• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesii fikirleriniz lütfen :(

Canim kesin tavrini koy. Daha ortada söz, nişan yokken bu tavri sergileyen adam ilerde neler yapmaz. Kizma ama erkek arkadaşin çok düşüncesiz ve bencil. Mesleğini de eline almişsin onun bu saygisizca tavirlarini çekmek zorunda değilsin unutma herşey aşk, sevgi değil. Hiç kimse vazgeçilmez de değil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnancınızı bilemem ama dine göre altınlar kadının mihridir.Aşağıdaki ayete göre de günaha girmiş oluyorlar böyle bişey yaparak:49:

Soru: Düğünde, nikâhta takılan altın ve takıların hükmü nedir? Bu altın veya takılar üzerinde kadının hakkı olur mu? Yoksa erkek bu takılar üzerinde kadının rızası olmaksızın istediği tasarrufu yapabilir mi?

Cevap:
Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir.

“Müminler! Kendilerinden hoşlanmadığınız halde[1] kadınlara mirasçı olmaya kalkmanız size helal değildir. Onlara verdiğinizden herhangi bir şeyi geri almak için baskı da yapmayın; ispatlanabilir bir fuhuş yapmış olurlarsa o başka. Onlarla marufa uygun geçinin. Eğer onlardan hoşlanmadıysanız bakarsınız ki, siz bir şeyden hoşlanmıyorsunuz ama Allah onda birçok hayırlar yaratacak olabilir.” (Nisa 4/19)
(Alıntı)

canım yaşlarınız kaç öncelikle bu bir
ailesi size ev verecek sanırım ve erkek arkadşaında altta kalmamak için düğün takılarını vermek istiyor
öncelikle para göndermeyi bırak madem ailesinin durumu gayet iyi onalr göndersin sen gönderme
kardeşlerinin kredi borçlarını falan düşünüyorsa öncelik sen değilsin bunu unutma bu iki
sen bilirsin diye sana cevap veriyormuş ya bu adam seni umursamıyor bu üç
evleninde bu adam değişmeyecek ve katlanarak artacak sen buna dayanabilecek misin bu dört
sana saygısı yok gibi geldi ve özelliklede ailene karşı o zaman senin babanda versin ne demek siz şirket mi kuruyorsonuz senin ailenin durumunu bilerek 4 sene çıkmşısınız ben çok hoşlanmadım bu tavırdan hiç hoş değil

vallahi ablacım iyi düşün taşın eğer ikinci planda olmayı göze alıp evlenirim ve susar katlkanırım dersen hiç düşüğnme evlen
ama yok ben şimdiden borca mı evlenicem dersen düşün derim
evlilik öyle laylaylom değil yeri geliyor insan en ufak bir şey yüzünden bile birbirne girebiliyor kş
i bu sebep genelde aileler oluyor

bn 24 yasındayım sevgilim 26 yasında. ben memurum kendisi özel bir şirkette çalışıyor. onlar ev verdi bizde takılari vermeliyiz zihniyetinde bnm babam ev vermek zorunda degil diye düşünüyor. vermesinler madem kiraya cıkariz diyorum babasi ev dururken kiraya cıkartmaz bunu biliyo ya inatlaşıyor. kendisi annemle falan tanıştı bize oturmaya geldi cok sevdi ailemi boyle düşünmesine cok şasırdım
ya aile yapılari farklı biraz durumlari iyi ama cocuklari hep idare ediyor kardeslerini görüyorum onlarda aynı şekilde. bizde mesela varsa hep beraber gezeriz harcariz darda olunca idare de ederiz borcumuzu beraber oderiz ama bunun babasi asiri disiplinli babalarina korku ve saygı karisik. sevgilim şimdiye kadar hep babasini memnun etmeye calişmiş birazda yaranmak mi istiyor napıyor bilmiyorum. adam az para gönderiyor bitiyor parasi ama cidden yetecek kadar göndermiyor yetmemesi normal bnde orda sıkıntı cekmesin diye bitince biraz bn yolluyorum haklısın fikirlerinizde cok sagolun beni çok zor kararlar bekliyor farkındayım

İnancınızı bilemem ama dine göre altınlar kadının mihridir.Aşağıdaki ayete göre de günaha girmiş oluyorlar böyle bişey yaparak:49:

Soru: Düğünde, nikâhta takılan altın ve takıların hükmü nedir? Bu altın veya takılar üzerinde kadının hakkı olur mu? Yoksa erkek bu takılar üzerinde kadının rızası olmaksızın istediği tasarrufu yapabilir mi?

