• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin ailesi de böyle diyordur. muhtemelen. Çünkü siz de gelininizi pek düşünmüyorsunuz normalde. Diğer konuda gelin hamileyse eşini bile götürme kendin git dendi. Senin kv. Kp.inin hamile kadının evinde işi yok, kadın belki kendi basinin çaresine zor bakıyor dendi. Ama siz dediğim olsun diye bunları duymazdan gelip kadına misafir toplayıp gittiniz. Bu da yetmezmiş gibi bir de evinde gerginlik çıkardınız. O da abinizle bu bayram aile kavgası yapmış olabilir. Hatta şuraya konu açsa onun görümcesi de güzelce linclenir. O yüzden kültür olarak pek farkınız yok arkadaşın dediği gibi. Herkes kendi bencilliği için gelini harcıyor.

Ya diyelim ki kultur farklari var o insanlar hic degilse dusunceleri ne ise direkt yuzune soyluyorlar. Arkadan is cevirmiyorlar ve biz buyuz diyorlar. Kulturlu oldugunu iddia eden taraf hic bir zaman tepki vermiyor. Temizlik yapacaksin deniyor gulerek cevap veriyor. Mesafe koymak istiyor kv.nin yanagindan makas aliyor. Esinin davranis bicimini yikmak istemedigi icin hep anlayisli olmak zorunda kaliyor. Sonra kurulup kurulup konu aciyor, siniri gecince cozduk diyor bir bakiyoruz farkli bir versiyonla yeniden devam ediyor. Bu hangi kulturde var ben onu pek bilemedim. Belki benimde kultur sorunum vardir ondan anlamiyorumdur.

Son düzenleme:
Bende bu mesaja katılıyorum, Sunshine bazı şeyleri tecrübesizlikten yapıyor o yüzden çok da üstüne gitmek istemiyorum ama keşke ayak üstü stresli bir ziyaret yerine 2. veya 3. günü tek başına otobüsle gidip kalsaydı, annesi de oradaymış 2 kadın kızın evde yapılacak ağır işleri varsa onları da yaparlardı.
Aynen. Ben kendimi gelinin yerine koydum da çok rahatsız edici bir durum. Görümcem geliyor ama belki de hayatımda iki kere gördüğüm insanlarla birlikte. Bir de üstüne huzursuzluk çıkıyor. Hamilelikte zaten hormonlar alt üst. Normalde yapılması gereken illa gelinecekse ve kısa oturulacaksa eşi ile gelmesi. Yok eğer kalınacaksa da bir tek kendisinin gelmesi. Her şeyin bir oluru var. Yalnız ben şunu da anlamıyorum, bizden başka kanaryayı uyaran yok mu? Ben anneme desem ki anne dönüşte arabada et varken abime uğrayacağız ve oturacağız; annem en başta kızım etler bozulur sen önden git falan der. Ben anlamadım ki.

Ayrıca da Kanarya alınmak gücenmek yok ama ben gelinimize böyle davranmıyoruz lafına da pek inanmadım. Annen sana sen gelinsin sus demiş. Şimdi kendi kızına bunu diyen birinin gelinine pek farklı baktığını sanmıyorum ve eşinin ailesi de bunu görüyor. Dolayısı ile de bizim kültürümüz farklı lafı da pek inandırıcı olmuyor. Kısacası o insanlar senin ailenin ve senin benzer kültür yapısından olduğunun bilincindeler, o yüzden de sana gayet ataerkil davranıyorlar.

