Takı meselesii fikirleriniz lütfen :(

Kusura bakmayın ama sevgiliniz çok sinir bozucu.. Onlar ev veriyormuş madem senin de baban versinmiş.. Terbiyesiz.. Bırakın Allah aşkına ben burdan sinir oldum nasıl katlanıyorsunuz böyle birine.. Onun ailesi can da seninkiler ne patlıcan mı ? Evlenmeyi düşünmüyorsunuz umarım.. İyi o zaman ev alıyorlar diye herkes alsın takıları öyle saçma şey mi olur ya.. Asker psikolojisi falan değil o gerçek düşünceleri.. Yol yakınken dönün..

benim etrafimda genelde herkes borçla düğün yaptıklarından kendi tarafinin takılarini alır bilezik kolye kunye tarzı şeyler çiftlere kalıyor. paralarla altınları vermeyelim demiyorum ki zaten onların dostları akrabalrı vaktinde onun ailesi onlara taktığı için takacaklar bunu anlarım tek sorun işte bnm ailem içinde aynı şeyi düşünmemesi. ailecek konuşulmadan karar vermicem oturulur vakti zmanı gelince bu muhabbetler acılır herkes kendi istegini soyler ya orta yol bulunur yada bi çaresine bakilir ne diyim şimdi hayırlısı olsun teşekkürler güzel fikirleriniz için

Ayrıl! Bundan koca olmaz.

Babası ev verecekmiş...

Allah gecinden versin babasına birşey olursa o evler zaten size kalacak, para vermenize gerek yok yani.

Aman diyim, balık baştan kokar. Derhal ayrıl canım.

benim de sinirlerim bozuldu ve ilk kez bu muhabbetler acıldı kırgınlıktan çok şaşkınlık var suan bende. imkanı olan herkes veriyo zaten evini bu devirde abartılacak bişey degil takılarımızı veririz üstüne kredi cekeriz kira öder gibi alırız evimizi bunlar bnm derdim değil zaten bu muhabbetler niyetleri döküyo işte ortaya. hayırlısı ikimizinde hakkında inş

Ayrıl! Bundan koca olmaz.

Babası ev verecekmiş...

Allah gecinden versin babasına birşey olursa o evler zaten size kalacak, para vermenize gerek yok yani.

Aman diyim, balık baştan kokar. Derhal ayrıl canım.

di mi benimki anlasa bi de bunu. öfkeyle kalkıp zararla oturmucam vakti gelince hallederim inş şu zaman kadar yanlış kararlar almadım Allhım bundan snrada doğru hayırlı kararlar alabilmemi nasip etsin hayırlısı her ikimizin hakkında da

Senin için hayırlısı.. Çok iyi düşün lütfen.. Onun önceliği sen değilsin ailesi.. Eğer dese ki takılanları ailelere verelim sen kendi ailene ben benimkilere dese inan anlarım hakta veririm düğün kolay yapılmıyor.. Kaldı ki baban inşaat işçisiymiş yazık değil mi o adama olsun ben bir şekilde öderim derken senin sevgilin olacak adam müdür babasını düşünüyor.. Sen böyle söyleyince seninkide versin o zaman diyor.. Bu resmen saygısızlık.. Ne seni ne de aileni pek önemsemiyor.. Çoook iyi düşün.. Bu böyle olmaz.. İçin nasıl rahat edecek ki hadi tut ki evlendin.. Takıları onlara verdin senin ailen borç ödeyecek onların durumu iyi olan ailesine birde takılar gidecek.. Ben sinirimden kudururdum.. Böyle biriyle evlenmek bilmem ne derece sağlıklı:26:

O zaman sevgilinize evi istemediğinizi söyleyin.
Kayınpederinizin vereceği ev sizin çok başınızı ağrıtacak gibi duruyor.
Altınlarla kendi evimizin peşinatını veririz deyin bakalım tepkisi ne olacak..

