Ne bileyim onunla uğraşmak da zorEğer evin masrafını üstüne düşen mirasın tamamıyla çıkardığın kanıtlı olursa o konuda eş kişisi hak sahibi olamıyor. Ama mirasın üstüne katkısı olursa koyduğu kadar hak sahibi oluyor. Yani her halukarda mirasçının hakkı yenmiyor
Yani mesela bi gayrimenkul sattın diyelim. Hesaba geçen parayı başka bi bankaya aktarmadan aynı hesaptan ödeme yaparsan hesap hareketlerini takip edip kanıtlamak çok kolay. Benimde eşime çok miras var. Ama söz hakkım olmadığı için varmış gibi hissetmiyorum yoklar benim gözümde. Birlikte seçip birlikte emek verdiğimiz bi evin manevi değeri başka olur anlıyorum.Ne bileyim onunla uğraşmak da zor
Ev alırsak kendi emeğimizle alalım istiyorum
Diğerleri de varsın oğluma miras kalsın
Kesinlikle öyle.Yani mesela bi gayrimenkul sattın diyelim. Hesaba geçen parayı başka bi bankaya aktarmadan aynı hesaptan ödeme yaparsan hesap hareketlerini takip edip kanıtlamak çok kolay. Benimde eşime çok miras var. Ama söz hakkım olmadığı için varmış gibi hissetmiyorum yoklar benim gözümde. Birlikte seçip birlikte emek verdiğimiz bi evin manevi değeri başka olur anlıyorum.
Aynen öyle şu anda her şey eşimin arabası eşimin evi. Benim bişeyim yok. Yani şimdi bile bana söz hakkı veriyo ama bana doğru gelmiyo. Babasının büyüklerinin çalışıp didindiği şey beni ilgilendirmiyo kiKesinlikle öyle.
Mesela eşim arabasını evlenmeden önce almıştı. Hep eşimin arabası diyordum hiç sahiplenmedim. Şimdi arabayı değiştirdik ve artık o "arabamız" oldu
Allah bana senin gibi gelin versinAynen öyle şu anda her şey eşimin arabası eşimin evi. Benim bişeyim yok. Yani şimdi bile bana söz hakkı veriyo ama bana doğru gelmiyo. Babasının büyüklerinin çalışıp didindiği şey beni ilgilendirmiyo kiumarım bi gün bizimde bi arabamız olur bende aynı şekilde hissediyorum
Hiç uğraşma, yok şu tadilatı yaptık, buna katkım oldu diye talepte bulunabilir yine. Yıllarca mahkemelerde uğraşır durursun.Ne bileyim onunla uğraşmak da zor
Ev alırsak kendi emeğimizle alalım istiyorum
Diğerleri de varsın oğluma miras kalsın
Aynen öyle, değmez.Hiç uğraşma, yok şu tadilatı yaptık, buna katkım oldu diye talepte bulunabilir yine. Yıllarca mahkemelerde uğraşır durursun.
Şöyle diyebilirsin: anne evin yarı parasını çıkar götürüp söyleyeyim tapunun yarısı üstüme olsun diye. Neden olmasın dimi? Annen de kabul edip para verirse ortak yapın çok güzel olurBen değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Iki kişi değil daha fazla kişi üstünde olur.Merhabalar iyi akşamlar.. Bir konu hakkında tekrar geldim bu sabah annem ile konuşuyordum inşallah yakın zamanda düğünüm olacak ayrı bir eve geçeceğim ayrı bir memlekete.. annem diyor ki ev alındığı zaman tapusu sadece eşinin üzerinde değil senin de üzerinde olsun ne olur ne olmaz diye.. bende dedim anne gerek yok sadece onun üzerinde olsun falan bana kızdı hayır dedi sen söylemesen ben söylerim dedi bende halen bu konuyu nişanlım ile konuşmadım aklım karıştı nasıl davranmalıyım acaba?
HayırKredi falan mı çekecek nisanliniz almak için?
Kredi falan mı çekecek nisanliniz almak için?
Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.Iki kişi değil daha fazla kişi üstünde olur.
Evlenmeden once alinacaksa ve sizde para koyacaksınız annenizin dediği mantıklı
Annem hiçbir şeyi kabul etmiyor o eve benim bir katkım olmayacak ben bunu dememe rağmen yok diyor beni ilgilendirmezŞöyle diyebilirsin: anne evin yarı parasını çıkar götürüp söyleyeyim tapunun yarısı üstüme olsun diye. Neden olmasın dimi? Annen de kabul edip para verirse ortak yapın çok güzel olur
Anneniz çenesini kapamazsa kocasız kalacaksın muhtemelenŞimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
Şimdi şöyle belki tam anlatamadım ama onların ayrı bir evi var zaten şuan kiracı oturuyor o çıkınca nişanlım diyor ki biz geçeriz o eve.. Ben üzərinə bir para vs koymayacağım onların kendi şeysi bende anneme diyorum ki benim bir katkım yok o eve yada belki başka alınacak bir eve vs o yüzden tapu sadece nişanlımın üzerine olsa da olur ama yok bana çok kızıyor sus diyor sende ortak olacaksın diyor sen nişanlına söylemesen ben ailesine söylerim bilmiyorum bu işin içərisindən nasıl çıkacağım anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?