Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ama düşünmüyorum hahahahyoo sorun değil kavga ile hiç bir şey elde edemezsiniz bu aile de asla. Taktik değiştirip onları düşünüyor gibi yapıp kendi isteklerinizi yapacaksınız. Yoksa zaman geçtikçe evlilik oturmaz yıpranır
Ama düşünmüyorum hahahah
Valla çok yıprandım. Abimde bayram şekerim üzülme diyor bana. Oldu oldu başardın buraya getirmen bile başarı tebrik ederim diyor ama zoruma gitti. Eşimede kızgınımÇok haklısın ben sana hak veriyorum. Eski konunda da yazdım. Dönüş yoluna kalmayacaktı. Seni birakip ertesi gün alabilirdi, dün yada önceki gün sabahtan gidip akşama kadar oturmalıydın. Ama arabada etler varken bundan fazla olmazdı.
Bence eşine de çok yüklenme oda elinden geleni yaptı. Şahsen ben bunu bile beklemiyordum.
Birde arabanızin borcu ile filan alakalı bir durum değil. Bilezikler vermesende,arabaya para vermesende o senin abin ve onu görmek hakkın.
Nasıl varıcak ? Bana sordu benzini bölüşürüz annemle babamda gelsinler mi o gün yola çıkacaklarmış dedi bende olur dedim salak gibi. Böyle yapıcaklarını tahmin edemedim. Ona görede gayet mükemmel bir koca ve önceliği benim.Konularınızı hep goruyorum sadece şunu söylemek istiyorum tüm suç eşinizde. Çoğu konuda haklısınız bu arada. Sınır çizemiyor, ailesi daha oncelikli onun icin. Bu yuzden bunları yasısiyorsunuz. Evli oldugunun farkına varmalı.
size o zaman trick vereyim, sakin zamanda ağlayın. yani erkekler biraz ağlama faslında hele ki eşleri ise biraz daha vicdan yapıp yumuşuyorlar. ama kimseyi suçlamadan ağlayın bu durumun sizi üzdüğünü söyledin AMA KİMSEYİ KÖTÜLEMEDEN. o zaman eşiniz ters tepebilir. siz bu şekilde ağlarsanız eşiniz bu sefer karşı tarfta hatayı bulur.Davranmama hakkına sahip otobüsle giderdi o zaman bindiği araba benim üstüme.
Esila ben çok şey çözdüm. Benim kayınvalim biz önden gidicez siz kızımla damadımla gelceksiniz diye emir verirdi. Şimdi ben onları abime götürdüm laflarına boyun eğmeyip. Eşim bana düşkün sen mutlu ol diyor. Köydeki yatak burası sert dedimde gel gel burda yat ben yatarım orda sen rahat ol ben seni seviyorum diyor. Peşimize gezerken yiğenine takmaya çalıştı kaynanam anası babası yok emanet çocuk eşim almadı. Ama sürekli iyi olamıyorum bu konuda hatalılar.İyide buda banane sizden msjı var bu şekilde değil siz onları düşünüyormuş gibi yapıp seçeneklerin tamamında karlı çıkmalı ve başka seçenek sunmamalısınız. Bu şekide onlar baskın çıkıyor işte, ciddiye alan yok
Eşinizi de ele geçireceksiniz, zamanla daha kolaylaşacak ama siz bilirsiniz