Ben buraya tüm hayatımı aktaramıyorum. Ramazan bayramında herkes gitti eşim az günümüz var diye sormaya yeltenmedi bile. Günü birlik gezmeye gittik çok istiyordum. Sonra akrabalarımı gezdik 1 günde dinlendik. Tatil için rezervasyon yaptırdı. Kurbanda gitmek istiyorum seninde gelmeni istiyorum diyor tamam belki insanlar sorar diye belki başka şey için ama ben tanıyorum eşimi bana düşkündür kendisi. Yatağın burası sert rahat değilim desem ben yatarım burda der.
Beni bırak o zaman et varsa dediğimde istemiyorum seni bırakmak ne öyle atıyormuş gibi ben karımı bırakmam götürürüm dedi. Gelen gelir gelmeyen gelmez senin için az kalırım memleketimde dedi. Annesi laf edince de ne olcak ete uğricaz işimiz var dedi ama etleri otobüsle getirin diyemedi yapamadı. Ya eşimle tartışıp inatlaşıp bilet alıp geçecektim abime bıraktıracaktım ya da ordan binecektim. Eşim gidicez götürücem bayramlaşıcaz için rahat olsun dediği için inat edip gidicem banane diyemedim çünkü benim için gerçekten herşeyi yapıyor. Eşim işi olduğunda beni almaya gelemedğinde bile kusura bakma hayatım ya gelemedim naptın nerdesin diye üstüme düşer ben burda bunları anlatamam ki.
Sonuç olarak onu yapamadım ve bu tavırla karşılaştım. Saygısızlık yapmadım eşimde babamda belki öyle yaptığı için üzülmüştür dedi çünkü yapmamalıydılar.
İşte en büyük menipülasyon bu. Sensiz kalmak istemiyorum sözü. Esası sensiz köye gidersem karısına laf geçiremedi, getirtemedi, anasına hizmet ettiremedi diyecekler. Köye gittiğiniz de kuzenleri ile takılmıyor muydu bu adam, sanki her dakika senin yanında mı? Sadece anasının gönlünü yapmak için götürüyor seni. Köydekiler laf etmesin diye. Bir daha ki sefere ben gelmiyorum de kendi başına nasıl gidecek, sensiz olmadığını göreceksin. Abinlere uğradın evet ama sana verdikleri bağırma hakkı istediğimi yaptım diyebilmen içindi. Bir sene bu gönül rahatlığı ile gideceksin, bayram zamanı yine aynı şeyler olacak. Hele kayınvalden köye taşınmış olursa kat kat fazlası olacak. Sınırlarını net çiz. Böyle böyle böyle aksi takdirde herkes kendi programını yapsın de ve uygula ama onlarda anne baba dediğin an yelkenleri suya indiriyorsun. Unutma senin de annen baban var.

Eşim bana sensiz uyuyamam demedi. Benim yapım böyle ben eşimi öyle yaşlılar gibi bırakamam sen git ayrı ayrı takılalım diyemem dedi. Tanıyorum normalde de böyle. Gitmem gereken bi düğüne bile gitmedim herkes beni sormuş sen nasıl istersen dedi eşim. İşte yapmadık kayınvalidem gitmeden evi temizletti. Normal klasik yardım etmeler ben normalde de ederim hakkını yemiyim 45 yaşındaki kayınvalidem de bana geldiğinde yardım eder.
Evet sinirden biraz yükseldim ama ses tonum ve yapım sakindir saygısızlık değildi ki kayınpederimde normal davranıyor sağol kızım diyor yapı olarak sert değilim. Ön koltuk olarakta memleketime giderken video resim çekmek istedim eşimle çekilmek istedim biraz ondan sitem ettim.
İşte bak sorun burada düğüne gitmeyince bile seni sormuşlar bayramda köye gidip gelinlik yapmazsan tefe koyarlar onları. Kusura bakma da kayınvalden 45 yaşında sana gelince yardım ediyormuş, bayramda da senden hizmet bekliyor. Ben 49 yaşındayım bayramı seyranı yok, işimi gücümü kendin yaparım kimseden de yardım beklemem. Sadece kaynanalık yapma hevesi ve köye gösteriş yapma hevesi bu. Eşine göre de böyle olması gerekiyor. Madem sensiz kalamıyor sen abinler deyince bir günü ayıracaktı abinlere gidecektiniz başbaşa, isterseniz kalırsınız ertesi gün de köye dönerdiniz. Eşin sadece sana sözünü tuttum demek için senin sinir krizi geçirmeni göze aldı. Ya abin annen tepki gösterseydi, sustalı maymun diye vermedik bu kızı alın erlerinizi gidin, kızımız gelmiyor, böyle evlilik olmaz, bitti deselerdi ne olacaktı?

