- 13 Temmuz 2018
- 1.786
- 3.624
- 35
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani evlenmeden ne kadar yolarsak o kadar kardir demişler. Altın takacak gücü olmayanlar size nasıl eşya için para yardımı yapacaklar. Bence siz biraz erteleyin bu işi damat işin ciddiyetini anlar belki. Olurki düğün yapılırsa takılan para ve altınlara iyi göz kulak olun. Çünku masraf yaptık diye elinizden alabilirler. Altın eşya vs. almiyorlarsa boşver almasinlar minnetiniz olmaz hiç olmazsa. Ama şuda bir gerçek zorla altın falan isteyenler çok kıymetli de olabiliyorlar. Altın istemeyenlerde başa tac edilmiyorBiriktirdiği paraları ailesi istemiş vermiş
aynen öyle mutaassıp da geliyor düğüne belki istemeyecek görüntülerinin paylaşılmasını.birde şunu anlamıyorum en şatafatlı düğünler yapılıyor slaytlar dış çekimler özel kamera çekimleri albümler.sonra 1 2 yılda boşanma oluyor evliliklerde yüzde 30 en az.o resimler videolar şaşaalar ne oluyor atıyorlar mı çöpe?çocuk olsa anne babasının hatırası diye saklanır da çocuk da yoksa .aynı şatafat mahkeme dede mi oluyor.o ponçik gelinler damatların içlerinden birer canavar çıkıyor bazen o aşamada.bu evlilik başlangıcı sürmesi bitişi gerçekten ilginç bir süreç
Kesinlikle katılıyorum bu takı meselesi dönüyor ,dolaşıyor sorun oluyor çiftler arasında .İstediğini yaptirmak demek zorla yaptirdi demek degil ki. Bazi aileler şanım yürüsün diyip gelinin her istedigini yapmak istedikleri icin yapiyorlar bir şekilde. Zorla olduğunu düşünmüyorum, zorla yapan da evlendikten sonra burnundan getiriyor benim gorduğum.
Ben bir şey istemedim yani öyle bir takı pazarliği oluşmadi bizim kulturumuzde yok onlar. Ama biliyorum bu takı=değer muhabbetlerini.
Eşimin ailesi etrafa göre bana komik şeyler takmisti. Ama ben maddi ve manevi değer goruyorum eşim tarafindan.
Ailen 5 bilezik takacak diye kendini yirtan kadinlarla evlenip o kadinlara deger veren erkeklerle aynı dünyada değilim sanirim. Cunku gönlü bol insana bile itici gelir bu aç gözlük bilmiyorum.
Katiliyorum. Ben cok geleneksel bir insan degilim ama bazi seyler de kulturumuze islenmis. Gencler icin onemli olmasa da aileler bazi seyleri yoluna yordamina gore yapmak istiyor.iyi de her takı takılan kadın kaynanasına temizliğe gitmiyor ki?ayrıca konu sahibi 22 ayar setler pırlantalar kelepçeler vs istememiş.erkek ya da kız ailesi hiç mi düşünmez otuzlarına gelen çocuğu için 2 3 bilezik bir kolye bir küpe?ya da 34 yaşındaki erkeğin neden birikimi yok?aile aldıysa elinden zaten o adamla evlenilmez aile yönetir o evliliği.
Gelinin takı bekleme hakkı varsa kayınvalidenin de temizlik bekleme hakkı var. Bu hayatta hiçbir şey bedava değil.iyi de her takı takılan kadın kaynanasına temizliğe gitmiyor ki?ayrıca konu sahibi 22 ayar setler pırlantalar kelepçeler vs istememiş.erkek ya da kız ailesi hiç mi düşünmez otuzlarına gelen çocuğu için 2 3 bilezik bir kolye bir küpe?ya da 34 yaşındaki erkeğin neden birikimi yok?aile aldıysa elinden zaten o adamla evlenilmez aile yönetir o evliliği.
Ay öyle sey olur mu ya?Gelinin takı bekleme hakkı varsa kayınvalidenin de temizlik bekleme hakkı var. Bu hayatta hiçbir şey bedava değil.
Arada kalınacak bir durum yok düğün yapılırken erkek tarafını yolunacak kaz gibi görmekten ne zaman vazgeçecek bu millet acaba? İnsanlar içinden ne geliyorsa güçleri neye yetiyorsa onu yapar zaten. Benim nisanimda takı takıldı ama kvlerin durumlari çok iyi değildi o ara bende çıkardım bütün takılanları onlara verdim. Düğünde takılanları da verdim hatta. Bunun konusunu dahi yapmadım böylesi doğru geldi bana.insanları zorlamanin kimseye bir faydası olmaz orta bir yol bulunur zaten.Merhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
Aileniz elleri öpülesiSiz bilirsiniz. Ben nişan da yapmadım düğünde. Nikah oldu sadece. Kimseden de takı altın beklemedim. Herkes durumu elverdiğince üç beş taktı. Hatta ailem beni tembihledi asla onu isterim bunu alın demeyeceksin diye. Kimse kredi çemek borca girmek zorunda değil ki evladı bile olsa. Kredi faizlerinden haberiniz var mı ?
