• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesii fikirleriniz lütfen :(

evet durum absurt farkındayım o yüzden aklım karıştı bnmde hesap kitap karişmiş degil cünkü bunlar konuşulmuş seyler bnm kabul edipte yasadigim şeyler değil cok haklısınız elimdekin avcumdakini döksem de devam edeceğinini garantisi yok o yüzden elimdekini avcumdkini dökmüyorum sıkıştığı zaman gönderdim 4 yıldır sevigilm arkadasim da olsa sıkıştığı zaman yardım ederdim cünkü aynı şey karşılıklı o da ben üni okurken destek olmaya calişirdi destek derken ikimizin de destegi büyük meblağlar degil tabiki ben ona ailesi gönderene kadar idare edecek miktar atarim bazen buna hiç mi hiç takılmıyorum. insan yeri geliyo kardesine akrabasina yaranamıyo degil kisevgilisine yaransin bunu biliyorum yaranma amacı tasımıyorum o yüzden. şimdiye kadar ezdirmedinm kendimi altta kalma durumları yaşanmamıştı hiç ilk olduğu için şaşkınlığım. ikimizin acısından da hayırlı kararlar alabilmemiz nasip olur inş haklısınız bu şekilde giderse üzüleceğim doğru

Konu senin verdiğin birkaç kuruş değil.......adam neleri düşünmüş...........kardeşlerinin sizin okutup okutmayacağınıza açıklık getirmeniz gerekiyor...........bu konuları sinirlenmeden açık açık konuşmalısın evlilikte senin neleri beklediğini öğrenmelisin.........derse ki ben kardeşlerimi okutur dersaneye ben gönderitim babama artık bırakmam o zaman pazarlık dahi yapmadan olay mahallini terk edersin........muhtemelen sen ev geçindireceksin o da aldığını ve senin altınlarını ailesine vermek isteyecek sen şikayet edersen de oturduğun evi başîna kakacak......onun ailesini de mutlu etmen gerekecek elbette...............tabii adama yapacağın hizmetleri saymıyorum bile...............evlilik iyi giderken bile kaldırılması zor bir kurum........çocukların yükü üzerinizdeyse bu iş yürümez...........evde hep bir para konusu geçecek ve huzursuz mutsuz olacaksın

Ben ne altna nede eve taktım htm şu senin sevgilin seni mutlu etmeye değil ailesinin sözden asla çıkmama durumundan uyuz oldum bir banasına diyemiyor mu erkek olupta biz sözlümle şu kararı aldık sizde bu kararımıza saygı duyun diye bunu diyemeyen erkek zaten gözümde erkek değildir kadını ezecektir bu kesin bunun lami cimi yok

evlendikten sonra aile olamayan
..çok var halen kaynananın veya kp düdüğü ,öter e o zaman bu ne oluyor evlilik değil tabiki dayatma,zorlama ,baskı

bnm taktığım konu da bu canım zaten. soyledigi şeylerde kendini düşünmüyor ailesini düşünüyor sadece ilerde bnmle beraber sıkıntı cekecek yine kendisi olacak. daha aileler pürüz cıkardığında bizim ikimizin orta yolu bulmamız gerek. zaten bu noktadan sonra bn ve ailem sen ve ailen değil biz ve ailelerimiz olmalıyız bakalım görelim hayırlısı..

Takılar için genel olması gereken çiftlerde kalmasıdır bazı aileler bize verilecek şu olacak falan dese de doğrusu budur aileler gider takarlar onlarda gelir evlatlarına takarlar bizde aile bireyi olduğumuzda gidip tekrar onların çocuklarına takarız falan bu şekilde bu düzen sürer ben böyle biliyorum :51:Erkek arkadaşınız oldukça bencil inşallah askerdeki psikolojidir bu diyeceğim çünkü çok fena size ve ailenize değer vermiyor saygı göstermiyor sen bilirsin işine gelirse gibi bir laf kullanmış buna nasıl tahammül ettiniz sanırım askerde diye :26:para göndermenize bir şey diyemem ailesinin gönderdiği yetmiyormuş şahsen bende gönderirdim yıllardır birlikte olduğunuz adamdan sakınacak haliniz yok zaten senin benim durumu da olmazdı olamazdı sizde de böyleydi sanırım ama iş düğün-evlilik mevzularına gelince rengini değiştirdi anladım sizi:25:
Eğer ailenin kendi evi olmasaydı ve bir yerden ev alsalardı para ödeyerek takıları verirdim ama takılar kadının mihridir dini nikahta özellikle belirtebilirsiniz bunu alınması imkansız alınsa da tekrar verilmesi zorunlu yoksa borçlu gidecektir :34:ama baba zaten olan evi veriyor herkes kendinde olduğunda evladına ev veriyor yani babanızda olsaydı o da yardımcı olurdu eminim belki de siz verecektiniz gerçekten sıkışık olduklarını görseydiniz iş burada sevgilinizi çok çirkin konuşması yoksa faize peşinata vereceğinize onlara verirdiniz dahası ödeme de olmayacaktı ne güzel ama konuşma tarzında sorun bu saatten sonra bende kabul etmem bir de kardeşlerinin okulları farklı durumları kendini evin babası zannetti sanırım sizin bir aile olacağınızdan yuva kuracağınızdan belki de kendi yavrunuz olacak ona baba olacak bunlardan haberi yok henüz idrak edememiş:41:askerden gelince net fikrini öğrenin ona göre karar verin derim karşınızda şuanda bencil aile düşkünü sizi hiçe sayan bir eş adayı var bence dikkat :45:

