Tamam annelik cok guzel bir duygu ama uykusuz da yasanmiyor.

Canim allah sabir guc kuvvet versin. Hem tecrübeli hemde taze anneyim. Gun icinde 2 veya 3 fincan papatya cayi icebilirsin. Birde rezene kimyon cayi da iyi gelir ve yarim su bardakina 1 tatli kaşığı toz kimyon atip karistir ve ic bunu gun icinde 4 - 5 kez yapabilirsin bi sikinti olmaz. Iyi gelecegini düşünüyorum. Hergun bebegini yikayamiyorsan. Gun icinde bebek yagi veya vucut losyonu ile masaj yaparak ovabilirsin bu da bebegi sakinleştirir.

Kızım 13 aylık.
Doğarken bağıra bağıra ağladı.
Şuan da da tam gaz devam.
Allah’a şükür ekstra bişey gelmedi.
Ama eksilmedi de :KK70:
Gece 3-4 kez uyanır.
Bende normal bebekler gibi olacağı günü 1 yıldır bekliyorum işte.
Kök saldım az kaldı meyve vereceğim artık o kadar.

Benim kızım da babada yabancı birilerinde asla durmaz yapışık ikiz gibiyiz sağolsun.
Sabırla geçmesini beklemekten başka ne çare var ben bilmiyorum.
Her yolu denedim.
Varsa bir öneri bende alayım :KK70:

Mesela artık sinirden bol bol kahkaha atıyorum.
Neden ağlamak değil?
Çünkü ağlamaktan gözyaşı kalmadı herhalde.
Yada delirdim bilmiyorum.
Üstelik 2 yaşında da bebeğim var.
Üst üste offff benimki daha acınası.
Bari böyle düşünüp avutun kendinizi.
Başka ne söyleyebilirim bilemedim.

Konunu tam okumadim
Gulumsuyorum su an :) beni anlatmissin canim. Bebegin kolik buyuk ihtimalle. Gun icinde hep aglar, mutsuzdur ama aksamustu oldugunda feryat figan araliksiz agliyorsa, bu hep ayni saatlere denk geliyorsa uzgunum kolik. Beyaz gurultuyu arastir. Fon makinesi falan dinlet. Telefonuna uygulamasini indirebilirsin. Allah bol bol sabir versin. Cok zor, birebir yasadim. Cok sukur gecti gitti. Simdi bizimki 20 aylik. Tek korkum dogacak bebegimin de kolik olmasi. Insallah bu kez ayni seyleri yasamam cunku insanda ne psikoloji kaliyor ne beden sagligi.
Ben sizi 2017agustos ya da Eylül annelerinden hatırlıyorum Ağustos annesiyim.her 2 grubu da takip ediyordum...
Şimdi genelde bir minnoş kolaysa bir minnoş zor oluyor.oglum maşallah çok sakin bir bebekti .bu yüzden ikinciyi düşünmüyorum bu rahatlığı doğa bizim yanımıza bırakmaz diye:) o yüzden içiniz rahat olsun Allah'ın izniyle ikinci minnoş çok sakin rahat bir bebek olabilir yüksek ihtimal
Ablamın da ilk bebeği demo gibiydi.rahat sakin mutlu..ikinci de öyle olacak sandi :KK70:olmadi:olamaz: ama çok tatlılar

Ben sizi 2017agustos ya da Eylül annelerinden hatırlıyorum Ağustos annesiyim.her 2 grubu da takip ediyordum...
Şimdi genelde bir minnoş kolaysa bir minnoş zor oluyor.oglum maşallah çok sakin bir bebekti .bu yüzden ikinciyi düşünmüyorum bu rahatlığı doğa bizim yanımıza bırakmaz diye:) o yüzden içiniz rahat olsun Allah'ın izniyle ikinci minnoş çok sakin rahat bir bebek olabilir yüksek ihtimal
Ablamın da ilk bebeği demo gibiydi.rahat sakin mutlu..ikinci de öyle olacak sandi :KK70:olmadi:olamaz: ama çok tatlılar
Agzinizdan bal damliyor:). Insallah dediginiz gibi olur. Oglum resmen omrumu tuketti. Bu saat olmus ayaktayim. Allahtan yarin resmi tatil. Huysuz bebek cok zor.

Babanneniz vefat etti anneniz gitti tamam da ne zaman gelecek? Hemen gelse sizin icin coookk iyi olur.. kolik gibi sanki bebeginiz. 3 ay sabredin hafifleyecektir inşallahh.. sicak havlularla sarın karnını belini ovalayın sürekli.. elektrik süpürgesi sesi acın rahatlatır belki. Siz kendi yediginize ictiginize cok dikkat edin sizden dolayı gazlanıyoda olabilir. Üsütmeyin kendinizi ayaklarınızı gögüslernizi sıcak tutun. Rezene falan için. Gaz yapan seyler yemeyin bi müddet izleyin devam ediyo mu. Yanınıza yatirip elinizle pışpışlasanız uyumaz mı acaba.. bide sizin gerginliginiz de gerçekten etkiliyo. Rahat olun gecicek diyin ölmem sonucta diyin inanın benegi cok etkiliyo annenin ruh hali

Allah kolaylık versin öncelikle canım..

