• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanaryacım benim anladığım kadarıyla eşin senin annene, babana ve abine de saygı duymuyor. Onlar da bu durumu göre göre susuyorlar.

Bayramı abinlerle geçirip eşinin seni geçerken oradan alması gerekirken abin seni bu kadar görmekten mutlu oluyor, sus sus işareti yapıyor.
“Ya arkadaş biz de kardeşimizle birlikte bayram yapmak istiyoruz, neden bir gün önceden otobüsle göndermediniz” demiyor.

Maalesef anne baban arkanda olmayınca, ezen çok oluyor.

Benim de arkamda hiç kimse yok, seni iyi anlıyorum ama sınırlarım çok net olduğu için çizgimi aşamazlar.
Annem ne dedi biliyormusun Lale? Kızım sus olsun yeter dedi. Gelinsin idare etcen dedi. Böyle gelinlik yapcan tabi ses etme dedi. Abimde geldiğiniz için sağol diyo kayınpederime. Tabi gelicez abimsin. Onlar böyle yaptığı için ve gelinsin tabi enerjis yaydığı için sanki ailem yokmuş gibi davranıyorlar. İlk senemi görücektin eşim daha geçen hafta gittik ya derdi :) şimdi önemli olan sensin bizbize kalıyoruz nasıl istersen hayatım diyor. Abinlere de alalım diyor. Annene de alalım diyor. Gideriz tabi gezeriz diyor.
Net olmak için elimden geleni yapacağım.

İnat için gittiyse bile çok iyi yapmadı mı?
Bu kızın bir ailesi var.
Seneye kurbanda eşi totosuna Eros'un okunu yemiş gibi "Ama sensiz duramaam ühühü tribine girmek yerine bırakır abisine kanaryayı
Yok bu sefer peşimize kimseyi takmaz. Tek gidicez işimiz var der tanıyorum eşimi. İyi yaptım kaynanamı görmeniz lazımdı eşim gidicez yarın biz işimiz var hadi kalk anne diyor kadının umru değil. Ne diye gidiyolarsa sanki diye burun kıvıra kıvıra baktı suratımıza. Ya gezmeye giderken bile görümcenin çocuğunu takıyor peşimize alsanıza götürsenize diyor. Bende inat değil mi almıyorum anne bakamayız diyorum. Ben miyim anası ?

Evet kanaryanın en büyük hatası giderken abisine uğramamak veya önden gitmemek. Orada da eşi manipülasyon yaptı ama. Sensiz duramam ayrı kalamam vs vs. E ne oldu şimdi? Gerginlik. Eşe de iyi oldu ama bir daha demez sensiz kalamam diye paşa paşa bırakır abisine
Manipülede etme de hayır istemiyorum neden bırakayım karımı kaç yaşındayız ben götürürüm seni dedi. Senin için elimden geleni yaparım yapıyorumda dedi. Köydeyken sabah kahvaltıya gitmek istemiştim eşimin babası laf etti evde yokmu diye eşimde sen yap evde alla alla biz gidicez sana noluyor dedi. Eşim bazen savunuyor diye de hata yaptığında eyvallah çekemem ki.

Siz de az değilsiniz bu arada. Yoruldum falan diyip ağlamalar falan 😂 bir süre sonra bu tarz davranışlarınız eşiniz de ters tepecektir haberiniz olsun .
Kız yoruldum ama alla alla. Kaynanam diyorki bizde böyledir büyükler yemek yapar küçükler mutfak toplar bak bende temizlik yapıyorum. Dedim söyleseydin kuralları evlenmezdim oğlunla🤣 kocama da bilerek dedim yoruldum ettim yatak rahat değil diye adam sırf köyde kalmak için yatağın rahat yerine sen geç dedi ya. İşime yardım ediyor çenem az işlesin diye🤣

Benim senin işlerine aklım ermiyor
artık. Yalandan ağlamalar, değişik tavırlar, sözler, eşini babasının yanına göndermemeler, lanlar, lunlar. Bu taktikler üzerinden akıl verecek birileri çıkar muhakkak. Senin konularından elendim.
Tavrım yanlış olabilir ama çok zoruma gitti. Kimsede saygısızlık yaptığımı düşünmedi çünkü ben çocuk değilim ki hadi diye kaldırıyor ?