Konusahibinin yorumlarını okurken nedense aklıma huysuz şirin geliyor.
Kolları bağlamış herşeye surat asiyor, trip atiyor ya öyle biri geliyor gözümün önüne
Özellikle lanlı lunlu, yallahlı lafları çok itici
Daha önceki konularındada denk geldim
Böyle konuşan insanların görgü ve saygıdan uzak olduklarını düşünürüm
Dolasıyla saygıda görmezler, ki görmüyor kendiside
Ne eşinden ne eşinin ailesinden
İstediği kadar bağırsın çağırsın, kimse takmaz
Abimde abim, yengemde yengem diyen birisi abisini yengesini ayak üzeri görmeye gitmez.
Bayram dönüşü ha 1 saat ha 2 saat oturmuşsun ne fark eder. Biraz sonra kalkıp gideceksin nasıl olsa
Asıl ateş almaya kendisi gitmiş gibi abimin yüzünü görcemde görcem
Sanki yurtdışında yaşiyor senede bi görebiliyor.
Çok görmek isteyen gider.
Devamlı kv ve kp ile didişmek yerine fırsat yaratır atlar arabaya gider. Bisürü resmi tatil oluyor eklersin yanına 1 gün izin gider gelirsin 2-3 gün döner gelirsin. Sen kendi ailene değer ve kıymet vermessen başkalarından bekleyemezsin.
Kendin gidip gelecenki birileride diyecek bu kızında ailesi var. Sen a’dan b’ye giderken c noktasındaki abimide göreyim dersen kimse senin ailene değer verdiğine inanmaz. Bizimle niye geliyorlar, etleri beni ilgilndirmez diye inatlaştığını ve huysuzluk yaptığını düşünürler.
Kp de önemsememiş bile ki hadi hadi hadi diye ısrar etmiş. Ki haklı. Arabanın bagajı et doluyken, dışarısı 30 derece sıcakken aklı başında kimse demez otur rahat rahat diye.
Güya eşi dicekmişte canı sıkılmışta diyememişte.
Ay kıyamam. Canı sıkılmasa ne diyecekti acaba.
Baba otur ya, etler bozulursa bozulsun karım abisini görecek mi diyecekti. Buna sade gülerim. Kp yerinde olsam abisini çok görmek istiyorduda kaç zamandır niye gelip görmemiş, bizimi beklemiş derdim.
Yalnız eşde çok uyanık. Adam her şekilde 4 ayak üzerine düşüyor. Naptı etti konu sahibini köyede getirdi, abisindede bırakmadı, annesine hizmetde etirdi, dönüşte ailesinin yükünüde aldı, karısını abisinin evinede getirdi, üstüne benzin parasınıda aldı. Sonrada mağduru oynadı annesi babası suçlu kendisi masum oldu. Bak görürsün seneye böyle olmayacak diye karısının gönlünüde aldı. Helal vallah. Kafa zehir.
İşini biliyor

Birde şu var
Ben hamile olsam böyle misafir gelecek olsa - senede 1 gelen insan misafirdir- birde kp sürüklese ne zaman geleceği belli olmasa evimde kavga çıkarsa ve ben hamile olsam valla çok kötü olay cikaririm
Abisini çok düşünen misafir götürmez net olur 2araya sıkıştırmaz hamile kadının evinde kavga çıkarmaya uğraşmaz
Bir kez ağrılarım ertesi sene ya adam gibi gelir kendi yemeğini yapar yeğeni ile vakit geçirir yada 1 kahvesini içer kalkar.
Dünya kendi etrafında dönüyor hem evlerinde otur hem kira verme hem sık sık görüş ama karışmasınlar kocan hicbirseylerine yardım etmesin. Kirkyilin basi akraba evinde yaptığı işe laf sok. Çilek yiyim ama muz tadı gelsin. Okudukça irrite oluyorum kocası almış parmağına oynatıyor ikiside birbirine dürüst değil bir taraf kavga çıkarıp koparma derdinde öteki taraf dört ayak üstüne düşüyor.
Kv madem evimden çık kiraya verir kendime araba alırım derse ne olacak?

