Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Konu sahibi ilk avukat gorusmesinden tatmin olmadi zaten ve bu kişi bir akrabasiymis belli ki ayip olmasin diye biseyler soyledi ama gecistirdi.

Konu sahibi ikinci avukatla gorustu ve birlikte delil toplama karari aldilar.

Ikinci avukatta yeğenlerin durumunu sakincali buldu ve hukuki surec baslatmak icin delil istedi.

Bu gelismeler ısığinda şu an konu sahibi gözünü acip delil toplamak ve bunlari avukatla paylasmak disinda ne yapabilir?

Bakın sizin yazdıklarınıza istinaden bu çıkarımlarım bulunmakta.
Ben de tek tek vereyim size cevap;
Öğretmenliğinize ısrarla laf etmediğimi belirtmek isterim. Buradaki öğretmenliğinizden kastım bilginiz,birikiminiz,eğitiminiz ve tecrübenizdir. Sonrasında yazdıklarım bu minvalde asla değil çünkü sonrasında yazdıklarım bizzat sizin öğretmenlik dışındaki duruşunuzla ilgili. Bu kadar gözü kapalı olmanız bu durumların sizi soktuğu psikoloji ile ilgili. Bu psikolojideki bir insanın çocuğumun öğretmeni olmasını istemem kusura bakmayın dışlamak değil bu ama kimse istemez. Kendinizde o dönemler çalışmıyordum işime yansımadı demenizle esasında bu görüşün boş olmadığını beyan ediyorsunuz neyse gelelim diğer bölüme.

ben size avukatla görüştüm demenizin altından bir çıkarınız ya da bir kazanımınız olduğunu bırakın dile getirmeyi ima dahi etmedim ancak buradaki bütün bayanlar aynı dili konuşuyor herkes didiniyor kafa patlatıyor en önemlisi zamanlarını hiç tanımadıkları birine ayırıp yorum yazıyorlar. kusura bakmayın ama yazılan her satırda bir emek var herkesin önerilerine karşı hep bir ne yapıcam ben tavrınız bulunmakta ve bu herkesi sıkmakta. 48 sayfadır hala hiçbir şeye ihtimal vermemeniz yapmaz etmez demeniz şunu yapabilirsin denilen her öneriyi ama şöyle ama böyle diyerek yarım bırakmanız konunun en başından beri tavır seyriniz bizi yordu. artık daha hafif tatlı sert yapmaya başladı herkes farkındaysanız? bunlardan bunalıp avukata gittim demiş olabilirsiniz açıkçası ikinci avukat durumunuzu bilmem ama asla ilkine inanmıyorum.

Ayrıca boşanıp boşanmamanız kimsenin sorunu değil burada bile size yardımcı olmak için dedim ki boşanmak istemiyorsanız söyleyin ki ona göre yardımcı olalım size. Çünkü istemediğiniz bir şeyse eğer buradaki yorumlar sizi daha da yorabilir diye. Açıkçası şahsım adına söylüyorum boşanıp boşanmamanız umrumda değil umrumda olan tek şey size yardımcı olabilmek bu yaşadığınız girdapta yanınızda durabilmek diğer tüm arkadaşlar gibi..

Geri kalanını özetliyeyim; daha önce böyle durumlar yaşamamış duymamış olabilirsiniz çevrenizdekiler de hiç böyle bir fikir sunmamış olabilir ama arkadaşım 48 sayfadır aynı şeyi yazıyoruz ilk yorumda afallarsın ne biliyim onuncu yorumda afallarsın hadi elli de afallarsın yahu 400 küsur yorum var burada tavrın hala aynıysa kusura bakma ama ilk mesajlarımdaki düşüncelerim baki.

Yeğenler konusundaki düşüncemin sebebi ise yine bu 400 küsur yorumda bu kızların istismar ihtimalleri söylenirken KOCAM YAPMAZ deyip durmanız. Acaba gerçekten böyle birşey olabilr mi onlar daha çocuk diye bir endişenizi görmememdendir. Ve ne yazık ki düşüncem bu seyirde de devam etmektedir.

