Bende bu ataerkil kafa yapısını sevmiyorum. 2 gün akraba ziyareti yaptık kocamla kahvaltıya gidelim dedik babası diyorki evde yokmu sanki. Eşimde sen gelme baba alla alla kal evde biz gidicez dedi. Sağolsun hak yiyemem rahat etmem için elinden geleni yaptı. Tavırlarından hoşlanmadım hadi hadi ne demek ya ? Ayıp gerçekten. Son damla oldu.iyi tarafından bakın sizin için son damla olmuş, bundan sonra taviz vermezsiniz, zaten hak etmiyorlar da.. Gelinlerini kendilerine uymak zorunda olan, ne derlerse yapan, her şeyi kabul eden bir yardımcı olarak gören insanlardan hiç hoşlanmıyorum, siz evli bir bireysiniz kendi planınızı yaptığınızda yanınızdakiler size uymak zorunda, planınız onlara uymuyorsa kendi planlarını yapacaklar. bundan sonra buna izin vermeyin ki zaten verecek gibi görünmüyorsunuz
Giderken bir gece kalalım bile diyemedi gerçekten. Annesine siz otobüsle gidin diyemedi çünkü. Asıl problem eş de işteBütün problem eşinde. Planlarını ailesine göre yapıyor. Sana da he he diyip idare ediyor. Biz dönüşte kayınbiraderime gideceğiz etler orada bozulur gitmeden ben otobüse verelim diyebilirdi. Ya da giderken hanım seni bırakayım dönüşte babam olacak sen abinle hasret gider ben dönüşte seni alayım diyebilirdi. Hatta 1 gün abimde birlikte kalıp köye öyle gidebilirdiniz. Ama eşin bütün planı kendine ve ailesine göre yapıyor. O istemese kimse mecbur bırakamazdı.
Bu aile ile başetmek için, bence çirkef olmak lazım. Kvsi çok çirkef. Ben başedemezdim sanırım. Ben küser görüşmezdim herhalde.Çünkü sürekli laf duymak falan insanın psikolojisini bozuyor.Bu aile ile normal şartlarda başedemez, benim demek istediğim kurnaz olup iyilik meleği hırkasını giyip dediklerini yaptırması
Kocası nasıl ben sensiz uyuyamam diyorsa oda ay etler bozulmasın diye düşünüp aman siz rahatsız olmayın fln diyip kendi isteklerini kendi istediği kadar yaptırabilmesi başarı
Böyle ancak kavga eder huzuru kaçar zamanla hiç ciddiye alınmaz ztn umursamıyorlar kurnaz olması lazım başka çaresi yok
Bak görmüş olduk canım benim birdahakine ona göre kabul etmek zorunda. Hem kendisi hem anası hem danası. Kocamada laf yetişmiyor birşey diyince ramazamnda burdaydık gezdik akrabalarını tur yaptık diyor. Benim ailem işimize karışmadı ama.Kocan sensiz kalamam derken sana aşkından sensiz uyuyamayacağından mı diyor sandın sunshine. Annesine babasına laf vermemek için, köye malzeme olmamak için sana iş yaptırmak için öyle dedi.
Bir daha yemezsin.
En mantıklısı seni giderken bırakıp dönüşte almalarıydı. Dört gece ayrı kalsanız ölmezsiniz
İyi bari, keşke 2 saat daha otursaydınız geçen yılı hatırlatıpGeçen sene 12 saat sürdü yol birşey olmadı etler donmuş dondurucuda gidene kadar erimez.