Benim kızım şimdi 5buçuk aylık. O da aynı böyleydi, artık kolik herhalde diyordum ama kolik gibi ağlamaları tam saati saatine değildi.. Meğer besin alerjisi varmış kızımda. Süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum, elhamdulillah düzeldi. Artık ne emerken o kavga etmesi var ne de çıldırır gibi ağlaması.. Biz 2.ayda kanlı kaka yaptığında besin alerjisi olduğunu öğrendik. Formül süt de içiyordu, onu da kestik. Sen de kullanıyor musun bilmiyorum ama belki süt ürünleri dokunuyordur çocuğa bir hafta süt ürünlerinden uzak kalıp bir de bunu deneyebilirsin. İnşallah hemen geçer..

Bebeginiz kolik olabilir. Aglamalari genelde sebepsiz ve zamansiz olur. Ama once doktora soyleyip bi sorun mu var diye arastirilsin. Gaz sancisi da cekiyorsa denemis ve ise yaramis arkadasimin tavsiyesi uzerine. kaynamis 1 cay bardagi suya 1 cay kasigi kimyon ve 2 cay kasigi rezene atin 5 dk demlensin. Ustunden mamasina 2 cay kasigi katabilirsiniz. Kendiniz de yemekleriniz de kimyon eklerseniz sutunuzden bebege gecer rahatlar. Kimyonun hic bir zarari yokmus. Netten bakabilirsiniz.
Dün bunu denedim. Artık onunla mi alakalı tesadüf mu bilmiyorum gerçi gündüz ve akşam hiç yatmadi ondan mi oldu anlamadım akşam 10 da yattı sabah 9 a kadar sadce emmek için uyandı. Inanilir gibi değil 🤗

Ben bu kadar aglamayi tamamen gaza bağladım ilk.oglumda yarim saat 45 dakika gaz cikarmaya ugrasirdik simdi ustasi olduk ben de doğum yapali 1 ay oldu. Ikincisi acliktan mi gazdan mi agliyor anlayabiliyorum. Yer koyduğunuzda agliyorsa ya da yatirdiginizda ama kaldirinca hoplatip ziplatinca dik tutunca nispeten sakinlesiyorsa gazdan agliyordur. Sık sık hıçkırık tutyorsa alttan çok pırlatiyorsa gurultular geliyorsa bunlar hep gazdan. Karga gibi gak demeyince gaz cikmaz dedi doktorumuz inanın kollarım kas yaptı. Mümkün olduğunca dik pozisyonda bacaklarinizin arasina sıkıştırıp bebeginizi kendinize dogru cevirerek emzirmeye çalışın. Karni doyup alti kuruysa geroye gaz kaliyor insallah sorun çözülür. Sağlıkla büyütün minnoşu.
Evet günlük 1 2 kere hickirik tutuyor. Ve gazını cikarttigim zamanlar baya böyle recep ivedik gibi geyiriyor

Allah kolaylık versin öncelikle canım..

Benim kızım şimdi 5buçuk aylık. O da aynı böyleydi, artık kolik herhalde diyordum ama kolik gibi ağlamaları tam saati saatine değildi.. Meğer besin alerjisi varmış kızımda. Süt ve süt ürünlerini tüketmiyorum, elhamdulillah düzeldi. Artık ne emerken o kavga etmesi var ne de çıldırır gibi ağlaması.. Biz 2.ayda kanlı kaka yaptığında besin alerjisi olduğunu öğrendik. Formül süt de içiyordu, onu da kestik. Sen de kullanıyor musun bilmiyorum ama belki süt ürünleri dokunuyordur çocuğa bir hafta süt ürünlerinden uzak kalıp bir de bunu deneyebilirsin. İnşallah hemen geçer..
Alerji olayını araştıracağim canim

canim sen yemrk yapamiyorum yiyrmiyorum diyosun ki sutun oluyomu senin guzel yemegini yemen gerek corbani hele bol bol icmen lazim kendini sicak tutman terini sirtinda kurutmaman lazim sütüm war diyosanda sırt masaji yapmani banyo olayindada gerekirse bi odaya soba yada elektrikli soba koyup ısıtip orayi banyo ettirmen en buyuk faydasi orasinin soguk oldugunu soylemissin hic korkma onlemini al yaptir bak cok rahatliycaksin.benim oglumda boyleydi hic durmaz kucakta bile susmayan bi bebekti banyo kurtardi bizi bide yaglarla masaj insallah hemen atlatirsiniz cok zor bilirim ama yemenden icmenden asla geri kalma hasta olursun

X