Tanışma + Kız İsteme + Söz + Nişan HEPSİ BİR ARADA ! Napıcam ben :(

Arkadaşlar selamlar. Erkek arkadaşımla 8 aydır beraberiz. 7 Nisanda EVDE Nişan yapmayı planladık. 3 gün öncede alyanslarımızı aldık.

Annesi ve babası vefat etmiş. 2erkek kardeşi 1 ablası var. İstemeye gelirken dayısı ve yengesini getirecekmiş beni istesinler diye, ablası ve eniştesi, belki diğer erkek kardeşiyle eşi de gelir.. Ben erkek kardeşiyle dışarıda bir çay içimlik ayak üstü tanışmıştım, ablasına da kahvaltıya gittik o sekilde tanıstım. Annemle hiçbirisi tanışmadı henüz. Annem sadece erkek arkadasımı tanıyor.

O kadar çok sorum var ki nereden başlasam bilemedim..

1) Erkek arkadaşımla aramda 16 yas fark var. Ve önceki evliliğinden 15-16 yasında bir kızı var. Bu arada ben 28 yasındayım, erkek arkadasım 44 yasında. Bu duruma annem kızıyor, sadece yaş faktörü de değil, eğitim, maddi durum vs her konuda ben üstün durumdayım. Mesela ben 2 üniversite btirdim, üstüne yüksek lisans yaptım, erkek arkadaşım ilkokul mezunu. Annemin pek tasvip etmediği bir durum ama bana hiçbir zaman karışmaz, sadece yorum yapar, üzülürsün der, yaşa tecrübe et der. Geçen gün kız kuzenime de erkek arkadasımın yasından ve kızı olduğundan bahsettim "Deli misin kızım sen" dedi.. Çok moralim bozuluyor... Annem diyor ki istemesinler gidip direkt evlenin, istemiyorum benden gelip istemelerini dul çocuklu adama diyor. Git erkek kuzenini çağır ondan istesinler diyor. Öyle olsa da erkek kuzenim yani abimle erkek arkadaşımın yaşları birbirine yakın, soracak yaşını, kuzenim bozulacak muhtemelen. OOOOFFF OFFFF ! İsteme esnasında bizim aileden birisi ters bir hareket ter bir söz kullanacak diye çok korkuyorum, geriliyorum. Ailemden birilerini nişana çağırmaya korkuyorum erkek arkadaşımı eğitimsiz, cahil bulacaklar, yaşını büyük bulacaklar, çocuğu olduğunu öğrenip durumdan hoşlanmayacaklar diye nişana sadece arkadaşlarımı çağırıcam gibi görünüyor.

2) Tanışma, kız isteme, söz, nişan hepsi bir arada halletmek istiyoruz çünkü biz nikah günümüzü alalı 3 ay oldu. Kısmetse 7 temmuzda evleniyoruz. 7 nisanda da nişan yapalım dedik. Şimdi sorum şu; nişan öncesi ya da sonrası fotoğraf çekimi yapacağız anı kalsın diye, ben lacivert bir abiye aldım, sonuçta fotoğraf çekimi yapılırken ve yüzükler takılırken basit birşey giymek istemiyorum. Aşırı abartı bir kıyafet değil ama evde giyilecek gibi de değil sanki. Kuyruklu tuvalet sonuçta.. Evde kahve dağıtırken nasıl giyeceğim bilmiyorum. Acaba geldiklerinde karşılarken ve kahve dağıtma sırasında farklı kıyafet olsa, onlar beni isterken ben gidip üstümü değiştirsem de yüzük takma, nişan pastası kesme olayları sırasında bahsettiğim abiyemi giysem nasıl olur sizce ? Bir arkadaşım öyle yapmıştı, acaba ben de mi öyle yapsam. Erkek arkadaşımın ailesi biraz daha mutasıp. Kıyafetimde yırtmaç olması, kıyafetin biraz ağır kaçması falan onları etkiler mi bilemedim. Gerçi erkek arkadaşım kıyafeti gördü ama birşey söylemedi, gerçi üzerimdeyken görmedi.. Hatlarımı çok belli ediyor ya bilemedim...

3) Erkek arkadaşımın yaşı ve daha önce evlenmiş boşanmış, çocuklu olması dolayısıyla çekiniyorum hem kıyafet hem nişan masası ve süslemesi konularında.. Saçma olabilir diye düşünüyorum.