2 canım. Etlerini eti olan düşünsün diye ilgilenemedim. Buzluğa koyalım dedik kaynanam onada söylendi. Et değil dert anladın mı ? Kocamda kendine göre bi bayram siz bi bayram biz diyor :)En mantıklısı Bayram süresince herahngi bir gün normal aileler gibi eşiniz ile Büyüğünüzü ziyaret etmeniz, ama eşiniz sizi ciddiye almıyor. Herşeyi hak gördükleri için sınırları siz çizeceksiniz, başka türlü başedemezsiniz. En kötü kaliteli bir buzluk alacaksınız merak etmeyin bozulmaz diye ağızlarını kapatacaksınız, bu şekilde kuru kavga gürültü seneye yine aynı şey
Kaç yıllık evlisiniz ilk defa gidiyor olmanız bile haksızlık ama bu aileden hak almak kurnazlık ile olur. Biraz kurnaz olun, sakin ama sinsi olun
Sessiz kalıp ağlamayla başedemezsin.Bu aile ile başetmek için, bence çirkef olmak lazım. Kvsi çok çirkef. Ben başedemezdim sanırım. Ben küser görüşmezdim herhalde.Çünkü sürekli laf duymak falan insanın psikolojisini bozuyor.
Normal. Olması gereken. Yemek falan yapmam sadece hazırlama toplama ama kaba bulaşığıfa ellemem temizlikte yapmadım. Anneanesine gittik orda sadece mutfağı topladım ondada kız bu ne iş var deseydiniz kaçardım bünyeme alerji yapıyor dedim hahahajiş yaptı mı konu sahibi hiç demedi ama
Esiniz sizi abinize getirip, birakip, koye donecekti, dönüşte de hep beraber sizi alip yasadiginiz şehire gidecektiniz. 2 yil abimi görmediysem kv. Kp deri de pesime takip abime gitnezdim.Araba benim bileziklerimle alındıysa ve her ay 5 bin taksidi ben kendimden kısıp ödüyorsam başkasının lafına göre hareket etmek zoruma gidyor cam gülü. Ben rahat akrabama gidemeyeceksem arabayı neden aldım ?
Valla nasıl sinirlenip abimin kayınpederimi odadan çıkarttığını eşime kızdığımı görseydiniz lafınızı geri alırdınız.siz pasif agresif bi yapıdasınız burada bu kaçıncı konu oldu ,onlara ve eşinize bişey söylemeyip pasif direniş yapıyorsunuz gelip burada ağlıyorsunuz .
eşim böyle iyi böyle anlayışlı bilmem ne diye anlatıyorsunuz ama eşiniz sizin fikirlerinize önem vermiyor arkanızda durmuyor
1 hafta önce gidip abinde kalıp geçerken de illa gideceklerse seni de alıp giderlerdi kavga olmazdı böyle ,yok ayrı kalamazdı diyorsunuz ,niye göbeğiniz bir mi kesildi ? gayette kalınıyor Yani ,sizi manipüle etmiş ,kesin ailesi karına söz geçiremedin vs demesinler diye ,bunun ble farkında değilsiniz
sonuçta abim de abim diye tutturtuşsunuz,eşiniz niye saygı duymadı bu isteğinize ,resmen ailesine göre hareket ediyor siz de her seferinde bu sefer sert konuşacağım deyip pusuyorsunuz yine ..
sorun eşinizde ,et bozulur elbette ,oturup saatlerce sizi bekleyemez , eşinizle sizin sorununuz bu kp de suç göremedim ,mantıken düşünseydiniz bu havada zaten etin bozulacağını oturulmayacağını sizde kavrar ona göre planı değiştirirdiniz ,eşiniz ailesine bağlı siz de onlara olay bu ,çözüm de basit ama yapamıyorsunuz bi türlü
Bu aile ile başetmek için, bence çirkef olmak lazım. Kvsi çok çirkef. Ben başedemezdim sanırım. Ben küser görüşmezdim herhalde.Çünkü sürekli laf duymak falan insanın psikolojisini bozuyor.
hala yolda msnız bu arada ? iyi dayanmışssınNormal. Olması gereken. Yemek falan yapmam sadece hazırlama toplama ama kaba bulaşığıfa ellemem temizlikte yapmadım. Anneanesine gittik orda sadece mutfağı topladım ondada kız bu ne iş var deseydiniz kaçardım bünyeme alerji yapıyor dedim hahahaj
"Kayınbaba ve etleri neden peşinize taktınız" hahahahah çatladımKonuyu bende tam anlamadım ama kayınbaba etler var diye hızlıca kalkmak istemiş, konu sahibi abisini biraz daha görmek istemiş falan... Yani bu sıcakta etler varsa ve yol uzunsa abinize uğramanız bile hata... Abinize ugrayacaktiniz madem kayınbaba ve etlerini neden peşine taktınızkafamda deli sorular...