Birde şu var
Ben hamile olsam böyle misafir gelecek olsa - senede 1 gelen insan misafirdir- birde kp sürüklese ne zaman geleceği belli olmasa evimde kavga çıkarsa ve ben hamile olsam valla çok kötü olay cikaririm
Abisini çok düşünen misafir götürmez net olur 2araya sıkıştırmaz hamile kadının evinde kavga çıkarmaya uğraşmaz
Bir kez ağrılarım ertesi sene ya adam gibi gelir kendi yemeğini yapar yeğeni ile vakit geçirir yada 1 kahvesini içer kalkar.
Dünya kendi etrafında dönüyor hem evlerinde otur hem kira verme hem sık sık görüş ama karışmasınlar kocan hicbirseylerine yardım etmesin. Kirkyilin basi akraba evinde yaptığı işe laf sok. Çilek yiyim ama muz tadı gelsin. Okudukça irrite oluyorum kocası almış parmağına oynatıyor ikiside birbirine dürüst değil bir taraf kavga çıkarıp koparma derdinde öteki taraf dört ayak üstüne düşüyor.
Kv madem evimden çık kiraya verir kendime araba alırım derse ne olacak?
Daha önce bu ev mevzusunu yazınca
Arabayı satar ev alırım demişti
Zorla orda oturuyorlarmış kv ve kp çok israr etmişler
Onlar zaten köye gidecekler o yüzden burda oturmayı kabul ettim demişti
Daha önce kv büyük evi kendisine, kendiside küçük daireye geçtiğini, kalabalık misafiri konu sahibinin evinde ağırladığını yazmıştı
Bende kadın haklı demiştim
Hem ev vermiş hem kendisi küçük eve geçmiş
Nereye oturtsun okadar kişiyi, hem kira vermeyip hem herşeye laf ediyor
Hata ozaman evin bana dert olduğunu söylemişti
Bana dert değil, banane de.
Her konusu araba benim olunca, milletin evinde beleşe oturmak, a’dan b’ye getirmek için benzin parası alıp üzerine banane otobüsle gitsinler demesi abes kaçiyor işte.

Daha önce kv büyük evi kendisine, kendiside küçük daireye geçtiğini, kalabalık misafiri konu sahibinin evinde ağırladığını yazmıştı
Her konusu araba benim olunca, milletin evinde beleşe oturmak, a’dan b’ye getirmek için benzin parası alıp üzerine banane otobüsle gitsinler demesi abes kaçiyor işte.

Ben bu konuya takıldım öncesini çok bilmiyorum. Niyeti geçinmek iletişim değil gibi geliyor. Köye tasindiklarinda hersey daha kotu olacak ama insanlar aynı olmayacak bu şekilde herseye cevap verip kendini savunduğunu zannediyor. Kocası eninde sonunda sana yaranilmiyor diyip tersleyip işine bakacak ztn kalıp belli maya belli

Ben bu konuya takıldım öncesini çok bilmiyorum. Niyeti geçinmek iletişim değil gibi geliyor. Köye tasindiklarinda hersey daha kotu olacak ama insanlar aynı olmayacak bu şekilde herseye cevap verip kendini savunduğunu zannediyor. Kocası eninde sonunda sana yaranilmiyor diyip tersleyip işine bakacak ztn kalıp belli maya belli
En basiti bu konuda yengesinin durumunu söyleseydi bile yeterdi. Eşine bak benim yengem hamile o kadar insanı ben ağırlatamam, kusura bakma ama benim önceliğim yeğenim. Eğer yengeme, yeğenime bir şey olursa kim verecek hesabını deseydi bile, şu yaptıklarından daha mantıklı olurdu ve sonuna kadar da haklı olurdu.