Son düzenleme:
Konu senin verdiğin birkaç kuruş değil.......adam neleri düşünmüş...........kardeşlerinin sizin okutup okutmayacağınıza açıklık getirmeniz gerekiyor...........bu konuları sinirlenmeden açık açık konuşmalısın evlilikte senin neleri beklediğini öğrenmelisin.........derse ki ben kardeşlerimi okutur dersaneye ben gönderitim babama artık bırakmam o zaman pazarlık dahi yapmadan olay mahallini terk edersin........muhtemelen sen ev geçindireceksin o da aldığını ve senin altınlarını ailesine vermek isteyecek sen şikayet edersen de oturduğun evi başîna kakacak......onun ailesini de mutlu etmen gerekecek elbette...............tabii adama yapacağın hizmetleri saymıyorum bile...............evlilik iyi giderken bile kaldırılması zor bir kurum........çocukların yükü üzerinizdeyse bu iş yürümez...........evde hep bir para konusu geçecek ve huzursuz mutsuz olacaksın

evet oturup adam akıllıya konuşulması lazım ben suan bekarken kardesimi okutuyorum şimdi bile zorlndığım yerler oluyor evliyken bunu düşünemem bile. evlenene kadar dileğini yapabilir ama evlendikten snra aynı düzen devam etmemeli. bnm de cocuklarım olcak bn olnarın rızkını kimseye yedirmem rahat edeyimdiye yıllarca okumuşum atanayım diye yırtınmışım tabiki bunun için değil hal caresi bulunacak inş

Bir de şöyle söyleyim.....gerçekten ahlaklı aile olmayı içine sindirecek erkek sayısı o kadar az ki........benim ex in ailesinin maddi durumu iyiydi ve evlenmeden önce bana sen bakarsın dediğinde gerçekten ciddiye almamıştım........niye ciddiye alayım ki benimle ilgilenir arar sorar ailesi zengin kendi işi iyi............kafamda oturtamadım birtürlü nasıl olur ama ciddiymiş........zaten erken emekli oluyorlardı iyi bir maaşı vardı abisi ayrı zengindi ve bana hergün işten geldiğinde mızırdanıyordu işim şöyle kötü işim böyle kötü istifa edeceğim bilmem ne............burnumdan getirdi ben de gece gündüz nöbet tutuyorum zaten başka bir konudan bitirdim
Sana söyleyeceğim şu senden beklentilerini ciddiye al.........önce pazarlık yapmaya çalışır tamam der ama sonra bildiğini okur........ve sen maduriyetten kaçmaya çalıştıkça burnundan getirir ...........acele etme.......en iyi ihtimalle boşandığınla kalırsın

canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda

Acikca soyleyeyim cnm bu kadar sacma muhabbetlere girebiliyorsa hic cekilmez bu tip.
Ayrica babasinin durumu iyi kendi askerden once calisiyor niye sen para gonderiyosun elin ogluna.
O acik acik soylemis fikrini sende soyle. Artik isine gelirse beyfendinin.

bize takılanların hepsi bizde kalmıştı kimseyede vermedik...
ikimizinde aklından bile geçmedi bi tarafa vermek...
onlar sizin ikinizin kimseye vermek zorunda değilsiniz...
üstelik babasının durumu iyi madem ne gerek var böyle bi fedakarlığa..
sizde yeni evleniyosunuz bi aile olacaksınız...
iki tarafada vermemenizi tavsiye ederim...

