Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Valla burada yasak suç vs diyenler olacaktır, doğru da..
Ama ben yaptım ve eşimin telefonuna casusluk programı yükledim. Telefonda konuşma, msjlaşma, whatsap, internet vs tüm kayıtları görebiliyorum.
Ortam ses kaydı da alabiliyorum.
Tüm konuşmalarını karşı tarafta dahil dinleyebiliyorum.
İstediğim zaman komut verip kamerasını bile kullanabiliyorum.
Herşey benim elimde yanı.
Telefonun elinizde 1-2 dk olması yeterli. Bence yükleyin. En azından kafanızda soru işareti kalmaz.

Yasak mi suc mu bilmem de koca bir ayip oldugu kesin. Guvenmiyorsaniz evlenmeyin su adamlarla arkadas. Hatta cocuk da yapmayin. Madem evlenip cocuk veriyosun adama guvenmeyi de bileceksin. Ne demek konusma dinlemek? Valla aciyorum adamlara. Asla ozel alanlari yok. Ben esim telefonda arkadasiyla ailesiyle falan konussa odadan cikarim rahatsiz olmasin istedigi gibi konussun diye. Esim de ayni sekilde davranir ben telefondayken. Kaldi ki siz bir de esinizin ozelini gectim karsi tarafin da ozeline dahil oluyorsunuz. Bence bu cok cirkin bi davranis. Degisik...

Boşanma davasının düşmesi için birkaç yıl çekişmeli devam etmesi ve karşı tarafın istikrarlı bir şekilde boşanmayı kabul etmemesi lazım diye biliyorum ben.
Ki eşinizin karşı çıkacağını sanmıyorum, zira kadınlardan nefret edet hale gelmiş nerdeyse.
eşim karşı çıkıyor ama değişir mi bilmem

Yasak mi suc mu bilmem de koca bir ayip oldugu kesin. Guvenmiyorsaniz evlenmeyin su adamlarla arkadas. Hatta cocuk da yapmayin. Madem evlenip cocuk veriyosun adama guvenmeyi de bileceksin. Ne demek konusma dinlemek? Valla aciyorum adamlara. Asla ozel alanlari yok. Ben esim telefonda arkadasiyla ailesiyle falan konussa odadan cikarim rahatsiz olmasin istedigi gibi konussun diye. Esim de ayni sekilde davranir ben telefondayken. Kaldi ki siz bir de esinizin ozelini gectim karsi tarafin da ozeline dahil oluyorsunuz. Bence bu cok cirkin bi davranis. Degisik...
Size göre ayıp olabilir. Bunun güvenip güvenmemekle de bir alakası yok. Ben eşime güveniyorum ve seviyorum da.
Çünkü canımı emanet edebileceğim ve insanlığına laf edemeyeceğim birisi.. Ama bu yanlış yapmayacağı anlamına da gelmiyor. Çünkü hiçbirimiz mükemmel değiliz.
Özel hayat ya da özgürlük dediğiniz sınırlar; emin olun öyle takip etmekle bozulmayacak kadar geniş olgular..
Eşiniz tlfnla konuşurken yan odaya geçtiniz diye; bu özel hayata saygı olmuyor. Bu kadar basit değil.
Siz kendiniz diyorsunuz çocuk veriyorsunuz diye. Çocuk verdiğim bir adam bu devirde yanlış yollaya girmesin diye takip etmek suçsa; bu benim suçum.
Konuya baksanıza; böyle biranda değişebilen bir eşe sahip olsanız da özel hayat hadi ben boşanıyorum diyebilecek misiniz acaba yoksa birşeyleri anlayıpta karar vermek adına çırpınacak mısınız?

