- 15 Kasım 2013
- 7.679
- 3.799
- 448
merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diyegecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam
Çok sinir oldum. Bu düğün takıları erkek tarafına kalır diye bir şey çıkarmışlar. Halbuki düğün takıları gelinle damada hediyedir. Erkek tarafı masraf yapıyorsa, kız tarafıda bir sürü masraf yapıyor. Eski devirdeki gibi gelinler 1 sandık çıl çaputla gitmiyor.
Söylediğiniz herşey çok mantıklı, bu kararınızdan dönüp geri adım atmayın derim.
Kusura bakmayın ama sevgiliniz çok sinir bozucu.. Onlar ev veriyormuş madem senin de baban versinmiş.. Terbiyesiz.. Bırakın Allah aşkına ben burdan sinir oldum nasıl katlanıyorsunuz böyle birine.. Onun ailesi can da seninkiler ne patlıcan mı ? Evlenmeyi düşünmüyorsunuz umarım.. İyi o zaman ev alıyorlar diye herkes alsın takıları öyle saçma şey mi olur ya.. Asker psikolojisi falan değil o gerçek düşünceleri.. Yol yakınken dönün..
Ayrıl! Bundan koca olmaz.
Babası ev verecekmiş...
Allah gecinden versin babasına birşey olursa o evler zaten size kalacak, para vermenize gerek yok yani.
Aman diyim, balık baştan kokar. Derhal ayrıl canım.
benim de sinirlerim bozuldu ve ilk kez bu muhabbetler acıldı kırgınlıktan çok şaşkınlık var suan bende. imkanı olan herkes veriyo zaten evini bu devirde abartılacak bişey degil takılarımızı veririz üstüne kredi cekeriz kira öder gibi alırız evimizi bunlar bnm derdim değil zaten bu muhabbetler niyetleri döküyo işte ortaya. hayırlısı ikimizinde hakkında inş
benim de sinirlerim bozuldu ve ilk kez bu muhabbetler acıldı kırgınlıktan çok şaşkınlık var suan bende. imkanı olan herkes veriyo zaten evini bu devirde abartılacak bişey degil takılarımızı veririz üstüne kredi cekeriz kira öder gibi alırız evimizi bunlar bnm derdim değil zaten bu muhabbetler niyetleri döküyo işte ortaya. hayırlısı ikimizinde hakkında inş
merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diyegecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam
canım benim sende benim anama babama ne yapıp yapmadığımı bilip bilmeden gelmiş burda horozlanıyorsun farkettiysen burda mevzu para verip vermeme değil bn para verdim de ettim de muhabbetinde de değilim. ben para verdiysem isteyerk razi olarak vermişimdir beni okutan büyüten ailemi senden daha çok düşünüyorum burda ailem için şunu yaptım bunu yaptım muhabbetine girmiyim hiç o beni ilgilendirir sizi ilgilendirmez gerek yok bu konuya girmeye. kısacası anlamadığın için bi özet geciyim bnm sorum bu füğün olaylarında takı muhabbeti nasıl oluyo bölüşülmesi nrmal mi yoksa çiftlerde mi kalması normal? bunun yanıtını almak amacım. senin gibi artistlerden ders alıp da aileme bakayım derdim degil yani kapişş
O zaman sevgilinize evi istemediğinizi söyleyin.
Kayınpederinizin vereceği ev sizin çok başınızı ağrıtacak gibi duruyor.
Altınlarla kendi evimizin peşinatını veririz deyin bakalım tepkisi ne olacak..
