• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanarya bak senin aileden önce eşini halletmen lazım. Sen eşinin de her dediğini yapmaya çalışıyorsun. Olmaz. Eşine de tatlı tatlı mesafe koyman lazım. Eşin senin istemediğin bir şeyi yapmayacağını anlamalı. Eğer bunu kabul ettirirsen o da ailesine o istemediği hiçbir şeyi yapmaz der. Böyle sadece inat ediyorsun çünkü. Bak mesela benim eltim inanılmaz sakin bir kadındır. Yani görsen hiçbir şeye hayır diyemez dersin ama sınırları o kadar net ki. En baştan da öyleydi hala da öyle. Eşi o yüzden zorlamıyor. Biliyor ki çabası boşuna. Senin bunu yapman lazım. Öyle bağırıp çağırarak bu iş olmaz. Olmadığını görüyorsun.
Nasıl kadın eltiniz ? Bende sakinim ama bazen tutamıyorum kendimi. Üzülüyorum.

Kanaryaaaa Kanaryaaaa..

Umarım sorunlarının yine çözülmeden halı altına itildiğinin farkındasındır..

Eşin şu an "Oh be 1 sene daha yırttık seneye yine he karıcım der he anacım der hallederim iki tarafı da" diye düşünüyor eminim.

Ve ayrıca eşinin ailesi köye yerleşince, ben 3 4 günlük tatili de o kadar yolu gitmek istemiyorum deme ihtimalin kalmayacak. Anamı babamı görmeye gitmeyeyim mi yalnız mı gideyim diyerek işleyecek eşin seni.
Öyle derse o zaman beni bırak ben sonraki gün biner gelirim birlikte döneriz dicem. Ben bazı şeyleri geç görüyorum ama görüyorum müvahiis. Eşime susmadım. Karar alma aldığın kararlara sadık ol madem oturamayacaktım ne diye bırakmadın beni dedim. Et varsa ben kalıcaktım bak sonra böyle oluyor dedim.
Eşimin çok canı sıkıldı sanmıyorum birdaha böyle birşeye yelteneceğini. Habersiz emri vakiyle ya anasına ya kardeşine giderdik ilk evlendiğimizde. Zamanla pes etti şimdi senin için uygunmudur diye soruyor. Bu da düzelicek düzelmek zorunda.

Eşimle konuştum bir daha kalabalık hareket etmeyeceğini söylede yol zehir olmuş nerde çokluk orda bokluk dedi yani sıkıntı olduğunun farkında. Eşimin arabası vardı bekarken onunla yine getiriyorlardı servis gibi heryere gidiyorlardı ben düzenlerini bozuyorum ya hoşlarına gitmiyor.
siz hala eşinizin sizi manipüle ettiğinin farkında değil misiniz ? yada halı altına ittiğinizi düşünüyorum

adam size “iyi oldu oh “diyecek hali yok ya iki tarafında idare ettim ne güzel ,iki güzel sözle de hanımı sustururum seneye de bi şekilde çıkarım böyle diye seviniyor ,gerçekten size üzülmeye başladım

buradaki herkes sizi uyandırıp daha akıllı adımlar atmanız için bin tane şey söyledi ,hepsini göz ardı edip hala yok kp hadi dedi ,yok eşim de pişman oldu ,bi daha kalabalıkla gitmem dedi ,bunlar öı teselliniz ? gerçekçi olup gerçekleri görün net ve sağlam adımlar atın ,o kadar yorumunuzu okudum elle tutulur ikna olur , mantıklı bişeyinizi görmedim ,herkes de yazıyor seneye aynı şeyler olacak diye siz hala avunuyorsunuz ,bakın buraya yazıyorum sizin bu aileyle sorunlarınız kv uzaya bile gitse bit-meeezzzzz ,sorun sizde çünkü .. olayları hep göz ardı ederek sorun çözmeyi bilmiyorsunuz

Seneye kv ler tamamen köyde olacak. Ablamın da annemi babamı görmeye hakkı var, e araba boş mu gidelim bi de otobüs parası mı versinler, küçük çocukla perişan mı olsunlar, ablamlar da bizle gelsin diyecek eşin. Annesi de ablanları da getirin özledim, aman yavrularım orada başbaşa kaldınız aman oğlum ablanı sakın bırakma benim yavrularım ayrılamaz laflarına devam edecek, eşin de olmaz anne ablamlarla gelemeyiz planımız var diyemeyecek.