4) Gidişat nasıl olacak bilmiyorum. Gelecekler içeriye buyur edip salona alacağız, sonra heralde tanışırlar bir fasıl.. Sonra kahve mi dağıtılacak, yoksa önce isteme mi olacak. Ardından isteme sırasında ben orada olacak myım bilmyorum. Orada olmasam iyi olur çünkü yüzük öncesi kıyafet değiştirmek istiyorum. Yüzükler takıldıktan sonra mı nişan pastası keseriz onu da bilmiyorum...

5) Takı konusu, bohça konusu... Biz birbirimize bohça yapmadık, yapmayı da sormadık bile. Bana göre gereksiz masraf... Zaten maddi durumlarımız pek iyi değil. Ama takı bence önemli. Kıza ve ailesine verilen değerin bir göstergesi ve güzel bir hediye olur nişan takısı. Ama erkek arkadaşım takmayacak. Yüzüklere bile para zor yetişti. Daha tektaş almadı, maaşını alınca alacak, zaten 400-600 tl arası birşey olur, pırlanta falan değil.... Ama en azından nişanda bir bilezik takmalı diye düşünüyorum. Annem ve eğer ailemden çağırdığım birileri olursa onlar da bozulacaklar birşey takılmayınca.... Annem diyor zaten, 44lük kart adam 28 yasında genç kızla evleniyor bir de birşey takmıyor diye. of iyice gerildim ya :KK43:

Düşünceleriniz nedir? Siz olsanız ne yapardınız?

Kıyafetim bu kızlar

33593996_0.JPG

ayakkabımda bu

lacivert-cam-kirigi-platform-acik-ayakkabi-5098-10-O.jpg
Sen benim kızım olsaydın çoktan saçını başını yolmustum
okumak cahilligi gideriyormus derler ya sende bakii kalmış
Bazı kızlarımıza rahat batiyo valla kıtlık girdi bekarlara

Allah akıl fikir versin ne diyim git evlende 2 çocuklu kart herifle günü nü gör :işsiz:

Bak canım, aşka saygım sonsuz ama gerek yaş farkı gerek sosyo kültürel farkınız ilişkinizde büyük sorunlar yaratabilir hatta yaratmış baksana daha bir tektaş bile almamış sana. Daha çok gençsin karşına çok daha iyi insanlar çıkabilir.. Çok acele etme iyice düşün evlilik için 8 ay çok kısa bir süre zaten

Şakasın dimi ya lütfen şaka ol. Eğitim farkı çığır açmış gidiyor, yaş desen öyle baban yaşında nerdeyse nasıl duruyorsunuz yan yana merak ettim, cocugu azıcık zorlasa senin yaşına gelecekmiş bile. Yüzük alamama meselesine hiç girmiyorum. Allah aklı selim hareket etmeyi nasip etsin derdiniz ne pardon 28 yasinda eğitimli birisi olarak rahat mi battı anlamadım ben ve inanın çok üzüldüm bunları görememenize. Bu kadar kısa sürede böylesi bir depar neden ?? Karşı taraf baskı yapıyor dimi aman mazallah uyanırsınız ellerinden kacıverirsiniz böyle saf gözü kör birisi nerede çıkacak karşılarına onlar da haklı

Başka erkek bulma ihtimali olmayan biri gibi niye hemen atlıyorsunuz ki..28 yaş nedir daha..2 üniversite 1 yüksek lisans hem de..inanmak çok zor gerçek mi...Tek bildiğim anne lafı dinlemeyen pişman oluyor..hep bunu gördüm çevremde..gerçek ise çok üzülürüm sizin adınıza...

Guzel kardeşim,
Kaç.. Arkana bile bakmadan kaç kaç kaç..
Kurtar kendini..
Dilerim birisi seni silkeleyip kendine getirir. Abiye elbise bu konuda dusunmen gereken ennnn son sey.
Kaç kaç kaç....

Annesine kulak asmiyor...bizi hic dinlemez. En büyük dert organizasyon ve abiye sanki..aboooo diyorum sadece...abooo

Aklını peynir ekmekle mi yedin yahu 44 yaşında çocuklu adam. Bir daha düşün derim canım .

Arkadaşlar selamlar. Erkek arkadaşımla 8 aydır beraberiz. 7 Nisanda EVDE Nişan yapmayı planladık. 3 gün öncede alyanslarımızı aldık.

