Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

3 gün sonra okullar açılıyor dönün evinize. O adamı da almayın içeri gerekirse uzaklaştırma isteyin.

Mune gece konuşmalarından, Kv ye gelince akşam 22.30 da gidip gece 3 ye gelmesinden, eldeyken gece bu adamla 3 e 4e kadar konuşmasından tut da beni yok saymasına kadar bir çok şey anlattım. Ne yapabilirim peki dedim şahit bulmanız duşunda tavsiyem yok dedi

Yukarıda yazdım canım

Hadi canım, iyi de bu avukat niye böyle dedi off kafam bi milyon oldu düşünemiyorum artık

Gece o adamla konuştuğunu, elimde gizli kayıt olduğunu ama bunun delil olmayacağını bildiğimi söyledim.dilekçe verince dinleme yapılabiliyorsa adamın yönlendirmesi çoklar dedim. Dinleme sadece suç davalarında suça yönelik yapılır diyor, aile davasında olmazmış doğru mu?
kabul etmiyor boşanmayı

İyi de olayı böyle anlatırsanız ben de size avukatın dediğini derim, siz kulağınızı tersten göstermişsiniz avukata, biriyle geceleri konuşmak suç değil ki, gece geç saatlere kadar bir yerde olmakta suç değil, siz çok yanlış yerden anlatmışsınız avukata.

Bu arada dün geceden beri yazışmalarınızdan sizinle ilgili düşüncemi de söyleyeyim, inanın maksadım sizi kırıp incitmek değil, siz bence aşırı derecede mülayim, hukuki olarak haklarını pek de bilmeyen, eşine minnet duygusu besleyip bu adam karşınıza çıkana kadar eşinin kendine ait düşüncesi olmayan çabuk etkilenen biri olduğunun farkına varmamış, sevdiğiniz için bazı şeyleri göz ardı etmiş bir kadınsınız, sizi zorlayan durumlar ortaya çıkıncaya kadar çoğu şeyi görememişsiniz veya kulak ardı etmişsiniz, hepsi de eşinize olan sevginizden.

Burada bile baştan olayı o kadar doğa üstüymüş gibi anlattınız ki, eşinizin adamdan aşırı etkilendiğini başka şeylere bağladınız ilk yorumlarınızda, insanlar da doğal olarak altında başka şeyler var sandı.

Azıcık dişli ve uyanık olsanız önüne geçebileceğiniz mevzular büyümüş, evet dinleme haberleşmenin gizliliği ve özel hayatın gizliliğinin ihlali sayıldığından kullanılamaz, eşi de olsanız dinleyip kayda almanız suç, ancak aldatma vakalarında hakim insiyatifinde bu tip dinlemeleri delil olarak kabul etmek, ki aldatma durumlarında bile karşı taraf yani eşiniz gizlice dinlediğinize dair dava açsa haklı bulunur.

Uzaklaştırma için somut delil yok anca ayrı yaşamaya başlar arama ve mesajlarla rahatsız edici davranışlarda bulunursa öyle çıkar. Şimdiye kadar yaptığı tek şey evden kovması onun da şahidi kv tanıklık yapacağını hiç sanmam bunca şeye sessiz kalmış kadın.
Çocuklar için diyordum ben. Yapamaz mı çocuklar için? Ki bence çocuklar için taciz edicek kadını işine gelir aslında. Kv bencede yapmaz kendi oğlu sonuçta. Yaptığı yanlışı görmezler.

Çocuklar için diyordum ben. Yapamaz mı çocuklar için? Ki bence çocuklar için taciz edicek kadını işine gelir aslında. Kv bencede yapmaz kendi oğlu sonuçta. Yaptığı yanlışı görmezler.

Çocukları görmesini engelleyecek illegal bi durum yok illa ki görecek ama dediğim gibi daha az göstermek için hukuksal olarak neyi gerekçe gösterebileceğini en iyi avukat bilir. İddia ettiklerini kanıtlamak zorunda olan taraf kendisi işin zor yanı da bu. Yani sözle sana bana anlatabilir biz de inanabiliriz ama kanunda farklı işliyo bu meseleler.

Ben konu sahibi kendisini ve çocuklarını kurtarsın diye açık açık yazdım.
Geçen haberlerde bir kadın çıktı. Kadının çocuğunu onun izni olmadan -boşanmış- babaya götüren adamlardan söz ediyordu.

Ciddi tehdit bunlar.
Polise bildirilse mi acaba adam? Adam gercekten tehlikeli.