1 sene sonranın konusu. Umarım yanılırım.
Aynen böyle söylecek. Fazlası vardır eksiği yoktur. Biz köydeydik akrabasına diyorki kızım tek kaldı bırakmayın onu. Fakat eşimle konuştuk kendi kafamıza göre gidp gelicez böyle olmuyor demekki dedi. Aynen öyle dedim. Çocukla zor oluyorsa uçakla gitsinler dönüşte döneriz giderken ben köyüme uğrayacağım derim ya da ramazanda gidelim kurbanda peşimize birileri takılcaksa derim. Bu ipin son ucuydu çünkü.

Ben çok yapıcıda söyledim. Gitmeden söyledim. Abimin evini göremedim tek iznim bayram oraya uğramak istiyorum dedim. Et varsa beni bırakırsında dedim. Kayınvalidem bağırınca da madem öyle giderken uğranılcak ben gitmek istiyorum dedim. Ya biz huzursuz ediyoruz bile demediler. Kız abisini es geçmesn demek yerine bana bakın etler var diye bağırdı kaynanam. Eşime söyledim olsada ben götürücem seni bırakmam dedi. Yani sinirlenmekte haklıyım tabikide eşime surat asıcam ben ona en başından söyledim.
Bu dediklerine bakınca olayı iyi yönetemediğin için haksız olduğun yönler var bence. O et arabanın içindeyken çok oturamayacağınız kaçınılmazdı zaten. Et benim sorunum değil diyeceksin ama amacın eti bozmak değilse o et arabaya alındığından itibaren mecburen buna göre hareket edecektiniz. Dolayısıyla hepinizin sorunu.
Kayınvalide bagirdigi için mi abinlere gitmedin en başında yoksa eşin sensiz kalamam dediği için mi? Çünkü iki durumda da farklı tepkiler verilmeli. Ama her iki durumda da verilecek tepkiler senin tepkilerinden farklı olmalıydı.

yok planı başta böyle yapmasaydınız et sizinle gelemezdi hala suçlulayacak birilerini arıyorsunuz ,neden okları kendinize çevirmiyorsunuz ?
Kız çünkü geçen senede aynısı oldu :) arabaya herşeyi koydular bir de az eşya getirin burdan gönderilecekler var diyorlar. Mesele plan değil.

siz hala eşinizin sizi manipüle ettiğinin farkında değil misiniz ? yada halı altına ittiğinizi düşünüyorum

adam size “iyi oldu oh “diyecek hali yok ya iki tarafında idare ettim ne güzel ,iki güzel sözle de hanımı sustururum seneye de bi şekilde çıkarım böyle diye seviniyor ,gerçekten size üzülmeye başladım

buradaki herkes sizi uyandırıp daha akıllı adımlar atmanız için bin tane şey söyledi ,hepsini göz ardı edip hala yok kp hadi dedi ,yok eşim de pişman oldu ,bi daha kalabalıkla gitmem dedi ,bunlar öı teselliniz ? gerçekçi olup gerçekleri görün net ve sağlam adımlar atın ,o kadar yorumunuzu okudum elle tutulur ikna olur , mantıklı bişeyinizi görmedim ,herkes de yazıyor seneye aynı şeyler olacak diye siz hala avunuyorsunuz ,bakın buraya yazıyorum sizin bu aileyle sorunlarınız kv uzaya bile gitse bit-meeezzzzz ,sorun sizde çünkü .. olayları hep göz ardı ederek sorun çözmeyi bilmiyorsunuz
Göz ardı etmiyorum. Ben farkındayım zaten eşimin manipule ettiğinin de farkındayım fakat 3 ay kavga mı edeyim oldu bitti ? Net olunmadı sınır çizilmedi ve hata yapılmadı. Seneye de olmaması için elimden geleni yapacağım. Benim çok sorunlarım bitti emin olun bu da biticek. Teşekkür ederim.

Evet biliyorum kavga etmedik yanlarında tabikide ama öfkemi de dışarıya vurdum. Aslında biraz anlamalarını istedim onlar yüzünden huzursuz olduğumu. Belki çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu derler.
Eşimin yüzüne benim arabam demiyorum elbette ama kendi arabamla da otobüs gibi yolculuk yapmak istemiyorum. Arabanın kontrolününde başkasında olmasında.
Şu andaki oturduğunuz evi kv mi verdi ?