Konu sahibi nasıl delil toplayacak, merakla bekliyorum.
Konunun anlaşılmayan yönleri şu benim için.
-Kayın bu adamı uzun zamandır tanıyor. Elti ve kızları eş sağken de bu adamla araları iyi miydi?
-Kayın ölünce elti ve çocuklar neden bu adamla sıkı fıkı oldular?
-Adam işsiz, güvenilmez görünüyor. elti ve kızlarla samimi, konu sahibinin doğumunda hastaneye gelecek kadar aile içinde ama hiç kimse bu adam hakkında net şeyler bilmiyor. Ve ne hikmetse herkes bu olanları NORMAL karşılıyor.
-Bu adamın ne yaptığı belirsiz ama güçlü bağları olduğu düşünülüyor.
-Konu sahibinin eşi, yengesine ve yeğenlerine "sizin bu yabancıyla bu kadar samimiyetiniz neden?" diye soracağına o da bu üçgene dahil oluyor ve karısını evden kovuyor. Öyle ki öğrencilerine dahi kötü davranacak kadar değişiyor. Ve hala herkese göre tüm bunlar NORMAL.
-Hadi adam tuhaf da konu sahibinin çevresindekiler anormal.

Çok üzülerek söylüyorum eşinizle kız yeğeni arasında bir şey olabilir mi? :KK43: o adam da bunu biliyo dertleşiyolar belki..ben amcama seni seviyorum diye mesaj atmam amcam da bana özlemişsindir diye resim atmaz. Eskiden de böyle samimiydi bunlar? Ya da kız babasıyla da böyle mesajlaşır mıydı?

Size göre ayıp olabilir. Bunun güvenip güvenmemekle de bir alakası yok. Ben eşime güveniyorum ve seviyorum da.
Çünkü canımı emanet edebileceğim ve insanlığına laf edemeyeceğim birisi.. Ama bu yanlış yapmayacağı anlamına da gelmiyor. Çünkü hiçbirimiz mükemmel değiliz.
Özel hayat ya da özgürlük dediğiniz sınırlar; emin olun öyle takip etmekle bozulmayacak kadar geniş olgular..
Eşiniz tlfnla konuşurken yan odaya geçtiniz diye; bu özel hayata saygı olmuyor. Bu kadar basit değil.
Siz kendiniz diyorsunuz çocuk veriyorsunuz diye. Çocuk verdiğim bir adam bu devirde yanlış yollaya girmesin diye takip etmek suçsa; bu benim suçum.
Konuya baksanıza; böyle biranda değişebilen bir eşe sahip olsanız da özel hayat hadi ben boşanıyorum diyebilecek misiniz acaba yoksa birşeyleri anlayıpta karar vermek adına çırpınacak mısınız?
Siz ortada bir şey yokken mi dinliyorsunuz kocanızı böyle? Delil toplar gibisiniz.
Yanlış yola girerse girsin, adım adım takip edip yoldan çevrilmez zaten adam, içinde varsa yapacağını yine yapar. Hiç normal değilsiniz. Evlilik demek tapuyu almak demek değil. Özel hayat evlilikte de var.
Aynı şekilde eşiniz sizi her adımınızda dinlese? Hem de yanlış yola girmeyin diye. Üstelik siz onun görüştüğü insanların da özel hayatının ortasına dalmışsınız. Ortam dinlemesi yapmak suçtur.

Valla burada yasak suç vs diyenler olacaktır, doğru da..
Ama ben yaptım ve eşimin telefonuna casusluk programı yükledim. Telefonda konuşma, msjlaşma, whatsap, internet vs tüm kayıtları görebiliyorum.
Ortam ses kaydı da alabiliyorum.
Tüm konuşmalarını karşı tarafta dahil dinleyebiliyorum.
İstediğim zaman komut verip kamerasını bile kullanabiliyorum.
Herşey benim elimde yanı.
Telefonun elinizde 1-2 dk olması yeterli. Bence yükleyin. En azından kafanızda soru işareti kalmaz.

Sizin yaşadığınız olayla ilgisi var bu yaptığınızın, konunuzu hatırlıyorum ve eşinize güvenmediğiniz için yüklemişsiniz telefonuna casus programını, belli ki içiniz böyle rahat ediyor yoksa normal seyrinde giden bir evlilik için yapılacak birsey degil bu ve kusura bakmayın ama savunulacak tarafı da yok bunun..

