Salak değilse kimse kendi parasını ödediği evi gelininin üstüne yapmaz. Hatta böyle bir talebi olan gelinin hak ettiği muamele git kirada otur demek. Evlilik birliği içinde kazanılmamış bir parada hakkınız yok. Haliyle o parayla alınan herhangi bir malda da hakkınız yok.Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Erkek tarafına çok talepkar olan gelinlerin en sevdiği manipülasyon yöntemi bu. Böyle milyon tane konu vardır. “Yiiaa ailem 250 gram altın istiyor bizde böyle, ben talep etmiyorum ama ailemi ikna edemiyorum” falan ediyorlar tam köylü kurnazlığı. Kesin müstakbel eşlerine de aynı şeyi söylüyorlar. Ailelerine ben halimden memnunum siz karışmayın demek yok. Veya evet 250 gram altın takacaklar, evet ev benim üstüme olacak deseler zaten ailelerinin ruhları duymayacak.Ya bu da ayrı bir taktik, ben değil ailem istiyor. Ben ne yapabilirim ki? Ühü ühü...
Bu sene evleneceğim maalesef maalesef bunu üzülerek ve özür dileyerek söylüyorum bizim yörede halen başlık parası denen saçma sapan şey var ve nişanlım ailesi ile geldiğinde annemler başlık parasını vs istemediler.. ama şunu şart koştular dediler ki eğer almadıysak o zaman düğünde de kınada da her şeyi siz karşılayacaksınız biz de kızımın evini dizeriz sadece bunu söylediler.. Ama ben bunu kabul edemiyorum bir türlü çünkü ev alınacak o kadar masraf olacak hepsi onların üstüne daha doğrusu eşimin üzerine kalmasın istiyorum ne zaman bu konuyu aileme açsam çok tartışma oluyor evde ne yapacağımı bilmiyorum bana diyorlar ki sen karışma sakın bırak annen ne yaparsa ne söylerse doğrudur diyorlar böyle olunca yanımda kimsenin olmadığını hissediyorum ve ister istemez sessiz kalıyorum.. Nişanlım ile konuşmadım bu konuları hiç sadece durup düğün arefesinin geçmesini bekliyorum sadece ne yapmalıyım bilmiyorum her şey geçene kadar sessiz mi durmalıyım
Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Herkes için farklı olacak ne var tam olarak?Konu sahibi yeterli açıklama yapmamış..ev neden nişanlılık döneminde alınıyor? Benim anladığım,erkeğin ev alacak parası var ve evlilik öncesi kendi evini almak istiyor.. Bunun doğru ya da kırıcı birşey olup olmadığı herkes için farklı olabilir..
Valla benim oğlumun ya da kızımın ev alacak paraları varsa, evlenmeden alsınlar isterim..ortaklık evlilik itibariyle başlar..Herkes için farklı olacak ne var tam olarak?
Nişanlı değil aile alıyormuş. Yani şu devirde yeni evlenecek bir gencin tek başına borcsuz ev alması mümkün değil zaten. Ev alma düşüncesi varken de düğün öncesi alınır ki eşya ona göre seçilsin, sonradan taşınma durumu olmasın. Bunu kırıcı bulanda, bulduğu ile kalır.
Bir de tutturmuş bizim yörede başlık diye konu sahibi bursalıymış bursayı çok iyi biliyorum başlık diye bir şey duymadım hiç bursanın neresinde başlık var. Bundan 15 sene önce komşumuzun oğluna ağrıdan gelin geldi ona ödediler başlık parası o zaman bile konuşuldu bu devirde yuh diye. Geçen o abla bizde de herkes kızını okutuyor artık bize yapıldı bu muamele diye anlatıyordu. Bu tavırla nasıl evlilik sürdürecek acaba annem öyle ailem böyle bnnnn bilmemmmmmSizin konulariniz genel olarak annem boyle istiyor, annem soyle istiyor temali. Henuz evlenmemissiniz ve muhtemelen ev dugunden once alinacak. Anneniz evliliginize bu kadar dahil olursa cok sorun yasarsiniz. Bu konuyu nisanlimin ailesi diye acsaydiniz yine ayni seyi yazardim.
