe gezmeye çıktık, bebeği doyurup uyutup öyls çıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yürüyüş dönüşü ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak için emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip çıkmam en fazla 15 dk sürmüştğr bu 15 dk içerisinde bebeğim kriz geçirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan çıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı içiriyordu. Bana da kv " kızım çok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Çok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem küçücük bebeği niye köy yerinde öyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de üzülüp sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gözle fesatça bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp içeriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu çocuk doyuyorda, sütün yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kaç kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken sürekki emzirdin de bu çocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sütümün yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sütüm yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak çocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip üzerime yürüdü, taklidimi yaparak kendi göğsünü sıkarak "kes sesini, bu çocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sütü yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sütün geliyorda niye mama yedi bu çocuk." dedi. Odadan çıkmasını, çocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime çok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni üzerek sütümün kesileceğini söyledim. Sütü kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga geçti. Odadan çıkmasını beni rahat bırakmasını söylemeye devam ettim. "Sus" diyerel üzerime yürüyüp bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı söyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram için, köye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken üzerime yürüdü, eşyalarımı toplamamı söyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi çağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan çocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını söyledim. Kv ise öylesine aldığını, öyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi özelimizi onlara döktü. Beni küçük düşürdü, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de köydeki benimsememişim, kendi gözünde kusur olarak gördüklerini herşeyi döktü, benim ailemle görüşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz çok farklı" diyor bana eltim. Düzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı düzeltmeye çalışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dökmüşyü. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek çok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek için zorlamamalıymışım filan. Süt konusunfa da gerçekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış öyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsaö kötü olur diyor. Çünkü silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda küslük olmaz ikinizde hatalarınızıı düzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sütün yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum öyle diyor. Sadece sevmek için kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.
Kendimi kötü hissediyorum aradan 15 20 gün geçti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geçiyorlar ailecek.
Mama yedikten sonra susup uyuması mama ağır geldiği için. Bir öğün verilen mamadan hiçbir şey olmaz, bomboş verilen bir şey o. Kadının sütü yetiyor büyük ihtimalleNe kadar uzun yazmışsınız.Ben okuduğum kadariyla sütünüzün gerçekten yetmiyor olabileceğini düşündüm.Cocuk sürekli ağlayıp mama yedikten sonra susuyorsa demek ki gerçekten doymuyor.Kendinizi kanıtlama çabasına gerek yok.Sutunuz yoksa yoktur,Bu bir ayıp değil.Esijizin şiddeti konusunda da tabi ki haksız.Biraz ailenizin evine gidip kafayı dinleyin.
Eltimin çocuğu 15 aylık hala dişleri çıkmadı. Tek dişi bile yok. Ben de bunu normal görmediğimi söyledim. Bana cahilce anne sütü alam bebeğin dişi geç çıkar mama alanlarınki erken çıkar dedi.Ben bazrn mama veriyorum benimkinin dişleri kaşınıyor erkenden diyr bana laf sokuyor. Kendisi de bebek ilk doğduğu zamanlar hep mama verdi sarılık olmasın diye. Ne alaka mama ile?
ama eltimin hep süt sorunu olmuş. Yani sütü az geldiği için bebeklerine doğduğundan beri mama veriyor hem de emziriyor.
Çocuk kilo almış, 1. Aydan sonra da 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa çişli bezi oluyorsa doyuyordur. Sütünüz yetiyordur. Günde 1 mama da vermenize gerek yok eğer kriteri sağlıyorsa.Ama bebeğim her ay alması gereken kiloyu alıyor? Sağlık ocağı da mamayı kes dedi. Bebeğim stresten, uykusunu alamadığından ağlıyor. Olay herşeye burnunu sokmaları, bebek uykudan ağlıyor aç ondan ağlıyor diyolar neden ağladığını biliyorum. Bebeğim tokken de mama yiyor sonra da yediği mamaları kusuyor??? Bu mu aç olan bebek? Her gün kakalı bezi var en az 4 5 çişli bezi var. Bu çocuk doymamış mı oluyor? Her ağlayan bebek açlıktan mı ağlıyor? Bebeğim canı yandığında karnı ağrıdığında uykusu oldupunda da emmek öyle uyumak istiyor. Öyle sakinleşiyor.
Iğrenç bir eşin var , keşke tokat attığı gün çekip gitseydin, eşin ve ailesi çok cahiller , Allah yardım etsin..Merhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.
4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, günde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hiç mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı köyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gündüz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin çocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği için uyandırmamı söyledikleri için uyanıyor uyrkusunu alamadığı için gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gün bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs çalışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak için kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "çocuğun uykusu varmış bir çocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.
Neyse asıl olay patlak vermeden önceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs söylüyordu
Ben de sütümün yettiğini kendim çok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek için mama verdiğimi söyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği için öyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği için ve bana dönüp bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.