Sizin yaşadığınız olayla ilgisi var bu yaptığınızın, konunuzu hatırlıyorum ve eşinize güvenmediğiniz için yüklemişsiniz telefonuna casus programını, belli ki içiniz böyle rahat ediyor yoksa normal seyrinde giden bir evlilik için yapılacak birsey degil bu ve kusura bakmayın ama savunulacak tarafı da yok bunun..
Özelden yazabilirsiniz. Konu ben değilim.
Konu sahibinin konusunu kapatmayalım.
O kadar sayfa yazılmış. Yazık olmasın.

Özelden yazabilirsiniz. Konu ben değilim.
Konu sahibinin konusunu kapatmayalım.
O kadar sayfa yazılmış. Yazık olmasın.
Konu siz değilsiniz ama yaptığınız şeyi siz yorum olarak yazdığınız ve savunduğunuz icin yazdım buraya, özelden yazacak birşey kalmadı :)

ben öğretmenliğinize laf etmedim öğretmen olduğunuz halde bu bilinçsizliğinize anlam veremediğimi beyan ettim. Sizin psikolojinizdeki bir insanın çocuğuma öğretmenlik yapma ihtimalini hala düşünemiyorum
bu size kültürsüz ya bilgisiz öğretmen yaftası vurmaz. seninde çocuğun var sen ister misin?
her neyse.
ben anlatılan ilk avukatın gerçekliğine inanmıyorum açıkçası kulaktan dolma cümlelerin adı bir avukatla görüştüm olmuş. burda herkes esip gürleyince ya gerçekten uyanıp bir avukata gidilmiş veyahut bu da bir düzmece
çünkü sizin kocanızdan boşanmak istediğinizi düşünmüyorum
ama en azından bunu açıkça söyleseniz herkes size ona göre yardımcı olur.

hadi diyelim ki yeğeninin mesajı doğal bir sevgi mesajı hadi bize yanlış çarpıtıldı yahut siz yanlış algıladınız diyelim...
yahu yeğenini alıp alıp bu adama gitmesi kalmalar hastane deyip gitmemeler hala diyorsunuz ki böyle şeyler yapmaz

ben öz dedemin tacizine uğramış bir insanım.
siz bilmem kaç yıldır evli olduğunuz en nihayetinde bambaşka bir ailede büyümüş hayatının sizden öncesi de olan bir insandan bahsediyorsunuz.
hiç mi tv izlemiyorsunuz hiç mi gazete okumuyorsunuz

tutturmuşsunuz eşim yapmaz eşin bunları yapmayacak bir insan olsa sen buraya gelip konu açmazdın ve bunların büyük kısmını yaşamazdın belki imtihanındır Allah yardımcın olsun ama gözlerimi kaparım vazifemi yaparım modundan acilen çıkmalısın

ben sizin o yeğenleri düşündüğünüzü üzüldüğünüzü de düşünmüyorum burada onlarca insan istismar ihtmailnden bahsediyor en ufak bir endişeniz yok ama belki kendi çocuğunuza ALLAH KORUSUN biri şeker verse kim bu der işkillenirsiniz. Diyelim ki kocanız değil de adam yapıyor bunun adı yine İSTİSMAR değil mi veyahut istismar ihtimali değil mi en ufak endişeniz yok tabi sizin çocuklarınız değiller çünkü.

yaşananlardan dolayı kızlardan soğumuş hatta rahatsız oluyor da olabilirsiniz ama insani duygularla baktığınızda düşman çocuğu da olsa bu yaşananlara şahit oluyosunuz bir endişe duymanız gerekiyor.

Konu siz değilsiniz ama yaptığınız şeyi siz yorum olarak yazdığınız ve savunduğunuz icin yazdım buraya, özelden yazacak birşey kalmadı :)
Eski konularıyla çelişince insan hayırdır diyor, değil mi? :)

Açıldığından beri takip ediyorum konuyu, ne yazacağımı bilmediğimden yorum yapmamıştım ama konu çok çok çirkin yerlere gelmiş. Konu sahibi git bir yüzünü yıka aynaya bak ve kocam yapmaz kafasından çık. Koca dediğin ne? Neden yapmasın ki melek mi bu adamlar? Hepimizde bir tane var ve inan ki 20 yılda geçse yapıyor o kocalar.

