Tanıma yoluna girdiğim kişinin ailesine karşı kendimi yetersiz hissediyorum.

Benibanasor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2021
219
121
33
27
Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum :KK43:

Yani cano çocukla bir şekilde uyuyorsunuz ki konuşuyor seninle flörtleşiyor. Seni beğenmeseydi seninle olmazdı zaten, seni yeterli bulup bulmama kararını çocuğa bıraksan? Ayrıca ailen neyse ne ne fark eder Allah aşkına, birlikte mutluysanız ananala babanla dayınla onun diplomasıyla yatağa girmiyorsun ki :KK51:

Senle çocuk eğitim olarak denkmiş işte ne demek onun yanında cahil hissediyorum? Ailelere gelince bu ikinizi de bağlamıyor bence siz birbirinizi istedikten sonra. Sırf okumuşlar diye senin aileni hakir görecek insanlarsa okumuş cahildirler zaten. Önemli olan evlenecek çiftin uyumu sizin aranızda fark olsaydı o zaman sorunlar olabilirdi. Sen de bir gün atanırsın atanamasan bile özelde çalışırsın. Üni mezunu kızsın neden doktorun avukatın ortamına ayak uyduramayasın ya hu sadece okudukları alanla ilgili uzmanlar pembe s.çmıyorlar ya. 😂

Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum :KK43:

Umarım beni hiç kimse yanlış anlamaz ama ülkemizdeki üniversitelerin hallerini biliyoruz. Ben iki farklı üniversite ortamında bulundum. Farklı farklı hocalar gördüm. Şunu çok açıkça söyleyelirim maalesef bizim gibi ülkeler için üniversite diploması sahibi olmak demek eğitim alının alanda gerçekten yeterli bilgiye, eğitime sahip olmak demek değildir. Aileler arasındaki diploma sıkıntısı hiç sorun değil yani. Bunu kafana takma.

Kültür, gelenek farkı ayrı bir şey. Bu ailelerin çocuklarını yetiştirme tarzlarıyla, gelenekleriyle ilgili. Bu da yani bir aile çok moderndir diğeri çok böyle geleneklerine körü körüne bağlıdır o zaman sıkıntı çıkacak bir şey.

Aileler bi nişanda bir düğünde bir araya gelicek zaten. Her iki taraf da hoşgörülü ise anlaşır giderler. Sevgilinizle uyumlu iseniz sırf bu sebepten ayrılmayı düşünmeyin

Bence zorlanirsin,olmaz demiyorum ancak evlenseniz bile bir süre sonra bu fark kendisini belli edecektir.
Tartışmalar belirli kalıpların dışına çıkarak büyümeye devam edecektir.
Zaten en ufak bir anlaşmazlık oldugunda aileler hep kendi çocuklarını haklı gordugu için bu fark gün yüzüne çıkacaktır.
Hiçbir şey olmasa bile senin içinde ukte kalacak.
Fikir ayrılığına bile dusseniz ilk aklına gelen bu olacak.
Şu konuyu açman bile bunu kanıtlar nitelikte.

Bu işler üniversite okumakla olmuyor maalesef. Benim annem ilkokul babam lise mezunu. Eşimin ailesi ilkokul mezunu abisi üniversite ama görebileceğin en cahil insanlardandır kendileri. Hatta bu çocuk nasıl bunların elinde büyümüş diye düşünüyorum çoğu zaman. Oturmasını kalkmasını bilmeyen, görgü kuralı ne haberi olmayan, nerde ne giyileceğinden bile habersiz insanlar.
Olay tamamen kendini geliştirmek ve sosyal çevreye uyum sağlamaktan geçiyor. Yoksa sohbet ederken integral çözmüyorsunuz.

ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti

Kızlar adamın dediğini es geçmişsiniz ne var okuduysa demişsiniz ama bu sözde baya bişi var dikkat edin

Atanmanız kesin değilse bence olmaz cocuğun ve vizyonu belli istediği kadın tipi belli.

Evinin hanımı çocuklarının anası olamazsınız hep çalışmanı beklerler, ben her türlü canımı dişime takıp çalışır atanırım diyemiyorsan vazgeç çünkü ezerler seni, hayatın gerçekleri

Benim annem ev hanımı babam doktora mezunu abimin eşi ev hanımı çalışmasını beklemedi asla, yuvarlanıp gidiyorlar 😉

Bi akrabam atanmadı ana baba öğretmen bi adamla evlendi adam sürekli çalışmamasını sorun yaptı, boşandılar.