Yani iki kisi uzerinede oluyor ortak olarak diye biliyorumda zaten evlilik icinde alinan her turlu ortak olur. Ha su var. Allah korusun tapu esinizin uzerinedir evde ikinizinde emegi geliri vardir ve ailecek basiniza bir sey gelirse , cocugunuz yokda ev sadece esinizin uzerine oldugunda onun ailesine kalir ama ortak olursa sizin ailenizde faydalanir. Anca bu durumlarda fark olur diye dusunuyorum. Ha ya da siz ölürsünüz ev yine esinizin uzerindedir sonra esiniz o evi ister satar ister bi daha evlenir yeni karisini faydalandirir ve cocugunuz varsa bu durumda cocugunuz sizden kalan bir miras sahibi olamayacagi icin esinizin olasi bir dusuncesizliginin ceremesini cekebilir. Ben bu sekilde biliyorum hukukcular daha iyi bilir ama.Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Parasını ödemediğiniz veya katkıda bulunmadığınız ev neden sizin üzerinize olsun?Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
bu anneyle senin mutlu olman imkansiz.Ellerinde o kadar para var yani ev alınacak kadar
Ortak derken? Tapu ortak yapılmasıysa kimin üzerinde ise evli iken satabilir eşten imza istenmiyor. Benim üzerime olan evimi arabamı sattığım zaman eşten imza istenmedi ki evli iken almıştık evi de arabayı daeşler birbirinden habersiz ortak malları satamaz.
Tapuda 2 imza istenir.
Nişanlıyken para destegı verıp ev alıosanız senın uzerıne olsun. Nıkahtan sonra alınan mal ıkı kısıye aıttırMerhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
Şerh koydurursa diğer taraf, satışı izinsiz gerçekleşmez. Ortak konut şerhi düşürür, üstüne olan eş boyle bir durumda diğerinden habersiz satış yapamaz.Ortak derken? Tapu ortak yapılmasıysa kimin üzerinde ise evli iken satabilir eşten imza istenmiyor. Benim üzerime olan evimi arabamı sattığım zaman eşten imza istenmedi ki evli iken almıştık evi de arabayı da
Tabi ki aile konutu şerhi ayrı. Ya da boşanma durumu var avukata verirsin mal kaçırma olmasın diye şerh konur.Şerh koydurursa diğer taraf, satışı izinsiz gerçekleşmez. Ortak konut şerhi düşürür, üstüne olan eş boyle bir durumda diğerinden habersiz satış yapamaz.
Bir sürü konusu var ve her konuda annem şunu istedi annem bunu şart koştu yazıyor. Annesi başlık parası diye tutturan vermezseniz de her masraf sizde diyen biri olduğu için millet malını korumak istiyordur. Erkek tarafının aklı varsa bu kadınla dünür olmazlar.Konu sahibi yeterli açıklama yapmamış..ev neden nişanlılık döneminde alınıyor? Benim anladığım,erkeğin ev alacak parası var ve evlilik öncesi kendi evini almak istiyor.. Bunun doğru ya da kırıcı birşey olup olmadığı herkes için farklı olabilir..
Sen hiçbir şey koymayacak misin bu eve? Öğrenci misin öyle yazmışlar, ne acele ediyorsun evlenmek için önce kendi paranı kazanmayı dene. Ailesi alacak yani nişanlın hikaye, tapuya ortak olmayı beklemen doğru değil bir katkin yok çünkü. Annen de aç gözlü dinleme onu. Başlık parası işi doğru ise daha ailene karşı çıkmıyorsun evlenince nasıl olacak bu iş? Ben mal miyim diyemedin mi annenlere?Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?