• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanrım neden biz..?

Bi cümle kurmuşsunuz anne babasına o kadar ağlamamıştır diye bi ite ağlamış kısaca isterseniz kaba bulun anne babasına o kadar ağlamayacak bi köpeğe ağlayacak valla köpek kadar değeri yoksa anne babanın boş bu dünya. Sinir oldu o lafa anne babayla kıyaslanırmı bi köpek acısı.

Bi cümle kurmuşsunuz anne babasına o kadar ağlamamıştır diye bi ite ağlamış kısaca isterseniz kaba bulun anne babasına o kadar ağlamayacak bi köpeğe ağlayacak valla köpek kadar değeri yoksa anne babanın boş bu dünya. Sinir oldu o lafa anne babayla kıyaslanırmı bi köpek acısı.

Kaba bulmadım insanlık dışı buldum açıkçası anlamıyorsanız irdelemeyinde rica ediyorum..
Ayrıca ağlamakla ölçülmüyor değer..

Son düzenleme:
sen 9 ay karınnda taşıyan büyütmek için ne sıkıntılar çeken anne babasını bi köpekle kıyaslarsan bu cümleyi duyuncada kızmayacaksın yarın anne ol senide görürüm bi köpekle kıyaslanınca valla evladım olupta bana köpekten az ağlayacaksa olmasın allah korusun.

sen 9 ay karınnda taşıyan büyütmek için ne sıkıntılar çeken anne babasını bi köpekle kıyaslarsan bu cümleyi duyuncada kızmayacaksın yarın anne ol senide görürüm bi köpekle kıyaslanınca valla evladım olupta bana köpekten az ağlayacaksa olmasın allah korusun.

Bu cümleyi kendisi kurdu ben kıyaslamadım..
Sevgilim yapısı gereği ağlamaz üzülür ama belli etmez ben burada nasıl bir travma yaşadığımızı anlatmaya çalıştım beraberce..
Ve tanrı bile ölmeden yargılamazken siz kim oluyorsunuz ?
Sizin gibi kalpleri taşlaşmış insanlar 'bir köpek' der..
Onlar bizim yavrularımız evlatlarımızdı..
Lütfen daha fazla kin kusmayın burada lakin takatim yok acım büyük..

Ne deyim başın sağolsun helvasını yaparsan geliriz:)) ruhuna fatiha okumamızı istermisin :))ben taşlaşmış felan değilim sen abarttığının farkında değilsin bence dünyada hergün binlerce insan ve canlı ölüyor er yada geç herkes ölümü tadacak ayrıca benim hayvan sevgime laf etme anamdan babamdan üstün tutmam ama bi karıncayı ezmeyecek kadarda vicdanlıyımdır.

Ne deyim başın sağolsun helvasını yaparsan geliriz:)) ruhuna fatiha okumamızı istermisin :))ben taşlaşmış felan değilim sen abarttığının farkında değilsin bence dünyada hergün binlerce insan ve canlı ölüyor er yada geç herkes ölümü tadacak ayrıca benim hayvan sevgime laf etme anamdan babamdan üstün tutmam ama bi karıncayı ezmeyecek kadarda vicdanlıyımdır.

Merak ediyorsanız cenaze töreni düzenledik ruhuna fatiha da okuduk..
Ve konu komşuya yemek dağıttık herkes benim gibi yaşamak zorunda değil ..
Siz gerçekten ya laftan anlamıyorsunuz ya da gerçekten taşlaşmış bir kalbiniz var kimseyi kimseden üstün tuttuğumuz yok..
Atladığınız nokta şu ki anne babası eceliyle ölmüş..
Fakat o yavrucaklar bizim sorumluluğumuzda idi..
Ve bende anneme şu cümleyi kurdum cenazesinde: 'Babam öldüğünde bukadar acı çekmemiştim!'...
Çünkü o bize muhtaçtı..
Kader değildi alın yazısı değildi..
İhmaldi!!

Hayvanlari sevmeniz, sahiplenmeniz cok guzel
Ancak kayiplarinda erkek arkadasinizin kafasina sikacagini!!! soylemesi hic saglikli degil
Durust olmak gerekirse bana biraz nasil diyeyim tuhaf geldi anlattiklariniz

Sorma bende hayvanları çok severşm :21:ama konuyu okuyunca ilk başta çok uzuldum ama sevgilisinin başına sıkma durumuna istem dışı koptum yahu :52:

Hayvanı olmayan anlamaz, kasımda ben de sekiz aylık kurdumu kaybettim kaç gün ağladım :((( çok üzüldüm size de.

Hayvanı olmayan anlamaz, kasımda ben de sekiz aylık kurdumu kaybettim kaç gün ağladım :((( çok üzüldüm size de.