Canı gönülden yardım etmek niyetindeyim ama bir kadının bu kadar zor durumlarda ( hele ki bilinçli okumuş eğitim görmüş bir kadının ) kendini önce kendi sindirmesi beni çileden çıkarıyor.
Yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum. Burda kimse kimsenin mesleğine ve aldığı eğitime laf etmiyor. Konu sahibi bir süre görememiş olabilir bu durumu ama bu kadar insan boşa yorum yapmaz düşüncesindeyim ve konu sahibinin bunca yorum karşısında "ya bence öyle değildir, ben öyle dersem beni ayıplarlar" demesi artık benide fazlasıyla sıktı. Ben bu tarz insanları sevmiyorum. Sırf tanıyorum diye " bu adam yapmaz, bu insan etmez" demeyin ya, herkesten herşeyi bekleyin.

Burda mune o kadar anlattı en ince detayına kadar ondan sonra ilk avukat çıktı ortaya. Onun dediklerini herkes ayıplayınca, ne diyor bu deyince 2.avukat çıktı. Ki bence az bile demiş avukat. Çoğumuz burda daha nasıl bekliyosun diye sorduk avukatında sorması lazımdı. Çünkü bu konuda istismar ihtimali var.

Evet konu sahibi delil toplayıp ispat etmeli ve hem kendi hayatını hem çocuklarının hemde o kızların hayatını kurtarmalı bence. Herkes aynı düşüncedeyken acaba olmaz diye düşünüyorum.
Valla herkes o düşündüğünüz şeyleri yapabilecek kapasitede o yüzden bahaneler ardına sığınmayalım bence.

Evet sizi tanımıyoruz özel hayatınız veya kişisel özelliklerinizi bilmiyoruz. Yorum yapmayada hakkımız yok. Biz sadece burdaki tutumunuza yorum yapıyoruz ve gerçekten bende böyle birisinin çocuğuma öğretmenlik yapmasını istemem. Sizin mesleğiniz gereği daha da gözü açık ve sorgulayıcı olmanız gerekir sayın konu sahibi.

Arkadaşım çok güzel yazmışsın ellerine, ağzına sağlık.. Ama işte hepimiz aynı şeyi söylüyoruz umarım sonu iyi olur.