Bi gün buraya Yazacağım kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.Yazanları eleştirmezdim ama insan kendi problemini kendi çözmeli, tanımayan insanlar nasıl yardım edebilir ki derdim ama insan çaresiz kalınca her yolu deniyormuş.oldukça kısa
yazmaya çalışacağım, konuşmasını çok severim de uzatmamak zor olacak benim için☺️
Eşimle mutlu giden bir evliliğim vardı.6.5 yıllık evliyiz.iki çocuğum var.kızımın doğumundan bir ay önce kaynım vefat etti.Babası gibi çok severdi eşim hatta babasından daha çok bile diyebilirim.hamileyim bahanesiyle eşim beni uzak tuttu kendisinden, acısını paylaşmadı.doğumuma on gün kalaya kadar cenaze evindeydik ve hep ağladım.bana bu kadar zor gelmişken onun nasıl ciğeri yanıyordur diye diye kahroldum.
abisinin arlkasaşı , işsiz güçsüz etrafından geçinen yeri yurdu olmayan bir adam var.eşimçok ama çok iyi yürekli bi insan, bu süreçte o adamla yakınlaştılar.eşim bana karşı değişmeye başladı.lohusayım duygusalım ama bu duygusallığı duygu sömürüsü olarak nitelendirmeye başladı.Doğumdan sonraki 6 ayım ağlayarak ve onun eleştirilerini dinleyerek geçti.sonraki aylar kendimi kitaba verdim, kendimi topladıkça evliliğimi de kurtarmaya aramızı düzeltmeye çalıştım.bir şeyler düzelse de o adamla konuştuktan sonra yine soğuk davranıyordu.
Haftanın iki gecesi 2’ye 3’e hatta bazen 4’e kadar o adamla konuşuyor.bazen dinliyorum kadın değil eminim.o adamdan bana, annesigile , yengesi ve yeğenlerine nasıl davranacağıyla ilgili sürekli öğüt alıyor.34 yaşında, ergen değil ama atıyorum yeğeninin gönderdiği yazılarıyla ilgili fikrini bile o adama sorup söylüyor ki kocam Türkçe öğretmeni.(aynı zamanda ben de)
Böyle bi adam değildi, çok merkhametli iyi yürekli bi adam ki hala öyle ama bana karşı değil. O adam kadın düşmanıyım demiş bizimkinin de iki lafından biri siz kadınlar şöylesiniz böylesiniz olmaya başladı.
Bugüne kadar acısına verip hep ben tatlıya bağladım ama bu onda vazgeçilmez olduğu izlenimi uyandırmış.asljnda haksız da sayılmaz, tüm yaptıklarına rağmen hala eskisi gibi olmamızı ümit ediyor dua ediyorum.
Dün yine tartıştık ve tatlıya bağlamaya çalıştım ama o konuşurken çok sertti.ne yapmaya çalışıyorsun dedim, istemiyorsan gideyim yeter artık dedim.git kapı orda dedi ve ilk kez söylemiyor.ben de çıkardım valizleri eşya koyarken kv olmaz kızım dedi(tatil sebebiyle evimizde değiliz).kocamla konuşmaya çalıştı, kocam gitsin dedi kapı orda dedi.kv kızdı, bi silik yüzünden yuvanı nasıl yıkarsın diye,hemen savunmaya geçti kimmiş silik diye annesine bağırdı.
Geceleri o adamla konuşurken dinliyorum, iyi niyetle yaptığım güzel şeyleri bile bambaşka açıdan yorumluyor.
Baştan söylemiştim de mi çok uzattım☺️Daha yazacağım çok şey var da neyse son olarak asıl sorumu sorayım.karşısjnda nasıl dik durabilirim, yaptığı onca şeye rağmen hala gidip sarılmak istiyorum.Kendisi de biliyor bunu daha önce demişti şimdiye kadar soğumadıysan bundan sonra soğumazsın diye.feminist kardeşlerim bi el atın bilir, benim gibi duygusal bi insanı yola getirin☺️
(Herkes yanlış anlamış bi düzeltme yapayım: şeyhlik müritlik ilişkisini aydınlanma, insanları tanıma anlamında kullandı yoksa adamın namaz kılıp kılmadıpını bile bilmiyorum.bu ifadeyi kullanma sebebim de şu: eşimle ikişkimiz başladığında sigarayı bırakmıştı benim bir talebim olmamasına rağmen, sırf sevmiyorum diye.kaç yıl aradan sonra tekrar başladı ve adamla farklı ilçelerde olduğumuz için telefonda haber ediyor ben sigaraya başladım diye)
Adamla konuşsan boşanmaya kadar uzadığını söylesen belki o görüşmez. Ama enterasan geldi umarım başka bisey yoktur arada

Dünden beri konu başlığını görüyor ama girmiyordum konuyu okumaya bir türlü.Girdikten ve yorumları okuduktan sonra aklıma şu söz geldi : " Bazen , her şey göründüğü kadar basittir."

Örgüt mü o mu bu mu bilmem ama bu ipsiz sapsız adam eşinizin yeğenini istismar ediyor ve eşiniz de buna aracılık ediyor.Hatta eşinizle yeğeniniz arasında da bir bağ olabilir.Yani çok ağır ve iğrenç bir şeyler yaşanıyor bence.Sizdeki rahatlık mı desem saflık mı desem aşk mı desem hormonlar mı desem inanın size de akıl erdiremedim.Hadi siz eşiniz diye göremiyorsunuz çocukların annesi de bu soytarı adamın etkisi altında da peki bu çocukların nenesi , dedesi hiç kimseleri yok mu?