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama 25 bile değildir sanırım.Bak canım.Öncelikle, şu her olayda hamilelik psikolojisi,askerlik psikolojisi gibi bahanelere sığınıyorlar ya insanlar şaşıyorum.İnsanın psikolojisiyle verdiği duygusal tepkiler farklı bir şeydir.,düşünce yapısı farkli birşeydir.Senin sevgilin yaşının toyluğu ve ona öğretilenler doğrultusunda yoz fikirlere sahip.Kişiliği oturmamış.Siz daha sevgili aşamasındayken,olay resmiyete dökülmeden u konulara girmeniz zaten yanlış.Bbası ev verecekmiş.Tapusunu mu verecek.Ya da 3-5 altın karşılığındamı ev verecek.Babadır,boşta evi varsa tabiki kendi evladını oturtacak.Lütuf mu yani bu.Evlenirken bir kişiyle evlenilir.Sülalesiyle değil.Yok kardeşleri evlenecekmişte,onları düşünmesi lazımmışta.Bu azı dişi olan erkek adam,senin paranı nasıl yedi.Veya bir erkek olarak senin babanda versin ev demesini gururuna nasıl yedirdi.Biraz çürük azı dişiymiş.Bak güzelim,önünde ablan gibi bir örnek varmış madem.Kimseye boyun eğmek zorunda değilsin.O senin gönlünü fethedeceğine,seni eziyor.4 yıl ne ki,bir ömür geçirmekte var.

Sen bu seviyele anca boylelerini bulursun zaten bulmusken kacirma...
layigini bulmussun bi yastikta kocayin

O zaman sevgilinize evi istemediğinizi söyleyin.
Kayınpederinizin vereceği ev sizin çok başınızı ağrıtacak gibi duruyor.
Altınlarla kendi evimizin peşinatını veririz deyin bakalım tepkisi ne olacak..

zaten muhabbeti de bu şekilde kapattım ben ev istemiyorum zahmet olmasin onlara versinler evlerini kiraya da cocuklarını okutsunlar. bnm üzerime takılan para altınları ben zaten babama vereceğim istese de istemese de. sen kendi üzerindekileri ya babana verirsin ya bizde kalır sen bilirsin dedim. ben üzerimdekileri daha düğün salonunda gelin odasinda çıkarinca veririm hiç kariştirmayı düşünmüyorum. bunu kabul ediyor ediyor da ben hala catlıyorum sinirimden bildigin inatlaşıyo ya gerci bende cok dikine dikine konuştum konu bu yüzden de büyüdü. ya bi de kuzenlerini akrabalrını fln hep tanıyorum bu tarz muhabbetler yapacak kişiler degiller amcasinin geliniyle oturup kalkıyoruz mesela ona bu muhabbeti anlatmadan sordum naptınız diye illa soyledir böyledir diye adetleri yok herseyi anlaşarak yaptık dedi. sorun bnce bnmkinin zihniyetinde. o zihniyetine tükürcem ben onun

Kesinlikle doğru düşünüyorsun canım, sonuna kadar haklısın.
Senin baban ne kadar zor işte çalışıp kredi çekip dişiyle tırnağıyla ödeyecek, beyefendinin durumları iyi babası da altınların üzerine konup diğer çocuklarının düğün masraflarını hazır edecek. Oh ne ala memleket!!
Sevgililik, nişanlılık döneminde böyle şeyler gelip geçici meseleler olarak görünür ama asıl mesele, düşünmen gereken şu ki, bu insan haksızlık bile yaparak ailesini bi şekilde üstün tutuyor ve seni mecbur bırakıyor. Bu sadece bi örnek ve ilerde karşınıza çıkacak ne durumlar olacak, belli ki hepsinde böyle davranıp ailesini tutacak. Başedebilirim diyorsan devam et derim ama zor bi insan olduğu belli.. Allah doğru kararlar aldırsın inşallah..

off arkadaş seviyemi fln da çözmüş yaa bravo valla yetenek süper teşekkür ederim canım seninde layığını bulman dileklerimle

Ha bide biraz daha para gonder ne bileyim adami kacirir macirsin
Bu kadar koca delisi olmayin ya adam elden gitcek diye adami besliyo
yazik senin babana vok hayirli evladi varmis koca besliyo

Konu sahibi tüm iyi niyetimle söylüyorum durum çok absurd .......dışardan bakan bir göz olayın vehametini görebiliyor
Evi kiraya versinler kardeşleri okur.........hesap kitap hep karîşmış..........elindekini avcundakini versen seninle devam edeceğinin garantisi yok........erkek milletinin değişeceği yok.........babam kendi kardeşlerine yeğenlerine baktı okuttu adam etti ......şimdi babamın yüzüne bakan yok............eş adayın hiç olmayacak işler sòylüyor sen de tutmuş hali vakti yerinde bir ailenin oğluna para gönderiyorsun..........gerçekten ihtiyacı olsa anlarım..........üzùlen sen olacaksın gelin olmak böyle birşey değil............çok üzülürsün.........şimdiden kıymetin yok annem gibi