Hem nişan hem insanlara şu bu diye diretme lüzumsuz zaten kendi çocukları ellerinde olsa en iyiisni yaparlar anneniz zorlayınca göktan altın mı düşecek yoksa kuyumcumu soyacaklarMerhaba kuzular nişanda erkek tarafı takı takamayacğını onun yerine maddi yardım para vs yapacaklarını söylediler eşya için.Altın arttığı için alamamışlar.
Nasıl olucak annem de haklı olarak baskı yapıyor bana böyle olur mu diye.bende arada kaldım .
küçük de olsa takılmalı bence de.yatırımlıklar pahalıysa bir kolye bir bileklik bir küpe vs olmalı.44 yaşına gireceğim hiç takı takılmayan nikah görmedim benAy öyle sey olur mu ya?
Takı hediyedir.
Nisan yapıyolar sonucta insan gelinine ufakda olsa bisey takar.
Yani es dost tanıdık bile takıyor,kvdenin düsünmemesi bunları hos degil.
ben nişan bile yapmadımm o ne olacak?allah sonuna kadar mutluluk versinnnnn en önemlisi ooNişanımda bir alyans bir pırlanta taktılar. Başka ne bir altın ne bir para takan olmadı.
Takı hediyedir, gönlünden kopuyorsa takanın. Sipariş usulü ise bal gibi de bedel olur.Ay öyle sey olur mu ya?
Takı hediyedir.
Nisan yapıyolar sonucta insan gelinine ufakda olsa bisey takar.
Yani es dost tanıdık bile takıyor,kvdenin düsünmemesi bunları hos degil.
34 yaşına kadar köşeye 5 10çeyrekte atılmamış.onlar satılır istenen takılar alınırdı.bir tuhaflık var damat adayında.kız ailesi de öyle onlarda da 5 kuruş yokmuş.konusahibi de hiç mi çalışmamış hiç mi biriktirmemiş çeyiz eşya vs parası?ondan sonra da nişan yapmaya kalkıyorlar.kuru nikahlık hazırlıkları var oysaNişan son anda mı kararlaştırıldı ki altın arttı diye alamadılar?
Yani normali bu olmalı ,burda ailelerden beklenti olmasın deniliyor ama anne baba olarak evladına evlenirken yardım edilir ben el gibi duramam elimden ne geliyorsa yaparım..benim annem de siz gibi küçüklüğümüzden beri eline geçeni hesaplarımıza attı.yarın el içine çıkcaz mahçup olmayalım diye..bu insanlar hiç mi evlencek evladım var diye düşünmez,annem bizim için yıllarca günlere girdi..birikim bi günde olmaz ufak ufak kenara atılır bişeyler..Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum, insan çocuğunun parasını nasıl alıp harcar ya, paran yoksa olduğu kadarını harca. Konu sahibi sakin ama sakin ayni evde yasamayi kabul etme.
Üç tane oğlum var hepsine daha bebekken hesap açtırdım, doğumda takılan paralar olsun, bayramlarda verilenler olsun, onlara verilen harçlıkların hiç bir kuruşuna dahi dokunmadan hepsini gidip hesaplarına yatırdım, hala dahada yatiriyorum…
Üzüldüm nişanlınızın adına
ben nişan bile yapmadımm o ne olacak?allah sonuna kadar mutluluk versinnnnn en önemlisi oo
+10000000Yani normali bu olmalı ,burda ailelerden beklenti olmasın deniliyor ama anne baba olarak evladına evlenirken yardım edilir ben el gibi duramam elimden ne geliyorsa yaparım..benim annem de siz gibi küçüklüğümüzden beri eline geçeni hesaplarımıza attı.yarın el içine çıkcaz mahçup olmayalım diye..bu insanlar hiç mi evlencek evladım var diye düşünmez,annem bizim için yıllarca günlere girdi..birikim bi günde olmaz ufak ufak kenara atılır bişeyler..
Buna göre o zaman takı takilmiyorsa gelin o aile ile görüşmek zorunda değil evlenince gidip gelmezGelinin takı bekleme hakkı varsa kayınvalidenin de temizlik bekleme hakkı var. Bu hayatta hiçbir şey bedava değil.