Takılar için genel olması gereken çiftlerde kalmasıdır bazı aileler bize verilecek şu olacak falan dese de doğrusu budur aileler gider takarlar onlarda gelir evlatlarına takarlar bizde aile bireyi olduğumuzda gidip tekrar onların çocuklarına takarız falan bu şekilde bu düzen sürer ben böyle biliyorum :51:Erkek arkadaşınız oldukça bencil inşallah askerdeki psikolojidir bu diyeceğim çünkü çok fena size ve ailenize değer vermiyor saygı göstermiyor sen bilirsin işine gelirse gibi bir laf kullanmış buna nasıl tahammül ettiniz sanırım askerde diye :26:para göndermenize bir şey diyemem ailesinin gönderdiği yetmiyormuş şahsen bende gönderirdim yıllardır birlikte olduğunuz adamdan sakınacak haliniz yok zaten senin benim durumu da olmazdı olamazdı sizde de böyleydi sanırım ama iş düğün-evlilik mevzularına gelince rengini değiştirdi anladım sizi:25:
Eğer ailenin kendi evi olmasaydı ve bir yerden ev alsalardı para ödeyerek takıları verirdim ama takılar kadının mihridir dini nikahta özellikle belirtebilirsiniz bunu alınması imkansız alınsa da tekrar verilmesi zorunlu yoksa borçlu gidecektir :34:ama baba zaten olan evi veriyor herkes kendinde olduğunda evladına ev veriyor yani babanızda olsaydı o da yardımcı olurdu eminim belki de siz verecektiniz gerçekten sıkışık olduklarını görseydiniz iş burada sevgilinizi çok çirkin konuşması yoksa faize peşinata vereceğinize onlara verirdiniz dahası ödeme de olmayacaktı ne güzel ama konuşma tarzında sorun bu saatten sonra bende kabul etmem bir de kardeşlerinin okulları farklı durumları kendini evin babası zannetti sanırım sizin bir aile olacağınızdan yuva kuracağınızdan belki de kendi yavrunuz olacak ona baba olacak bunlardan haberi yok henüz idrak edememiş:41:askerden gelince net fikrini öğrenin ona göre karar verin derim karşınızda şuanda bencil aile düşkünü sizi hiçe sayan bir eş adayı var bence dikkat :45:

teşekkür ederim güzel fikirleriniz için. ben karakter olarak da altta kalayım aman o nerde o tarzında biri degilim zaten şuan diyarbakır lice de asker az cok haberleri takip ediyorsanız içinde bulundugu durumu anlayabilirsiniz üzerine gitmedim konuyu uzatmadım o yuzden normal şartlarda olsaydı o konunun inciğini cinciğini cıkarirdım :ssz: para mevzusu hayatta taktığım bi konu degil dediğiniz gibi bunu düşünüyo olsaydık yıılardır devam etmezdi zaten. babası tüm çocuklarına ev almış ve bütün evleri hangi covuguna verecekse onun üzerine yapmış ilerde bana bişey olursa herkes malını bilsin karişikliık olmasın diye ailesi değil de bnmki evin derdine düştü. dilerse evi almayabiliriz bnm için problem degil calışıyorum zaten alırız kndimize ev. evin babasi zannediyo evet bazen bu konuyu abartır ben babasının kalkıp d gelin bizim çocuğu okutun everin diyecegini zannetmiyorum. evlilik olayini idrak edemedi henüz hersey kolaycacık oluvercek diye düşünüyo evin olunca zengin olacağimizi düşünüyo bi gelsin de işin detayı oğrenilecek karar verilecek artık. anneme de deim gelir gelmez bana evlenin artık demeyin sakın ben bi bakıp görcem olursa devam ederiz yolumuza dedimtamam dedi onlarda. hayırlısı artık

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:

Sen böyle düşünen ve de konuşan adama bir de para mı yolluyorsun, ona yolladığın parayı evine harca bence. Binbir emekle seni büyüten babana desteğin olmuş olur. Ve ayrıca, benden sana tavsiye, kaçarak uzaklaş bu adamdan. Arkana dahi bakma. Bak yaşın kaç bilmiyorum, ama sana şunu söyleyebilirim ki, seni gelecekte hiç iyi şeyler beklemiyor. Bu mantıkta olan adamdan sana hayır gelmez. Şimdi sana aşılabilir bir problem gibi geliyor, ya da en fazla veririm altınlarımı huzurum olsun yeter diyebilirsin ama, mantığı bu olan adam sana ömür boyu çektirir, ailesinin önünde el pençe divan durursun. Sakın değişir, asker psikolojisi, ben konuşurum falan diyerekte kendini kandırmaya çalışma.
Hiçte ailemi ezdirmem valla, benim babam beni inşaat işçiliği yaparak büyütecek, ben ona düğün yaptırıcam, altınların hepsini de erkek tarafına vericem, kimse kusura bakmasın