Cevap yazmışmıyım ? Kusuruma bakmayın kızlar sinirden görmüyor gözüm bir yanım eşine eve gidince saydır diyor bir yanımda sus bundan sonra ona göre hareket et.Son mesajımı okudunuz mu?
Kız allah seni napmasın gitti 48 saat. Bana kaynana evi 3 gün sonra alerji yapıyorHa bu bayram ben de kendi kendime gol attım çok sinirliyim. Tatile dönüşünde dört gün kalıp dönecektik. Akıllı bir arkadaş tatilden direkt kvlerin şehrine gitseniz dört saat karınız olur benzin aldı yürüdü dedi. Salak gibi gaza geldim durduk yere altı geceme mal oldu. Seneye asla bayramda gitmeyeceğim.
bence kp bu durumda ılımlı bile davrnamış,benim huysuz dedem vardı rahmetli gelinlerine böyle davranmazdı,annem öz kızı olduğu halde huzursuz olurmuş.siz pasif agresif bi yapıdasınız burada bu kaçıncı konu oldu ,onlara ve eşinize bişey söylemeyip pasif direniş yapıyorsunuz gelip burada ağlıyorsunuz .
eşim böyle iyi böyle anlayışlı bilmem ne diye anlatıyorsunuz ama eşiniz sizin fikirlerinize önem vermiyor arkanızda durmuyor
1 hafta önce gidip abinde kalıp geçerken de illa gideceklerse seni de alıp giderlerdi kavga olmazdı böyle ,yok ayrı kalamazdı diyorsunuz ,niye göbeğiniz bir mi kesildi ? gayette kalınıyor Yani ,sizi manipüle etmiş ,kesin ailesi karına söz geçiremedin vs demesinler diye ,bunun ble farkında değilsiniz
sonuçta abim de abim diye tutturtuşsunuz,eşiniz niye saygı duymadı bu isteğinize ,resmen ailesine göre hareket ediyor siz de her seferinde bu sefer sert konuşacağım deyip pusuyorsunuz yine ..
sorun eşinizde ,et bozulur elbette ,oturup saatlerce sizi bekleyemez , eşinizle sizin sorununuz bu kp de suç göremedim ,mantıken düşünseydiniz bu havada zaten etin bozulacağını oturulmayacağını sizde kavrar ona göre planı değiştirirdiniz ,eşiniz ailesine bağlı siz de onlara olay bu ,çözüm de basit ama yapamıyorsunuz bi türlü
Kızlarım uymadı. Gece saat 3 dü gittiğimizde. Sabah 6 da vardık. Kurban kesildi 1 saat sonra uğranılcak durum yoktu ve gece vakti abimlerede yazık. Bitmiyor dertleri 2 yaşında çocuk arabada anası babası yok. Kayınpederim yine söylendi aa burdan 1 saat dedimde nereye nereye diye bağırdı. Sakin ya alla alla biyere değil diye o zamanda tersledim.Kızmıştır homurdanmıştır yine de yapmıştır
İki aydır abime uğrayacağım et bozulur diye iki kere konu açtı. Herkes giderken uğra dönüşte oturtmazlar dedi. Bak homurdandı sinirlendi yine dedikleri oldu.
Kocası güzel yöntem bulmuş. Sensiz uyuyamam, aşkım ballı böreğim diyor dediğini yaptırıyor. Ben abimde kalacağım beni bırak geç dese konu çözülmüştü. Kocası da çok özlerse erken gelirdi daha iyi olurdı ama nerdee
kale alınmıyorsunuz o zamanValla nasıl sinirlenip abimin kayınpederimi odadan çıkarttığını eşime kızdığımı görseydiniz lafınızı geri alırdınız.
Cevap yazmışmıyım ? Kusuruma bakmayın kızlar sinirden görmüyor gözüm bir yanım eşine eve gidince saydır diyor bir yanımda sus bundan sonra ona göre hareket et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?