Genç eğitimli kadınsın, konuyu okurken ben ikiye çatlıyorum sinirden artık sakin kalma

Yani evet , casusluk programını indirdim diye yazdığı ilk mesajı da gördüm birşey yazmadim ama ikinci mesajda güveniyorum ama diyip yapılanı savunulunca yazmadan edemedim :)
İndirebilir. Kendi tercihidir.
Ancak karşı tarafın özelini ihlaldir bu.
Arkadaşımın kocası benim tüm konuşmalarımı dinlese, okusa, habersiz kameramı açsa kan çıkar.

İndirebilir. Kendi tercihidir.
Ancak karşı tarafın özelini ihlaldir bu.
Arkadaşımın kocası benim tüm konuşmalarımı dinlese, okusa, habersiz kameramı açsa kan çıkar.
Elbette indirebilir bu bizi ilgilendirmez zaten ama savunuluncak tarafı yok bunun

Merhaba! Hocam . Bende öğretmenim eşimde öğretmen ve sizle aynı dertten muzdaribiz. Nerdeyse boşanma aşamasına geldik barıştık 3 gün sonra akıl aldığı başka bir öğretmen arkadaşı nedeniyle yine aynı oldu. Eşimde sizin eşinizle aynı özellikte. Merhametli yardımsever ve maalesef diyemesekte safffff... lar. Bu bi gerçek. 3. Kişide suçu aramayalım. Eşlerimizde suç. Ya kayınvalide ya görümce ya da bir arkadaş 7 yıllık evlilikte hep başkaları oldu evin içinde ne yazıkki. Ben çocuk için biraz daha denemeye karar verdim ama boşşşş aksine barıştım diye alttan almış taraf gibi gözüküp o şahıslara laf bile söyletmiyor artık. Yani kader... takmayın derim. İnceldiği yerden kopar. Sakın hacı hocaya da gitmeyin. Saçma şeyler. Allaha şirk koşmak itır. Biz Allah a havale edeceğiz. O herşeyin hayırlısını bilir. Allah yardımcınız olsun.