Biz aynı şehirde yaşarken eşimin dedesi (annesinin tarafı) bunu yapmak istedi gelinlere(hem oğlunun hem kızının gelinlerine) ..biz ailenin en büyüğü olarak dede ,büyükanne hayatta diye önce ona gidiyor bayram kahvaltısını onun evinde yapıyorduk.Resmen yaşına hürmeten attığımız adımlar nedeniyle sınırlarını aştı.. kendini bir karar mekanizması sandı. Öğleden sonra kendi annelerimize de gitmek istedik diye bir tavırlar yaptı zamanında görmeliydin.Büyük baba, Oğlunun gelinine açık açık "sizin artık aileniz yok..aileniz sadece biziz " bile dedi haddini aşıp.Kayınvalidemin ya da oğlunun gelinleri için bir cümle kurmasını bekledim ama kendilerini ilgilendirmeyen her konuda her lafa atlayan bu ikili sessizliğe bürününce iş bana düştü; "Böyle düşünen birisi iseniz bizim buraya da gelmememiz lazım..kayınvalidemin de size gelmemesi lazım..işinize gelince ataerkil yapıda olup işinize gelince kızınız sizden çıkmıyor ..o nasıl oluyor? " dedim.Ortam buz kesildi .Bir daha da kimsenin ağzı bu konuda açılamadı.Sizin yapacağınız şey ; "bayram bir size bayram değil..ben de ağaç kavuğundan çıkmadım..bu bayram kendi anneme abime gidiyorum diyip bayramda çıkıp gitmenizAh güzelim geçen sene giderkende uğrayamadık vakit vardı. Hep bahane yalnızlaitırmaya çalışıyorlar. Kabul etmedikçede direniyorum. Zorlanıyorum ama pes etmeyeceğim.
Ben yapmazlar sandım. Eşim gidcez tabi dedi hediyeler aldım hazırlık yaptılar kayınpederim sinirlendirdi beni kalkalım diye. Eşim deseydi daha da çıkışırdım ama adamada tabikide babacığum diyemedim.Yanlış kişilerden bekliyor. Eşi ne istediğini umursamıyorsa kayın aile hiç umursamaz, onların işlerine gelir.
Yazarken seni doldurduğumuzun farkındaydım ama doğruya doğru. Elin ailesiyle senin tartışman hata, planı ikinizin isteklerine göre birlikte yapabilmelisiniz. Ben olsam bu şartlarda gitmezdim.
Siz doğrusunu söylüyorsunuz ama hatasını nasıl anlayacak ? Böyle yapmamalıydı? Ya da eve gidince konuşmamayı düşünüyorum.Siz bilirsiniz zamanla eşinizde sizden kopar daha çok konu açarsınız
Köyde yaptım bunu yoruldum diye ağladım bilerek. Sarıldı bayram yoğun geçiyor yapma öyle gel dedi ama şuan sinirliyim kafalarını tokuşturmak istiyorum:)size o zaman trick vereyim, sakin zamanda ağlayın. yani erkekler biraz ağlama faslında hele ki eşleri ise biraz daha vicdan yapıp yumuşuyorlar. ama kimseyi suçlamadan ağlayın bu durumun sizi üzdüğünü söyledin AMA KİMSEYİ KÖTÜLEMEDEN. o zaman eşiniz ters tepebilir. siz bu şekilde ağlarsanız eşiniz bu sefer karşı tarfta hatayı bulur.