Bu adamndan ayrılın , delil toplayın.Hepsini saklayın.Kocanızla da her zamanki gibi konuşun , tavırlarınızı değiştirip şüphe çekmeyin.Sonra da tekmeyi basın eş dediğiniz o insana.O da kendi başını yesin , sizi ve çocuklarınızı tehlikeye sokmasın.Bakın görün boşandıktan bir 10 15 yıl sonra eşinizin haberini alırsınız.

Şimdi benim fikrim tamamen değişti bence ortada hiç bişey yok sadece o adamı abisi yerine koymuş bence amcasına sadece seni seviyorum yazmamış başka birseylerde yazmış normal yeğeni gibi amcası da oylesine bir foto atmış bazen olur ya grupta atarız w.app onun gibi bişey bence konu sahibesi esine kirilduğu için farklı anlamlar yükleyip burda bize anlattı o da haklı kendince tabi bana öyle geldi bilmiyorum

Ben şu doğum esnasındaki olaya çok takıldım ya ‘bana kek yap eşin senin olsun’ falan çok garip cümleler. Evet sorunun kaynağı eşiniz ama ben yeğenler açısından da endişeliyim o konuda da bir şeyler var gibi görünüyor. Hani sadece eşiniz bu adamla sabahlara kadar konuşup ondan akıl alıp size kötü davransa kişiliği zayıf dolduruşa gelen biri uzak durun yüz vermeyin burnu sürtülsün falan derdim ama konu bundan ibaret değil. Eltinizin duyarsızlığı da bir garip. Amcayla önceden arası iyiymiş daha sonra bozulmuş ama tam anlamıyla hayatınızdan da çıkmamış acaba amcayla alakalı bir şeyler mi biliyordu eltiye karşı bir tehtid var da ondan dolayı mı susuyor değilse hiçbir anne genç bir kızın kan bağı olmayan bir adamla aynı evde kalmasına müsade etmez. Adam eltinin de desteğiyle eşinizi ele geçirmiş sanki yani eltinizi masum bulmadım. Bana kalırsa çocuklarınızı da alıp bir süreliğine anne evine dönün bu sırada da boşanma işlerini araştırın. Eğer imkanınız varsa eşinizi veya adamı takip ettirin bunu yapmak çok zor değil diye biliyorum.

Bana da bu adamın eltinizde ya da eltinizin çocuğunda gözü var da yakın olmaya çalışıyor gibi geldi hani eşinize kendini abisi gibi hissettirip bi şekilde aileye girmeye çalışıyor sanki

:KK70:
Valla ben buradaki konuları okuya okuya hukuki boyutlarına kadar araştırır hale geldim, çenem de mübarek boyumdan büyük, konudaki adam, konu sahibesinin eşi dahil hepsini çiğ çiğ yerim de işte diplomasız avukatlıktan sürüm sürüm süründürürler :)
Biz kk kadınları olarak imza toplayıp sizi avukat yada hakim yapsak. Ay ne güzel olurdu:halay:

Uzaklaştırma için somut delil yok anca ayrı yaşamaya başlar arama ve mesajlarla rahatsız edici davranışlarda bulunursa öyle çıkar. Şimdiye kadar yaptığı tek şey evden kovması onun da şahidi kv tanıklık yapacağını hiç sanmam bunca şeye sessiz kalmış kadın.
Benimde hiçbir somut delilim yoktu.boşanma davası açtım aynı anda eşim için uzaklaştırma istedim.1 hafta sonra 3 ay uzaklaştırma aldı.derdini anlatınca gayet iyi anlıyor hakimler.hepsi değil tabi.ama ben direkt hakime çıktım adam leb demeden leblebiyi anladı.konuşamadım bile doğru düzgün o herşeyi kendi anladı.insan sarrafı oluyorlar gerçekten benzer vakaları göre göre.tabi yine de genelleme yapamıyorum.

Davanın illa bu adam üzerinden mi açılması gerekiyor? Eşinizin geç gelmesi,evde olsada gece yarılarına kadar saatlerce telefonla konuşması,size kötü davranması vs. bunlar olabilir sebebiniz. Bir de 1 yıldır bu durumdayız demişsiniz. Evet eşiniz iyi bir insan olarak biliniyor olabilir,iyi bir baba olabilir ama bunlar diğer olumsuz durumu yok sayacak sebepler değil kesinlikle.

Arkadaşların dediği gibi şiddetli geçimsizlikten açabilirsiniz davayı. Nice emsal olan davalar var.
İsterseniz açmadan önce aile büyükleri ile konuşun ya müdahale edin yada boşanıcam diye. Eltinin falan konuşmasını sağlarlar belki.

X