Bu tavırları çok itici haberi yok. İki gün sonra eşi de yeter artık bu ne böyle küçük çocuk gibi tavırlar diyecek haberi yok. Asıl problemlerde bile dikkate alınmayacak ,eşi yanında olmayacak, cidden agladigin da bile numara yapma yine diyecek.

İki gün sonra eşi de kendine karşı lanli lunlu konuşacak. Belki daha ileriye gidecek. Aradaki saygı böyle kelimeler ile asilinca daha da beteri geliyor. Normallesecek bunlar aralarında.

9 yıllık evliyim ne eşim bana lanli konuştu ne ben ona. kayinbabama da ne okursa olsun Allah Allah ,ya falan diye konuşmam. Herşeyin bir üslubu vardır. Bu kendi değerini düşürmek tır. Sen karşındakine nasıl konuşursan ,karşındakine de sana o uslupda konuşma hakkını verirsin S Sunshine1
Haklısınız kızlar. Yapmamam lazımdı ama çok doldum sanırım. O anın sıcaklığıyla hatırlamıyorum tam lan dedim mi demedim mi bilmiyorum ama eşime hadi hadi sende aşağı gitsene hadisene diye bağırdım. Burdn olayı görmediğiniz için suçlu gibi duruyorum ama eşim kızmadı. Doğru söylüyorsun bende uyarıcaktım babamı seni yalnız bırakmak istemezdim dedi. Ona karşı çıkışmama bozulmuş öptüm hallettik.

Kanarya şimdi gördüm konunu, yorumlara gelişmelere de bakamadım. kpye ağzının payını vermişsindir mutlaka, gelecek bayram kendini abinlere bıraktırıp onları köye yolcu et. Hiç akıl ahlak saygı yok bunlarda. 😡
Zemheri en başından beri sende biliyorsun. Gelecek bayramı kendi elleriyle hazırladılar. Eşim daha da milletle iş yapmam dedi.

adamlar etini götürmek için benzine ortak oldular zaten kendilerince götürme yöntemi bulmuşlar ,konu sahibi de 2 aaat oturmuş yemek yemiş çay içmiş ,yatıya mı kalacaktı adam ,adamın bi suçu yok ,dondurucuya da gerek yoktu en baştan bizim planımız var deseydi adam da ondan sonra kendince plan yapardı ,küfür mü edilmiş saygısızlık mı yapılmış ,hakaret mi etmiş kp ? hepsine hayır , konu sahibi prenseslik sendromunda
Benzin vermeselerdide o et bizle gelicekti. Kayınailemi bilmiyorsunuz.

Kastettiğim şey de tartışmaydı. Bu tartışmalar da ailelere yansımamalı bence. Amacın ailelerin sizin buyudugunuzu, evlendiginizi idrak ettirip bağımsız olmaksa tartışmalarınızı da onların yanında yapmayın. Çünkü bu olgunlukla hiç bağdaşmayan bir durum. Çocukları rahat bırakalım gelin rahatsız oldu demek yerine bunlar idare edemiyor deyip olaya el atabilirler bir sonrakinde. Benim en hassas olduğum konulardan biri olduğu için ailelerin yanında tartışmak sebebi ne olursa olsun(çok büyük konular, boşanma vb şeyler dışında) kabul edebileceğim bir şey değil.
Arabanın kontrolünden ziyade hayatının kontrolü onların elinde olmasın yeterli değil mi? Aynı apartmanda oturuyorsunuz, oturduğunuz evi eşinin ailesi verdi. Şimdi böyle bir durumda çıkıp araba benim, ben kontrol edeceğim dediğin takdirde nasıl desem bu pek hoş görünmeyebilir. Kendini boş yere dolduruyorsun böyle. Seni kabul etmelerini, fikirlerine saygı duymalarını istiyorsun ki olması gereken de bu. Ama tepkilerinin yeri yanlış bence. Aksine bu şekilde eşinle aradaki saygıyı da zedeleyip huzurunun kaçmasına sebep olabilir.
Ben çok yapıcıda söyledim. Gitmeden söyledim. Abimin evini göremedim tek iznim bayram oraya uğramak istiyorum dedim. Et varsa beni bırakırsında dedim. Kayınvalidem bağırınca da madem öyle giderken uğranılcak ben gitmek istiyorum dedim. Ya biz huzursuz ediyoruz bile demediler. Kız abisini es geçmesn demek yerine bana bakın etler var diye bağırdı kaynanam. Eşime söyledim olsada ben götürücem seni bırakmam dedi. Yani sinirlenmekte haklıyım tabikide eşime surat asıcam ben ona en başından söyledim.

