Tatar Paylasim Alani

andromache hoşgeldin cnım aramıza...ne güzelde yazmışsın tatarların özeliklerini yüreğine sağlık..tatarcayı biliyormusun??öyleyse eğer tatarca yazışırız çok sevinirim..

sevgili tatar arkadaşlarım nerelerdesiniz.uzun zamandır ihmal ettik topiğimizi..hadi toplanalım aytışalım..hepi topu kaç kişiyiz zaten...bekliyorum...

savlıkman kalnız..

merhaba.a.s. benimde hem anne hem baba tarafım tatar. bizimkiler kırımdan karamanın ayrancı ilçesine gelmişler zamanında. üniversiteyide eskişehirde okudum. 4 yıl orda yaşadım. eskişehir ve halkı hep yakın geldi bana o yüzden. eskişehir deyince için cız ediyor.senağlama çok özledim elimden gelse ömrüm boyunca orda yaşardım heralde.:CüvCüv:

Bende anne tarafından tatarım.Dedem ile ananem bulgaristan göçmeni. Dedem ile ananem bulgaristandan hayrabolunun emiryakup köyüne göç etmişler.Baba tarafım selanik göçmeni.Büyük dedemde selanikten istanbula göç etmiş. Böyle bir konu açtığın için çok teşekkür tatlım.

kırım tatarları hakkında bi bilgin var mı canım?

kimse yokmu arkadaşlar merhaba deyim demiştim uzun bir aradan sonra....

kırım tatarları hakkında bi bilgin var mı canım?

canım mesajı yazalı çok olmuş ama yinede cevap vermek istedim...

ilk sayfalarda sanırım paylaşmıştım birşeyler..kırım tatarları ile ilgili özellikle öğrenmek istediğin konuyu belirtirsen yardımcı olmaya çalışırım..tekrar bakarsın ümidiyle cevapladım..kusura bakma canım..

kimse yokmu arkadaşlar merhaba deyim demiştim uzun bir aradan sonra....

lalecim...merhaba evet uzun bi ara verdik..bende ihmal ettim topiği...aslında ihmal değilde pek uğrayan olmayınca bakmıyordum uzun zamandır...

sevgiler arkadaşım..

geç bir karşılama da olsa affınıza sığınarak tüm yeni arkadaşlarıma hoşgeldiniz diyorum..

selam arkadaşlar.benimde baba tarafımın baba tarafı tatar anne tarafı girit.
dedemin ailesinde baba geninden tatar olmalarına ragmen girit kültürü daha baskındı.o yüzden pek tatar kültürünü bilmem .adetler ,geleenek görenekler nasıldır anlatabilirmisiniz.gözlerim biraz kısık çekik gibidir.bu özelliğim ordan mı geliyor

Benimde annemin babası 2. dünya savaşı sırasında Romanyadan Bursaya gelmiş çoçuk yaşta.Bizde Tatarlık var.Annem, teyzem yumuk gözlüdür :) ama biz yeni nesilde, sadece dikkatli bir göz bende tatarlık olduğunu görebiliyor Oğlum ise tam bir kırma(Eşimin annesi boşnak :)
Benim dedem Türkiyeye geldikten sonra kendi dilini çoçuklarına öğretmemiş, türkçeyi öğretmiş. O yüzden geçmişle bağlantılı adetler, gelenekler ve dillle ilgili pek bir bilgimiz yok.

heyy ben de tatar türküyüm :) ama uzun zamandır kimse yazmamış nerelerdesiniz yhu?

bende bendee bendeeebenim babamlar kırım dan bulgaristana gelmiş.ama ben hiç benzemiyorum hatta sarışınım ama bir tarafımda boşnak.ondan olsa gerek:)

bende varım
benimde babamın dedesi tatar dünya savaşında yerleşmişler yaşadığım yere büyük dedem çekik gözlü tam bir tatar yani resimlerinde görüyorum ama benim alakam bile yok ne
çekik gözlü falan değilim aksine gözlerim şekilli ve güzeldir ve sarışınım yani karışmış baya genler yani zaman içerisinde

Bende tatarim kirim tatar türkü.dedem türkçe konuşmaz tatarca konuşur hep onun için bende iyi bilirim :)

Bende tatarim kirim tatar türkü.dedem türkçe konuşmaz tatarca konuşur hep onun için bende iyi bilirim :)

caniiimm benim mesajlarini siler misin mesaj atamiyorum da sana posta girisin dolmus 50 olmadan sil hep yazdigin butun konulara ayni mesaji atiyorum insanlar sinir olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…