Cevap:
Düğünde kız tarafından kıza takılan para ve takılar kıza verilen hediye; erkek tarafından kıza takılan para ve takılar ise kızın mehrine sayılır. Dolayısıyla her ikisi de kıza aittir, onun malıdır. O izin vermediği müddetçe kocası bunlara el süremez. Kendisi de istediği gibi bunda tasarruf edebilir. Nisap miktarını aşarsa zekatını da yine kendisi verir.

“Müminler! Kendilerinden hoşlanmadığınız halde[1] kadınlara mirasçı olmaya kalkmanız size helal değildir. Onlara verdiğinizden herhangi bir şeyi geri almak için baskı da yapmayın; ispatlanabilir bir fuhuş yapmış olurlarsa o başka. Onlarla marufa uygun geçinin. Eğer onlardan hoşlanmadıysanız bakarsınız ki, siz bir şeyden hoşlanmıyorsunuz ama Allah onda birçok hayırlar yaratacak olabilir.” (Nisa 4/19)
(Alıntı)

cok güzel açıklamışsınız ben haklı olduğumu biliyorum zaten de karsıdakini zihniyeti kabul etse bi de bunu

canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda

Canım sakın ama sakın değişeceğini düşünme. En büyük hatan bu olur. Öyle kabul edebileceksen evlen çünkü şimdiden sana sen bilirsin diyor. Evlilik uzmanları psikologlar diyor ki eşinizin değişmesini beklemeyin değiştirmeye çalışmayın. Onun için çok iyi düşün canım.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

canımm oyledir inş. ya hep anacı babacıdır buluştuğumuzda babası bi arar beni bırakır gider yanlarına anında. tamam ana baba bu atılmaz bi kenara ama elden ayaktan düşseler veya zorda olsalar neyse. bi de diyo ki büyük kardesi bnmle yasit üni mezunu onun oğrenim kredi borcunu biz odeyecekmişiz küçük kardesi üniye hazirlanıyo onu bi z okutacakmiiz babasi bu yastan sonra rahat etmeliymiş onların omzundan yükü almalıymış. durumumuz cok cok iyi olsa da neyse de bn bi ömür borç odemeye mi evlenicem senle diyorum sen bilirsin diyo ya. yarin bnmde cocuklarım olacak onları kim düşünecekse sanki. ailem zaten istemiyolar ama bni kıramiyorlar bu muhasbbetleri annem bi duysa ipler tamamen kopar ya neyse Allahım hayırlısını eylesin hakkımda

Canim evlilik bu çok iyi düşün.. Erkek senin aileni düşünmez diye birsey yok dusunenide mevcut maddi olmasa bile manen dusunmesi lazim.. Ki sen ömür boyu onun ailesi için calisamazsin bugün okulu der yarin vay evlencek kardeşim der derde ser yani.. yüz verme derim ben.. baba evine dönmek cok zordur evlendikten sonra.. Emin olmadan evliliğe kalkisma derim once bi yola getir takilar senin kimsenin hakkı olamaz.. cok uzattim canim ama seni düşünüyorum inan..

samsung Galaxy s3mini - rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr !

Aslında erkek arkadaşınızın üslubunu bi kenara bırakırsak söylediği çok garip değil.
Ev vereceklerse altın almayabilirler, takıları da verebilirsiniz, peşinatı sizden gerisi onlardan gibi.
Ev sahibi olmak çok kolay değil.

Ama onların ev düşünceleri sizin ailenizin geri plana atılmasına sebep olamaz.
Ayrıca ev aldılar diye yok kardeşleri okutacaksınız yok kredilerini ödeyeceksiniz.
Belki ailesinin bu düşüncelerden haberi yok.
Ev verdiler diye hayat boyu minnet duyacaksanız ne anladım bu işten.
Kimseden tek kuruş almam, kimseye de minnet etmem.