Benim eşimin babası da zamanında çalışmış gayrimenkul yapmış, istediğimiz daireyi seçtik yerleştik. Şimdi babası bize ev verdi diye, altınlarımı mı verecektim. Hepsi bizde kaldı canım.

teşekkür ederim güzel fikirleriniz için. ben karakter olarak da altta kalayım aman o nerde o tarzında biri degilim zaten şuan diyarbakır lice de asker az cok haberleri takip ediyorsanız içinde bulundugu durumu anlayabilirsiniz üzerine gitmedim konuyu uzatmadım o yuzden normal şartlarda olsaydı o konunun inciğini cinciğini cıkarirdım :ssz: para mevzusu hayatta taktığım bi konu degil dediğiniz gibi bunu düşünüyo olsaydık yıılardır devam etmezdi zaten. babası tüm çocuklarına ev almış ve bütün evleri hangi covuguna verecekse onun üzerine yapmış ilerde bana bişey olursa herkes malını bilsin karişikliık olmasın diye ailesi değil de bnmki evin derdine düştü. dilerse evi almayabiliriz bnm için problem degil calışıyorum zaten alırız kndimize ev. evin babasi zannediyo evet bazen bu konuyu abartır ben babasının kalkıp d gelin bizim çocuğu okutun everin diyecegini zannetmiyorum. evlilik olayini idrak edemedi henüz hersey kolaycacık oluvercek diye düşünüyo evin olunca zengin olacağimizi düşünüyo bi gelsin de işin detayı oğrenilecek karar verilecek artık. anneme de deim gelir gelmez bana evlenin artık demeyin sakın ben bi bakıp görcem olursa devam ederiz yolumuza dedimtamam dedi onlarda. hayırlısı artık

Canım bence aileler işin içine girince değişecek belki daha çok sorun çıkar genelde öyle olurmuş bilemem ama belkide sizde tam tersi olur erkek arkadaşın olayı idrak eder ailesi de karıştırtmaz istemezler bence 20-30 bin tutsun hadi ev veren insan o meblayamı kaldı allah aşkına erkek arkadaşının düşüncesi bence o:41:

bize takılanların hepsi bizde kalmıştı kimseyede vermedik...
ikimizinde aklından bile geçmedi bi tarafa vermek...
onlar sizin ikinizin kimseye vermek zorunda değilsiniz...
üstelik babasının durumu iyi madem ne gerek var böyle bi fedakarlığa..
sizde yeni evleniyosunuz bi aile olacaksınız...
iki tarafada vermemenizi tavsiye ederim...

benim niyetimde bu aslında bnm az çok yıllardır biriktirdigim param var düğün esnasinda aileme vericem yettiği kadarini burdan kullanırız gerisini ailem ekler onları da zor duruma sokmamış olurum. işte sevgilim bn vericem deyince o zaman bnde vericem dedim ki o verirse bende veririm. tabiki en güzeli vermemek cünkü takının amacı yeni evli çiftlere destek olmaktır zaten. bakalım kendisinin atıp satmasına bakmıyor tabi bu işler ailelerle birlikte ortak kararımıza bakar

Bir de şöyle söyleyim.....gerçekten ahlaklı aile olmayı içine sindirecek erkek sayısı o kadar az ki........benim ex in ailesinin maddi durumu iyiydi ve evlenmeden önce bana sen bakarsın dediğinde gerçekten ciddiye almamıştım........niye ciddiye alayım ki benimle ilgilenir arar sorar ailesi zengin kendi işi iyi............kafamda oturtamadım birtürlü nasıl olur ama ciddiymiş........zaten erken emekli oluyorlardı iyi bir maaşı vardı abisi ayrı zengindi ve bana hergün işten geldiğinde mızırdanıyordu işim şöyle kötü işim böyle kötü istifa edeceğim bilmem ne............burnumdan getirdi ben de gece gündüz nöbet tutuyorum zaten başka bir konudan bitirdim
Sana söyleyeceğim şu senden beklentilerini ciddiye al.........önce pazarlık yapmaya çalışır tamam der ama sonra bildiğini okur........ve sen maduriyetten kaçmaya çalıştıkça burnundan getirir ...........acele etme.......en iyi ihtimalle boşandığınla kalırsın

su noktadan sonra gözüm korktu bnmde beklentileri acıkca soyleyip ciddiye almalı cidden acele etmeye niyetim yok ya bakalım