Çalışan kadın isteyen adamla ev hanımı olmak istiyorsanız sakın evlenmeyin

Normalde aileler evlenmiyor keyfine bak derim ama yetiştirilme tarzı kendini geliştirme vs farkediyor.
Sevgilinin ailesi benim ailem, senin ailende eşimin ailesi. Kendi ailem zorunluluk olmadıkça eşimin ailesi ile iletişim kurmak istemiyor çünkü yaşam şekilleri, kafa yapıları çok çok farklı. Bayramdan bayrama ararlar o kadar. Eşimle bende denk sayılırız okul vs ama ailemin gözünde çok daha iyilerine layıktim.
Konuşmak istersen özelden yazabilirsin

ailen eğitimsiz olabilir. bu senin suçun değil. önemli olan insan kıymeti bilen görgülü insanlar olması. seni okutmaları bir yerlere getirmeleri. sana maddi durumları az olsa bile mutlu çocukluk anıları vermeleri. sana baskı yapmamaları.

eğer görgüsüz ve kaba nerede nasıl davranmasını bilmeyen insanlar ise örnek veriyorum kız çocukları okumasın kafasında iseler sen onlarsa rağmen okuduysan, seni sürekli ezip özgüvensiz yetiştirdi iseler zaten onlarla çok güçlü bir aile bağın yoktur. sana da kötü davranmışlardır. ne güzel işte evlenip gideceksin. bayram seyran ayda bir iki saat eşin de sen de tahammül edersiniz. yaşlılar diye. bence insan kendi seçemediği şeylerden dolayı üzülmemeli. aileyi biz seçmiyoruz.

Aileleri boşverin siz görüştüğünüz adam çalışan hatun istiyor. Kpss'ye çalışın eğer ataması çok zor bir bölümse veya çalışma gibi bir hevesiniz yoksa şimdiden ayrılın.

Bir kpss ya girin ataninda sonrasini düşünürsünüz aileleri sizin iş ilerler bi kackere yemek buluşması yaparsan taslar oturur yine rahatsiz hissedersen artik yol verirsin yok zaman kaybi olur kpss aile tanışmalari uzun sure beklemem derseniz karar senin

yakın zamanda yakın akraba düğünü oldu. kızla erkek denk sayılır eğitim açısından. ama aileler arasında uçurum vardı. bir taraf aşırı köylü(aşağılamak için değil yanlış anlaşılmasın) kültür eğitim açısından diğer tarafta herkesin maddi durumu eğitim ve kariyeri çok iyidi. kız sorun etmedi. ama aşırı sırıttı düğünde vs. fakat şu an çok mutlular. göze batan bu detayları kazı ve ailesi sorun etmediğinden problem çıkmadı

Herkese çook teşekkür ediyorum ailem gayet hoşgörülü kısıtlamayan kısmayan sevgisini ilgisini esirgemeyen insanlar nişandır düğündür yemeklerde oralarda ortama ayak uydurabilirler tabiki orta maddiyatta insanlar karşı taraf maddi olarak daha iyi durumda bana gelince çalışmak istiyorum hemde çok istiyorum atanırımda ama o bile yetmezmiş gibi geliyor düz memur olacağım çünkü karşı taraf biraz egosuna yenik düşecek insanlar günün birinde denklik mevzusu açılırsa çok üzülürüm. o da bana yaparsın elbet atanacaksın bende öyle geç buldum sende bulacaksın diye destek oluyor ama etrafındaki insanlardan bahsederkende eğitim seviyeleri işlerinide muhakkak belirtiyor onda yüksek dozda özgüven var ben daha pasifim bir şeyi çok iyi bilsem bile biliyorum diye atılamam kendimi hiç yüksekte görmem herkesin seviyesine inerim ortamlara ayak uydururum ama biri bana üstten üstten davrandığında çabuk depresifleşiyorum aslında bu benim kendimi değersiz görmemle ilgili tamamen psikolojik zaten atanırsamda kendim için yaparım geleceğim için ama o etrafımdayken sürekli onu tatmin etmek için yetebilmek için uğraşırsam kendimi sevemem mutlu olamam gibi geliyor ama bir tarafımda onunla olursam hiçbir şeyin önemi yok diyor

Herkese çook teşekkür ediyorum ailem gayet hoşgörülü kısıtlamayan kısmayan sevgisini ilgisini esirgemeyen insanlar nişandır düğündür yemeklerde oralarda ortama ayak uydurabilirler tabiki orta maddiyatta insanlar karşı taraf maddi olarak daha iyi durumda bana gelince çalışmak istiyorum hemde çok istiyorum atanırımda ama o bile yetmezmiş gibi geliyor düz memur olacağım çünkü karşı taraf biraz egosuna yenik düşecek insanlar günün birinde denklik mevzusu açılırsa çok üzülürüm. o da bana yaparsın elbet atanacaksın bende öyle geç buldum sende bulacaksın diye destek oluyor ama etrafındaki insanlardan bahsederkende eğitim seviyeleri işlerinide muhakkak belirtiyor onda yüksek dozda özgüven var ben daha pasifim bir şeyi çok iyi bilsem bile biliyorum diye atılamam kendimi hiç yüksekte görmem herkesin seviyesine inerim ortamlara ayak uydururum ama biri bana üstten üstten davrandığında çabuk depresifleşiyorum aslında bu benim kendimi değersiz görmemle ilgili tamamen psikolojik zaten atanırsamda kendim için yaparım geleceğim için ama o etrafımdayken sürekli onu tatmin etmek için yetebilmek için uğraşırsam kendimi sevemem mutlu olamam gibi geliyor ama bir tarafımda onunla olursam hiçbir şeyin önemi yok diyor
Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor

Kompleksinizi yenerseniz sorun yaşamazsınız. Onların tarafından sorun olsa illa ki belli ederlerdi ayrılmanızı isterlerdi.