Yarısı gün, bayramdan 2 3 gün önce, eşim, eltim ve çocuklarla birlikte yürüyüşe gezmeye çıktık, bebeği doyurup uyutup öyls çıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yürüyüş dönüşü ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak için emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip çıkmam en fazla 15 dk sürmüştğr bu 15 dk içerisinde bebeğim kriz geçirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan çıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı içiriyordu. Bana da kv " kızım çok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Çok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem küçücük bebeği niye köy yerinde öyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de üzülüp sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gözle fesatça bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp içeriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu çocuk doyuyorda, sütün yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kaç kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken sürekki emzirdin de bu çocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sütümün yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sütüm yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak çocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip üzerime yürüdü, taklidimi yaparak kendi göğsünü sıkarak "kes sesini, bu çocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sütü yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sütün geliyorda niye mama yedi bu çocuk." dedi. Odadan çıkmasını, çocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime çok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni üzerek sütümün kesileceğini söyledim. Sütü kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga geçti. Odadan çıkmasını beni rahat bırakmasını söylemeye devam ettim. "Sus" diyerel üzerime yürüyüp bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı söyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram için, köye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken üzerime yürüdü, eşyalarımı toplamamı söyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi çağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan çocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını söyledim. Kv ise öylesine aldığını, öyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi özelimizi onlara döktü. Beni küçük düşürdü, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de köydeki benimsememişim, kendi gözünde kusur olarak gördüklerini herşeyi döktü, benim ailemle görüşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz çok farklı" diyor bana eltim. Düzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı düzeltmeye çalışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dökmüşyü. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek çok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek için zorlamamalıymışım filan. Süt konusunfa da gerçekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış öyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsaö kötü olur diyor. Çünkü silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda küslük olmaz ikinizde hatalarınızıı düzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sütün yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum öyle diyor. Sadece sevmek için kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.
Kendimi kötü hissediyorum aradan 15 20 gün geçti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geçiyorlar ailecek.
Allah'ım ben ne okudum
İkinciyi kesinlikle düşünmüyorum zaten. Doktor ne derse onu uyguluyoruz diyoruz doktorlar ne biliyor eskiden doktor mu vardı diyor kvherşeye bir cevapları var.
Aaaaa bu kadın hakkaten fazla oluyor ama eşinizde suçun en büyüğü susarsa o da yapmaya devam eder bana sormadan lokma sokamaz ne demek babaannesiyim iyi o zaman kebap söyle yiyin babaannesinin ya senŞöyle söyliyim. Bebeğine karpuz verdim dedi bana. Bende ben daha ek gıdaya geçmedim, bebeğin anne babasına sormadan birşey vermemelisin anne dedim. Ama ben babaannesiyim ben veririm diyor, bende dedim babaannesi olabilirsin ama ben annesiyim annesine söylemeden verilmez dedim. Eşimse hiçbirşey demiyor. Susuyor deliriyorum.
Şiddet uygulanan gelin yerin dibine sokmamış ben ne uğraşacağım demiş olabilir. Yani konu sahibi ne yapmış ben anlamadım.. gel beni al demiş ailesini arayıp.. onları da telaşlandirmis ama sonra benim aramamı bekliyorlardı aramadım tekrar diyor.Ilk konuşmada tamam kesin karar verirsen gelelim diye konuşma mı geçmiş o da çok sacma.Bazı yorumlarda kayınvalide o kadar da kötü değil denilmiş ama gelinine şiddet uygulayan oğlunu orada yerin dibine sokmayan kayınvalide benim gözümde net kötü bir insandır.
Merhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.
Şiddet uygulanan gelin yerin dibine sokmamış ben ne uğraşacağım demiş olabilir. Yani konu sahibi ne yapmış ben anlamadım.. gel beni al demiş ailesini arayıp.. onları da telaşlandirmis ama sonra benim aramamı bekliyorlardı aramadım tekrar diyor.Ilk konuşmada tamam kesin karar verirsen gelelim diye konuşma mı geçmiş o da çok sacma.
Evet mimarı annesidir. Süt gelmiyorsa kötü annedir, şiddet uyguluyorsa kötü annedir...Hep biz kötü olalım. Çünkü bir insanın gelişimi sadece anne üstüne zimmetli onun için gelişim psikologları bile çevre mi aile mi diye karar verebilmiş değil.Konu sahibinin çekip gitmemesini ben de hatalı buldum. Gelecekte olacaklara davetiye çıkartmış. Ama gelininin tepkisinden bağımsız kayınvalide yetiştirdiği oğlunun kucağında bebeğiyle duran karısına vurmasından utanmamış ve tepki vermemişse kötüdür ve bu adamın mimarı da kendisidir benim gözümde.
Ben uyuyor bebek diyorum. Kaldır orda uyutursun diyorlar. Gittiğimiz yer de eve 5 dakika bir yer. Kaldır orda uyutursun demekşe olmuyor anlamıyorlar. Kötü sen oluyorsun birşey dersen. Sonra da ben bakamıyor oluyorum onlarınn dediğini yapınca da.Sütünüz yetiyor mu yetmiyor mu bunu siz anlarsınız zaten
Ben en çok el kadar bebeği uykusundan uyandırıp bir yerlere gitmenize anlam veremedim.
Gideceğiniz yerleri bebeğin uyku saatine göre ayarlamalıydınız. Uykusunu alamayan bebek ağlar elbet. Ayrıca bebek zaten ağlar. Her ağlamayı açlığa bağlamak ancak kayınvalidelere özgüdür zaten.
Önce siz bebeğin düzenini bu kadar bozmaya izin vermeyecektiniz.
Tokat mevzuuna, bütün özelin ortaya dökülmesine yorum yapamıyorum. Cidden kırıcı ve dönülmez bir olay olurdu bu benim için.
Madem siz devam etmeye karar verdiniz, bari sizinle alay etmelerine müsaade etmeyin. Nasılsa yüz göz olundu, çata çat yapıştırın herkese cevabını.
Bilemiyorum, umarım toparlarsınız diyeyim ne diyeyim. Eşiniz gönlünüzü alır umarım