Annesi ve babası vefat etmiş. 2erkek kardeşi 1 ablası var. İstemeye gelirken dayısı ve yengesini getirecekmiş beni istesinler diye, ablası ve eniştesi, belki diğer erkek kardeşiyle eşi de gelir.. Ben erkek kardeşiyle dışarıda bir çay içimlik ayak üstü tanışmıştım, ablasına da kahvaltıya gittik o sekilde tanıstım. Annemle hiçbirisi tanışmadı henüz. Annem sadece erkek arkadasımı tanıyor.

1) Erkek arkadaşımla aramda 16 yas fark var. Ve önceki evliliğinden 15-16 yasında bir kızı var. Bu arada ben 28 yasındayım, erkek arkadasım 44 yasında. Bu duruma annem kızıyor, sadece yaş faktörü de değil, eğitim, maddi durum vs her konuda ben üstün durumdayım. Mesela ben 2 üniversite btirdim, üstüne yüksek lisans yaptım, erkek arkadaşım ilkokul mezunu. Annemin pek tasvip etmediği bir durum ama bana hiçbir zaman karışmaz, sadece yorum yapar, üzülürsün der, yaşa tecrübe et der. Geçen gün kız kuzenime de erkek arkadasımın yasından ve kızı olduğundan bahsettim "Deli misin kızım sen" dedi.. Çok moralim bozuluyor... Annem diyor ki istemesinler gidip direkt evlenin, istemiyorum benden gelip istemelerini dul çocuklu adama diyor. Git erkek kuzenini çağır ondan istesinler diyor. Öyle olsa da erkek kuzenim yani abimle erkek arkadaşımın yaşları birbirine yakın, soracak yaşını, kuzenim bozulacak muhtemelen. OOOOFFF OFFFF ! İsteme esnasında bizim aileden birisi ters bir hareket ter bir söz kullanacak diye çok korkuyorum, geriliyorum. Ailemden birilerini nişana çağırmaya korkuyorum erkek arkadaşımı eğitimsiz, cahil bulacaklar, yaşını büyük bulacaklar, çocuğu olduğunu öğrenip durumdan hoşlanmayacaklar diye nişana sadece arkadaşlarımı çağırıcam gibi görünüyor.

2) Tanışma, kız isteme, söz, nişan hepsi bir arada halletmek istiyoruz çünkü biz nikah günümüzü alalı 3 ay oldu. Kısmetse 7 temmuzda evleniyoruz. 7 nisanda da nişan yapalım dedik. Şimdi sorum şu; nişan öncesi ya da sonrası fotoğraf çekimi yapacağız anı kalsın diye, ben lacivert bir abiye aldım, sonuçta fotoğraf çekimi yapılırken ve yüzükler takılırken basit birşey giymek istemiyorum. Aşırı abartı bir kıyafet değil ama evde giyilecek gibi de değil sanki. Kuyruklu tuvalet sonuçta.. Evde kahve dağıtırken nasıl giyeceğim bilmiyorum. Acaba geldiklerinde karşılarken ve kahve dağıtma sırasında farklı kıyafet olsa, onlar beni isterken ben gidip üstümü değiştirsem de yüzük takma, nişan pastası kesme olayları sırasında bahsettiğim abiyemi giysem nasıl olur sizce ? Bir arkadaşım öyle yapmıştı, acaba ben de mi öyle yapsam. Erkek arkadaşımın ailesi biraz daha mutasıp. Kıyafetimde yırtmaç olması, kıyafetin biraz ağır kaçması falan onları etkiler mi bilemedim. Gerçi erkek arkadaşım kıyafeti gördü ama birşey söylemedi, gerçi üzerimdeyken görmedi.. Hatlarımı çok belli ediyor ya bilemedim...

3) Erkek arkadaşımın yaşı ve daha önce evlenmiş boşanmış, çocuklu olması dolayısıyla çekiniyorum hem kıyafet hem nişan masası ve süslemesi konularında.. Saçma olabilir diye düşünüyorum.

4) Gidişat nasıl olacak bilmiyorum. Gelecekler içeriye buyur edip salona alacağız, sonra heralde tanışırlar bir fasıl.. Sonra kahve mi dağıtılacak, yoksa önce isteme mi olacak. Ardından isteme sırasında ben orada olacak myım bilmyorum. Orada olmasam iyi olur çünkü yüzük öncesi kıyafet değiştirmek istiyorum. Yüzükler takıldıktan sonra mı nişan pastası keseriz onu da bilmiyorum...

