Tapu iki kişinin üstüne de olur mu annem öyle istiyor?!!

Detayları şimdi okudum, hiç katkının olmadığı evin yarısına ortak olmak istersen nişanlın ne düşünür. Benim oğlum olsa ayrılmasını isterdim. O gelini de sevemezdim, derdi para diye düşünürdüm. Ayıp şeyler bunlar ya, olacak iş değil. Sanki sağılacak inek nişanlının ailesi. Annen iyice uçmuş, oksijeni fazla alıyor galiba. Dur demezsen, bu evlilik olsa bile çok üzülürsün ileride. İyice mal alım satımına döner evlilik. Yanlış yollardasın.

Hem ev kendi parasıyla alınacak sende yeni yetme hemen ortak olacaksın 😁 kaynanada hemen gelinimmmm senin hakkındır diyecek öylemi yani ? 10 sene 20 sene evli kalmış biri mi kocasının evine ortaktır yoksa daha evlenmemiş biri mi ? Nikah kıyıldıktan sonra daha ne kadar evli kalacağınız bile belli değil. Diyelimki 1 ay içinde boşandınız evin yarısını almaya gönlünüz razı gelirmi ? Hakkınız mı? Herkes boşanmak için evlenmiyor tabiki ama herşey evlendikten sonra değişebiliyor. Oğlum 1 sene biriyle evli kaldı diye ona evin yarısını vermesini istemezdim açıkçası. Haketmek başka hazıra konmak başka bişey.

Eğer tümünü peşin para ve damadın veya ailesinin kendi birikimleri ile ev alınacaksa tabiki tapu damadın üzerine olması normal. Ama az bir peşinat konulacak sonrasında düğün takılarıyla ve seneler sürecek kredi borcuyla ödeme yapılacaksa o zaman ikinizin üzerine olması gerekir.

3 oğlum var ve bu tarz bir aileden kız alsalar ve böyle bir şey gündeme gelse o evi kendi üzerime aldırtırım, sonra miras gibi geri veririm. O parayı biriktirirken tek başına mı yaptı bunu? Kendi kazancı ile yaptıysa aile evinde neye katkısı oldu? Belki kendi kazancını yatırım yaptı, ailesi cebine harçlığını koydu, ihtiyacını karşıladı veya ev alabilsin diye kendilerde destek oldu.

İkisi evlenip ortak aldılarsa bu beni ilgilendirmez ama hiç katkısı olmayanın birine o evi hibe etmem.

Gururlu, tok gözlü bir gelindir, oğlum bir halt yediyse ve boşanmaya sebep olduysa işte o zaman o evden çıkacak kişi yine oğlumdur. Gelini ve torunu ortada bırakmam.

Böyle aç gözlü kız tarafları yüzünden, erkek tarafını kin ve nefrete sürükleyip sonra kv. Şunu yaptı, kp. Şunu dedi diyorsunuz.

Oğullarım küçük ve harçlıklarıyla bazen bir şey almak istiyorlar. Ee bu çocuğun yine paraya ihtiyacı var. Mesela para biriktiriyor diye başka bir isteği varsa gülüp, hoşgörüp yine biz alıyoruz.

Bu da benzer bir durum. Yine her şekilde aile devrede, ne münasebet?

Yani şuan ev bakıyoruz işte ev olacağı zaman sadece eşin üzerine de olabiliyor ya annem de diyor tek taraflı olmasın ortak olsun.. Nişanlımla bu tapu ev məsələlərini falan konuşmadım daha öncə o yüzden söyləsəm mi diye düşündüm

Ev ne zaman alınacak?
Sen eve maddi katkı sağlayacak mısın?
Nişanlın ev alacak parayı kendi mi biriktirdi? Ailesi mi destek oluyor?

bilmem, sizin babaniz rahat edin diye birikimini verse - siz de evlenmeden önce aldiginiz paralari katsaniz da bir ev alsaniz bu tapuya nisanlinizin adini yazdirmak ister miydiniz?
gercekten soruyorum. ya da erkek kardesiniz nisanlansa babanizla boyle bir yatirim yapmak istese bir kurus katmayacak - çok cok babanizdan istedigi altinlari verecek nisanli kizla ortak olsun ister miydiniz?
evlilik birligi devam ederse zaten bir ömür ev onlarin. ama ya bosanirlarsa? ki tuik verilerine gore boşanmaların %32,7'si evliliğin ilk 5 yılı içinde olurmus. yani böyle gereksiz bir bonkörlüğü kim yapmak ister ki?
sen babanın ve genclik yilllarinda kendinin biriktirdiğin emeginin yarisinin iki yil sonra bosandigin esine gitmesini ister miydin?
Hayır bide boşanmayı geç nişan da atabilirler yani. Tek kuruş koymadan tek kuruş da borcun altına girmeden evin yarısı kıza kalacak öyle bir durumda. He çok istiyorsa yarı bedeli kadar krediyi çeksin üstüne kız, ortak tapu yapılsın.