Bi gün buraya Yazacağım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Yazanları eleştirmezdim ama insan kendi problemini kendi çözmeli, tanımayan insanlar nasıl yardım edebilir ki derdim ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyormuş.oldukça kısa
yazmaya çalışacağım, konuşmasını çok severim de uzatmamak zor olacak benim için☺️
Eşimle mutlu giden bir evliliğim vardı.6.5 yıllık evliyiz.iki çocuğum var.kızımın doğumundan bir ay önce kaynım vefat etti.Babası gibi çok severdi eşim hatta babasından daha çok bile diyebilirim.hamileyim bahanesiyle eşim beni uzak tuttu kendisinden, acısını paylaşmadı.doğumuma on gün kalaya kadar cenaze evindeydik ve hep ağladım.bana bu kadar zor gelmişken onun nasıl ciğeri yanıyordur diye diye kahroldum.
abisinin arlkasaşı , işsiz güçsüz etrafından geçinen yeri yurdu olmayan bir adam var.eşimçok ama çok iyi yürekli bi insan, bu süreçte o adamla yakınlaştılar.eşim bana karşı değişmeye başladı.lohusayım duygusalım ama bu duygusallığı duygu sömürüsü olarak nitelendirmeye başladı.Doğumdan sonraki 6 ayım ağlayarak ve onun eleştirilerini dinleyerek geçti.sonraki aylar kendimi kitaba verdim, kendimi topladıkça evliliğimi de kurtarmaya aramızı düzeltmeye çalıştım.bir şeyler düzelse de o adamla konuştuktan sonra yine soğuk davranıyordu.
Haftanın iki gecesi 2’ye 3’e hatta bazen 4’e kadar o adamla konuşuyor.bazen dinliyorum kadın değil eminim.o adamdan bana, annesigile , yengesi ve yeğenlerine nasıl davranacağıyla ilgili sürekli öğüt alıyor.34 yaşında, ergen değil ama atıyorum yeğeninin gönderdiği yazılarıyla ilgili fikrini bile o adama sorup söylüyor ki kocam Türkçe öğretmeni.(aynı zamanda ben de)
Böyle bi adam değildi, çok merkhametli iyi yürekli bi adam ki hala öyle ama bana karşı değil. O adam kadın düşmanıyım demiş bizimkinin de iki lafından biri siz kadınlar şöylesiniz böylesiniz olmaya başladı.
Bugüne kadar acısına verip hep ben tatlıya bağladım ama bu onda vazgeçilmez olduğu izlenimi uyandırmış.asljnda haksız da sayılmaz, tüm yaptıklarına rağmen hala eskisi gibi olmamızı ümit ediyor dua ediyorum.
Dün yine tartıştık ve tatlıya bağlamaya çalıştım ama o konuşurken çok sertti.ne yapmaya çalışıyorsun dedim, istemiyorsan gideyim yeter artık dedim.git kapı orda dedi ve ilk kez söylemiyor.ben de çıkardım valizleri eşya koyarken kv olmaz kızım dedi(tatil sebebiyle evimizde değiliz).kocamla konuşmaya çalıştı, kocam gitsin dedi kapı orda dedi.kv kızdı, bi silik yüzünden yuvanı nasıl yıkarsın diye,hemen savunmaya geçti kimmiş silik diye annesine bağırdı.
Geceleri o adamla konuşurken dinliyorum, iyi niyetle yaptığım güzel şeyleri bile bambaşka açıdan yorumluyor.
Baştan söylemiştim de mi çok uzattım☺️Daha yazacağım çok şey var da neyse son olarak asıl sorumu sorayım.karşısjnda nasıl dik durabilirim, yaptığı onca şeye rağmen hala gidip sarılmak istiyorum.Kendisi de biliyor bunu daha önce demişti şimdiye kadar soğumadıysan bundan sonra soğumazsın diye.feminist kardeşlerim bi el atın bilir, benim gibi duygusal bi insanı yola getirin☺️
(Herkes yanlış anlamış bi düzeltme yapayım: şeyhlik müritlik ilişkisini aydınlanma, insanları tanıma anlamında kullandı yoksa adamın namaz kılıp kılmadıpını bile bilmiyorum.bu ifadeyi kullanma sebebim de şu: eşimle ikişkimiz başladığında sigarayı bırakmıştı benim bir talebim olmamasına rağmen, sırf sevmiyorum diye.kaç yıl aradan sonra tekrar başladı ve adamla farklı ilçelerde olduğumuz için telefonda haber ediyor ben sigaraya başladım diye)
Konunuzdaki gelişmeleri okumadim 51 sayfa olmuş ama sadece bu mesajinizda yorum yapacak olursam eşiniz belliki zor zamanlar geçiriyor belki de o adamı ölen abisi yerine koyuyor ama adam pek iyi niyetli gelmedi bana hem iki erkek gece yarılarına kadar ne konusabilirler ki sinir bozucu gerçekten

Ya ben ara ara okuyabildim ama bazı sayfalarda orgutumsu şeyler okudum. Hiç ama hiç anlamam. Ama mantıklı gelmedi bana. Iki kişilik topluluk olmaz bence. Başkalarıda varsa bu adam bütün gece eşinizle konusuyosa digerlerine nasıl vakit ayıracakki.

Şok oldum resmen
Sen annenlerin evine git güzelce
Gidince de ben bir daha gelmicem de böylelikle çocukların yanında tatsızlık olmaz
Ama senin canını daha çok sıkar bu adam Allah yardımcın olsun

Öğretmensiniz paranız pulunuz vardir biraz.
Ben olsam eşimden gizli birikim yapar adam tutar bi güzel dövdůrürdüm o kadın düşmanı olan mendeburu.
Iyilesip taburcu olunca tekrar adam tutar tekrar dayak artırırdım.
Gerçekten ciddi ciddi veriyorum bu tavsiyeyi size.
Tek anlayacağı yol dayak çünkü.
Benim de aklımdan geçti bu

Konu cok ilginc ve altindan cok pis seyler cikacak bence ve buna konu sahibi bile sok olacak. Hicbir erkek başka bir erkekle gunlerce sabahlara kadar konusmaz. Coookk ekstrem bir durum olur da omrunde bir defa konusur olur biter. Ayrica yegen olaylari da ilginc. Ben simdiye kadar kimsenin amacasina hergun seni seviyorum mesaji attigini duymadim.