Ama işte işin içine erkek arkadaşınızın üslubu girince çirkinleşiyor durum.
Saygı duymuyor size ve ailenize.

ben takılarımı verip altınları verip bir nevi evin peşinatini ödicem onlar da her fırsatta biz oğlumuza ev verdik biz verdik evi dye ortada gezinecekler. beni gıcık eden durumda bu işte. istemiyorum ev fln calışıp alırız bunlar mesele değil de boyle bni ve ailemi ezmeye calişilıyomuş izlenimi uyandırdı bnde bnde buna tahammül edesim yok bakalım orta yolu bulmaya calişicaz

Yol yakınken dön..benim eşim ailesine düşkün dgldi annesi çok düşüyodu üstüne evlendk 1.5 yil oldu dha yeni yeni toparlaniyorz mahvetti 1.5 yilimizi annesi..
Allahn rizasini gözeterek evlendgm sevdgm adamdan kac kere boşanmayi düşündüm etraftan çekindm..ki eşim sen haklisin diyodu her sefernde hep benim yanimdaydi ama bu ailelern yaptklari öyle bi kuyruk acisi oluyo ki unutamiyosunz..
Bu asker psikolojisi dgl ,kişilik bozuklugu..
Sizin ailenizi hiçe sayması..
Babanz o zor sartlar altnda calisiyo gercekten dünyanin en iyi kocasina bile dgslmez bu fedakarlik..
Bizde de tam tersi oldu..olmadi..oldurdum yani..
Takilari oglan tarafi verdi eşime tamamını..
Ben benim tarafmdan bna takilan hc biseyi almadm sdce 2 bileziqi aldm onlari ailem takmsti annem babm,geri kalan para,kück altn vb.seyleri aileme bıraktım..
Arkamda babm borç öderken ben altın çogaltması yapamazdm şugün olms 55 yasndaki babam günde 15 saat çalisiyor herkesi silerm ama ailemi gerckten silemem ..hele babam..
Siz saymazsanz kimse saymaz ailenizi..evlendktn snra eşinizi tanidkca anliyosunz babanizn beklentisiz sevgsini..
Kaynananın sacmaliklarini gördkçe anliyosunz annenizin ne oldugunu..
Hamileym ailemin yanındayken eşimle tartştk 'yine onun ailesi yüzndn'
Babm sen hamilesn nasl seni üzer ..eger blmedgmz bisy warsa anlasamiyorsan gel yanıma ben sanada cocugunada bakarm ddi..
Ah ddm baba insanin batmayan bi limaniymış meger..
Onun icin bu size werilmş bi msj bu adamin kisiliqi ortada kabullenrsenz ailenizi yok saydirirsiniz..

Kesinlikle size katılıyorum... Değişti gibi gözükür evlendikten sonra daha beter olur...

evliliklere maale4sef erkek hiç bir zaman değişmez değişen biz oluruz ve sanki eşimiz değişmiş gibi gelir bize
onun için konu sahibi kardeşimzie allahım yardım etsin

Canim evlilik bu çok iyi düşün.. Erkek senin aileni düşünmez diye birsey yok dusunenide mevcut maddi olmasa bile manen dusunmesi lazim.. Ki sen ömür boyu onun ailesi için calisamazsin bugün okulu der yarin vay evlencek kardeşim der derde ser yani.. yüz verme derim ben.. baba evine dönmek cok zordur evlendikten sonra.. Emin olmadan evliliğe kalkisma derim once bi yola getir takilar senin kimsenin hakkı olamaz.. cok uzattim canim ama seni düşünüyorum inan..

samsung Galaxy s3mini - rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr !

di mi taviz tavizi doğuracak farkındayım şuan için bişey yapamam ailesinin fikrini ve düşüncelerini bilmiyorum bekara karı boşamak misali bnmki de atıp sıkıyo bi gecsin de bnm babamın karsısında desin bakalım bunları. bi görüşürüz ailelerle baktim aynı mevzular devam ederse ondan sonra caresine bakarız artık. cok teşekkür ederim güzel fikirleriniz için. aileme anlatamam bunları düşün düşün işin içinden cıkamadım dünden beri düşünceleriniz yanlış düşünmediğimi hatırlattı bana

