tamamlamak üzere olduğum çeyizciklerim

ivit :) country davetiye yapacak sabrım olsa kendime yapardım çok basitti aslında da uğraşamam diye yapmadım güzel bi davetiye bulmuştum neysssse artık :)

haftaya evime gidicem bakalım ne alemde özledim evimi daha güzelleri sana olsun canım benim gönlüne göre bir ev bulursun inşallah

amin inşaallah.. şimdi yapacak sabır olmuyor da ilerde hobi olarak yaparsın belki:)

Eylül selam,

Ben "fazla muhabbetin tez ayrılık getireceği"ne inananlardanım..
Anladığım kadarıyla aqualilly gibi değil durumun,yani şu an ev seçme şansın var..
İleride bebeğin olacağını da düşünerek ne altlı-üstlü ne de çok uzak,ikisinin ortasında bir karar vermen en doğrusu gibi geliyor bana..
Bir de gerçek olan birşey var;belli bir saygı çerçevesinde ilişkinin nereye kadar gideceğini sen pekala belirleyebilirsin..
Eğer eşin "müdahale sınırları"nı belirlerse, sana yakın olmaları bir avantaja bile dönüşebilir..
Ben evlendiğimden bu yana kayınvalidemle farklı şehirlerde yaşıyorum,ancak şu anki evim kendi anneme çok yakın ve açık söylemek gerekirse benim için süper bir kolaylık oldu..
Bir de şu var:siz izin verdiğiniz müddetçe hayatınıza başka bir ülkeden bile müdahale edebilirler,benim bu kabusu yaşayan bir arkadaşım var:)ama eşinle ilk başta bir tavır sergilerseniz -birkaç kere deneseler bile- sonrasında size müdahale etme cesaretinde pek bulunamazlar

canım acele etme ya,benim bile hala eksiklerim var..
çok dert ediyordum kendime,dert etmeyi bıraktım artık,çünkü dengem bozuldu,bir de hava çok sıcak burada,bu da insanı çok yoruyor..
girişe o gardrobdaki perdeden çok güzel olur canım,ama onların temizliği nasıl,sökülüp takılması kolay mı,bilmiyorum..
benim de büyük banyom balkon+çamaşır odasına açılıyor,o kapıya bir perde ayarlamam lazım,acaba şu ahşap/bambu storlardan mı alsam yoksa perde mi yaptırsam diye düşünüyorum,karar veremedim...

sizin düğün bizden bir gün önce:)biz de 25 inde düğün yapmıştık:)hatta oğlumu da 25 ağustosta doğurdum:))

katlamalı perde de güzel olabilir bambu stor da güzel olur.

ben adana'dayım şimdi inanılmaz sıcak burası da. depremi hissettiniz mi geçen gün? antalya'daki arkadaşlar hissetmişler korkmuşlar size de çok geçmiş olsun.

sizin düğün bizden bir gün önce:)biz de 25 inde düğün yapmıştık:)hatta oğlumu da 25 ağustosta doğurdum:))

25i cumartesiydi ben de istedim ama tutulmuştu o gün bakarsın ben de düğün günümde doğururum gerçi benim sinsi planlarım var doğumumu ocak şubat aylarına getirip ikinci dönemle yaz tatilini birleştirmek gibi

tabii bunlar hep 3 yıllık kalkınma planlarımın içinde ilk bir iki sene çocuk istemiyoruz

dündü o deprem,ben mağazadaydım,pek hissettim sayılmam..
ama evde olsam belki hissedebilirdim,çünkü deniz eve çok yakın,büyük bir ihtimalle bizim buraları iyi sallanmıştır..
Allah daha beterinden korusun..