Emin misin bir daha yapmayacağına
Seni bir seneliğine pohpohladı
Senin sorunun daha tecrübeli insanların yorumlarını kaale almıyorsun kanarya
Herkes aynı şeyi söylüyor
Seneye bayramda yine konu açacaksın
Daha net olurum muhtelif? Kurbanda gidiceksek ramazanda abimlerde kalalım dönelim kurbanda uğramayız diyeceğim. Kurbanda gidilicekse giderken uğrayacağız kimse gelmesin bizimle derim ya da. Ben 2 senelik evliyim ve bazı şeyler zamanla oturuyor. Ben kaale alıyorum almasaydım abime uğrayalım demeyi bırak abim var bile diyemezdim. Doğru yanlış sorunları çözmeye çalışıyorum

Kanaryaaaa Kanaryaaaa..

Umarım sorunlarının yine çözülmeden halı altına itildiğinin farkındasındır..

Eşin şu an "Oh be 1 sene daha yırttık seneye yine he karıcım der he anacım der hallederim iki tarafı da" diye düşünüyor eminim.

Ve ayrıca eşinin ailesi köye yerleşince, ben 3 4 günlük tatili de o kadar yolu gitmek istemiyorum deme ihtimalin kalmayacak. Anamı babamı görmeye gitmeyeyim mi yalnız mı gideyim diyerek işleyecek eşin seni.

Valla kanarya iş eşinde bitiyor. Giderken ugrayacagiz , abisine gideceğiz baba kararımız bu dese hiçbiri karışamaz. Horozu çok olan tavuğun burnu b.ktan çıkmazmis derler. hepsi söz sahibi olunca böyle oluyor işte.
Benim eşimde suç. Sanki biz etleri getirmek zorundayız gibi hissediyor.

Ne yalan söyleyim eşinin ailesinin tamamen köye yerleseceklerini sanmıyorum. Yerlesirlerse de git gel yapıp sizden de bekleyip daha çok yorarlar gibi geliyor bana.
Yok yerleşiyorlar ama kaynanam zor alışıcak ağlicak. Kaynanam sevmiyor burayı zaten.

Diğer dediklerinize katılıyorum. Eleştirim şu noktadann Minerva dedi ki babam hadiii dedi diye biri laf etse sorun çıkarırım.

Siz diyorsunuz ki bazı insanlar cahildir ,bazı insanlar kabadır ,bazı insanlar laftan anlamamaya müsaittir...

Ben de demek istiyorum ki o insanların cahil kaba ve laftan anlamaz olmasından banane..
Benim canımı sıktıkları zaman aman bunlar cahil, kaba deyip neden susmalıyım?
Tabi ki kendimi savunurum. Ama minerva da diyor ki eşim bunu yapamaz. Yani diyor ki babam huysuzluk etse, kırıcı olsa, laf etse, laf söylese de kimse ona bir şey demesin. Neden? Sırf bizden 30 yıl önce doğdukları için mi her şeyde hakları var?

İstediğini söyleyen istemediğini işitir.