bn 24 yasındayım sevgilim 26 yasında. ben memurum kendisi özel bir şirkette çalışıyor. onlar ev verdi bizde takılari vermeliyiz zihniyetinde bnm babam ev vermek zorunda degil diye düşünüyor. vermesinler madem kiraya cıkariz diyorum babasi ev dururken kiraya cıkartmaz bunu biliyo ya inatlaşıyor. kendisi annemle falan tanıştı bize oturmaya geldi cok sevdi ailemi boyle düşünmesine cok şasırdım
ya aile yapılari farklı biraz durumlari iyi ama cocuklari hep idare ediyor kardeslerini görüyorum onlarda aynı şekilde. bizde mesela varsa hep beraber gezeriz harcariz darda olunca idare de ederiz borcumuzu beraber oderiz ama bunun babasi asiri disiplinli babalarina korku ve saygı karisik. sevgilim şimdiye kadar hep babasini memnun etmeye calişmiş birazda yaranmak mi istiyor napıyor bilmiyorum. adam az para gönderiyor bitiyor parasi ama cidden yetecek kadar göndermiyor yetmemesi normal bnde orda sıkıntı cekmesin diye bitince biraz bn yolluyorum haklısın fikirlerinizde cok sagolun beni çok zor kararlar bekliyor farkındayım

vallahi ablacım az öncede yazdığım gibi allahım yardımcınız olsun
inş erkek arkadaşında akıllanır ama babasından korkuyor isebu değişmeyecektir
sende o halde akıllı ol ve öyle davran baskın basanındır demişler
sende sessiz kalma bilsin seni

ailesinin durumu iyi diyosun. madem iyi. ne halt yemeye para gönderiyosun...
ailene katkıda bulun. elin ogluna adamlıgamı gecersinki. baksana şimdiden ailesine yük olmamaya calışıyo.
evliliği iyi düşünün bence:34:

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:

sana tek lafım var.bu adamda kurtul kurtuldugun gun kına yak.bı cacık olmaz bu adamdan

bnce cok karaktersiz bir adam. Cingene bir ailesi olabilir. belki oyle zengin olmuslardir. tanistin mi bilmiyorum ama dikkat et evlenmeden once derim.

askerden geldikten sonra oturulup konuşulacak konu bunlar. ya orta yol bulunacak yada caresine bakılcak suan yapabileceğim bişey yok. haklısınız iş su saatten sonra bana düşüyor Allahım hakkımızda en hayırlı kararları alabilmeyi nasip etsin. 5 yılda cıksan 10 yılda cıksan evlilik muhabbetleri acılmadan karsındakini tamolarak anlayamazsın der bi dostum hep ne kadar doğruymuş meğer. bunları söyleyen bnm bitanem, herşeyim 4 yıl bitakım zorlukları astığımız insan değilmiş sanki gibi geliyo. teşekkür ederim görüşleriniz için

Senin değerin hiç olmayacak şu an askerde olan sevgilin ve babası planları onlar yapacak sende herşeye evet demek zorunda bırakılacaksın lstediklerin senin istediğin gibi değil babası ve annesinin istedikleri gibi olacak sende süs eşyası gibi olacaksın
ne fedakarlık yaptıysan üstüne su iç

epey üzüleceksin ,ortak kararlarınız olmayacak

böyle biriyle yinede'' mutlu olurum aşıkım '' diyorsan seni tutan yok ,kendi düşen ağlamaz
, memlekette erkek kıtlığımı var anlamadım ona epey yüz vermişsin ,

AA:53: okuyunca kaldım böyle , benim odun da böyle deseydi kesin soğur ayrılık olurdu sonumuz. Hiç sevmediğim şey para muhabbeti ve seninkisi de ana kuzusuymuş iyice , sizinkiler masraf etmesin borca girmesin kimseye yük olmak istemem evi barkı olan bir kız ile allah tamamını erdisin inşallah diyip basar giderdim. Çenem fena düşüktür böyle şeylerde , mutlaka ağır konuşur bu lafını ona yuttururdum çünkü erkek arkadaşının söylediği bencillik ve patavatsızlık tamamiyle . İlerde bu yüzden de çok kavgalar ediceğinz şimdiden belli , seviyorsanız onu bu durumu düzeltmesi için kafasına vura vura öğretin gerekirse he öğrenmiyorsa hala bir inatla bu konuşmaları sürdürüyorsa ki evlenerek hayatınızı mahvetmeyin :20:

Son düzenleme:
Çok sinir oldum. Bu düğün takıları erkek tarafına kalır diye bir şey çıkarmışlar. Halbuki düğün takıları gelinle damada hediyedir. Erkek tarafı masraf yapıyorsa, kız tarafıda bir sürü masraf yapıyor. Eski devirdeki gibi gelinler 1 sandık çıl çaputla gitmiyor.