Ah canım başın sağolsun seninde gerçekten çok gülünç insanlar var yaşamayan bilemez...:50:

Allahım çokta sevimliler ya cinsin resimlerine baktım şimdi de.
Başınız sağ olsun. Himaye altında olupta ölmesi çok koyuyor insana. Bebeğin gibi büyük bir sorumluluk alıp bakıyorsun ona avuçlarından kayıp gitmesi...
Hayvan sevgisi olmayan, kalbi kin dolu insanlar anlamaz bu duyguyu.
Tekrar başınız sağ olsun.

Sorma bende hayvanları çok severşm :21:ama konuyu okuyunca ilk başta çok uzuldum ama sevgilisinin başına sıkma durumuna istem dışı koptum yahu :52:

Söyleyecek söz bulamıyorum allah ıslah etsin gerçekten bizim içimiz pare pare birde utanmadan koptum diyorsunuz şeytan azapta gerek ama siz şeytan kadar asil bile olamazsınız...

Allahım çokta sevimliler ya cinsin resimlerine baktım şimdi de.
Başınız sağ olsun. Himaye altında olupta ölmesi çok koyuyor insana. Bebeğin gibi büyük bir sorumluluk alıp bakıyorsun ona avuçlarından kayıp gitmesi...
Hayvan sevgisi olmayan, kalbi kin dolu insanlar anlamaz bu duyguyu.
Tekrar başınız sağ olsun.

Çok teşekkür ederim sedulu sizin gibi insanların hala var olduğunu bilmek tek tesellim..:31:

Sadece acımı bir nebze olsun hafifletmek için yazıyorum belki daha da körükleyecek hiç birşey düşünemiyorum..
Erkek arkadaşım doğum günümde köpek aldı bana bilenler biliyor..
Neyse kızımızı almak için 9 saatlik yol teptik tayland a gittik kızımızı aldık geldik tr ye..
Tr de safkan olmadığı ve ilerde sorun yaşamamak içindi tüm bunlar ve tabiki aracımız veteriner bir türktü..
Eve getirdik fakat kızımız ishaldi yol stresi falan dedik veterinerede götürdük aşı kartı kimliği pasaportu hepsi var doktorda ona bakarak yol stresidir dedi..
Sonra önceden planlanmış bir programımız vardı adanaya gittik görümceme,
Orda veterinere götürdük yine vs..
Bütün evi kontrol ettik ama görümcem çamaşır yıkamış deterjanı unutmuş yerde biz geldikten sonra açmış makineyi oyüzden göremedik yani ..
Deterjan yediğini sandık iyice fenalaşınca..
Kusmaya falan başladı sürekli bir lokma mama yemiyordu su içemiyordu..
Erkek arkadaşıma halini hiç beyenmiyorum dedim kahvaltıya gidicektik o sabah kucağımdaydı yere koydum yürüyemedi gözleri dönmeye başladı krize girmek üzeriydi veterinere gittik apar topar hepimiz iki göz iki çeşme serum takıldı ama ölüydü yani orada doktor falan yaşamaz dedi..
Serumdan sonra canlandı baya oyunlar oynuyorduk vs.
Ben kalmak istemedim eve dönelim dedim sanki fısıldıyorlardı bana öleceğini..
Döner dönmez yine vet. getirdik yolda kustu sürekli yine kritik 3 günü var bu günü atlatırsa sorun olmaz dedi dr.
O gece her gece olduğu gibi bebeğimi koynumda uyuttum bi babasının kollarındaydı bi benim..
Haftalardır iş dolayısıylada uyuyamamıştım pek zaten uykuyu sadece yaşamak için uyurum tüy gibi hafiftir yani yarım saat ya uyumuşumdur ya uyumamışımdır o gece erkek arkadaşımda aynı şekilde dalmışız..
Göğsümün arasındaydı sırt üstü uyuyordum oracıkta ölmüş bebeğim..
Uyku sersemi sürekli kontrol ediyorum konuşuyorum onunla falan elimi yalardı ısırırdı saçlarımı çekiştirirdi şok geçirdim heralde o an..
Sadece benimkini yavaşça dürtüp hayatım bebeğimiz melek oldu galiba diyebildim ondan sonrasını pek hatırlamıyorum..
Sarılıp saatlerce ağladık hıçkıra hıçkıra sevgilimle..
O ki annesinin babasının cenazesinde ağlamayan adam..
Kızımız ablasının yanına gitti aşkım ablası onu korur diyebildi sadece..
Danua'sı varmış önceden zehirlemiş insan görünümlü bir yaratık..
Tabutunu hazırladık içine onlarca gül deniz kabukları en sevdiği oyuncakları koyduk..
Bir de bizim kokumuz olmadan uyuyamazdı rahat uyusun diye üstümüzden t-shirleri çıkarıp kapattık tabutunu..
2 - 3 saat uzaklıkta bir kanyona gömdük..
Perişanız ..
O gün benim halime dayanamadığını ve böyle ağlamaya devam edersem kafasına sıkacağını söyledi..
Hangisine ağlayayım bilemedim..
Bu benden habersiz bizim aracıyı aramış acil bizim kızımıza benzeyen bi köpek istemiş..
Bana söylediğinde istemiyorum ben gelmesin dedim birşey olursa dayanamam dedim..
Ama bir yanımda istiyordu çünkü çok ihtiyacım vardı o canın sıcağına oda farkındaydı acım dayanılmazdı..
Gece tr ye geldi aldık havaalanından ama aynısı resmen allahım nasıl yaratmış inanamadım herkesin içinde hönküre hönküre ağladım oğluşumuza sarılıp..
Ve yine aynı belirtiler ishal kusma vs..
Ödüm patladı aradık ilgili kişiyi aynı belirtiler var biz gönderelim bunu ölürse dayanamayız dedik..
Sonra kıyamadık göndermeye veterinere götürdük..
Pasaportuna aşı kartına vs. baktı..
Biz hiç aşıları olmamış gibi davranalım dedi ki bukadar küçük köpeğe bukadar aşı yapılmaz dedi..
Aradık tekrar biz size söylemedik mi yurt dışından çıkarmak için bu aşılar parazit tedavisi bile başlamadı dedi..
Biz şokkk!!!:53:
Hayır ısrarla tayland a gittiğimizde de sorduk hiç köpek beslemedik değil yani bize yapıldı dediler..
2 gündür oğluşumuz da klinikte gözetim altındaydı sara krizlerine giriyordu..
Tahminen gençlik hastalığı ama ne hikmetse kardeşlerinin hiçbirinde yok yada daha önce böyle bir sorun yaşayan kimse..
Karşı taraf fazlasıyla mahçup ne parası ne pulu ben sadece yavrularıma acıyorum..
Bu gün de oğlumuzu kaybettik ablalarının yanına gitti melek oldu..
İnanın bunları neden yazdığımı da bilmiyorum elimizden gelen herşeyi yaptık ama acımız çok büyük..:14::14:

