• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesii fikirleriniz lütfen :(

ben de yeni evli biri olarak yorum yapma ihtiyacı hissettim. Eşimle kavgalarımızın tek sebebi var : ailesi. Ben de evlenmeden durumun vehametini anlayamamıştım. Öncelikle üzülerek şunu söylemek istiyorum sevgilinizi yontma gibi bi ihtimaliniz yok. Yontulacak adam şimdiden sen bilirsin diye kestirip atmaz ki bence böylesi daha iyi. Evlenene kadar he deyip sonra bildiğini okusa daha kötü olurdu. Ailesinin ne düşündüğünü bilmiyorum demişsiniz ailesi iyi ya da kötü düşünsün önemli olan sevgilinizin düşünceleri. Ki onlar da hiç iç açıcı değil. Ben ayrılmayı düşünün diyemicem üzülerek direkt ayrılın diyorum. Devam etmeyi seçerseniz çoook üzüleceksiniz :( Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:

sen bu adamdan biran önce kurtukk..bu zihniyet seni çok üzer haberin olsun güzelim..

Bence şanslısınız evlenmeden önce bu yüzünü göstermiş size. Takıları vermeyin ev de istemeyin diyecem ama bu tarz bir kişilik ne yaparsanız yapın değişmeyeceği için evlenseniz de bence boşanmayla sonuçlanır

İnş.yanlışınızı farkedersiniz de tek kaybınız o askerdeyken gönderdikleriniz ve onla geçirdiğiniz zaman olur. Maddiyat bir yana gururunuz, en önemlisi de sizin mutsuzluğunuzu gören aileniz için bn olsam ayrılırdım

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:

Eee ev istemiyorum demediniz mi? Ev alacaklarsa doğal olarak sizden de bir katkı bekliyor olabilirler...

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla , sevgilin her şeyi senle açık açık konuşuyor . Evlenince bu mevzular yüzünden tartışma çıkarma ya da kabul etmeme gibi bir hakkın olmayacak . Bunları bilerek evlendin , itiraz edemezsin diyecek .

Bu yaptırımları ya kabuk edeceks ya da yolunuza bakacaksın.

4 yılımı verdim kopamam deyip , kalan ömrünü feda ediyorsan , diyecek bir şey yok , hakkında hayırlısı olsun .

Her insan ailesine düşkündür ama bu başka bir şey. Sevgilinizin yaptığı çok yanlış askerden gelince bu işi yüz yüze konuşun o takılar sizin onun değil size takılıyo evet ama onlar sizin güvenceniz kenara koymalısınız bir kısmını tabiki ailelere vereceksiniz helede babanız inşaatlarda sizin için çalışıp sırf size takı takmak için kredi çekip onu ödeyecekse bu babaya o altınlar verilir. Eğer sevgiliniz bunu kabul etmezse geldikten sonrada büyük bir kavga nedenidir kusura bakmayın ama o şimdi size böyle kendi ailesini ön planda tuttuğunu gösteriyorsa ilerde sizin aileniz umrunda olmaz bunu kabul edecek misiniz aileniz zor durumda olduğu zaman o yine kendi ailesine verecek. Ya karar verip acısını çekersiniz ya da boyun eğersiniz. Ayrılın demiyorum ama konuşun gelince askerden sonra yine kararı aynıysa.gerisi size kalmış. Ev olayına gelince de madem ev karşılığı sizin altınlarınızı istiyo o zaman o evi kendiniz almış oluyosunuz onların yaptığı bir şey yok. Evi istemeyin altınlar sizde kalsın zaten aştınlarınız sizdeyken istediğiniz evi alıtsınız

Son düzenleme:

walla eğer çok aşık değilsen, restini çek tatlım,,,,,
ne ev iste eşinin ailesinden, nede başka bir şey,,,
eğer ev alacaklar ve TAKI PARANI ALACAKLARSA eğer o zaman evin tapusunda adın geçsin,,,, çünkü düğünde takılan takı gelinindir,,,,
sen kendin alırsın evini evlendikten sonra,,,,
bu konularda burnundan kıl aldırmayacaksın tatlım, çünkü nasıl başlarsa öylr gider,,,,
eşinin ailesinin durumu iyiyse kendiileri okutsunlar çocuklarını,,, ha durumları kötü olur o zaman yapılır bir fedakarlık ama önce ailenin kendi çocukları için fedakarlık yapması gerekir,,,
bence şimdi değil de bunları erkek arkadaşı askerden geldikten sonra konuş,,,, ama taviz verme,,, kopucaksa da kopsun,,,, yoksa ömür geçmez,,,