Konuya kendimi kaptırdım 30.sayfaya kadar gozlerim kanaya kanaya geldım. Orgut denmıs bunlar benı cok korkutuyor, 15 temmuz meselesını esımın mudurunun telefonu ıle ogrenmıs darbeyı hayatımda duymadıgım ıcın savas cıktı sanıp sabaha kadar aglamıs tim. Sonrakı gunlerde evden dısarı cıkamamıstım oyle soylıyım. O donemden sonra arkadaşlarımı eledım 2 arkadasım ve kuzenlerim ve eltılerım yeter bana demıstım. En azından kımdır nedır bılırım demıstım, bu konu beni cok korkuttu. Bunun dısında bakanlıktan bır kac kısı acıga alınmıştı Bızımde,acık degıl dırek hapıs yatıyorlar Her ıkısıde cok ucuk aykırı bırı astroloji dıgerı ıse rock sever bırıydı nasıl olur demıstık. O kadar uzagım kı bu konulara ben olsam koca moca bakmam polıse sıkayet edıp, izimi ksybettırırım bosanmakta sorun degıl cocuk var omur boyu surecek bır bag bu :KK43:

Valla burada yasak suç vs diyenler olacaktır, doğru da..
Ama ben yaptım ve eşimin telefonuna casusluk programı yükledim. Telefonda konuşma, msjlaşma, whatsap, internet vs tüm kayıtları görebiliyorum.
Ortam ses kaydı da alabiliyorum.
Tüm konuşmalarını karşı tarafta dahil dinleyebiliyorum.
İstediğim zaman komut verip kamerasını bile kullanabiliyorum.
Herşey benim elimde yanı.
Telefonun elinizde 1-2 dk olması yeterli. Bence yükleyin. En azından kafanızda soru işareti kalmaz.
Pess :olamaz::olamaz::olamaz::kusmuk:

Konuya kendimi kaptırdım 30.sayfaya kadar gozlerim kanaya kanaya geldım. Orgut denmıs bunlar benı cok korkutuyor, 15 temmuz meselesını esımın mudurunun telefonu ıle ogrenmıs darbeyı hayatımda duymadıgım ıcın savas cıktı sanıp sabaha kadar aglamıs tim. Sonrakı gunlerde evden dısarı cıkamamıstım oyle soylıyım. O donemden sonra arkadaşlarımı eledım 2 arkadasım ve kuzenlerim ve eltılerım yeter bana demıstım. En azından kımdır nedır bılırım demıstım, bu konu beni cok korkuttu. Bunun dısında bakanlıktan bır kac kısı acıga alınmıştı Bızımde,acık degıl dırek hapıs yatıyorlar Her ıkısıde cok ucuk aykırı bırı astroloji dıgerı ıse rock sever bırıydı nasıl olur demıstık. O kadar uzagım kı bu konulara ben olsam koca moca bakmam polıse sıkayet edıp, izimi ksybettırırım bosanmakta sorun degıl cocuk var omur boyu surecek bır bag bu :KK43:
Ben okuyamadım yukarıdada yazmıştım ama bence sizin dediginiz gibi bisey değildir. Cunku bunlar iki kisi sadece ben oyle anladim. Sadece eş ve bu adam konuşuyorlar sabaha kadar sanırım. Ilişkileri farklı bisey gibi.

Son durumu yazayım.kahvaltı sonrası geçecektik eve ve yine büyük yeğenle ilgili bir şeyler(istekler) çıktı ben de sen yap dedim benim Dr randevum var ve gideceğim dedim.tamam git dedi. Otobüsle il merkezine geçeceğim ( 2 saatlik mesafe), çocuklarım yanımda. Akşama eve geçeceğiz ikimizde.şu süreçte yeğenlerle ilgili bir şey yapamıyorum. Salı günü ağlamalarımı gördüler ve anneleri uzak tutuyor. O günden beri eşim oraya gidip geliyor ve ne çocuklar ne eltim gelmediler.

Yeğenle ilgili kısımları okudum da mesajlarda "seni seviyorum mu "yoksa "seni seviyorum amca" mi yazıyormus.Babasi öldükten sonra amcaya düşkünlük olabilir eşiniz abisine benziyordur yegende ondan dolayı daha çok bağlanmıştır.Fotograf olayı da anormal gelmedi dikkat cekmeye çalışıyor belliki bence yeğenlerden bir şey çıkmaz ama o adam bana hiç normal gelmedi,eşinizin saatlerce konuşmasi da anormal bir durum

X