Söylediğiniz herşey çok mantıklı, bu kararınızdan dönüp geri adım atmayın derim.

merhabalar bnm 4 yıldır süren bi ilişkim var. şuan sevgilim askerde. gelince düğün yapmayı düşünüyoruz. sevgilim herseyi agırdan almayı sevdiğinden ara ara bu muhabbetleri acıyorum empoze ediyim diye:49: gecen gün takı muhabbeti açıldı. beyfendi diyorki bana takılan takıları da ona takılan takıları da bileziklerimi de hepsini düğünden sonra onun ailesine vercekmişiz. daha kardesleri varmış borçla düğün yapacaklrmış. onları düşünmeliymiş. bnde dedim ki o zaman bna takılanlari bizimkiler alsın sana takılanları da sizinkiler alsın bileziklerimi kimseye veremem vereceksem niye takıyorsunuz düğünde millete gösteriş olsun diye mi takılcak dedim. sevgilimin ailesinin durumu gayet iyi 3 tane evleri son model arabaları var babası müdür. bnm babam inşaat işçisi iyi kötü bi evimiz var ben memurum babam o halde bn kredi ceker bana düşeni yaparım sonra azar azar oderim derken o kendi ailesinin maddi durumunu düşünüyor. ba boyle düşünüyorsan haklısın onlara yük bindirmek istemiyorsan anlarım o zaman ikimizde vercez deyince olmaz ya hepsini bnmkilere vercez yada hiçbirine vermicez bizde kalcak babam o zaman bize ev de vermicek ya takılar ya ev tercih senin demez mi nasıl sinirlendim sen düşünürsün aileni bn düşünemezmiyim deyince bn erkek evladiyim erkek azı diş demekmiş bnm babamin hiç oğlu yok biz onu düşünmücez mi o zaman ilerde bizime oğlumuz olmayabilr diye anlatmaya calişiyorum senin paran bnm param yokmuş tüm paralar bizimmiş ve hepsini babasina verecekmişiz ev veriyo babam o zaman soyle de senin babanda versin diyor bana.bnm parada pulda gözüm olsa kendisiyle beraber olmazdım kendisi askerden once asgari ücrete calışıyordu kaza gecirdi bi yıl işsiz kaldı bnm paramı ikiniz bölüştük bi yıl şuan askere hala para gönderiyorum kendisine. bnm bunlarda gözüm yokken boyle düşünüp bnm ailemi canlarımı hiçe saymasına nasil üzüldüm ailesine asiri düşkündür biliyorum ama bnmkileri de düşünmesi gerek uzatmadım muhabbeti ama bunlar duyunca soğudum yaa. askımdan gebersem bile anamı babamı düşünürüm ben orada bi iş oluyo sa adil olunacak iki tarafta düşünülcek madem. asker pskoljisinden mi işi inada bindiriyor cidden boyle mi düşünüyor anlamış degilim. sizlerde bu takı muhabbeti nasıl oluyor bnm bildigim ya yeni evli çiflerde kalır yada gelin tarafı damat tarafi da kndi takılanlari alır bu işler boyle diye biliyorum. sizlerde fikir verirseniz sevinirtim ben mi yanlış düşünyorum acaba nasıl canımı sıktı bu muhabbet anlatam :50:
Ailesinin durumu iyiymiş ne diyor para gonderiyorsun ?
Ayda 200 bile göndersen gonderme hiç bunun yerine ailenin eksiklerini gider, kendi ceyizini almaya başla.

Size ev verecekler diye ömür boyu onlara kambur kalacaksaniz hiç almayın o evi, kendi altinlaarinizla bir pesinat öder alırsınız ev. Sonra taksitleri birlikte ödersiniz bari kendi aldiginiz ev olur. Size bir ev veriyorlarsa da versinler, onun kirasiyla da kredinize katkıda olur.

Back