Kız çünkü geçen senede aynısı oldu :) arabaya herşeyi koydular bir de az eşya getirin burdan gönderilecekler var diyorlar. Mesele plan değil.
yok mesele yine sizde işte ısrarla herkesinde dediği gibi anlamakta ısrar ediyorsunuz ,mesela “bu bayram biz egedeyiz siz köye gidin, kurbanda biz yokuz baba ,kurbanı burada kesip gidin rezil olmayın ,yada enişte gidecekse onun arabasıyla gidip orada kesin “ derse eşiniz ,nasıl etleri size verecekler

eşiniz hayır deyip plan yapmayı bilmiyorsa sorun niye kayınvalidenizde oluyo?

yani insanlar bizden her şeyi isteyebilir ,biz hayır demeyi bilmezsek ,plan yapmazsak ,tabiki gelir götürünü yaparız milletin ,o zamanda kv kötü olur ,eşiniz yine mağduru oynar siz de sinir olup iki tatlı sözle barışırsınız bu döngüde devam eder ,konu açıp durursunuz ,siz olayın kökünü anlamıyorsunuz, çiçeğini yoluyorsunuz olayı çözdüm diye

Bu dediklerine bakınca olayı iyi yönetemediğin için haksız olduğun yönler var bence. O et arabanın içindeyken çok oturamayacağınız kaçınılmazdı zaten. Et benim sorunum değil diyeceksin ama amacın eti bozmak değilse o et arabaya alındığından itibaren mecburen buna göre hareket edecektiniz. Dolayısıyla hepinizin sorunu.
Kayınvalide bagirdigi için mi abinlere gitmedin en başında yoksa eşin sensiz kalamam dediği için mi? Çünkü iki durumda da farklı tepkiler verilmeli. Ama her iki durumda da verilecek tepkiler senin tepkilerinden farklı olmalıydı.
Ben buraya tüm hayatımı aktaramıyorum. Ramazan bayramında herkes gitti eşim az günümüz var diye sormaya yeltenmedi bile. Günü birlik gezmeye gittik çok istiyordum. Sonra akrabalarımı gezdik 1 günde dinlendik. Tatil için rezervasyon yaptırdı. Kurbanda gitmek istiyorum seninde gelmeni istiyorum diyor tamam belki insanlar sorar diye belki başka şey için ama ben tanıyorum eşimi bana düşkündür kendisi. Yatağın burası sert rahat değilim desem ben yatarım burda der.
Beni bırak o zaman et varsa dediğimde istemiyorum seni bırakmak ne öyle atıyormuş gibi ben karımı bırakmam götürürüm dedi. Gelen gelir gelmeyen gelmez senin için az kalırım memleketimde dedi. Annesi laf edince de ne olcak ete uğricaz işimiz var dedi ama etleri otobüsle getirin diyemedi yapamadı. Ya eşimle tartışıp inatlaşıp bilet alıp geçecektim abime bıraktıracaktım ya da ordan binecektim. Eşim gidicez götürücem bayramlaşıcaz için rahat olsun dediği için inat edip gidicem banane diyemedim çünkü benim için gerçekten herşeyi yapıyor. Eşim işi olduğunda beni almaya gelemedğinde bile kusura bakma hayatım ya gelemedim naptın nerdesin diye üstüme düşer ben burda bunları anlatamam ki.
Sonuç olarak onu yapamadım ve bu tavırla karşılaştım. Saygısızlık yapmadım eşimde babamda belki öyle yaptığı için üzülmüştür dedi çünkü yapmamalıydılar.

Aklı başında biri gibi hareket edemedim. Amacım güç gösterisi de değildi bi yarım saat daha oturmaktı. Yeniyiz diyemi böyle Mune ? Hani eşim zamanlamı bilincine varıcak ? Birden hadi anne baba herkes yoluna diyebilir mi ? Her sene kurbanda böyle olurmuş etler eşimin arabasıyla gelirmiş. 60 yaşındaki adam babamı görücem oğlum götür beni diyor senin babamda istese yaparım ben ne yapayım 3 güne bu kadar oldu dedi. Tecrübe oldu bize de arada yanan ben oldum.