Evet evlenmeden önce alınacak ev.. Bu konuyu acaba nişanlıma açsam mı acaba yoksa ev alındıktan sonra mı konuşsak bilemedim
Evlenmeden önce alınacaksa, parayı karşı taraf veriyorsa kabul etmeyebilir. Evin tapusunu bana yapın demek komik olur . Sizin gibi onlarda bu durumu düşünüyordur. Bir tek anneniz değil yani.
Ama evlendikten sonra kredi çdenecek vs, yada altınlarla kapatılacak bir durumla şi diden alınacaksa böyle bir talepte bulunabilirsiniz

Kendi birikimi olup olmaması önemli değil evlilik her konuda ortalıktır benim dusuncem bu şekilde.
Boşanırken niye hiç para vermemiş kişiler hak sahibi olsunlar? Herkesin mutlu bir evliliği mi oluyor?
Benim üstüme miras mal mülk var, hayatta satıp da ev almam. Alırsam eşimle ortak oluyor. Neden olsun? Olası bir boşanma durumunda mirasımın yarısı neden eşime gitsin? Babamın parası o

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Lafları edip edip annenizin üstüne atıyorsunuz. Eş ailesi umarım neyin içine düştüklerini bir an önce anlar da tanırlar sizi. Hem bir lira vermeyin hem de alınacak eve ortak olun,oldu paşam ya. Hatta aile kendi evlerini dükkanlarını da annenizle sizin üzerinize versin

Ben değil nişanlım və ailesi çünkü ortak çalışma var ama gerçekten bana kızmayın ne diyebilirim ki
Eğer bir gün oğlum sizin gibi bi kız getirirse ayırmak için elimden geleni yaparım
Varsın kötü kaynana desinler
Ayıptır hiç mi utanmıyorsunuz gram emeğiniz geçmeyen evin yarısını isterken

Aynen söyle de nişanı nasıl atıyorlar izle senin abin erkek kardeşin yok mu? Kim neden size nişanlıyken ev tapusu versin. Bu arada evet iki kişi üstüne oluyor ama 2 kere vergi ödeniyor. Bizim mesela ev direkt benim üstüme ama bu eşimin hakkı yok demek olmuyor.
Valla şaka gibi gerçekten 😁Eşim bile olsa kimsenin kendi imkanlarıyla aldığı eve çöreklenemem.

Eğer bir gün oğlum sizin gibi bi kız getirirse ayırmak için elimden geleni yaparım
Varsın kötü kaynana desinler
Ayıptır hiç mi utanmıyorsunuz gram emeğiniz geçmeyen evin yarısını isterken
👏🏻👏🏻👏🏻Bugün de başkalarının adına utandık çok şükür 😞Başkasının hakkına göz koymaktır bu .Utanç verici

👏🏻👏🏻👏🏻Bugün de başkalarının adına utandık çok şükür 😞Başkasının hakkına göz koymaktır bu .Utanç verici
Eşim bana böyle bir şey teklif etse yerin dibine geçer hayır o ev senin benim ne hakkım var ki derdim
İnşallah çocuk ve ailedi gözlerini açar da bu emek hırsızlarından kurtulur

Eşim bana böyle bir şey teklif etse yerin dibine geçer hayır o ev senin benim ne hakkım var ki derdim
İnşallah çocuk ve ailedi gözlerini açar da bu emek hırsızlarından kurtulur
Aynı şekilde düşünüyorum kesinlikle 👍Adamın kendi imkanlarıyla aldığı evde ne hakkım olabilir.Hırsızlık resmen başka bir şey değil

Boşanırken niye hiç para vermemiş kişiler hak sahibi olsunlar? Herkesin mutlu bir evliliği mi oluyor?
Benim üstüme miras mal mülk var, hayatta satıp da ev almam. Alırsam eşimle ortak oluyor. Neden olsun? Olası bir boşanma durumunda mirasımın yarısı neden eşime gitsin? Babamın parası o
Eğer evin masrafını üstüne düşen mirasın tamamıyla çıkardığın kanıtlı olursa o konuda eş kişisi hak sahibi olamıyor. Ama mirasın üstüne katkısı olursa koyduğu kadar hak sahibi oluyor. Yani her halukarda mirasçının hakkı yenmiyor

Back
X