En basiti bu konuda yengesinin durumunu söyleseydi bile yeterdi. Eşine bak benim yengem hamile o kadar insanı ben ağırlatamam, kusura bakma ama benim önceliğim yeğenim. Eğer yengeme, yeğenime bir şey olursa kim verecek hesabını deseydi bile, şu yaptıklarından daha mantıklı olurdu ve sonuna kadar da haklı olurdu.

Evet ama çok yanlış hamleler yapıp kendini haklı zannediyor savundum ve yol aldım zannediyor bu çok acı
Eller acımaz aynı şeyi bekler sen de yapmıştın der çıkar işin içinden heryere çeker. Bu aileye çok kurnaz olmali ama...

Evet ama çok yanlış hamleler yapıp kendini haklı zannediyor savundum ve yol aldım zannediyor bu çok acı
Eller acımaz aynı şeyi bekler sen de yapmıştın der çıkar işin içinden heryere çeker. Bu aileye çok kurnaz olmali ama...
Aynen öyle. Bu tavır bile benzer kültürlerden geldiklerinin kanıtı aslında. Şimdi kadın kanaryanın abisine dese ki; bu ne böyle. Bayramda bu nasıl bayramlaşma...haklıdır. Ya da eş ailesi dese ki sen mi abini çok düşünüyorsun? Yengene hamile hamile iş yaptırdın. Ne diyecek Kanarya?

Bazı konularda hak versem de ev konusunda hala aynı düşünüyorum ben de.
Araba benim altınlarımla alındı diyor da araba kredisiyle ev kredisi bir değil. En kötü evler bir milyon. Kiralar 3000. Hadi 2000 olsun. Her ay senin ailene 2000 lira fazla kalıyor. Dolayısıyla bu arada maddi bağlar varken gelmeye gitmeye, et taşımaya alınan hediyelere karışması hiç gerçekçi değil.
Arada ev verme durumu varken mesafe de konulmaz.
Bu kadın da çünkü benim sayemde alındı o araba gözüyle bakıyor. Ev vermesem altını mı kalacaktı diyor. Ha yanlış mı? Değil. Şimdi altınıyla araba almış. O zaman ev peşinatına gidecekti.
Hem alıp hem uzak duramazsın.
Ya kendi yağında kavrulacaksın mesafeni koruyacaksın, yada maddi getirisinden yararlanırken de biraz sabredeceksin.
Karışma niyeti olmayan insan aynı apartmanda ev vermez.

Ya diger konusunda zaten bunlar soylendi. Dert zaten abiye gitmek degil, dedigini yaptirabilmekti. Simdi zafer kazandim bak tepki verdim demis ama komik olmus. Tamam kv.kotudur, cok sey yapmistir, bizim bilmedigimiz seyler vardir hepsine ok. Ama bu insanlarin konusulmadik seyi kalmadi burda ya. Gorumceden tutun, cocuguna, gorumcenin kocasina kadar konusuldu burada. En son kocam cok iyidirle konu kapaniyor. Sonuc kultur farki oluyor. E madem cok iyi sen neden ailesinin yuzlerine iyi gorunup burada cekistiriyorsun derler. Zaten insanlarin yuzlerine soylenilmeyen, verilmeyen tepkilerin arkalarindan verilmesi cok saglikli bir davranis degil. Hepimizin kv.si mukemmel mi hayir degil. Kendi adima konusuyorum degil ama ben mukemmel miyim diye kendime sordugumda hayir mukemmel degilim cevabini kendime verebiliyorum. Bir derdim varsa ne esime soyluyorum ne baskasina. Gidip kv.ye soyluyorum. Esim benim velim mi ki bak annen bunu dedi diyecegim. Bazi seyler tecrube degil karakterdir.