Munem gücüm yetmedi. Ben yola 17 hasta bakıp çıktım. Yorgunum 2. Günü anneanne dedeye gidildi. Görüceksin zaten dedim kendime ki sorunda yoktu gördüm tavır hoşuma gitmedi sadece.
Sunshine,
yanlış tepkiler vererek haklı olduğunuz konularda bile haksız duruma düşüyorsunuz, birçok arkadaşımızda yazmış, mesele direkt kayınvalide kayınpederiniz değil eşinizin pasifliği.
Siz de net tavır koyamıyorsunuz, sorunu güzellikle o da olmazsa kavgayla çözeyim derken ayarı kaçırıyorsunuz.

60 yaşındaki adam babamı göreceğim diyebilir, Allah sizlere uzun ömürler versin ailelerinize de, o yaşlara gelince göreceksiniz ki anne baba için insanın yüreği daha bir fazla titriyor çünkü her ne kadar ölüm yaşa bakmasa da, biliyoruz ki yaşlıların günü sayılı, her gördüğümüz kâr.

Ayrıca ben de diğer arkadaşlar gibi yaşananlar sırasında sizinle değildim fakat çevremdeki yaşlılardan biliyorum, bazı şeyleri kasten yapmıyorlar, kayınpederiniz hadi kalkalım derken sizden dolayı değil, muhtemelen etler yüzünden aceleci davrandı.

Birlikte gitmeye gelince yaşlı insanlar belki arabayla gidip gelmek daha konforlu oluyor diye geliyorlardır, siz ve eşiniz net olup kendi planlarınızı uyguladıktan sonra birlikte yolculuk yapmanız eziyet olmaz.

Mesela plan nedir abinize gitmek mi? Kim ne derse desin gideceksiniz, köyden çıkıp başka yerleri mi gezmek istiyorsunuz yine gideceksiniz, eşiniz annesi beni bırakıp gidemezsiniz dediğinde kendi kendine söylenip köyde oturursa 50 sene de geçse hiçbir şey değişmez.

Eşimin ailesi 28 yıldır şehirdışında yaşıyor, zaman zaman ziyaretlerine gittiğimiz oluyor veya bazen kayınpeder atlar gelir bizde kalır, onlara gitsek veya bize gelseler saygıda kusur etmeyiz lakin planımızı da bozmayız, kimse de bir şey demez, belki demek isterler ama biz her şeyin önünü baştan kestik.

yok mesele yine sizde işte ısrarla herkesinde dediği gibi anlamakta ısrar ediyorsunuz ,mesela “bu bayram biz egedeyiz siz köye gidin, kurbanda biz yokuz baba ,kurbanı burada kesip gidin rezil olmayın ,yada enişte gidecekse onun arabasıyla gidip orada kesin “ derse eşiniz ,nasıl etleri size verecekler

eşiniz hayır deyip plan yapmayı bilmiyorsa sorun niye kayınvalidenizde oluyo?

yani insanlar bizden her şeyi isteyebilir ,biz hayır demeyi bilmezsek ,plan yapmazsak ,tabiki gelir götürünü yaparız milletin ,o zamanda kv kötü olur ,eşiniz yine mağduru oynar siz de sinir olup iki tatlı sözle barışırsınız bu döngüde devam eder ,konu açıp durursunuz ,siz olayın kökünü anlamıyorsunuz, çiçeğini yoluyorsunuz olayı çözdüm diye
Şöyle bişey var eşimin aileden gelen kafa yapısıı kurbanlar memlekette geçermiş. Bu normalmiş. Ondan kaynaklıda gitmesi gerektiğini düşünüyor. Git o zaman kapı orda ben gelmiyorum da dedim. Kökü bilinçaltı. Seneye daha farklı olacağım zaten. Abimler ev de olmayabilirlerdi netleşme o yüzden de geçe kaldı.

niye abinizi sadece yol ustunde gecerken goruyorsunuz anlamadim. gecen sene de onlarin yuzunden gidemedigim abimin evi yazmissiniz. madem boyle bir durum var sikisik zamanlara denk getirmek yerine hususi olarak abinizi gormek icin gidin bir kez de. bana sacma geliyor arabadaki bir kisinin abisini gormesi icin herkesin oraya gitmesi. ya hic insanlari arabaniza almayin ya da biraz ilimli olun bence. siz esya misiniz da sizi abinizi gormeye gotursunler, ben abimi gormek istesem kimse onumde duramaz biner giderim o kadar duskunsem.

