• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz pasif agresif bi yapıdasınız burada bu kaçıncı konu oldu ,onlara ve eşinize bişey söylemeyip pasif direniş yapıyorsunuz gelip burada ağlıyorsunuz .

eşim böyle iyi böyle anlayışlı bilmem ne diye anlatıyorsunuz ama eşiniz sizin fikirlerinize önem vermiyor arkanızda durmuyor

1 hafta önce gidip abinde kalıp geçerken de illa gideceklerse seni de alıp giderlerdi kavga olmazdı böyle ,yok ayrı kalamazdı diyorsunuz ,niye göbeğiniz bir mi kesildi ? gayette kalınıyor Yani ,sizi manipüle etmiş ,kesin ailesi karına söz geçiremedin vs demesinler diye ,bunun ble farkında değilsiniz

sonuçta abim de abim diye tutturtuşsunuz,eşiniz niye saygı duymadı bu isteğinize ,resmen ailesine göre hareket ediyor siz de her seferinde bu sefer sert konuşacağım deyip pusuyorsunuz yine ..

sorun eşinizde ,et bozulur elbette ,oturup saatlerce sizi bekleyemez , eşinizle sizin sorununuz bu kp de suç göremedim ,mantıken düşünseydiniz bu havada zaten etin bozulacağını oturulmayacağını sizde kavrar ona göre planı değiştirirdiniz ,eşiniz ailesine bağlı siz de onlara olay bu ,çözüm de basit ama yapamıyorsunuz bi türlü

Bu çok acımasız geliyor bana olay o zmn ne abinizi görmek ne bayram ziyareti
Milyon tane çözüm varken banane etlerden diyemezsiniz, eşiniz bekar değil ama ağaç kovugundan da çıkmadı
Çözümü sunup eşim dönüşte gideriz dediyse babasına da bi dakka baba diyecekti ya da etler için dolap alıcaklardı arabaya.

Canım sen her kurbanda neden köye gidiyorsunki. Çalışan insan için 4gün çok önemli. Bunu gezerek degerlendirmek varken, ev ev gezmişsin. Sen gitsende, gitmesende yaranamazsın. Her bayram giderek onları alıştırıyorsun. Annende kalacaktın ne güzel. Ya da bilet alıp, otobüsle abine gidecektin.
Hayat müşterek. Ramazan da gezdik yıllık izinde tatile gidicez eşim istedi.

Ha bu bayram ben de kendi kendime gol attım çok sinirliyim. Tatile dönüşünde dört gün kalıp dönecektik. Akıllı bir arkadaş tatilden direkt kvlerin şehrine gitseniz dört saat karınız olur benzin aldı yürüdü dedi. Salak gibi gaza geldim durduk yere altı geceme mal oldu. Seneye asla bayramda gitmeyeceğim.

Böyle olacağı en başından belliydi. Bunu sizde biliyordunuz. Esiniz baska bir çözüm bulmak zorundaydı. Bulmadı. Ama etler araba beklerken zaten çok durulmaz. Kp gitmek istemekte haklı, sizde abinizi görmek istemekte haklısınız.
Araba benim bileziklerimle alındıysa ve her ay 5 bin taksidi ben kendimden kısıp ödüyorsam başkasının lafına göre hareket etmek zoruma gidyor cam gülü. Ben rahat akrabama gidemeyeceksem arabayı neden aldım ?

iş yaptı mı konu sahibi hiç demedi ama
Kızmıştır homurdanmıştır yine de yapmıştır
İki aydır abime uğrayacağım et bozulur diye iki kere konu açtı. Herkes giderken uğra dönüşte oturtmazlar dedi. Bak homurdandı sinirlendi yine dedikleri oldu.
Kocası güzel yöntem bulmuş. Sensiz uyuyamam, aşkım ballı böreğim diyor dediğini yaptırıyor. Ben abimde kalacağım beni bırak geç dese konu çözülmüştü. Kocası da çok özlerse erken gelirdi daha iyi olurdı ama nerdee

Çıkarasm var ya sakinleşmek ya da sövmek için açtim konuyu. Biz etleri götürmeyi kabul etmedik ki ? Soran kim ? Kendileri karar veriyor alışmışlar damadı içgüvey yapıp gelini köle etmeye gözlerine battım. Saygısızlık değilmi ama ?
Saygısızlık ama ailene değil, sana saygısızlık. Aileni değil, senin tercihlerini saymıyorlar. Bunu saydıracak olan da sensin. Ama bunu kavga ile elde edemezsin. Kavga edersen o anlık üste çıkarsın, ama kocanı da kaybedersin. İyi düşün, sakin zamanda doğru noktadan hareket et.
Belki eve gidip boynunu büküp ağlarken kocana yakalanıp, onun da boynuna sarılıp “abimleri göremedim, çok özlemiştim” diyerek mağdur kadın olsan, kavgadan daha çok etki yaratırsın. Annenler neden böyle yaptı, ben çok üzüldüm, saygısızlık olmasın diye birşey diyemedim derken alt dudak titrer falan 😃
Üzgünüm, ama bazı erkekler bundan anlıyor.