Sen bu seviyele anca boylelerini bulursun zaten bulmusken kacirma...
layigini bulmussun bi yastikta kocayin
off arkadaş seviyemi fln da çözmüş yaa bravo vallayetenek süper teşekkür ederim canım seninde layığını bulman dileklerimle
canım benim sende benim anama babama ne yapıp yapmadığımı bilip bilmeden gelmiş burda horozlanıyorsun farkettiysen burda mevzu para verip vermeme değil bn para verdim de ettim de muhabbetinde de değilim. ben para verdiysem isteyerk razi olarak vermişimdir beni okutan büyüten ailemi senden daha çok düşünüyorum burda ailem için şunu yaptım bunu yaptım muhabbetine girmiyim hiç o beni ilgilendirir sizi ilgilendirmez gerek yok bu konuya girmeye. kısacası anlamadığın için bi özet geciyim bnm sorum bu füğün olaylarında takı muhabbeti nasıl oluyo bölüşülmesi nrmal mi yoksa çiftlerde mi kalması normal? bunun yanıtını almak amacım. senin gibi artistlerden ders alıp da aileme bakayım derdim degil yani kapişş
Ha bide biraz daha para gonder ne bileyim adami kacirir macirsin
Bu kadar koca delisi olmayin ya adam elden gitcek diye adami besliyo
yazik senin babana vok hayirli evladi varmis koca besliyo
Konu sahibi tüm iyi niyetimle söylüyorum durum çok absurd .......dışardan bakan bir göz olayın vehametini görebiliyor
Evi kiraya versinler kardeşleri okur.........hesap kitap hep karîşmış..........elindekini avcundakini versen seninle devam edeceğinin garantisi yok........erkek milletinin değişeceği yok.........babam kendi kardeşlerine yeğenlerine baktı okuttu adam etti ......şimdi babamın yüzüne bakan yok............eş adayın hiç olmayacak işler sòylüyor sen de tutmuş hali vakti yerinde bir ailenin oğluna para gönderiyorsun..........gerçekten ihtiyacı olsa anlarım..........üzùlen sen olacaksın gelin olmak böyle birşey değil............çok üzülürsün.........şimdiden kıymetin yok annem gibi
tatlım senin mantık basmamış hala altta kalmamaya çalışiyorsun koca delisi olsam ellisini kapıya dizerdim mesele bu değil ama şimdi en bastan yine mi anlatayım sana konunun özünü offhee canım evet besliyodum bende adamı verdim maaşımı al ben yiyemedim sen ye diyodum al bizim paramız yok sizin daha çok olsun diyodum Allah askına takılnılan yere bak yaa verdiğim üç beş kuruşun muhasebesş yapmak size düşmesin benim de meselem bu degil çünkü
Kesinlikle doğru düşünüyorsun canım, sonuna kadar haklısın.
Senin baban ne kadar zor işte çalışıp kredi çekip dişiyle tırnağıyla ödeyecek, beyefendinin durumları iyi babası da altınların üzerine konup diğer çocuklarının düğün masraflarını hazır edecek. Oh ne ala memleket!!
Sevgililik, nişanlılık döneminde böyle şeyler gelip geçici meseleler olarak görünür ama asıl mesele, düşünmen gereken şu ki, bu insan haksızlık bile yaparak ailesini bi şekilde üstün tutuyor ve seni mecbur bırakıyor. Bu sadece bi örnek ve ilerde karşınıza çıkacak ne durumlar olacak, belli ki hepsinde böyle davranıp ailesini tutacak. Başedebilirim diyorsan devam et derim ama zor bi insan olduğu belli.. Allah doğru kararlar aldırsın inşallah..
Iyi o zaman senin meselene geleyim
bu adam sana zaten daha yolun basindayken ne oldugunu gostermis
yarin bir gun sana ya benim dedigim olacak ya da bu is bitecek derse ne yapcan
ben sana soyluyeyim tama askim ben seni cok seviyorum sen ne dersen o olsun diyecekmisin yoksa buyur yolun acik mi olsun diyeceksin..
Ayrica sevgilinde birazcik gurur olsa sen den gelen o iki uc kurusa tenezul etmezdi helede ailesinin durumu iyiyken kusura bakma ama ailesine kiyamadigindan senden geken o iki uc kurusa tenezul ediyor
degerini dusurmekten baska bi sey yapmiyosun
aman seninde dedigin gibi beni ilgilendirmez ne halin varsa gor kendi dusen aglamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?