Ya diger konusunda zaten bunlar soylendi. Dert zaten abiye gitmek degil, dedigini yaptirabilmekti. Simdi zafer kazandim bak tepki verdim demis ama komik olmus. Tamam kv.kotudur, cok sey yapmistir, bizim bilmedigimiz seyler vardir hepsine ok. Ama bu insanlarin konusulmadik seyi kalmadi burda ya. Gorumceden tutun, cocuguna, gorumcenin kocasina kadar konusuldu burada. En son kocam cok iyidirle konu kapaniyor. Sonuc kultur farki oluyor. E madem cok iyi sen neden ailesinin yuzlerine iyi gorunup burada cekistiriyorsun derler. Zaten insanlarin yuzlerine soylenilmeyen, verilmeyen tepkilerin arkalarindan verilmesi cok saglikli bir davranis degil. Hepimizin kv.si mukemmel mi hayir degil. Kendi adima konusuyorum degil ama ben mukemmel miyim diye kendime sordugumda hayir mukemmel degilim cevabini kendime verebiliyorum. Bir derdim varsa ne esime soyluyorum ne baskasina. Gidip kv.ye soyluyorum. Esim benim velim mi ki bak annen bunu dedi diyecegim. Bazi seyler tecrube degil karakterdir.
Kocası da çok iyi değil de ağzı iyi laf yapıyor. Gaz alma tekniklerinde usta.
Sensiz duramam bilmem ne diye veriyor gazı. Sorsan çok aşık koca. Halbuki amacı köye rezil olmamak.
Şimdi dönüce haklısın hayatım bir daha olmaz canım benim de başım ağrıdı diyor. Çünkü en yakın bayrama daha çok var. O zamana kadar unutur siniri geçer amaan diyor. Bir sonraki kurbana kim öle kim kala diyor.
Yani normalde iyi bir koca bayramın ikinci günü alır karısını benzini hesaplamaz gider abisinde bir gece yatar sabah geri döner. Ama bu sorunları yaşatmaz.
Hep ailesinin dediğini yaparak nasıl iyi koca oluyor anlamıyorum yani. Ağzı iyi laf yapan biri o muhakkak ama neticeye bakınca sadece günü kurtarıyor

İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.

Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.
Eşinize üzüldüm desem. Sadece ona ve sürekli adı geçtiği halde ne için mücadelenin ortasında kaldıklarını anlamayan etlere üzüldüm. Et et et 🥩

Aynen öyle. Bu tavır bile benzer kültürlerden geldiklerinin kanıtı aslında. Şimdi kadın kanaryanın abisine dese ki; bu ne böyle. Bayramda bu nasıl bayramlaşma...haklıdır. Ya da eş ailesi dese ki sen mi abini çok düşünüyorsun? Yengene hamile hamile iş yaptırdın. Ne diyecek Kanarya?
şimdi gelir ,zaten annem oradaydı annem yaptı der 🤣 olayın işine geldiği tarafını yorumluyor halbuki ne fark eder misafir hamile ve doğumu yakın biri içim strestir ,hele de görümcenin kayınbabası geliyorsa 😄

şimdi gelir ,zaten annem oradaydı annem yaptı der 🤣 olayın işine geldiği tarafını yorumluyor halbuki ne fark eder misafir hamile ve doğumu yakın biri içim strestir ,hele de görümcenin kayınbabası geliyorsa 😄
Ben hamileyken kendi kayınpederim gelsin rahatımı kaçırsın istemedim. Görümcem eşi yetmez gibi bir de kayınpederini takıp gelse peşine akşam kesin kavga çıkardı.

Tabii ki öyle. Benim de kendimi eleştirdiğim bir ton konu var. Şimdi ben böyle bir şey yapsam, eşim bir daha beni ciddiye almaz. Hele eşimin ailesi hiç almaz. Benim eşimin ailesi ile bir sorunum yok ama açıkçası bu sıcakta iç Anadolu'nun bir ilçesine gitmek hiç cazip gelmedi. Eşime de söyledim ve ben ailemle yazlıktayım. Eşim de ailesi ile birlikte. Eşimin tarafından da soranlar illa ki vardır ama biliyorlar ki bunu söyleseler hiç umrum olmayacak. Dolayısı ile söylenseler bile benim kulağıma gelmiyor. Onun da yapacağı buydu. Önceden gidip yengesine yardımcı olacaktı. Bu kadar.

Hiç farketmez. O kadının evine gidildi mi gidildi. O kadının ailesi yok mu mesela?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back