Kuzum söylenme. Bak ben çenemi tutamadım. Kavga ettik. Bişey deme. Ancak bidahakine önlem al.Eve gidip kavga edip söylenesim var da doğrumu olur bilmiyorum:)
Bunuda zamanla yapıcam. Eşimede laf yetişmiyor ramazanda benim ailemle vakit geçirmişiz bla bla. Zor tuttum kendimi senin kızına yapsalar hoşuna gidermi dicektim de gözüm görmesin dedim abime. Suratına da bakmadan bindim arabaya.Biz aynı şehirde yaşarken eşimin dedesi (annesinin tarafı) bunu yapmak istedi gelinlere(hem oğlunun hem kızının gelinlerine) ..biz ailenin en büyüğü olarak dede ,büyükanne hayatta diye önce ona gidiyor bayram kahvaltısını onun evinde yapıyorduk.Resmen yaşına hürmeten attığımız adımlar nedeniyle sınırlarını aştı.. kendini bir karar mekanizması sandı. Öğleden sonra kendi annelerimize de gitmek istedik diye bir tavırlar yaptı zamanında görmeliydin.Büyül baba, Oğlunun gelinine açık açık "sizin artık aileniz yok..aileniz sadece biziz " bile dedi haddini aşıp.Kayınvalidemin ya da oğlunun gelinleri için bir cümle kurmasını bekledim ama kendilerini ilgilendirmeyen her konuda her lafa atlayan bu ikili sessizliğe bürününce iş bana düştü; "Böyle düşünen birisi iseniz bizim buraya da gelmememiz lazım..kayınvalidemin de size gelmemesi lazım..işinize gelince ataerkil yapıda olup işinize gelince kızınız sizden çıkmıyor ..o nasıl oluyor? " dedim.Ortam buz kesildi .Bir daha da kimsenin ağzı bu konuda açılamadı.Sizin yapacağınız şey ; "bayram bir size bayram değil..ben de ağaç kavuğundan çıkmadım..bu bayram kendi anneme abime gidiyorum diyip bayramda çıkıp gitmeniz
Valla çok yıprandım. Abimde bayram şekerim üzülme diyor bana. Oldu oldu başardın buraya getirmen bile başarı tebrik ederim diyor ama zoruma gitti. Eşimede kızgınım
Gitmeme ihtimalim olsaydı binip giderdim bu kadarda nettim. Gidilicek dedim çünkü. Ay valla daral geldiama yanınızda birileri varken uzun oturamayacağınızda belliydi ben gidebilmenize bile şaşırdım gidebilmişsiniz birşeyi yokuşa sürmeye de gerek yok ama , sıkıştırdıklarında abi kusura bakma sana ayrı bir zaman gelirim bak böyle dar vakit oluyor anlayamadık hiçbirşey dersiniz.... bayram günü bu kadar gerginliğe gerek yok
Acaba kayınvaliden kendi kızına da böyle davranıyor mu hiç sanmam gelin kötü olunca kötü diyorlar önce sen bir büyüklük yap da sonra saygı bekle yaniEsila ben çok şey çözdüm. Benim kayınvalim biz önden gidicez siz kızımla damadımla gelceksiniz diye emir verirdi. Şimdi ben onları abime götürdüm laflarına boyun eğmeyip. Eşim bana düşkün sen mutlu ol diyor. Köydeki yatak burası sert dedimde gel gel burda yat ben yatarım orda sen rahat ol ben seni seviyorum diyor. Peşimize gezerken yiğenine takmaya çalıştı kaynanam anası babası yok emanet çocuk eşim almadı. Ama sürekli iyi olamıyorum bu konuda hatalılar.
ben olsam kg kg et ve birsürü insanı yanımda taşıyacağıma kendim giderdim açıkcası yerinizde olsam eşime beni abimlere gitmem için otogara bırak ben göreyim oradan direkt eve gelirim derdimGitmeme ihtimalim olsaydı binip giderdim bu kadarda nettim. Gidilicek dedim çünkü. Ay valla daral geldi
Camgülü sorma o ayrı bi mevzu. Benim kaynanam kafayı yemiş 2 3 yaşındaki çocuğu aldı geldi anasız belim ağrıdı yolculukta. Biyere gidiyoruz peşimizden ağlıyor eşim almıyor kaynanam küs dayıya diyor. Öğretmesene öyle şeyler anne çocuk bakamayız dedim. Anasına sormadı ki getirrken koparmış anasından çocuk anası arayınca ekrana bile bakmıyor. Bende bişey dedim akrabası senin kaynanana sökmez o karışır dedi bende mecbur sökcek anası benim dedim. Ben susmuyorum zaten kendimi ezdirmem müsade etmemKizmakta haklısınız, ama gerçekten büyük bir başarı. Herkes kendince haklı en büyük suçlu esiniz. Beş saate sakinleşir, kavga etmeden konuşun.
Bir de anasız babasız çocuk neden sizinle?