Şu evlilik olayının iki kişi arasında değil de komple iki aile arasındaymis gibi algılanıp kabul edilmesi da çok saçma geliyor bana.

Adam seviyorsa bunlara takılmaz ya.
Ama güçlü kadın seviyorum demesi statüye önem verdiğini gösteriyor itici gelirdi bana mesela .
Güçlü kadın demek önemli bir kurumda yönetici olmak demek değildir statü ünvan sahibi olup ezik bir sürü kadın var .
Güç parayla statüyle ölçülmez.
Statüsü yüksek kadın seviyorum diyebilir ama güçlü kadın seviyorum diyemez .
Önce bunu ayırt etsin .
Ne güçlü kadınlar var eşinden dayak yiyen aldatıldıpı halde susan pısan .
Güçlü kadın ekonomik özgürlüğünü kazanır zaten her türlü .kimseye eyvallahı olmaz.
Benim komşu teyze var mesela eşinden ayrılmuş gençliğinde 3 tane çocuk okutmuş kimseye muhtaç olmamış yeri gelmiş temizlikçilik yapmış .ve sonunda bizim siteden ki öyle ucuz bir daire değil evini da aldı .
Bu kadın tanıdığım en güçlü kadın mesela

Kompleksinizi yenerseniz sorun yaşamazsınız. Onların tarafından sorun olsa illa ki belli ederlerdi ayrılmanızı isterlerdi.

Şu evlilik olayının iki kişi arasında değil de komple iki aile arasındaymis gibi algılanıp kabul edilmesi da çok saçma geliyor bana.
Evlenince ailelerde evleniyor diyorlar ya :( Birde muhtemelen ailesiyle aynı şehirde oluruz çok bağlılar birbirlerine gelmeler gitmeler eksik olmaz

Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
Bu yorumunuzdan bahsettiğiniz kişi egosu yüksek övünmeyi seven kendini ve çevresini büyük gören biri gibi geldi. Sanki o çevreye sonradan girmiş afedersiniz görgüsüz insanlar gibi sürekli birilerinden bahsederken mevkisini sıfat olarak kullanması bunu gösteriyor. Değilse bu fark sorun olmayabilirdi ama adamın karakterinden dolayı sorun olabilir

Adam seviyorsa bunlara takılmaz ya.
Ama güçlü kadın seviyorum demesi statüye önem verdiğini gösteriyor itici gelirdi bana mesela .
Güçlü kadın demek önemli bir kurumda yönetici olmak demek değildir statü ünvan sahibi olup ezik bir sürü kadın var .
Güç parayla statüyle ölçülmez.
Statüsü yüksek kadın seviyorum diyebilir ama güçlü kadın seviyorum diyemez .
Önce bunu ayırt etsin .
Ne güçlü kadınlar var eşinden dayak yiyen aldatıldıpı halde susan pısan .
Güçlü kadın ekonomik özgürlüğünü kazanır zaten her türlü .kimseye eyvallahı olmaz.
Benim komşu teyze var mesela eşinden ayrılmuş gençliğinde 3 tane çocuk okutmuş kimseye muhtaç olmamış yeri gelmiş temizlikçilik yapmış .ve sonunda bizim siteden ki öyle ucuz bir daire değil evini da aldı .
Bu kadın tanıdığım en güçlü kadın mesela
Ağzınıza sağlık paraya önem veriyor ünvana önem veriyor gösterişe önem veriyor bende onlar hiç yok hayatımda yaşadığım şeyleri burada anlatamıyorum ama dışardan biri dinlediğinde çok güçlüymüşsün hepsini tek başına aşabilmişsin diyorlar tek sorun ünvanım yok hakim savcı değilim egosunu tatmin edemem. Annelerimizden daha güçlü kadın var mı hayatta her türlü zorluğa yokluğa göğüs germiş güçsüz diyemeyizki onlarada bilmiyorum ego savaşları beni çok üzüyor ben kimseyi kırmadan kendi halinde yaşayıp giden iyi çocuklar yetiştirmek isteyen olaylara dünya hırsı olmadan yaklaşan sevgiyle şefkatle kendi içinde eğlenen gezip tozan bi ip bileklikten bile mutlu olabilen biriyim o öyle değil ben bi simit yerim bi parka o anki huzurdan gözlerim dolar sanki nusrette et yesem öyle doyurmaz beni ama o şekillere önem veriyor resmi klas giyinip kasıntı mekanlarda olmayı tercih eder

Back
X