ohoooo sonuna kadar okumadım bile...
geçmiş olsun canım...
bu adamı asla değiştiremezsin..
asker psikolojisiyle ilgisi yok...
evlendiğinizde de aynı şeyleri yapmaya devam eder..
daha şimdiden senin ailen benim ailem ayrımına girmiş ve takılacak takıların ailesine verileceği konusunda kararını vermiş..
evlenirken insanın aklında en ufak bir şüphe bile kalmaması gerekiyor yoksa o adamla ömür geçmez...
takılan takılar genç çifte destek olmak için takılıyor onlarda kalması gerekir...durumları yoksa gösterişli düğün yapmazlar ozaman...
seçim senin...

Sen benim param yok, senin paran benim param, benim param senin paran , bizim paramız babamın parası durumu olmuş

yontcam canım zaten ya yontulcak ya caresine bakılcak ortada bi haksızlık varsa hayatta tahammül edemem ayrıcam diyemem 4yıldır beraberiz cok zor olur kolay kolay toparlayamam ama ailem bnm herşeyim ben onları hiçe sayıp da onun yedi sülalesini de doyuramam

yontulmaz tatlım,,, benim başıma neler geldi bir bilsen,,, benim takı paramla KV tatile gitti ve düğünü benim eşim ve benim ailem yaptı,,, hala daha para istiyorlar,,, ha durumları da iyi ,,, bir ailesi değil,, ablaları da, yiğeni de öyle,,, ne koparırsak kar diyorlar,,,, bende evlendiğimden beri taksit ödüyorum,,, hep bir borcumuz oluyor her ay sıfırlıyorum parayı çünkü kalan para,,, o insanlara gidiyor,,, ve insanı bunlar çok yoruyor,,,, ben sinirimden çalışmıyorum bile,, zaten çalışamam şimdi,,,hamileyim,,,, açıp telefon kavga etmek istiyorum ama yüz göz olmak istemiyorum,,,,
benim yaşım çok büyük, şükür ki ailemin maddi durumu iyi, bana yardım ediyorlar ama genede insanın gücüne gidiyor sanki benim ailem onun ailesine para veriyormuş gibi geliyor,,,,, dolaylı da öyle,,,,
birde ailemin maddi durumu iyi olmasa ve yaşım küçük olsa inan çok büyük kavgalar çıkar,,,,
onun için 4 yıl falan demeden önce işi resmileştirmeden önce otur bunları konuş,, ve taviz verme kesinlikle,,,,

Bilezikleri aileye verilirmi ya .damadın ailesin aldıkları takılar kesinlikle gelin rızası olmadan alınamaz.harama girer.

Sen askerdeyken neden para gönderiyorsun onu anlamadım ailesi göndersin.
Ay bu kız çok destek oldu bana çok seveyim ben onu bırakmayayım demez hiçbir erkek,
Ayrıca o istediğini söylüyor sana 2 şart sunuyor ya bu ya bu diye ama sen hala kıyamam askerde falan filan
Açık açık de seninkilere verirsek bende vericem aileme yok ağzı dişi, yok ne dişi umrumda değil
Senin ailense benim de ailem resti çek.
Askerden gelince sözde söylerim olur, sözde nişanda söylerim olur, düğünde vermem olur biter olur
Bi bakarsın düğün olmuş altınların gitmiş bir de her kavgada ailem ev aldı otur sus
Daha ne yapsınlar ev aldılar, senin ailen ne yaptı, annemlere sık git ev aldı ailende alsaydı onlara da giderdik.
Annemden şikayet etme ev aldılar seninkilerde alsaydı.
Bunlar böyle uzar gider...

sevgiline de kii.. 'öyle bi dünya yok'!!
he varsa söylesn bizde gidelim ;)))

uff... ilerde çok sorun yaşarsınız...

değişmez birde çok zor...

eğer çok seviyorsanız, evi felan istemeyin. evlenince sanki sizin üstünüze yapacaklar evi... kendi imkanınızla evlenin... takı makıda takmasınlar (millet görsün diye takı mı takılır) en azından diğer gelenlerin takılıarını siz alırsınız borcumuz var deyip... sizde çalışıyorsunuz ya sizde her ay para göndercem deyin...