Bundan sonra sizin yapacağınız şey biletinizi önden alıp "ben otobüsle gidiyorum " demeniz...kayınvalidenizin tek derdi et olsa gidişinizde uğrar belki bir gece de misafiri olurdunuz abinizin..sizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar.. eşiniz ve ailesinin yapmaya çalıştığı tam olarak bu.Kendileri daltonlar gibi her yere birlikte gidiyorlar ..kızları,damatları siz ile bir şekilde hep beraberler ..ama siz anneniz ,abinizle beraber vakit getiremezsiniz çünkü onların ailesine tabisiniz.Et bahane..şeker bayramında et mi vardı abinizin yüzünü göremediniz ?!

Diğer mesajımda birsürü çözüm yazdım
Ramazanda tamamen kalabilir, yakın olduğu için Bayramda gidip gelebilir yada giderken uğrayabilir
Ama bu eş ve aile ile evliyken çözümü olan şeylere engel olamıyorsa illa en olmayacak şeye diretmek kendine haksızlık
Mantıklı bir eş 2. 3. gün gider gelir eşine açıklar gönlünü alır eşinden ztn hayır yok. Şu anda aileyi sinir etmek istiyor gibi duruyor işin kötü tarafı kimse anlamıyor ve ciddiye almıyor. İpleri eline alıp sınırları çizerse başedebilir bu şekilde değil
İşi gerçekten zor. Her bayram aynı kavgalar olacak😒

Diğer mesajımda birsürü çözüm yazdım
Ramazanda tamamen kalabilir, yakın olduğu için Bayramda gidip gelebilir yada giderken uğrayabilir
Ama bu eş ve aile ile evliyken çözümü olan şeylere engel olamıyorsa illa en olmayacak şeye diretmek kendine haksızlık
Mantıklı bir eş 2. 3. gün gider gelir eşine açıklar gönlünü alır eşinden ztn hayır yok. Şu anda aileyi sinir etmek istiyor gibi duruyor işin kötü tarafı kimse anlamıyor ve ciddiye almıyor. İpleri eline alıp sınırları çizerse başedebilir bu şekilde değil
Nasıl yani ? Canım ramazanda gitsek eşim 3 saat ilerisi bizim köy orayada gidelim dicek siz tanımıyorsunuz benim eşimi :)

Evden çıkmadan kesin ve net diyecektiniz ya etler ya abiler diye
Yani oraya gittikten sonra etler bu havada tabikisi de bozulur oturmamaları normal ama bile bile de yola çıkmışlar

Böyle birşey olacağı zaten önceki konundan da belliydi

Eşin orta yolu bulmadığı sürece daha çok konu açarsın herşey eşinde bitiyor

İşi gerçekten zor. Her bayram aynı kavgalar olacak😒

Bu aile ile normal şartlarda başedemez, benim demek istediğim kurnaz olup iyilik meleği hırkasını giyip dediklerini yaptırması
Kocası nasıl ben sensiz uyuyamam diyorsa oda ay etler bozulmasın diye düşünüp aman siz rahatsız olmayın fln diyip kendi isteklerini kendi istediği kadar yaptırabilmesi başarı
Böyle ancak kavga eder huzuru kaçar zamanla hiç ciddiye alınmaz ztn umursamıyorlar kurnaz olması lazım başka çaresi yok

Bütün problem eşinde. Planlarını ailesine göre yapıyor. Sana da he he diyip idare ediyor. Biz dönüşte kayınbiraderime gideceğiz etler orada bozulur gitmeden ben otobüse verelim diyebilirdi. Ya da giderken hanım seni bırakayım dönüşte babam olacak sen abinle hasret gider ben dönüşte seni alayım diyebilirdi. Hatta 1 gün abimde birlikte kalıp köye öyle gidebilirdiniz. Ama eşin bütün planı kendine ve ailesine göre yapıyor. O istemese kimse mecbur bırakamazdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back