Ha bide biraz daha para gonder ne bileyim adami kacirir macirsin
Bu kadar koca delisi olmayin ya adam elden gitcek diye adami besliyo
yazik senin babana vok hayirli evladi varmis koca besliyo

tatlım senin mantık basmamış hala altta kalmamaya çalışiyorsun koca delisi olsam ellisini kapıya dizerdim mesele bu değil ama şimdi en bastan yine mi anlatayım sana konunun özünü off hee canım evet besliyodum bende adamı verdim maaşımı al ben yiyemedim sen ye diyodum al bizim paramız yok sizin daha çok olsun diyodum Allah askına takılnılan yere bak yaa verdiğim üç beş kuruşun muhasebesş yapmak size düşmesin benim de meselem bu degil çünkü

evet durum absurt farkındayım o yüzden aklım karıştı bnmde hesap kitap karişmiş degil cünkü bunlar konuşulmuş seyler bnm kabul edipte yasadigim şeyler değil cok haklısınız elimdekin avcumdakini döksem de devam edeceğinini garantisi yok o yüzden elimdekini avcumdkini dökmüyorum sıkıştığı zaman gönderdim 4 yıldır sevigilm arkadasim da olsa sıkıştığı zaman yardım ederdim cünkü aynı şey karşılıklı o da ben üni okurken destek olmaya calişirdi destek derken ikimizin de destegi büyük meblağlar degil tabiki ben ona ailesi gönderene kadar idare edecek miktar atarim bazen buna hiç mi hiç takılmıyorum. insan yeri geliyo kardesine akrabasina yaranamıyo degil kisevgilisine yaransin bunu biliyorum yaranma amacı tasımıyorum o yüzden. şimdiye kadar ezdirmedinm kendimi altta kalma durumları yaşanmamıştı hiç ilk olduğu için şaşkınlığım. ikimizin acısından da hayırlı kararlar alabilmemiz nasip olur inş haklısınız bu şekilde giderse üzüleceğim doğru

Iyi o zaman senin meselene geleyim
bu adam sana zaten daha yolun basindayken ne oldugunu gostermis
yarin bir gun sana ya benim dedigim olacak ya da bu is bitecek derse ne yapcan

ben sana soyluyeyim tama askim ben seni cok seviyorum sen ne dersen o olsun diyecekmisin yoksa buyur yolun acik mi olsun diyeceksin..

Ayrica sevgilinde birazcik gurur olsa sen den gelen o iki uc kurusa tenezul etmezdi helede ailesinin durumu iyiyken kusura bakma ama ailesine kiyamadigindan senden geken o iki uc kurusa tenezul ediyor
degerini dusurmekten baska bi sey yapmiyosun

aman seninde dedigin gibi beni ilgilendirmez ne halin varsa gor kendi dusen aglamaz

gelip geçiçi değil malesef arayı acıp birbirimize karsı önyargılı olmamıza sebep oluyor. ilerde basımıza neler geleceğini bilemeyiz kimse gözgöre göre boyle işe atlamak istemez bi oturup konuşulsun da çaresine bakacağız hayılrlısı hakkımızda inş amin canım teşekkür ediyorum güzel dileklerin için

Ben ne altna nede eve taktım htm şu senin sevgilin seni mutlu etmeye değil ailesinin sözden asla çıkmama durumundan uyuz oldum bir banasına diyemiyor mu erkek olupta biz sözlümle şu kararı aldık sizde bu kararımıza saygı duyun diye bunu diyemeyen erkek zaten gözümde erkek değildir kadını ezecektir bu kesin bunun lami cimi yok

evlendikten sonra aile olamayan
..çok var halen kaynananın veya kp düdüğü ,öter e o zaman bu ne oluyor evlilik değil tabiki dayatma,zorlama ,baskı

sen ne dersen o olsun zihniyetinde olsaydım bunu demiş ve yoluma devam etmekte olurdum şu an ortada ciddi bişey yokken kestirip atmam öfkeyle kalkan zararla oturur direk yolun acık olsun da demiyorum bu konularin yeri zamanı gelince o fikrini soyler bn soylerim ailelerle karsılıklı otururuz onlar fikrini söyler bnmkilerde fikrini söyler ya uzlaşılır ya da çaresine bakilir. bazen kardesimizle annemiz babamızla bile fikir ayrılığına düşebliyoruz ben izah etmeye calişirim anlayana tabi anlamamakta inat ederse bnm yapabileceğim bişey olmaz o saatten sonra malesef. Allah ikimiz hakkında da doğru kararlar alabilmeyi nasip etsin haklısın bncede kendi düşen ağlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…