Tapusu üstümüze olmayacak olan evimiz

Pembelii11

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2022
565
71
18
Hanımlar kayinpederimin hissesi bulunan köyde evi var tek arsada üç ev. Arsa eşimin halası yüzünden icraya düşüp satılığa çıkmış idi. Kayinpederim biz satın alalım dedi kocama ve kaynıma bizde onayladık. Üçümüz bir olup satın aldık. En çok parayı kayınpederim verdi ardından biz bi miktar daha az ardından da kaynım oda bizden bi miktar az olmak üzere. Her neyse... biz kabul ederken evlerden birisinde otururuz kendimiz düşüncesiyle tamam dedik kayinpederim de tamam siz oturursunu tabusunu size veririm oturacaginiz evin dedi o şekilde kabul ettik. Fakat şimdi diyor ki ben tabu vermem kimseye ölmedim ya noterde vasiyet veririm istediğiniz ev sizin olacak şekilde imzalı diyor ama hayattayken vermem diyormuş eşime. Benim de gönlüm pek razı olmadı. Çünkü eve masraf yapicaz fazlaca ve daha sonra birsey olursa en basitinden bizim evimiz değil satılmaz ya ama misal satılırsa veya anlasamazsak derse çıkın gidin biliyorum demez ama hayat sonuçta o yüzden kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız beni aydınlatır mısınız?

Kp 4 siz 3 kayniniz 2 hisselik pay verdi diyelim 9 hisse var 3ev varsa size 1 ev duser...kayniniza bi evin ucte ikisi duser...kp bi ev ve kaynina dusen veden 3te bir dusrr.. buna gore oranlayin herkesin payini cikartin...ama eger onceden zateb kp hissesi varsa onu dahil etmeyeceksiniz haladan dolayi satin alinan kisimda oranlama yapacaksiniz cikan sonuca gore mali taleo edin vermiyorsa ona satin bunuda istemiyorsa kusura bakmasin ben ölmeden mal yok diyor da siz kendi hakkini istiyorsunuz ondan size dusecek olan payi degil...ayrica esiniz 2 kardesse sorun cozulur ama 3 kardes 5 kardesse kp öldgnde onlarda o tapuya ortak olur ki bu herkesin bsina geliyor...payinizu tane tane konusarak uzmeden aciklayarak almaniz en mantiklisi

Tabu değil Tapu

Kayınpederin neden tek size tapu vereceğini söylediki 3 kişi para katmış tek size tapu verilirse kaynın da bekler onunda hakkı var tapuda.

Ben olsam hisseli ortaklı işe girip de tapuyu kendi üzerime istemezdim. Kaynınız salak değil ya,onun da hissesi var neden tapu sizin olsun?

Tapu bu arada ,tabu değil.
Tek ona verecegini soylememis ki payinizi veririm demis hangi evde oturcaksaniz onu veririm demis

Aileyle mal mulk islerine girilmeyecegini anlamissinizdir umarim. Keske bu olaya bulasmadan once konu acip sorsaydiniz , biz de uzak durun deseydik. Payli tapu verebilir, vermesi lazim. Ama vermiyor. Baya hakkinizi gaspediyor yani. El olsa yapmaz. Ki tapuyu verse nolur ki, kayinpederle kayinla icli dışlı oturmaya cok mu meraklisiniz cidden ya

Evi nasıl satacaksiniz ?
Köydeki aileler kendilerine ait yaşam alanı isteyen kişilerden oluşur.
Kimse gelip sizin ailenin oturacağı yerden satacağiniz evi kolay kolay almaz zaten onu geçin bence.
Hep köyde mi oturacaksiniz, yoksa gittikçe kalacağınız bir yer mi olacak ?

Bu yaşlılardaki ben ölmeden vermem saçmalığına tiltim.
Kendi güvenceye al. Gerisini paylaş
Geride yok yere miras kavgası bırakıyorlar. Ya da boşu boşuna sefil hayat yaşatıyorlar insanlara. Mallar verilse veya satılsa herkes refaha erecek. Yok öylece ot gibi duruyor hepsi.
Çünkü malı mülkü de verince ileride bana bakmazlar diye düşünüyorlar. Bir nevi güvence altına alıyorlar kendilerini

Tek ona verecegini soylememis ki payinizi veririm demis hangi evde oturcaksaniz onu veririm demis
Demek ki oturabilecekleri evin parası kadar para koyamamışlar. Eğer evin değerinin tamamımı ödemiş olsalardı tapuyu alabilirlerdi. Alamadıklarına göre az para koymuşlar.

Vermeselerdi parayı daha iyiydi. Kayıtsız iş olmaz,1 lira verdiysem 1 liralık mal benim olmalı. Yok veremediysem de param cebimde durmalı,kp cebine girmemeli.

Demek ki oturabilecekleri evin parası kadar para koyamamışlar. Eğer evin değerinin tamamımı ödemiş olsalardı tapuyu alabilirlerdi. Alamadıklarına göre az para koymuşlar.
Dark kp nin buna istinaden yaptığını hiç sanmıyorum. Klasik ben ölmedem malımı vermem sattırmam kafasında

Bu yaşlılardaki ben ölmeden vermem saçmalığına tiltim.
Kendi güvenceye al. Gerisini paylaş
Geride yok yere miras kavgası bırakıyorlar. Ya da boşu boşuna sefil hayat yaşatıyorlar insanlara. Mallar verilse veya satılsa herkes refaha erecek. Yok öylece ot gibi duruyor hepsi.
aşırı malı mülkü olanda dediğiniz doğru da
3 5 bişeyi olanda doğru değil
bende ölmeden miras bölmem açıkçası
zaten şuanda da hepi topu 1 evim var :) çok şükür

genelde ölmeden miras bölüştürülen çocukları tarafından ortada bırakılıyor :(

Dark kp nin buna istinaden yaptığını hiç sanmıyorum. Klasik ben ölmedem malımı vermem sattırmam kafasında
Bilemiyorum tabi adamın niyetini de
Alıp paranı tapuya gidiyorsun,tapu değişirken soruyorlar her iki tarafa da. Paranı aldın mı verdin mi vs diye. Paranı verdiysen tapu üzerine geçiyor,vermediysen alamazsın. Gerçek bir satış yapılmıyorsa her tarafı ayrı katakulli ise başka ev mi yok ,koy paranı cebine bütün evler senin yani hatuncuğum ❤️
Kp evine kalırsan kala kala işte öyle olur

Back
X