• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

Keşke biraz dişli olsanız da kayınvalidenize bu yaptığının suç olduğunu,kızı vermezse annesine kendisini şikayet edeceğinizi söyleseniz.

Yazık küçük kız çocuğunun kardeşleri de varmış.
O işler pek öyle olmuyor. Konu sahibi şikayetçi olsa ne olacak? Kızın anne-babası deprem bölgesinden uzaklaştırmak için babaannesine emanet ettik diyecek. Aksini söyleyecek insan çocuğunu vermez.

Eşim bu kadar olayın arasında araba bakıyor. Araba alıcam ilerde bileziklerle falan dedi. Annesi de duydu.
Bilezikler eşinize değil size takılmış olmalı.. kime sormuş bu kararı alırken sevgili kocanız.. yerinizde olsam bilezikleri vermem adıma açılmış bir banka kasasına koyardım.. bu aile oğlundan anasına kadar iyi niyetli değil..

O işler pek öyle olmuyor. Konu sahibi şikayetçi olsa ne olacak? Kızın anne-babası deprem bölgesinden uzaklaştırmak için babaannesine emanet ettik diyecek. Aksini söyleyecek insan çocuğunu vermez.
İyi de bu el konulma olayı yeni değil ki.Depremden önce de varmış.Şahitler vardır bir sürü.Kayınvalide sindirmiş herkesi istediği gibi at oynatıyor.Gelinin evladını almış elinden.Bu korkunç bir şey.

Annesi ağladı bana.bana analık yaptırmadılar dedi. Şimdi çok saygısız bana karşı dedi. Kız 12-13 yaşında şu an. Eşime açtığımda konuyu diyor ki o da annesinden nefret ediyor sonuçta benim annemle daha rahat diyor. Dedim ki sizin aileye göre insan annesinden nefret edebilir ama kayınvalidesinden edemez demek ne saçma dedim. Eltimi suçluyor da annesine saygısızlık yapmakla.
Ah çok kötü bunun vebalini nasıl ödeyecekler?
Yerinizde olsam asla çocuk yapmam.
Hatta bu konuyu daha önceden biliyor muydunuz bilmiyorum ama ben bilsem evlenmezdim.

Konu sahibi kaç senedir annesi iyi bakamıyormuş(!) çocuğuna?Kayınvalide ne zaman el koydu gelinin evladına?

Ben evlenmeden evvel bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim bu durumun,

Kayınvalideniz patolojik vaka. Teşhisini koymak bize düşmez elbette ama ciddi bir rahatsızlığı olduğuna eminim. Evin erkekleri (kayınpeder, kayınbirader ve eşiniz yani) normal değil. Bir kişi çıkıp biz ne yapıyoruz dememiş. Eşiniz size sormadan etmeden size takılan ziynetle araba alma derdinde. Üstelik ailesi bu durumdayken. Yani gidebileceğiniz en kötü aileye gitmişsiniz. Bence bir oturun düşünün. Çocuk olmadan bazı kararlar alabilirsiniz. Çocuk olduktan sonra ayrılmaya çalışırsanız bu kayınvalide sizi öldürür çocuğu almak için.

Buradaki kv konularından sonra kvme daha da bilenir oldum. Kv ile mesafeli olmak en iyisi, ben de istemem evimde kalmasını. Ayıplanacak bir şey yok daha yeni evlisiniz, yalnız kalmak istemek hakkınız. Çocuğu da okula yazdırmışsınız ama bence doğru olmamış. Sonra alışıp gitmek istemiyorum derse ne yapacaksınız? Bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek misiniz ? Daha kendiniz aile olamamışken zor bence

Ay şu kimseyi kırmak istemiyorum lafına ayar olmaya başladım. Herkesin dilinde aynı şey. Yahu kocanız sizin kırılmanızı önemsiyor mu ki siz onu önemseyesiniz. Sizin altınlarınızla plan yapıyor,size dâhi sormadan. Hâlâ aman ağzımızın tadı bozulmasın. Gidin deyin " Devlete göre ziynet eşyaları kadına aittir, benim rızam olmadan altınları alman hırsızlığa girer. Sen kendine hırsızlığı yakıştırıyorsan buyur al."
bu kimseyi kırmak istemiyorumcular birtek burda var galiba
Çünkü ben dahil ne yakın ne uzak çevremde aman kimseyi kırmayayım diyen yok vallah, herkes çatır çatır hakkını arar, yeri gelince gayet yıkar geçer.

Eşim bu kadar olayın arasında araba bakıyor. Araba alıcam ilerde bileziklerle falan dedi. Annesi de duydu.
Adam ticaret evliliği yapmış. Memur ve ezik kadın. Ne dese susuyor. Bileziklerle kendine araba da alır, kendi maaşını ailesine yollar, k.çinin keyfine göre harcar. Sen de tüm maasinla evi gecindirirsin, kendine iki elbise alsan kocanin gözüne batar,müsrif olan eder. Ailesi sana ev ekonomisi dersi verir
Ev işi, temizlik, bebek bakımı,akraba ağırlama zaten sende . Bir de yaptığını beğenmez,seni küçültür.
KK böyle memur kadınlardan geçilmiyor. Üzgünüm ama evlilik bu değil . Adamın senin görüşüne saygısı bile yok ki sorma zahmetinde bile bulunmuyor. Nasıl tanıştınız? Ne artısı vardi da evlendin?

İyi de bu el konulma olayı yeni değil ki.Depremden önce de varmış.Şahitler vardır bir sürü.Kayınvalide sindirmiş herkesi istediği gibi at oynatıyor.Gelinin evladını almış elinden.Bu korkunç bir şey.
Bence de korkunç. Ama işin peşinde anne baba olmazsa konu sahibi kötü olduğuyla kalır. Çocuğun da yaşı pek küçük değil, o da babaanneye alışmışsa gitmek istemez zaten.

Bizim uzaktan bir akraba bu şekilde çocuk evlat edindi. Mahkemeye çıktılar, anne baba gönül rızasıyla veriyoruz dedi ve bitti mevzu.

Çok yanlış bir evlilik yapmışsınız. Keşke bir akliniz başınıza gelse de boşansaniz. Biraz kendinize gelince çok pişman olacaksınız. Altınlar gitmeden, çocuk da yapmadan boşanmanın yoluna bakın

Buraya açılan konular çözüm arama değil sanal deşarj olarak görüyorum.. Değişen birşey olmayacak. Yine de dayanamadım akıl vereyim araba için daha para biriktirelim bu belirsiz ekonomi de bilezikleri bozdurmam de..Ama sanmam

Ben de bir tavsiye vereyim konu sahibi.Hala bu korkunç aileyle yaşamak istiyorsanız siz bilirsiniz.Bir süre çocuk yapmayın bari.Yaparsanız da inşallah Kız olmaz!Yoksa kayınvalide başka bir evlat daha alır bakamıyorsunuz diye.Sizde ki koca da ağzını açıp tek laf edemez annesine!

Back