Zamanla olur inşAllah Munem. Bende tanımadığım bir aile kültürüne girdim elimden geldiğinde sınır koymaya çalışıyorum. Eşim tüm sene sorun yok her istediğimizi yapıyoruz ben en başından söyledim ayrı hayatımın olduğunu yılda 1 olan durumlarda üstüme gelme diyor. Lafta yetişmiyor adama. 1 kere olması hatalı olmadığın anlamına da gelmiyor dedim.Sunshine,
yanlış tepkiler vererek haklı olduğunuz konularda bile haksız duruma düşüyorsunuz, birçok arkadaşımızda yazmış, mesele direkt kayınvalide kayınpederiniz değil eşinizin pasifliği.
Siz de net tavır koyamıyorsunuz, sorunu güzellikle o da olmazsa kavgayla çözeyim derken ayarı kaçırıyorsunuz.
60 yaşındaki adam babamı göreceğim diyebilir, Allah sizlere uzun ömürler versin ailelerinize de, o yaşlara gelince göreceksiniz ki anne baba için insanın yüreği daha bir fazla titriyor çünkü her ne kadar ölüm yaşa bakmasa da, biliyoruz ki yaşlıların günü sayılı, her gördüğümüz kâr.
Ayrıca ben de diğer arkadaşlar gibi yaşananlar sırasında sizinle değildim fakat çevremdeki yaşlılardan biliyorum, bazı şeyleri kasten yapmıyorlar, kayınpederiniz hadi kalkalım derken sizden dolayı değil, muhtemelen etler yüzünden aceleci davrandı.
Birlikte gitmeye gelince yaşlı insanlar belki arabayla gidip gelmek daha konforlu oluyor diye geliyorlardır, siz ve eşiniz net olup kendi planlarınızı uyguladıktan sonra birlikte yolculuk yapmanız eziyet olmaz.
Mesela plan nedir abinize gitmek mi? Kim ne derse desin gideceksiniz, köyden çıkıp başka yerleri mi gezmek istiyorsunuz yine gideceksiniz, eşiniz annesi beni bırakıp gidemezsiniz dediğinde kendi kendine söylenip köyde oturursa 50 sene de geçse hiçbir şey değişmez.
Eşimin ailesi 28 yıldır şehirdışında yaşıyor, zaman zaman ziyaretlerine gittiğimiz oluyor veya bazen kayınpeder atlar gelir bizde kalır, onlara gitsek veya bize gelseler saygıda kusur etmeyiz lakin planımızı da bozmayız, kimse de bir şey demez, belki demek isterler ama biz her şeyin önünü baştan kestik.
Benim bu tepki işini ayarlamam lazım fakat hala anlamıyorum ben zaten en başından söyledim uğranılcağına etllerine çözüm bulmaları gerekmiyor mu ? Sonuçta ben abimle yengem biryere giderken dahil olsam ve sorun çıkıcaksa emgellemiyim nasıl yapsam diye düşünürüm sanırım herkesi kendim gibi sandım.
Kayınvalideme güzelliklede söyledim kayınpederime de. Baba dur 1 kere görüyorum birazdana bakam suratlarına dedim. 5 dakka sonra azarlar gibi hadi diyemez ki et varken 10 saat durmayacağım. Bu da bana ders oldu hepbirlikte biyere gidemeyiz bizimde işimiz oluyor sekteye uğruyor hoş olmuyor derim. Ne zor aile ilişkileri ya.