günlerin hiç önemi yok canım,ne gün evlenirsen evlen,o gün senin zaten en özel günün oluyor

izmir'de sürekli deprem olurdu ama korkmazdık hiç çünkü orda şiddeti belli bir ölçeği geçmiyor yıkıcı etkisi de olmuyor kemaraltındaki dükkanları yıkmıştı bi keresinde onlar da baya eskiydi zaten. şimdi istanbul'a taşınmak korkutuyor büyük bir deprem riski var diye :/ şükür ki 99 depreminde hiç bir zarar almamış bizimkilerin evi sıva çatlakları dışında. Allah korusun herkesi

Eylül evi nereden tutalım diye sormuş biraz geç kaldım:) Eğer nişanlın senin yanında yer alır seni ezdirmezse yakında bir yerlerde oturabilirsin bence. Benim eşimin ailesi de tüm akrabalar aynı çevrede oturuyorlar ve sabah bir yerde toplanmışlarsa akşam bir yerde toplanabiliyorlar, ama evi yine de o taraflardan bakıyoruz çünkü arkadaşlarında dediği gibi biz sürekli evde oturan insanlar değiliz, çalışıyoruz, bize sadece haftasonu kalıyor. Sen ve eşin sınırı koruduğunuz sürece bence çok etkilemez onlara yakın olmak
İnşallah hepimiz mutlulukla huzurla yaşarız evlerimizde

kızlar benim de bir sorum var, çeyize aldığımız nevresimleri yıkamalıyız değil mi?

ben cuma günü ev yerleştirmeye giddiyorum, kıyafetler, özel eşyalar, havlular, nevresimler artık ev oturulacak hale gelecek kısmetse. daha da düğüne var epey -düğün 24 ağustosta-.

ne dersiniz ben mutfak eşyalarını da yıkayayım diyorum? mutfak dolaplarının içini silip yerleştirmiştik nikaha gittiğimizde ama bulaşık makinası olmadığından yıkamadık hiç birini. annem de boşuna yıkama 2 ay sonra gittiğinde yine yıkaman gerekecek diyor.

nevresimleri de yıkamam gerekir değil mi? öyle yıkmadan sersem ne olur ki? yıkamak neyse de sonra onları ütülemeyi düşündükçe içim sıkılıyor zira :/ yıkarsam da hepsini mi yıkayayım napayım bir akıl verin bana

Canım annen doğru söylemiş, nikah için gittiğinde yıkarsan daha iyi olur, nevresim konusuna gelince de; bence şimdi sadece ilk sereceğini belki bir de sonra ki sereceğini yıkar ütülersin, diğerlerini de kullanacağın zaman yıkar ütülersin zaten her hafta ütü kaderimiz

Merhaba kızlar..

Slm symrne,yazdıkların için çok teşekkür ederim,öyle yaptık ne diplerindeki evi tuttuk ne çok açıldık,ikisinin ortası bi seçim yaptık..
fazla zamanımız da kalmadı,benim öyle nazlanıp ev beğenmeyecek durumum yok,daha gidemedim ist.a,gitmeyi beklersem ne zaman yerleşecek ev,o yüzden netten bi ev bulduk,giidip baktı nişanlım,temiz,güzel ev diyor,tuttuk hayırlısıyla..
hafta sonu gidiyorum inşaallah,geriye tam 2 haftam kalmış oluyor.bu süre içersinde tüm eşyalarımın gelmesi,evin boya-badanası(inşaallah ihtiyaç yoktur),yerleşme,perde halı kalıyor,nişanlım da çalışıyor,inşaallah yetiştirebilirz.dua edin kızlar ne olur..

naptı acaba ev işini 2 güne belli olur diyordu

ben de gidip şu evi tamamen bi yerleştirseydim artık :/

tuttuk canım saolasın,gidersin sen de..insanın içi rahat etmiyor demi,bak sana çok var daha ama yine de böylesin,ay ben napim o zaman ya..süpergirl olmama lazım:)

ne güzel bi tevafuk,Allah analı babalı büyütsün inşaallah..