Canım bence aileler işin içine girince değişecek belki daha çok sorun çıkar genelde öyle olurmuş bilemem ama belkide sizde tam tersi olur erkek arkadaşın olayı idrak eder ailesi de karıştırtmaz istemezler bence 20-30 bin tutsun hadi ev veren insan o meblayamı kaldı allah aşkına erkek arkadaşının düşüncesi bence o:41:

göstercem ben ona o düşünceyi zaten gösteremezsem o bana göstermiş olacak çünkü kim üste cıkarsa artık :41:[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:
Normalde bile bir erkekğin hiç böyle bir muhabbete girmemesi lazım diye düşünüyorum, ki sizin paranızı da yemiş, hala para yolluyorsunuz, utanmadan hala takı muhabbetini yapıyorsa bence ayrılın. Zira şimdiden minnettar olacağına böyle davranıyorsa, ileride çok daha büyük sorunlar çıkabilir.
Ben evlendiğimde, kayınvalidem hem ev verdi, hem 5 bilezik taktı, takılan takıların hepsi de bizde kaldı. Ki kayınvalidem öyle zengin değil, 800 lira aylık alırken aydan aya biriktirmiş, oğlunu evlendirecek takı takacak, düğün yapacak diye.

göstercem ben ona o düşünceyi zaten gösteremezsem o bana göstermiş olacak çünkü kim üste cıkarsa artık :41:[/COLOR][/FONT][/B]
[/QUOTE]

Tam olarak anlamadan evliliğe adım atmaman mantıklı eğer söylediği gibiyse karekteri sorunlu bir evlilik bekliyor demektir çok üzülürsün :31:

Para muhabbeti yapan erkeklerden nefret ederim. O takı çiftin olur, aileye vermek ne demektir. Şimdiden bunları söylüyorsa, Allah korusun ailenizin başına bişey gelse, maddi yardıma ihtiyaçları olsa, yardım etmeniz gerekse, buna da engel olmaya kalkar. Eş, sevgili bulunur ama Allah ailelerimizi başımızdan eksik etmesin.

canım benim biliyorum bize söylemesi kolay geliyor belki ama malesef paranın hesabını bu şekilde yapan adamdan nasıl koca olur bilmiyorum.. allah başımdan eksik etmesin benim eşim annemin evi yandığında ( ki bütün masrafları sigorta karşılamıştı) ona rağmen acil durum için kenarda sakladığımız paramızı olduğu gibi annemlere verdi üstelik borç olarak da değil.. benim söylememe bile gerek bırakmadı. yani evlenirken karı koca oluyorsunuz bir insan oluyorsunuz. senin ailen onun ailesi, onun ailesi senin de ailen oluyor.. ama malesef senin aileni pek sallamıyor gibi :(

Biran once bitir bu isi cok çekersin ilerde taki gelinle damadindir.ne kadar bencilce.askerdeyken sen niye para gonderiyorsun anlamadim cok dusundugu anne babasi gondersin evlenmeden once bu kadar fedakarlik fazla

Bu açtığın konu bişey değil.eğer o adamla evleneceksen bunlar daha iyi günlerin haberin olsun :10:

daha evlenmeden böyle muhabbetler benim midemi bulandırır.nişanlınızdaki nasıl bir ego şişmesi ve bencillik.geline takılan takı gelinindir,eş dosttan gelenler ise ikinizindir,ne demek nişanlınız ailesine verecekmiş,ne münasebet.o para ikinizin parası ve kendiniz için harcamalısınız.
eğer onun ailesinin ihtiyacı varsa sizin ailenizinde ihtiyacı vardır.iyi o zaman paraları iki tarafa dağıtın,peki siz ne yapacaksınız?

daha evlenmeden nişanlınız böyle ailesini korur kollar şekilde ayrımcılık yapııyorsa kusura bakma ama ben o adamdan bana kocalık beklemem,evliliğiniz boyunca hep buna benzer sorunlar yaşayacaksınız,ben ayrılın falan demem ama benim midem bulandı.

Back