Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Salak değilse kimse kendi parasını ödediği evi gelininin üstüne yapmaz. Hatta böyle bir talebi olan gelinin hak ettiği muamele git kirada otur demek. Evlilik birliği içinde kazanılmamış bir parada hakkınız yok. Haliyle o parayla alınan herhangi bir malda da hakkınız yok.

Başka konuda ailem başlık parası istiyor da yazmışsınız. Hani 2025 yılında başlık parası mevzusu geçiyor hala ve kendi kızlarını mal olarak görüyor aileniz. Belli ki çok sözleri dikkate alınacak insanlar değiller. Hee hee diyip geçeceğinize konuyu nişanlıma açsam mı diyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Konu sahibi yeterli açıklama yapmamış..ev neden nişanlılık döneminde alınıyor? Benim anladığım,erkeğin ev alacak parası var ve evlilik öncesi kendi evini almak istiyor.. Bunun doğru ya da kırıcı birşey olup olmadığı herkes için farklı olabilir..
 
Ya bu da ayrı bir taktik, ben değil ailem istiyor. Ben ne yapabilirim ki? Ühü ühü...
Erkek tarafına çok talepkar olan gelinlerin en sevdiği manipülasyon yöntemi bu. Böyle milyon tane konu vardır. “Yiiaa ailem 250 gram altın istiyor bizde böyle, ben talep etmiyorum ama ailemi ikna edemiyorum” falan ediyorlar tam köylü kurnazlığı. Kesin müstakbel eşlerine de aynı şeyi söylüyorlar. Ailelerine ben halimden memnunum siz karışmayın demek yok. Veya evet 250 gram altın takacaklar, evet ev benim üstüme olacak deseler zaten ailelerinin ruhları duymayacak.
 


Sizin konulariniz genel olarak annem boyle istiyor, annem soyle istiyor temali. Henuz evlenmemissiniz ve muhtemelen ev dugunden once alinacak. Anneniz evliliginize bu kadar dahil olursa cok sorun yasarsiniz. Bu konuyu nisanlimin ailesi diye acsaydiniz yine ayni seyi yazardim.
 
Herkes için farklı olacak ne var tam olarak?
Nişanlı değil aile alıyormuş. Yani şu devirde yeni evlenecek bir gencin tek başına borcsuz ev alması mümkün değil zaten. Ev alma düşüncesi varken de düğün öncesi alınır ki eşya ona göre seçilsin, sonradan taşınma durumu olmasın. Bunu kırıcı bulanda, bulduğu ile kalır.
 
Valla benim oğlumun ya da kızımın ev alacak paraları varsa, evlenmeden alsınlar isterim..ortaklık evlilik itibariyle başlar..
 
En sevdiğim konu, mal, mülk konusu. Ev alınıp, borcu evlilik süresinde ödenmeye devam edecek mi, etmeyecek mi? Edecekse sen çalışacak mısın? Her şeyin hukuksal yeri var, ayrıntı vermeyeceğim. Etik olarak ise, hiç katkının olmadığı ( nikahtan sonra ödemesinin yapılmadığı, yani peşin alınan ev) evlilik öncesinde alınan evde hak iddia etmemelisin. Nişanlın kabul etse bile ailesi eder mi, pek sanmıyorum. Yok ben çalışacağım krediler ödenecek diyorsan, çatır çatır hakkını arayacaksın annen haklı.
 
Bir de tutturmuş bizim yörede başlık diye konu sahibi bursalıymış bursayı çok iyi biliyorum başlık diye bir şey duymadım hiç bursanın neresinde başlık var. Bundan 15 sene önce komşumuzun oğluna ağrıdan gelin geldi ona ödediler başlık parası o zaman bile konuşuldu bu devirde yuh diye. Geçen o abla bizde de herkes kızını okutuyor artık bize yapıldı bu muamele diye anlatıyordu. Bu tavırla nasıl evlilik sürdürecek acaba annem öyle ailem böyle bnnnn bilmemmmmm ((((( her konu bu. 2 kız kardeş evlendik abim evlendi kuzenlerim evlendi arkadaşlarım evlendi böyle bir talep duymadım hiç. Kimse kimseye bu bu diye diretmedi. Bu işin sonunda nişan atılacak farkında değil. Belki de karşı taraf konu sahibinin pasifliğini anladı bilerek heee deyip geçiyor
 
Yani iki kisi uzerinede oluyor ortak olarak diye biliyorumda zaten evlilik icinde alinan her turlu ortak olur. Ha su var. Allah korusun tapu esinizin uzerinedir evde ikinizinde emegi geliri vardir ve ailecek basiniza bir sey gelirse , cocugunuz yokda ev sadece esinizin uzerine oldugunda onun ailesine kalir ama ortak olursa sizin ailenizde faydalanir. Anca bu durumlarda fark olur diye dusunuyorum. Ha ya da siz ölürsünüz ev yine esinizin uzerindedir sonra esiniz o evi ister satar ister bi daha evlenir yeni karisini faydalandirir ve cocugunuz varsa bu durumda cocugunuz sizden kalan bir miras sahibi olamayacagi icin esinizin olasi bir dusuncesizliginin ceremesini cekebilir. Ben bu sekilde biliyorum hukukcular daha iyi bilir ama.
 
Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Ellerinde o kadar para var yani ev alınacak kadar
bu anneyle senin mutlu olman imkansiz.
kendi imkanı olsa evlatliktan reddedecek cebinden para çıkmasın diye ama el ailesinden neler istiyor. akli bu kadar coktu da niye babanla evlenmis fukaralik cekmis? bulsaymis onun ustune evler yapacak bir enayi
 
İnsan böyle birşeyi demeye de utanmali bence. İsterse çok varlıklı olsun karşı taraf benim almadigim, emegimin olmadığı şey benim değildir. Emegimin olduğu ise anamın ak sütü gibidir. Kimseye de vermem. Evlenmeden önce benim arabam vardı. Babamın ustuneydi. Eşimin arabası bile yoktu. Biz evlendikten sonra aldık evimiz, pesinatini babam verdi (mekanı cennet olsun) taksitleri de büyük kısmını ben ödeyecektim çatır çatır bu ev benim üstüme olacak ve benim evim olacak dedim. Hakkındır dedi. Arabamı sattım üstüne kendi birikimimi koydum şimdi taksitleri ortak ödüyoruz. Arabayi esim benim üstüme yaptı. Hakkındır dedi. İkimizin hakkıdır sen de ödüyorsun dedim ama itiraz da etmedim. Onun da kendi arabası var. Tamah etmez elimdekine. Ama eğer benim katkım olmayacak olsa istemeyi bırak imasini bile evli halimle yapmaya ar ederim. Ki bu şekilde edinilmiş mallarda vardır. Asla sahip çıkmam. Allah korusun bosansak bile onun emeği onun benim ki benim olur. Biraz utanma duygusu olur insanda. Biz bile böyle diyorsak, eş tarafı amma utanmazlar der. İnşallah evi babasının/annesinin üstüne alırlar da siz de agzinizi acamazsiniz.
 
eşler birbirinden habersiz ortak malları satamaz.
Tapuda 2 imza istenir.
Ortak derken? Tapu ortak yapılmasıysa kimin üzerinde ise evli iken satabilir eşten imza istenmiyor. Benim üzerime olan evimi arabamı sattığım zaman eşten imza istenmedi ki evli iken almıştık evi de arabayı da
 
Nişanlıyken para destegı verıp ev alıosanız senın uzerıne olsun. Nıkahtan sonra alınan mal ıkı kısıye aıttır
 
Ortak derken? Tapu ortak yapılmasıysa kimin üzerinde ise evli iken satabilir eşten imza istenmiyor. Benim üzerime olan evimi arabamı sattığım zaman eşten imza istenmedi ki evli iken almıştık evi de arabayı da
Şerh koydurursa diğer taraf, satışı izinsiz gerçekleşmez. Ortak konut şerhi düşürür, üstüne olan eş boyle bir durumda diğerinden habersiz satış yapamaz.
 
Şerh koydurursa diğer taraf, satışı izinsiz gerçekleşmez. Ortak konut şerhi düşürür, üstüne olan eş boyle bir durumda diğerinden habersiz satış yapamaz.
Tabi ki aile konutu şerhi ayrı. Ya da boşanma durumu var avukata verirsin mal kaçırma olmasın diye şerh konur.
 
Yorumları şimdi bitirdim konu sahibi ev borçsuz ve nişanlının ailesi tarafından alınacakmış. Hiç mi tapu ortak olsun demeye utanmayacaksınız? Ben değil anmem tutturuyor demeye bile insan utanır yerin dibine girer.
Siz böyle bir talepte bulunursanız biraz akıllı iseler ev almaktan vszgeçtik kiralık ev bakın demeleri lazım
 
Bir sürü konusu var ve her konuda annem şunu istedi annem bunu şart koştu yazıyor. Annesi başlık parası diye tutturan vermezseniz de her masraf sizde diyen biri olduğu için millet malını korumak istiyordur. Erkek tarafının aklı varsa bu kadınla dünür olmazlar.
 
Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Sen hiçbir şey koymayacak misin bu eve? Öğrenci misin öyle yazmışlar, ne acele ediyorsun evlenmek için önce kendi paranı kazanmayı dene. Ailesi alacak yani nişanlın hikaye, tapuya ortak olmayı beklemen doğru değil bir katkin yok çünkü. Annen de aç gözlü dinleme onu. Başlık parası işi doğru ise daha ailene karşı çıkmıyorsun evlenince nasıl olacak bu iş? Ben mal miyim diyemedin mi annenlere?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…