Sen askerdeyken neden para gönderiyorsun onu anlamadım ailesi göndersin.
Ay bu kız çok destek oldu bana çok seveyim ben onu bırakmayayım demez hiçbir erkek,
Ayrıca o istediğini söylüyor sana 2 şart sunuyor ya bu ya bu diye ama sen hala kıyamam askerde falan filan
Açık açık de seninkilere verirsek bende vericem aileme yok ağzı dişi, yok ne dişi umrumda değil
Senin ailense benim de ailem resti çek.
Askerden gelince sözde söylerim olur, sözde nişanda söylerim olur, düğünde vermem olur biter olur
Bi bakarsın düğün olmuş altınların gitmiş bir de her kavgada ailem ev aldı otur sus
Daha ne yapsınlar ev aldılar, senin ailen ne yaptı, annemlere sık git ev aldı ailende alsaydı onlara da giderdik.
Annemden şikayet etme ev aldılar seninkilerde alsaydı.
Bunlar böyle uzar gider...

ev aldılar ev aldılar. sanki düğünden önce kızın üstüne yaptılar evi... ne insanlar var ya...

Ananizi babanizi siz dusunuyomusunzki eli
Oglu dusunsun
babam isci diyorsun benim icin kredi cekecek diyorsun sonrada askerden onca calismadi ben baktim askerde para gonderiyorum diyorsun

elin ogluna gonderecegin parayi sen isci maasiyla buyutup okutan memur yapan babana ver

sonrada buraya gelmis anami babami satmam diyen hayirli evlati oynuyorsun..

canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda

Ayyy of bu ne..,,sana ayril demem ama bu adam evlenince sana neler eder be gulum.boyle biriyle askimdan olsem,surunsem de evlenmrzdim.
Senin maasini,iligini,kemigini ne varsa emecek bak.sanane onun kardesinin bursundan dersanesinden.babasi dururken size ne.ha arada uc bes harclik verirsiniz ama o ne oyle kredi oder gibi her ay tonla para.bulustugunuzda babasina apar topar kosmasi vs.
Hakkinda hayirlisi.....

Ananizi babanizi siz dusunuyomusunzki eli
Oglu dusunsun
babam isci diyorsun benim icin kredi cekecek diyorsun sonrada askerden onca calismadi ben baktim askerde para gonderiyorum diyorsun

elin ogluna gonderecegin parayi sen isci maasiyla buyutup okutan memur yapan babana ver

sonrada buraya gelmis anami babami satmam diyen hayirli evlati oynuyorsun..

canım benim sende benim anama babama ne yapıp yapmadığımı bilip bilmeden gelmiş burda horozlanıyorsun farkettiysen burda mevzu para verip vermeme değil bn para verdim de ettim de muhabbetinde de değilim. ben para verdiysem isteyerk razi olarak vermişimdir beni okutan büyüten ailemi senden daha çok düşünüyorum burda ailem için şunu yaptım bunu yaptım muhabbetine girmiyim hiç o beni ilgilendirir sizi ilgilendirmez gerek yok bu konuya girmeye. kısacası anlamadığın için bi özet geciyim bnm sorum bu füğün olaylarında takı muhabbeti nasıl oluyo bölüşülmesi nrmal mi yoksa çiftlerde mi kalması normal? bunun yanıtını almak amacım. senin gibi artistlerden ders alıp da aileme bakayım derdim degil yani kapişş

ben de yeni evli biri olarak yorum yapma ihtiyacı hissettim. Eşimle kavgalarımızın tek sebebi var : ailesi. Ben de evlenmeden durumun vehametini anlayamamıştım. Öncelikle üzülerek şunu söylemek istiyorum sevgilinizi yontma gibi bi ihtimaliniz yok. Yontulacak adam şimdiden sen bilirsin diye kestirip atmaz ki bence böylesi daha iyi. Evlenene kadar he deyip sonra bildiğini okusa daha kötü olurdu. Ailesinin ne düşündüğünü bilmiyorum demişsiniz ailesi iyi ya da kötü düşünsün önemli olan sevgilinizin düşünceleri. Ki onlar da hiç iç açıcı değil. Ben ayrılmayı düşünün diyemicem üzülerek direkt ayrılın diyorum. Devam etmeyi seçerseniz çoook üzüleceksiniz :( Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..

haklısınız ne diyim hayırlısı olur inş teşekkürler

Back