Eşimin dedesinin evi. Köye ev yapmışlar buradaki evde eşimin oturması için. Eşim ilgileniyor köydeki evin herşeyiyle.
Haklı oldugunuz kısımlar var ama sürekli arabam arabam demeniz beni aşırı irrite etti kv de evim evim dese nasıl hissedersiniz. Direkt yüzüne söylemediniz belki ama hissiyat o. Yaşınızı yeni fark ettim daha çok deneyim lazım ama sakin kalin

Çok sakindir. Güleryüzlüdür, canayakındır ama istemediği hiçbir şeyi yapmaz. Ben de yapmam ama ben biraz daha sertim mesela. O yüzden kendinden örnek vermedim.
Bende öyleyim seridina. Eşimin aneannes var yaşlı 90 yaşında güleç bu kız diye espiri yapar. Cana yakınımdır espiri yaparım ama sabrım bitince sinirleniyorum. Eşime de dedim ben köye gitmek istemesem sen beni götüremezsin zaten rahat ol istiyorumda geliyorum pişman etmeyin dedim. Net olmakta sorun yaşadım sanırım o yüzden. Ara ara kaygılarımdan kaynaklıda olabilir. En baştan babanlar gelsinde dönüşte et var uğrayamam çözüm bulsunlar demeliydim. Yaşım ilerledkçe gelir mi o netlik ?

Ben buraya tüm hayatımı aktaramıyorum. Ramazan bayramında herkes gitti eşim az günümüz var diye sormaya yeltenmedi bile. Günü birlik gezmeye gittik çok istiyordum. Sonra akrabalarımı gezdik 1 günde dinlendik. Tatil için rezervasyon yaptırdı. Kurbanda gitmek istiyorum seninde gelmeni istiyorum diyor tamam belki insanlar sorar diye belki başka şey için ama ben tanıyorum eşimi bana düşkündür kendisi. Yatağın burası sert rahat değilim desem ben yatarım burda der.
Beni bırak o zaman et varsa dediğimde istemiyorum seni bırakmak ne öyle atıyormuş gibi ben karımı bırakmam götürürüm dedi. Gelen gelir gelmeyen gelmez senin için az kalırım memleketimde dedi. Annesi laf edince de ne olcak ete uğricaz işimiz var dedi ama etleri otobüsle getirin diyemedi yapamadı. Ya eşimle tartışıp inatlaşıp bilet alıp geçecektim abime bıraktıracaktım ya da ordan binecektim. Eşim gidicez götürücem bayramlaşıcaz için rahat olsun dediği için inat edip gidicem banane diyemedim çünkü benim için gerçekten herşeyi yapıyor. Eşim işi olduğunda beni almaya gelemedğinde bile kusura bakma hayatım ya gelemedim naptın nerdesin diye üstüme düşer ben burda bunları anlatamam ki.
Sonuç olarak onu yapamadım ve bu tavırla karşılaştım. Saygısızlık yapmadım eşimde babamda belki öyle yaptığı için üzülmüştür dedi çünkü yapmamalıydılar.
Ben zaten yorumumda eşin sana düşkün değil, bayramda gitmemen gerekirdi vs yazmadım ki. Abinlere ilk başta gitmeme sebebin kayinvalidenin bağırması mi, eşinin sensiz kalmayı istememesi mi diye sormamin sebebi vereceğin cevaba göre yorum yapmaktı.

Suanki mevcut durumdan memnun musun, mesela olayın yasandigi ilk güne dönme imkanın olsa olaylar yine bu şekilde mi gelisirdi yoksa olayların seyrini değiştirir mıydın?
Eğer yine bu şekilde olurdu diyorsan amacın zaten eşinin tecrube ederek gormesiymis. O zaman konuya yazdığımız yorumların çok da bir manası olmayacak. Ama olayların seyri değişirdi diyorsan tepkilerini doğru hamlelerle yapamıyorsun gibi geliyor. Bu konuyu cozmeni öneririm. Yoksa bu et mevzusu, abi meselesi halledilse bile yarın başka bir sorunla karsilasirsin.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back