vay vay vaayy:) ne sinsi planlar çeviriyorsun zümrem:) ben de mi öyle yapsam,iyi fikirmiş:)
ya bişi diyim mi,bizim okuldan bi hoca 2010da atandı,1-2 ay çalıştı,hamile kalmıştı,daha önce düşük fln yapmış,yine rizk varmış,bi rapor aldı daha doğum moğum yok ortada,neyse doğurdu etti hatta geçen okula geldi,tüm kilolar gitmiş gene genç kız gib olmuş düşün artık ne kadar uzun oldu:) sene 2012 yaz mevsimi..kadın hala yok,geldiğinde gene izin aldı..iyiymiş diyorum ben de,utanmayı filan bi kenara bıraktım,mdr yrd.a diyorum ben de mi doğursam napsam,kıyak işmiş filan..
okulu beğenmezsek doğuralım bence aqualilly:))

çok tşk ederim azşekerli,evet dediklerin doğru,bunlar bize bağlı şeyler..
sınırları insan kendisi belirlemeli zaten,ama yine de ben önlem almak istedim,çok yakından tutmadık,hayırlısı olsun inşaallah..

ben yeni aldığım herşeyi yıkarım,bana kokuyormuş gibi geliyor,rahatsız oluyorum..nevresimleri de yıkarım sanırım..
ama bnm zamanım çok dar olduğu için sadece ilk sericeğimi,belki 2.yi yıkar,gerisine karışmam şimdilik..
ama senin daha zamanın var,yine kirlenir tabak çanak,biraz daha bekle cnm.evin toz fln almıyorsa nevresimler hakkında sen bilirsin ne yapıcağını..
bu arada kızlar koca koca nevresimleri sürekli ütüleyemeyiz,o yüzden ilk başta biraz yapar,sonra eşime makul bi dille anlatırım,ütüsüz çarşaflarda yatılmaz diye bi kural yok,hem sıcak hem ramazan geliyor,sürekli terlenir,kirlenir nevresimler,kim uğraşıcak ya aaaa:)

herkes mi 25 ağustosta canım :) ben evleniyorum o zaman kızlar ben de nevresimleri düşünüyordum yıkamak gerekir mi diye hakılsın ayrıca her zaman ütü olmaz yaa

ay hadi hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın. senin düğüne az kaldı di mi bana daha 2 ay var. ben de o zaman sereceğimi yıkayıp ütüleyeyim bir de
yedek bir tane yıkar ütülerim. şimdi gidince kendi evimde kalırım aşağıya inmem. günlük tabak çanağımı çatal kaşığımı bardaklarımı yıkayayım diğerleri kalsın. eve geçince fırsat buldukça yıkarım hepsini.

sizin hoca da iyiymiş maşallah iki senedir yok demek, ücretsiz izin mi aldı acaba? ben de düşünüyorum valla okulda sorun çıkarsa çocuk yapabilirim

canım sana bi şey sorcaktım şimdi biz tercihlerimizi yapınca okula gitmek zorunda değilmişiz. bizim memur mehmet abi sen söyle ben tercih sayfasının çıktısını alır milli eğitime götürürüm dedi. eğer tayinimiz çıkarsa ilişik kesmeye gideriz sadece. sorum şu eş durumu için gerekli belgeleri ne zaman kime vericez? mesela eşimizin sigorta dökümü lazım başka ne lazım bilmiyorum da onları ne zaman vermek icap eder?

ben okula sadece nüfus cüzdanımın fotokopisini verdim değiştirdikten sonra mebbis'de bilgilerimi değiştirdiler, başka da bi belge vermedim vermem gerekir miydi acaba ? yarın arasam mı diyorum mehmet abi'yi yine adam da bıktı benden galiba

cumartesi muhtemelen perde bakmaya gideriz eminönü'ne girebilirsem nete yazarım sana beğendiğim dükkan olursa.