Aslında Minerva ile tartışmamız bu konudan bağımsız... Biz başka bir konuda yorumlaştık :)
Ahahah ya aslında ben direkt kendi babamdan örnek vererek biraz örnekleri dar aldım muhtelif. Mesela babam çok eğlencelidir, anlayışıdır yüzde 90 oranında hayatımızı ekstra kolaylaştırır ama yemek hassas noktası hepimiz ona göre davranırım evde. Ve eşim genele bakmayip sadece bu konuda bir şey dediği için laf edemez. Yoksa genel olarak kaba ve saygısız biri olsa daha zor olurdu ama o durumda da eşim yerine uygun şekilde ben cevap vermeliyim. Ortamı ona göre hazırlarım veya iletişimi kısıtlı tutarım . Senin bakış acina da katılıyorum sadece kriz cikmadan yonetebilmeliyiz

Ama sen böyle olacağını bilerek olay çıkarmaya gittin burdaki herkes diyor ki bu şekilde sorun çözülmez . Senin eşin zaten ailesinden bu tavra alışık sanıyorsun ki bir kere böyle olunca herşey çözülecek. Hayır bu şekilde çözüm olmaz bu sene he he diyen eşin seneye de aynı tavirda olacak
Güzelliklede çözülmedi. Seneyede bu olayı göze alıp arabaya kimseyi almadan gideriz.

Güzelliklede çözülmedi. Seneyede bu olayı göze alıp arabaya kimseyi almadan gideriz.
Seneye kv ler tamamen köyde olacak. Ablamın da annemi babamı görmeye hakkı var, e araba boş mu gidelim bi de otobüs parası mı versinler, küçük çocukla perişan mı olsunlar, ablamlar da bizle gelsin diyecek eşin. Annesi de ablanları da getirin özledim, aman yavrularım orada başbaşa kaldınız aman oğlum ablanı sakın bırakma benim yavrularım ayrılamaz laflarına devam edecek, eşin de olmaz anne ablamlarla gelemeyiz planımız var diyemeyecek.

1 sene sonranın konusu. Umarım yanılırım.

Kanarya esin yine seni 2 tatlı sözle, bir yemekle kandırmış.Insallah gelecek bayram için anlaşmanı yapmışsındır şimdiden.Ayrica kv ne biz program yaptık bu sene esimle albümlere gideceğiz demek başınızın çaresine bakin,ne haliniz varsa görün demek değil.Bu şekilde düşündüğün için belki açıkca konuşamıyorsun onlardan.Artik belliki esin bu görevi üstlenemiyor o halde sen söyleyeceksin güzel bir şekilde.. Benzin konusunda da neye göre hayır diyebilirsin biliyor musun.Calisan insan olarak 4 gün eminim senin için çok kıymetlidir.1 günün zaten yolda geçiyor.Bunu tercih edip etmemek senin hakkın.Bu sene gitmek istemiyorum abime gideceğim veya esimle tatile gideceğiz veya evde oturup hiçbirşey de yapmak istemeyebilirsin bu da hakkin.Bunu söyle rahat et.Kv sana laf bile söylese daha iyi ya, ona göre daha da mesafeli olursun.Bu aile sanki yetim öksüz bir kiz almış da ailesi yokmuş gibi sürekli onlarla birlikte olmanı istiyor..Zaten altlı ustlusun bari böyle günlerde nefes al yoksa yakında yeter diye cinnet gecireceksin.Gecen sene damadı varmış,dönüşte kızları varmış nasil eşinin ben sensiz kalamam diye seni manipüle etmesine izin verebiliyorsun.Esin köyde kuzenleriyle gezince sen evde yalnız kaldığında köye gitmeden ben de sizinle gelirsem köye gelirim dediginde o zaman nasıl esin sensiz ayri kalabiliyordu.Ayrica kalamiyorsa o senin programına uyar,her zaman sen çözüm üretmek zorunda değilsin.

O kaynananın problemi.Otobus almıyorsa yaşadığı ilde keser.Ayrica 2 senedir evlisiniz sizden önce sanirim arabalari yoktu o zaman nasıl yapiyorlardiysa aynısını yapsınlar.Sen herkesin yerine düşünme.Birak onlar bulsun çaresini..