Bi gün buraya Yazacağım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Yazanları eleştirmezdim ama insan kendi problemini kendi çözmeli, tanımayan insanlar nasıl yardım edebilir ki derdim ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyormuş.oldukça kısa
yazmaya çalışacağım, konuşmasını çok severim de uzatmamak zor olacak benim için☺️
Eşimle mutlu giden bir evliliğim vardı.6.5 yıllık evliyiz.iki çocuğum var.kızımın doğumundan bir ay önce kaynım vefat etti.Babası gibi çok severdi eşim hatta babasından daha çok bile diyebilirim.hamileyim bahanesiyle eşim beni uzak tuttu kendisinden, acısını paylaşmadı.doğumuma on gün kalaya kadar cenaze evindeydik ve hep ağladım.bana bu kadar zor gelmişken onun nasıl ciğeri yanıyordur diye diye kahroldum.
abisinin arlkasaşı , işsiz güçsüz etrafından geçinen yeri yurdu olmayan bir adam var.eşimçok ama çok iyi yürekli bi insan, bu süreçte o adamla yakınlaştılar.eşim bana karşı değişmeye başladı.lohusayım duygusalım ama bu duygusallığı duygu sömürüsü olarak nitelendirmeye başladı.Doğumdan sonraki 6 ayım ağlayarak ve onun eleştirilerini dinleyerek geçti.sonraki aylar kendimi kitaba verdim, kendimi topladıkça evliliğimi de kurtarmaya aramızı düzeltmeye çalıştım.bir şeyler düzelse de o adamla konuştuktan sonra yine soğuk davranıyordu.
Haftanın iki gecesi 2’ye 3’e hatta bazen 4’e kadar o adamla konuşuyor.bazen dinliyorum kadın değil eminim.o adamdan bana, annesigile , yengesi ve yeğenlerine nasıl davranacağıyla ilgili sürekli öğüt alıyor.34 yaşında, ergen değil ama atıyorum yeğeninin gönderdiği yazılarıyla ilgili fikrini bile o adama sorup söylüyor ki kocam Türkçe öğretmeni.(aynı zamanda ben de)
Böyle bi adam değildi, çok merkhametli iyi yürekli bi adam ki hala öyle ama bana karşı değil. O adam kadın düşmanıyım demiş bizimkinin de iki lafından biri siz kadınlar şöylesiniz böylesiniz olmaya başladı.
Bugüne kadar acısına verip hep ben tatlıya bağladım ama bu onda vazgeçilmez olduğu izlenimi uyandırmış.asljnda haksız da sayılmaz, tüm yaptıklarına rağmen hala eskisi gibi olmamızı ümit ediyor dua ediyorum.
Dün yine tartıştık ve tatlıya bağlamaya çalıştım ama o konuşurken çok sertti.ne yapmaya çalışıyorsun dedim, istemiyorsan gideyim yeter artık dedim.git kapı orda dedi ve ilk kez söylemiyor.ben de çıkardım valizleri eşya koyarken kv olmaz kızım dedi(tatil sebebiyle evimizde değiliz).kocamla konuşmaya çalıştı, kocam gitsin dedi kapı orda dedi.kv kızdı, bi silik yüzünden yuvanı nasıl yıkarsın diye,hemen savunmaya geçti kimmiş silik diye annesine bağırdı.
Geceleri o adamla konuşurken dinliyorum, iyi niyetle yaptığım güzel şeyleri bile bambaşka açıdan yorumluyor.
Baştan söylemiştim de mi çok uzattım☺️Daha yazacağım çok şey var da neyse son olarak asıl sorumu sorayım.karşısjnda nasıl dik durabilirim, yaptığı onca şeye rağmen hala gidip sarılmak istiyorum.Kendisi de biliyor bunu daha önce demişti şimdiye kadar soğumadıysan bundan sonra soğumazsın diye.feminist kardeşlerim bi el atın bilir, benim gibi duygusal bi insanı yola getirin☺️
(Herkes yanlış anlamış bi düzeltme yapayım: şeyhlik müritlik ilişkisini aydınlanma, insanları tanıma anlamında kullandı yoksa adamın namaz kılıp kılmadıpını bile bilmiyorum.bu ifadeyi kullanma sebebim de şu: eşimle ikişkimiz başladığında sigarayı bırakmıştı benim bir talebim olmamasına rağmen, sırf sevmiyorum diye.kaç yıl aradan sonra tekrar başladı ve adamla farklı ilçelerde olduğumuz için telefonda haber ediyor ben sigaraya başladım diye)
.
Merhaba! Hocam . Bende öğretmenim eşimde öğretmen ve sizle aynı dertten muzdaribiz. Nerdeyse boşanma aşamasına geldik barıştık 3 gün sonra akıl aldığı başka bir öğretmen arkadaşı nedeniyle yine aynı oldu. Eşimde sizin eşinizle aynı özellikte. Merhametli yardımsever ve maalesef diyemesekte safffff... lar. Bu bi gerçek. 3. Kişide suçu aramayalım. Eşlerimizde suç. Ya kayınvalide ya görümce ya da bir arkadaş 7 yıllık evlilikte hep başkaları oldu evin içinde ne yazıkki. Ben çocuk için biraz daha denemeye karar verdim ama boşşşş aksine barıştım diye alttan almış taraf gibi gözüküp o şahıslara laf bile söyletmiyor artık. Yani kader... takmayın derim. İnceldiği yerden kopar. Sakın hacı hocaya da gitmeyin. Saçma şeyler. Allaha şirk koşmak itır. Biz Allah a havale edeceğiz. O herşeyin hayırlısını bilir. Allah yardımcınız olsun.

X