Ay canım inanmıyorum ya nekadar kötü bi durum yaşamışsın bide konuşmuştuk bişey olmaz diye :14::14::14::14::14:

Merak ediyorsanız cenaze töreni düzenledik ruhuna fatiha da okuduk..
Ve konu komşuya yemek dağıttık herkes benim gibi yaşamak zorunda değil ..
Siz gerçekten ya laftan anlamıyorsunuz ya da gerçekten taşlaşmış bir kalbiniz var kimseyi kimseden üstün tuttuğumuz yok..
Atladığınız nokta şu ki anne babası eceliyle ölmüş..
Fakat o yavrucaklar bizim sorumluluğumuzda idi..
Ve bende anneme şu cümleyi kurdum cenazesinde: 'Babam öldüğünde bukadar acı çekmemiştim!'...
Çünkü o bize muhtaçtı..
Kader değildi alın yazısı değildi..
İhmaldi!!

Bir hayvan sahibi olmak hem çok güzel hem de çok zor.
Güzeller güzeli kanaryam öldüğünde cok uzulmustum, toprağa kendim gomdum, etrafına taş dizdim basılmasın diye aklıma geldikçe hala burkulur içim bu ayrı bir konu.

Ama tepkileriniz hem abartılı hem de adaba aykırı.
Önce konu başlığı direkt olarak isyan cümlesi ki çok daha büyük sıkıntılarla boğuşan insanlar dahi bu cümleyi kurmaktan imtina ederler.
Bir diğer konu, ruhuna fatiha okumak. Hayvanlar bizim gibi değillerdir. Onlara cennet ya da cehennem yoktur. Dini sorumluluk taşımazlar. Bu nedenle hayatini kaybeden bir hayvancagizin ardindan fatiha okunmaz.

Üzücü olduğunu biliyorum
Bir hayvana bağlanmak ve onu kaybetmek ne demektir biliyorum
Ama bu bizlere Adab dışı davranma hakkı vermiyor.

Ayni üzüntüyü bir daha asla yasamamaniz dileği ile...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O kadar sevimlililer ki , elinizden kayıp giderken yaşadığınız acıyı ve çaresizliği anlayabiliyorum :((
Pershepon Tayland'dan getirtmek yerine Türkiye dede var bu cinsin yavrularından acaba buradan mı edinseniz yırtdışından gelen yavrularda genelde bu tip sıkıntılar oluyormuş
Hatta buradaki petshoplarda da aynı tip sıkıntılar var
Yetiştiren çiftlikler var artık oradanbaksanız aynı acıyı tekrar yaşamasanız

Neden yurtdisindan hayvan satin aldiginizi anlayamadim. Hayir bence hayvansever degilsiniz. Bu yaptiginiz sadece abartili ve simarik davranislar. Barinaklarda sahiplenilmeyi bekleyen onca hayvan varken hayvanlara resmen iskence cektirmissiniz ordan oraya..

Şu abartı diyenleri anlamıyorum arkadaş herkes sizin gibi düşünmek zorundamı size saçma gelen arkadaşımın en büyük derdi olabilir buraya acilll eyvahlar içinde okadar açılan saçma konu varken bi bebeğim öldü diyenmi sizi rahatsız etti :19:

Back