Kanarya her yasadigin problemin sonunda onlar da anne babadır diye düşündüm diyorsun.Yani afedersiniz seviştiler ürediler diye neden ekstra saygı duymak zorunda hissediyorsun kendini.Birbirimize anne baba olduğumuz için değil insan olduğumuz için saygı duyalım.Senin de annen baban var,onlar da anne baba kızlarını özler ama senin es ailesi bunu neden düşünmeyip bütün planı programı kendilerine göre yapıyor o zaman.Kendi kızları sürekli onlarla birlikteyken sen neden kendi ailene o kadar gidemiyorsun.

Hayır kp nin bir suçu yok çünkü siz planı etlere gore yapmışsınız.Benzin parasının da yarısını vermiş tabiki hadi hadi der..
Bir de tepkilerin kv'ne hep öff anne fln şeklinde.Istemedigin şeyleri açıkça konuşmalısın kv ile.Öff fln diyince söyleniyor gibi oluyorsun kimse dikkate almaz.Istemedigin şeyleri kendinden emin bir şekilde konuş.Bak ben de senin gibiyim ilk konumda rahatsız olduğum bir konu için burda fikir alırken ayıp olur mu acaba,kirmadan nasil yapabilirim diyorsun ama şu geldiğim noktada artik bana ayıp edildiğini görünce tamamen tarzım değişti.. Artik açıkça istediğim istemediğim her seyi söyleyebiliyorum.Bu beni kötü gelin veya saygısız yapmaz,tam tersi arkalarından konuşmak istemiyorum.Sen de esimle tartışayım belki kp anlar onlar rahatsiz ediyorum fln diye düşünme,O kadar nezaketli olsalar zaten çalışan gelini 4 günlük izninde köye götürmeden önce sorarlardı.
Eşimle konuştum bir daha kalabalık hareket etmeyeceğini söylede yol zehir olmuş nerde çokluk orda bokluk dedi yani sıkıntı olduğunun farkında. Eşimin arabası vardı bekarken onunla yine getiriyorlardı servis gibi heryere gidiyorlardı ben düzenlerini bozuyorum ya hoşlarına gitmiyor.

Alıntılamalarına toplu cevap olsun kanarya :)
Şimdi adam benzin parasına keyfinden ortak olmamış , etlerini götürmek için olmuş.
İşte zorundalar diyemez , eşinizin bunu engellemesi gerekirdi en basından .
Diyecekti ki “Baba siz işinizi halledin bizim başka planlarımız var” demiş mi hayır dememiş.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor işte.
Seneye de değişeceğini zannetmiyorum .
Benim edindiğim izlenim eşin pasif biri sana da hayır diyemiyor , ailesine de 🤷🏻‍♀️
Parayı vermesede etler gelicekti. Öyle oluyor yani paradan değil. Biz başka yere gitseydikte etler nolcak alsanıza diye bağırırdı kaynanam. Eşim net olamadı ailesinide kıramadı. Şey diye düşünüyor Ramazanda burdaydık ailem gezildi akrabalarım gezmeye gittik kurbanda da ben idare edebilirim gibi bakıldı olaya.

Bak Kanarya inatla anlamıyorsun gibi geliyor bana. Senin tutturup tutturmaman onların umrunda değil. Yine borularını öttürüyorlar. Bu iş kavga ile çö-zül-mez. Senin sınır çizmen lazım. Onu da yapmıyorsun. Sen zaten en baştan abime şöyle bir uğrarım demişsin. Şöyle uğrarım ne demek? Sen net olacaksın. Abimde 6 saat oturacağım. Abimde akşama kadar kalacağım gibi. Eşini de hiç savunma. Adam seni manipüle etme derdinde. Bağırır bağırır istediğimizi yapar diyor. Bir de ben eşinin ailesinin köye yerleşince rahat edeceğini de sanmıyorum. Bu sefer gelin gelin diye tutturacaklar. Bence o evden çıkın siz çok ciddiyim. Böyle davranmalarının bir sebebi de sizin o evde kira vermeden oturuyor olmanız. Ev verdik dediğimiz olacak diyorlar. Sen nasıl araba benim benim kurallarım geçerli olmalı diyorsun. Aynı şekilde onlar da düşünüyor.
Vallahi öyle. Ben köyüme uğramadan gitmeyeceğim diye net olmam gerekti. Etler varken oturamam tek gideceğim demem lazımdı. Hata benim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back