• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygısızlık ama ailene değil, sana saygısızlık. Aileni değil, senin tercihlerini saymıyorlar. Bunu saydıracak olan da sensin. Ama bunu kavga ile elde edemezsin. Kavga edersen o anlık üste çıkarsın, ama kocanı da kaybedersin. İyi düşün, sakin zamanda doğru noktadan hareket et.
Belki eve gidip boynunu büküp ağlarken kocana yakalanıp, onun da boynuna sarılıp “abimleri göremedim, çok özlemiştim” diyerek mağdur kadın olsan, kavgadan daha çok etki yaratırsın. Annenler neden böyle yaptı, ben çok üzüldüm, saygısızlık olmasın diye birşey diyemedim derken alt dudak titrer falan 😃
Üzgünüm, ama bazı erkekler bundan anlıyor.
Normalde evet söylediklerininiz gibi yapılmalı ama eşimede çok kızgınım. Sinirden ağlicam arabada annemlerle konuşurken zor tuttum kendimi. Yazarkende gözlerim doluyor kızlar. Babasının yaptığı saygısızzlığı kabul etmiyorum bundan sonra ona göre hareket edicem. Eşimde susmamalıydı beni bırakmıyorsa bana sormalıydı. Onunda kafasını kırmak istiyorum.

Bundan sonra sizin yapacağınız şey biletinizi önden alıp "ben otobüsle gidiyorum " demeniz...kayınvalidenizin tek derdi et olsa gidişinizde uğrar belki bir gece de misafiri olurdunuz abinizin..sizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar.. eşiniz ve ailesinin yapmaya çalıştığı tam olarak bu.Kendileri daltonlar gibi her yere birlikte gidiyorlar ..kızları,damatları siz ile bir şekilde hep beraberler ..ama siz anneniz ,abinizle beraber vakit getiremezsiniz çünkü onların ailesine tabisiniz.Et bahane..şeker bayramında et mi vardı abinizin yüzünü göremediniz ?!
Ah güzelim geçen sene giderkende uğrayamadık vakit vardı. Hep bahane yalnızlaitırmaya çalışıyorlar. Kabul etmedikçede direniyorum. Zorlanıyorum ama pes etmeyeceğim.

Araba benim bileziklerimle alındıysa ve her ay 5 bin taksidi ben kendimden kısıp ödüyorsam başkasının lafına göre hareket etmek zoruma gidyor cam gülü. Ben rahat akrabama gidemeyeceksem arabayı neden aldım ?

Çok haklısın ben sana hak veriyorum. Eski konunda da yazdım. Dönüş yoluna kalmayacaktı. Seni birakip ertesi gün alabilirdi, dün yada önceki gün sabahtan gidip akşama kadar oturmalıydın. Ama arabada etler varken bundan fazla olmazdı.

Bence eşine de çok yüklenme oda elinden geleni yaptı. Şahsen ben bunu bile beklemiyordum.

Birde arabanızin borcu ile filan alakalı bir durum değil. Bilezikler vermesende,arabaya para vermesende o senin abin ve onu görmek hakkın.

Sessiz kalıp ağlamayla başedemezsin.
Ben kayınpederle görüşmeyi kestim. Yılda iki kere beş gece altı gece kalıp dönerim. Bir kere daha bir huzursuzluk çıkarırsa gidip gelmeyi keseceğimi biliyor. Selamı sabahı kestim gık diyemiyor ondan. Bahane aradığımın farkında ayağını çekti.
Ama bı sadece benim başarım değil. Eşim bayramda küslük olmaz barışın el öp fln gibi şeyler diyemiyor. Annesi bir iki kere teşebbüs edecek oldu. Eşim babamı biliyorsun anne görüştüğü kim var. Bugün barışsalar yine kavga çıkacak. Bir daha huzursuzluk çıkmasın kız haklı dedi. Arkada durmak öyle idare et aşkımla olmaz. İdare edilmeyecek durumda anasına babasına dik durabilmeli
Haklısınız çok dogru. Görüşmemek fikri bende de var. Şimdi konu açtım. Ama bazı aileler görüşmemeyi kaldıramıyor. Sizinkiler bişey dememiş. Avlamak tabiki yanlış. Görüşünce insan daha da strese gidiyor. Anlaşılamıyorsa, sürekli huzursuzluk varsa, sanırım görüşmemek daha iyi. Benım aklımda da bu var.

Bu aile ile normal şartlarda başedemez, benim demek istediğim kurnaz olup iyilik meleği hırkasını giyip dediklerini yaptırması
Kocası nasıl ben sensiz uyuyamam diyorsa oda ay etler bozulmasın diye düşünüp aman siz rahatsız olmayın fln diyip kendi isteklerini kendi istediği kadar yaptırabilmesi başarı
Böyle ancak kavga eder huzuru kaçar zamanla hiç ciddiye alınmaz ztn umursamıyorlar kurnaz olması lazım başka çaresi yok
Siz benim kaynanamı görseniz. Ne çenesi var laftan anlasaydı anlardı. İstanbul’da dedim ona gidicem ona göre ayarlayın kendinizi diye.