15 gün az değil canım bu arada ya Allah'ın izniyle halledersin inşallah. hayırlısı artık napalım olduğu kadar eksiklerimiz olursa da evlendikten sonra hallederiz artık. benim bir çok arkadaşım halılarını falan evlendikten sonra aldılar.

eylul'ün de dediği gibi hevesimi aldıktan sonra her hafta her hafta nevresim ütülemem ben bekarken bi kere bile nevresim ütülemedim evlenince de anca bir pikem var gelin home bir de çeyiz setim var english home onlara kıyamam herhalde ütülerim diğerleri kusura bakmasınlar artık

herkes mi 25 ağustosta canım :) ben evleniyorum o zaman kızlar ben de nevresimleri düşünüyordum yıkamak gerekir mi diye hakılsın ayrıca her zaman ütü olmaz yaa

olmaz olmaz evet haklısın

yok benimki 30 haziranda nasipse..

Allah razı olsun canım,inşaallah yetiştirebiliriz.ben küçük şeyleri dert etmeyi geçtim,yaşayabilecek kadar eşyam var şükür,gerisini düğünden sonra alırım.
benim derdim en azından evimde perdelerim filan olsun,birkaç halım filan olsun.
çünkü memleketten ailem gelecek ve evi bomboş görürlerse özellikle annem için iyi olmaz,hemen başlar ağlamaya,kızımın parası yokmuş,evi bomboşmuş bana söylememiş diye:)
biraz eve benzesin yani:)işte bazı ark.lar perdenin dikimi uzun sürebiliyor dedi,ondan ben de önce onları halletmek istiyorum.
bir de şu an kiracı var,ctesi çıkıyorlarmış biz de hemen akabinde gidiyoruz zaten,o yüzden tam bilmiyoruz eve badana boya gerekli mi değil mi diye.
inşaallah gerekmez,boşuna vakşt alıcak yoksa o da..
tayin konularına gelince,benim daha resmi nikahım bile yok,o yüzden inan senin bildiğin kadar bile bilmiyorum:)
ama bi ara müdürüme sormuştum,bakarız dedi tayin zamanı,sizin gelmenizi gerektirecek bişi yoksa net üzerinden halledilir,sadece ilişik kesmeye gelirsiniz dedi..
bi de ben nikah izni alıcam inşaallah,onun için de bana şunu dedi:nikahın olduktan sonra evlilik cüzdanı fotokopisini yolla dedi,gel filan demedi.
herhalde biz eşimizle ilgili şeyleri kargoyla okula yollarız,tercihlerde imza tarzı birşey aranmıyorsa sistemden hallederiz,onlar takibini yapar..
yani inşaallah öyle olur da sürekli gitmek gerekmez,çünkü hem sıcak,hem ramazan,hem kilometreler,hem eşimizden ayrılmak..hiç istemiyorum bunu..
emin ol başka yapman gereken birşey olsa onlar söylerdi,onlar da başları ağrısın istemez,uğraşmak istemez..
perde ile ilgili önerin olursa sevinirim canım.
bu arada evet ben de şimdiye kdr hiç nevresim filan ütülemedim,kendimde o gücü kuvveti ve isteği görmüyorum şimdilik:)
zaten serip çekiştirince düz görünür ya aman:)

ilköğretimler allak bullak oldu bu arada okullar 3'er aydan 3 dönem olacak diyorlar. of içim sıkılıyor valla haberleri izlemiyorum ama memurlar neti açıyorum eş durumuyla ilgili bi şey olursa kaçırmayayım diye hiç iyi bi şey okumadım sağolsunlar hep olumsuz hep olumsuz içim şişiyor her defasında.

inşallah ağustos sınavlarına çağırmazlar ya pff

ağustos sınavı derken???

Hayatım boyunca ütüden nefret ettim, Allah'a şükür kendi işimde giyim sorunum yok serbestim, bir tek eşim var onuda ayarlıcam bi şekilde o yüzden nevresim ütülemek hiç bana göre olmadı sadece ilk ikisi yeterli nevresimleri sermeden güzelce çırpıp bi de eşinle ucundan tutup çekiştirirsen ütüye hiiiç gerek yok:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…