5) Takı konusu, bohça konusu... Biz birbirimize bohça yapmadık, yapmayı da sormadık bile. Bana göre gereksiz masraf... Zaten maddi durumlarımız pek iyi değil. Ama takı bence önemli. Kıza ve ailesine verilen değerin bir göstergesi ve güzel bir hediye olur nişan takısı. Ama erkek arkadaşım takmayacak. Yüzüklere bile para zor yetişti. Daha tektaş almadı, maaşını alınca alacak, zaten 400-600 tl arası birşey olur, pırlanta falan değil.... Ama en azından nişanda bir bilezik takmalı diye düşünüyorum. Annem ve eğer ailemden çağırdığım birileri olursa onlar da bozulacaklar birşey takılmayınca.... Annem diyor zaten, 44lük kart adam 28 yasında genç kızla evleniyor bir de birşey takmıyor diye. of iyice gerildim ya :KK43:

Kıyafetim bu kızlar

33593996_0.JPG

ayakkabımda bu

annen her konuda haklı
annen olsaydım reddederdim seni ciddiyim

saf mısın sen ya

Rumuzun da psikolog

umarım psikolog değilsindir vay halimize
Uzmanlık alanım falan demiş yorumlarda baya bı ınceledım .
Sanırım 2013 yılınd afalan tekrar bir evlilk geçti veya geçmedi bilmiiyorum ama dışarda çekim için baya yorum yapmış.

Kıyafetim bu kızlar

33593996_0.JPG

ayakkabımda bu

Düşüncem şu ki ; Allah kimseyi evladıyla sınamasın, anneciğine sabırlar diliyorum

Herkes gerekeni söylemiş tek söyleyebileceğim 44 yaşındaki adama "erkek arkadaşım" demeniz bile yakışmıyor.
Acele etmemenizi ve önce tanışma kaynaşma işini halletmenizi öneririm.

Benim eşim de benden 12 yaş büyük ben de eşime erkek arkadaşım diyordum :) Ne desin abi mi
Bende bu kısma takıldım 44 yaşında adama erkek arkadaşım demek :S :S
Ne bileyim, bi tuhaf duruyor

Ama normal şartlar altında erkek arkadaşı oluyor :) (Yanlış anlaşılmasın konuya tamamen karşıyım , konu sahibinin gözler kör kulaklar sağır ) ben sadece vasfı konusuna şeyettim :olamaz::KK48:

44 yasında bir adamın evi arabası bankada birikmişi bile olmalı
sen bir bilezik alabilecek mi diyorsun

28 yasındasın ya, yasıtlarınla gez toz takıl hayatını yaşa

44 yasında amcayı ne yapacaksın allah askına

ben senden 10 yas buyugum ,38 yasındayım

bu yasımda ben 44 le evlenmem deli miyim ayol basıma iş alacağım...

sen eceline giidyorsun boşu boşuna evlenıp bosanacaksın

bana göre yaş farkı önemli değil önemli olan o yaşta adamın bir yüzük alacak birikimi olmaması ... aslında onunda açıklaması var çünkü 16 yaşında genç kızı var onun masrafları bi hayli yoruyordur onu ... sen evlenincede kızına bakmaya devam edecek evinden kısıp kızına yollayacak bunuda aklında bulundur .... bana sanki bu adam sana kapaklanmaya bakıyo gibi geldi

Allah size akıl fikir, annenizede sabır versin.
:işsiz:
Aşkın gözü kördür tabirinin çok ilerisinde bu durum. Evde kalmış (!) olmaktan mı korkuyorsunuz? Başka adam mı bulamadınız? 28 yaşında iki üniversite bitirmiş olduğunuza emin misiniz? :işsiz:

44 yaşında adam hani sen 23 filan olursun oda 30 küsür olur neyse ama 40 dan sonraki adamdan yeni evlilikte ne beklersin ki cnmm benimde esimle aramda yaş farkı var ama onun yaşı da gencti bu resmen yaslanmis suan napcan ki koskoca çocuğu var küçük bile değil çocuk o kızlar siziçin kiskanabilir ki herseyden önemlisi kucumsemek asla istemem bir yüzük alacak parasi bile yoksa bu yasta hala bir birikimi olmamissa sen bundan sonra ne gorecenki o adamdan ben direk evlenme diyorummmm bide senin çocuğun olacak senin belki annen yasinda babası olacak

X