Bütün problem eşinde. Planlarını ailesine göre yapıyor. Sana da he he diyip idare ediyor. Biz dönüşte kayınbiraderime gideceğiz etler orada bozulur gitmeden ben otobüse verelim diyebilirdi. Ya da giderken hanım seni bırakayım dönüşte babam olacak sen abinle hasret gider ben dönüşte seni alayım diyebilirdi. Hatta 1 gün abimde birlikte kalıp köye öyle gidebilirdiniz. Ama eşin bütün planı kendine ve ailesine göre yapıyor. O istemese kimse mecbur bırakamazdı.
Dahada sinirleniyorum yolucam şu adamı varınca🤣

Siz benim kaynanamı görseniz. Ne çenesi var laftan anlasaydı anlardı. İstanbul’da dedim ona gidicem ona göre ayarlayın kendinizi diye.

İyide buda banane sizden msjı var bu şekilde değil siz onları düşünüyormuş gibi yapıp seçeneklerin tamamında karlı çıkmalı ve başka seçenek sunmamalısınız. Bu şekide onlar baskın çıkıyor işte, ciddiye alan yok
Eşinizi de ele geçireceksiniz, zamanla daha kolaylaşacak ama siz bilirsiniz

Giderken bir gece kalalım bile diyemedi gerçekten. Annesine siz otobüsle gidin diyemedi çünkü. Asıl problem eş de işte
Söyledi kabul etmedim. Dönüşte abinde kalalım 1 gece dedi ama babasıda olcakmış :) misafirmi götürücem peşimde ben dedim ne münasebet tahatsız edeyim insanları. O zaman uğrarız yemek yeriz falan dedi. Olur ya uymazsa sizinkilere dedim. Uyan gelir uymayan gelmez dedi. Kayınpederim bilet vermemek için 2 gün önce geliyor bizle.

İyide bunun böyle olacağı ilk konudan belliydi. Siz onları köyde bırakıp bir gün önce çıkıp abine gidecektin. Seni rahat bırakmayacakları eşininde ses çıkarmayacağıma ortadaydı.
En iyisi bayramları ayırıp herkes kendi koyunun kendi kessin biz evdeyiz demeniz
Bunuda yaşayarak öğreniyoruz be canım. Bundan sonra öyle olucak herkes kendi köyüne yallah.

Sessiz kalıp ağlamayla başedemezsin.
Ben kayınpederle görüşmeyi kestim. Yılda iki kere beş gece altı gece kalıp dönerim. Bir kere daha bir huzursuzluk çıkarırsa gidip gelmeyi keseceğimi biliyor. Selamı sabahı kestim gık diyemiyor ondan. Bahane aradığımın farkında ayağını çekti.
Ama bı sadece benim başarım değil. Eşim bayramda küslük olmaz barışın el öp fln gibi şeyler diyemiyor. Annesi bir iki kere teşebbüs edecek oldu. Eşim babamı biliyorsun anne görüştüğü kim var. Bugün barışsalar yine kavga çıkacak. Bir daha huzursuzluk çıkmasın kız haklı dedi. Arkada durmak öyle idare et aşkımla olmaz. İdare edilmeyecek durumda anasına babasına dik durabilmeli
Ne kadar sürelik evlisiniz ? Eşime söylüyorum da hakkımı yiyorsun ben hep seni düşünüyorum nankörlük yapma önceliğim sensin diyor😅

Esiniz sizi abinize getirip, birakip, koye donecekti, dönüşte de hep beraber sizi alip yasadiginiz şehire gidecektiniz. 2 yil abimi görmediysem kv. Kp deri de pesime takip abime gitnezdim.
Bu arada eşiniz bencil, sadece kendini ve elalem ne deri düşünüyor, sizin duygu ve düşüncelerinizin önemi yok.
Kari koca iki gun ayri kalinca kimseye bir şey olmuyor,
Eve gidip kavga edip söylenesim var da doğrumu olur bilmiyorum:)

Giderken bir gece kalalım bile diyemedi gerçekten. Annesine siz otobüsle gidin diyemedi çünkü. Asıl problem eş de işte
Yanlış kişilerden bekliyor. Eşi ne istediğini umursamıyorsa kayın aile hiç umursamaz, onların işlerine gelir.
Dahada sinirleniyorum yolucam şu adamı varınca🤣
Yazarken seni doldurduğumuzun farkındaydım ama doğruya doğru. Elin ailesiyle senin tartışman hata, planı ikinizin isteklerine göre birlikte yapabilmelisiniz. Ben olsam bu şartlarda gitmezdim.

İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.

Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.
Ben hç bişi anlamadım. Giriş gelişme sonuç üçlüsü birbirine girmiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back